1387
Vimánák, ősi asztronauták, elsüllyedt kontinensek, elpusztult civilizációk
  • Anaid
    Krisz! Én ugyan nem tudok angolul, de te aszem igen...
  • Pares
    A sárkányokról Saintgerman tudna mesélni, nem keveset...
    Nem gondolom,ha jól veszem ki őt is megszállta már a "nem tudom" ereje,és ez a kezdőlépés:-)
    Ha mégis megmondja,akkor tévedtem..:-D
  • Christiansen
    de ezzel is úgy vagyok, hogy amíg 4000 évvel ezelőtti egyiptomi (vagy 2500 évvel ezelőtti görög) "matematikusok", csillagászok stb. nagyságrendekkel okosabbak
    voltak, mint egy mai átlagember, addig nincs miről beszélni..és akkor a mai
    tudósok még szóba se jöttek...
  • uwu
    Hát igen, a többi letetet meg kiválogatták, elkülönítették, és gondodan eltárolták, hogy mi megtaláljuk igaz? :D

Elég jól ismerem az ilyesn jeleegű elképzeléseket, én is szeretek hasonló elborult őrültségeket olvasni, mert szórakoztat, de nem keverem a valósággal.
    Néha kell egy kis kikapcsolódás, de ilyesmiben csak azok hisznek akik megmaradnak gyereknek egész életükben, az ilyenekrajongják körül danikent, meg a többi szélhámost mint a mikulást az ovisok.
  • Christiansen
    Én pl. nem tudom hogy csinálták, de a legutolsó dolog egy szuperintelligens
    faj a listámon. Nálam okosabb emberek, akiknek ez az élete ki fogják deríteni.
    De ha én most nekiállok xenuzni, az az ő munkájukat nemkicsit degradálja..
  • Anaid
    Én is erről olvastam, meg is indokolták a kristályszerkezettel, hogy pont úgy töri meg a fényt az meg csak kérdés, hogy direkt ilyenre készítették-e.
  • Christiansen
    köszi, először a natgeon olvastam el, aztán ezt a cáfolóst, a kommentet is olvastam alatta, ami lényegében a régi natgeos cikk :D
  • Pares
    Van egy olyan érzésem, hogy dronkZero majd megmondja nekünk a frankót a koponyákkal kapcsolatban.
  • Pares
    Sorry, hiba, most vettem észre, természetesen Christiansen 183. hozzászólására válaszoltam.
  • Anaid
    Dínók:D Emlék a kollektív tudatból:D Jaj bocsesz akkor még nem voltunk...Vagy igen? Vagy ők voltak még csak kevesen, márhogy dínók...
  • Falcon87
    Hallottam olyat is, hogyha egy bizonyos szögből világítunk rá, akkor a fény a két szemén ,,megy ki". Persze lehet hogy csak baromság...
    Hozzáadnám még ezt a hozzászólást a lentebb belinkelt "itt már hamisitványként kezelik link aljáról:Dalma
    2009. március 02. 11:11 A Mitchell-Hedges féle koponya bizonyítottan egy tömbből készült. Nem másolata a British múzeumban lévőnek, bár hasonlóak, a Mitchell-Hedges féle áttetsző és finomabb megmunkálású. A megmunkálás eszközét nem ismerik, nincs rajta semmilyen karcolás sem egyéb nyom ami a készítés módjára utalna. Az hogy egy tömből lett kifaragva azért érdekes mert ekkora kvarckristály-tömb a természetben igencsak ritka, és nem mellékes hogy már csak azért sem lehet a másolata a British múzeumban lévő darabnak mert az összes koponya közül csak ennek van különálló mozgatható állkapcsa amit mellesleg 3 hónappal később találtak meg néhány méterre a koponya lelőhelyétől a mexikói ásatáson. Még egy apró részlet: a Mitchell-Hedges féle koponya fogai nem csak belevésbe vannak hanem kifaragva is. Ilyen szintű polírozás és precíz faragás mellett a mai modern technológiával sem tudnak ugyanilyet készíteni mivel a kvarckristály szétrepedne.
    (az is nagy kérdés hogy lehet valami hamisitvány,ami egyedülálló..:-)))
    Na de ebbe ne is menjünk bele.
    Akinek van ilyen masinája otthon,amivel hasonló módon lehet megmunkálni a kvarckristályt,kérem jelezze,nagy "biznisz" van benne,okozunk valamit:-)))
  • Pares
    Igen, én linkeltem be, de úgyse nézik meg. Miért van olyan érzésem, hogy egyeseknek (és még nekem mondják, hogy először olvassam el a hivatalosat) fingjuk nincs, miről van itt szó... De azért jódolog fikázni meg eszetosztani...
  • Falcon87
    Mellesleg attól tartok, pajtás, hogy tévedsz. Általában nem kezdek el okoskodni, amíg nem vizsgálok meg minden lehetőséget alaposan, nem tudok meg szinte mindent az adott témáról, kivétel persze van (pl, egy simses hírnél is beégtem, bocsánatot kértem, és erre büszke vagyok, mármint a bocsánatkérésre).
  • Anaid
    Nekem? Én olvastam róla ennél jóval többet is. Pl., hogy mik az eltérések az "igazi" koponyához képest, meg hogy számcsigépen megpróbálták elkészíteni a rajzot az alany arcáról, meg arról, hogy milyen érdekes módon világít ha fény esik rá bizonyos szögben...stb.
    Sok cikk volt róla, főleg akkortájt, amikor ki volt állítva Mo-on is.
  • Falcon87
    Nézd meg a ,,Life after Peolple"c. filmet. Asszem Pares linkelte is itt. Ennyi maradna a mi fejlett civilizációnkból 10.000 év múlva...

