1387
Vimánák, ősi asztronauták, elsüllyedt kontinensek, elpusztult civilizációk
  • Falcon87
    Látom, nem tanultál a büntipontodból :)
    A racionális gondolkodás eléggé szubjektív dolog... ami neked racionális, az másnak földhözragadt aberráltság.
    Mellesleg a legnagyobb troll itt például te vagy, és a személyeskedő pajtásaid ;)
  • Falcon87
    Nem semmi, de a nagy része nyilván eltűnne. Ráadásul hiába próbálsz bosszantani, én sehol sem állítottam a nevetséges gíkemberesdit, meg a kormány titkos ufóprogramjait.
  • Molnibalage
    Azok az általad "vacak" bizonyítékok mérehetőek és repodukálhatóak és több független forrádból is vannak.

Parest meg legszívesebben orrbaverném, akkora troll. Igazából ő szinte soha nem állít semmit, csak úgy mondja, de ugyanmár higyjük el neki az elméleteit. Megáll az ember esze.

Falcon87 meg a hű követőke. A racionális gondolkodás ekkora hiánycikk?
  • Falcon87
    Mármint, azt az ókori ,,világ minden tájára" értettem.
  • Anaid
    Értékelhető felvételt nem láttál. Ne azt írd, hogy nincs.
  • Kisendre
    Ja igen el is felejtettem, hogy annak idején mikor egy ásatáson dolgoztam 7000!!!! éves leleteket tártunk fel, épületeket, kemencéket stb, és ezek ugyebár még elég primitív módon készültek mégis kibírtak ennyit, ha még ezek után is azt állítod, hogy 10.000 év után semmi nyoma nem lenne a civilizációnknak akkor egyszerűen NEVETSÉGES VAGY!
    http://www.mult-kor.hu/cikk.php?id=24462
  • Molnibalage
    Kibaszottul érdekes, hogy régen amíg a civil számára elérhető fotográfia minősége egy kalap szar volt, addig mindeféle szart leufóztak. Ma minden sarokban szinte két kamerás mobil, meg digigép van, de értékelhető felvétel semmiről sincs. Nahát...
  • Kisendre
    Jajj hát az a film egy óriási bizonyíték, pont az ilyen magadfajtáknak való akik mindent elhisznek, ha azt nem egy témában szakavatott személy adja elő, mondjuk a háta mögött 40 év kemény munkával, mert azt biztos befolyásolja valami: az állam, a pénz, gyíkemberek stb.

Egyébként ellenpéldaként, nem erőltettem meg magam, és biztos van aki tud jobb példákat is hozni, hogy pl a ma általunk készített modernnek mondható dolgok meddig bírják, amit találtam a műanyag üveg lebomlási ideje: soha :).
    Plusz nézzük csak, az 1900-as évek elején találtak egy willendorfi vénusz nevezetű kis szobrocskát (és elég primitíven néz ki, gondolom tudod) ami nagyon jó állapotban maradt fenn, azt is meg lehetett állapítani, hogy mivel festették, és több mint 20ezer éves.
  • Falcon87
    Life after People c. film... bannerbe be kéne rakni ezeket az alapműveket :D Lassan úgy érzem magam mint egy papagáj :DAS
  • Kisendre
    A 10.000 év is, már abban a tekintetben amiben ti adjátok elő.
  • Falcon87
    Hívő vagyok, de ez tetszik AD:S:D:asd
    Ezek a folyamatábrák megunhatatlanok :D
  • Christiansen
    ez a baj bárminemű hittel, röviden, tömören D:_:Dd
  • Anaid
    Te figyu nem kellene mindig azokkal a vacak bizonyítékokkal vagdalkoznod. Amikor azt írjátok, hogy műholdak meg egyebek és mindent tudunk, meg lehetetlen és olvasom látom, hogy pár évvel ezelőtt felfedeztek egy régi fajt az óceánban, ami létezett eddig is, csak nem tűnt fel meg amazonasi őserdőben falut amiről nem is tudtak, na szal nem annyira biztosak meg tutik a dolgok, de hihetitek azt is...Uff én beszéltem.
  • Falcon87
    Nem a hitre alapozva, hanem az általában pénzéhes egyházak miatt. A hit bizonyos mértékig pozitívum. Van miből erőt meríteni, mizalmat ad, stb (tényleg). Aztán az ember elvakul, és elkezd pénzt csinálni a hitből...
  • Pares
    Az eddigi hozzászólásaid hangnemét nézve én mint "Mr. Nagyarc" elbújhatok melletted...
  • Pares
  • Anaid
    Örök? Na ez túlzásnak tűnik....
  