Ajánlok új témát: A sárkányok. Ezek a lények is szinte minden kultúra hagyományaiban szerepelnek, szárnyas, kígyószerű hüllők. Kitaláció, valami nagyobb repülő lénnyel (nagyobb testű sasok) összetévesztés, vagy valóság?
  • Falcon87
    Erről írtam én is az egyik hszemben, lehetséges verzió ez is, bár a tanító ,,óriásokat", meg a rakétákat nem magyarázza.
    Szerintem zárjuk le ezt a témát, mert lassan átmegy flémbe.
  • Anaid
  • Pares
    A Mitchell-Hedges-féle kristálykoponya:

"F.A Mitchell-Hedges régész 1924-ben egy ősi maja város, Lubaantum (a mai Belize területén) feltárásán dolgozott, amikor vele lévő 17 éves Anna lánya valami csillogást vett észre. Egy kicsiny, de életnagyságú kristálykoponyát találtak, melyről azonban hiányzott az állkapocscsonti rész. Ezt három hónappal később, a koponya többi részétől mintegy 7,5 méternyire találták meg.

A Mitchell-Hedges-féle koponya az egyetlen, amely két darabból áll, az összes többi esetében a fogakat csupán rávésték a tömör koponyára. E lelet esetében azonban az állkapocs a valódi csontos koponyához igen hasonlóan illeszthető a többi részhez, és így a száj nyitása-csukása is megoldható.
    1970-ben Frank Dorland restaurátor engedélyt kapott, hogy alapos laboratóriumi vizsgálatnak vesse alá a kristálykoponyát. Kiderült, hogy az állkapocs és a koponya többi része ugyanabból a kvarckristály-tömbből származik. Nagy meglepetésre az is feltűnt, hogy az egész koponya a kvarc kristálytengelyének irányát figyelmen kívül hagyó módon készült, holott ez a tengely határozza meg, hogy a kifaragás során mekkora eséllyel reped meg a kristály.

Dorland a legalaposabb mikroszkópos vizsgálattal sem fedezett fel karcolásnyomokat a koponyán, ami kizárja annak a lehetőségét, hogy fémeszközökkel munkálták volna meg. Ez annál is kevésbé valószínű, minthogy a kvarckristály Mohs-féle keménysége 7, amelynél az általunk ismert összes fém puhább. Az egyetlen ma elképzelhető anyag, amellyel megmunkálhatták, a gyémánt.

Dorland elképzelése tehát, hogy a koponya készítői először gyémánttal gömbformát faragtak ki, majd a csiszolást, maratást, fényezést víz és homok oldatával végzett megszámlálhatatlanul sok kezeléssel kivitelezték. Ez azonban óvatos becslések szerint 300 emberévnyi munkát jelent! A Mitchell-Hedges-féle kristálykoponya tehát vagy egy mára már elfeledett eljárással készült, vagy több évszázadot is igénybe vett létrehozása."
  • Christiansen
    szerintem egy pokémont rajzolt volna
  • Anaid
    Szia Uwu!
    Tetszik, hogy Einsteinre hivatkozol és dicséred. Tudtad, hogy beteg volt, az agyából eredő betegsége volt, diszleksziás volt, nahát tudsz ilyen embert dícsérni? Nocsak fejlődőképes vagy....Őszinte elismerésem.
  • Christiansen
    kb. ennyi
  • Christiansen
    ittt már hamisítványként kezelik
  • Anaid
    Hol? Link?
  • uwu
    Az ilyesmit csak azok szopják be akiknek van némi intelektuális igényük, de lusták tanulni, és ilyesmivel vígasztalódnak. Az ilyen emberek nem ismerik a tudományos eredményeket az adott témában, belőlük élnek a szemfényvesztő szélhámosok.
    Persze borzasztó okosnak képzelik magukat, merthogy ők ismerik az igazságot. Számukra teljesen nyílvánvaló, hogy az olyan emberek akik az életüket szánják 1-1 témára teljesen hülyék, és a gonosz irányítja őket. Valójában nem más ez mint puszta irigység, mert tudják, hogy ők soha semmit nem tesznek már le az asztalra, csak fröcsögnek, csak fröcsögnek...
    Nem zavarja őket az sem, hogy a jelenlegi technológiai szinvonal, és rengeteg információ amiben dúskálni lehet, ennek a sok gyagyás tudósnak köszönhető.
    Na az ilyen emberek hisznek olyasmikben, hogy Newtont, és Einsteint is elrabolták az idegenek és megtanították nekik a fizikát, és még csak véletlenül sem az emberi munka gyümölcse az eredmény.
    Persze meg lehet őket érteni, aki soha semmit nem csinált még az életben, az el se tudja képzelni, hogy lehetséges ilyesmit elérni.

Az eltérő kultúrák hasonló vonásai abból adódnak, hogy ők is a földnevű bolygón élnek, náluk is van napsütés meg eső, az ég kék, a fű zöld, és ugyanúgy egyik népnek se volt fogalma arról, hogy mi miért van. A fejlődés nyomonkövethető mindenhol, durva torzítás külső hatásokat belekalkulálni. A fejlett ősi civilizációs elméletek is halálra vannak ítélve, mert semmi nyomuk. Nyílván több nyomot kellett volna hagyniuk mint a barlanglakóknak.
  • Anaid
    Ok. Mutas egy képet egy kicsi gyereknek egy GV-ről, hogy találjon ki róla egy történetet.(kicsi gyerek kevéssé ismeri a tudományt, de élénk a fantáziája kb. mint szerinted a régieknek) Szerinted hány sztoriban lenne henger alakja a "labdának" vagy éppen korong?
  • Christiansen
    na, ilyet kérek, mint ez a koponyás, még:)
  • Christiansen
    filmet már lementettem, holnap nézem

koponyáról írták h kamu

• Christiansen
    helytelen kontextusban értelmezed a dolgot megint

egy ókori embernek aztán lehetett volna mikiegér alakú is,
    ő akkor is harci szekeret rajzol sasfejű istenséggel.
  • Pares
    Megnézted azt az "érdkes videót", amit 12:51-kor linkeltem be? Hogy a jelentéktelen kis életed után mennyi bizonyítható tény maradna fönt?
    A hsz. többi része meg ócska fröcsögés. Az ignoranciát tökélyre fejlesztetted.

166. hsz.: Mitchell-Hedges-féle kristálykoponya?
  • Anaid
    Drága, a gömbvillám GÖMB alakú. 1 kilőve....
    Ha már tudományos topic, nincs hullócsillag. Na és a meteor meg a meteorit közti különbséget tudod-é. Ja, szintén nem henger, nem korong alak 2 kilőve....

Az üstökös a tiétek fiúk.:D
  • Christiansen
    üstökös, hullócsillag, gömbvillám, soroljam???

tudod honnan ered a tejút kifejezés? ókori mitológia,
    valami istenség anyateje fröccsent oda, hát kb. ilyen fantáziát képzelj el,
    és rakd össze a fentebbi természeti jelenségekkel!

azért személyeskedek, mert tök jó tudományos topik lehetne,
    normális linkekkel, elméletekkel,

de ehelyett összeesküvés elmélet van meg egyénire gyúrt szcientológia..
  • Anaid
    Az emberiségre nézve sértő? Az univerzumra nézve nem sértő egy mákszemnyi bolygóról kijelenteni, hogy csak itt és máshol se? Nem irreálisnak tűnő hogy csak ezen az egy "porszemen"? Na nekem8. Csak megjegyeztem.
    Nekem spec a "kisszürkék" akkor is tetszenek....
  • Pares
    Ezt is már kifejtettem, de ignroáld csak...
  • Anaid
    Na neked aztán biztos nem adták át azt a tudást... (Bocs feldobott labda volt.)
  • Falcon87
    Hagyjátok már békén szerencsétlen régészeket...Amíg a kormányok nem engedik meg nekik, nem fognak ,,kitálalni" :D
    Ráadásul, ha mindenki így viszonyul az univerzum többi értelmes civilizációjához, akkor miért rontanák el a hírnevüket azzal, hogy ilyeneket állítanak?
    És válaszoljatok már arra, hogy (ÉS ISMÉT COPYPASTE, TÖKÖM KIVAN MÁR), hogy ,Két, egymástól független civilizáció, amelyek még hírből sem ismerik egymást, egyaránt repülő hordókról fantáziálnak. Vagy a korai emberekben valamiféle szexuális kielégülést idézett elő az, hogy fényes korongokról, és tüzes harci szekerekről irkálták?"

Mellesleg áruld már el, milyen jogon személyeskedsz, te tahó (csakazértis) paraszt (nem a földművelő)?! Kifogytatok az érvekből, így hát marad a trollkodás, ugye? Szánalmasak vagytok, tényleg. Ti, a beszűkült látókörűek pofáztok annak, aki kicsit nyitottabb a ,,különleges" dolgokra? Valljátok már be, mondjátok már ki, hogy tévedtetek, elnézést! Én mindig megteszem...
  • Christiansen
    erről beszélek..

ti vagytok a következő képkocka
  • Christiansen
    a vallás onnan ered, hogy az ember buta de kíváncsi, és a feloldhatatlan
    feszültség enyhítésére kitalál valamit, amivel úgy-ahogy megmagyarázhatja
    amit nem ért.

ha annyi tudományos és áltudományos cikket olvastok, legalább egy normálisat
    linkeljetek már lécci, valami natgeo színvonalút ha lehet, köszi

• qetuol
    most mi van, azt mondta nincs elmélet rá... dehogy nincs, annyi van, amennyit csak akarsz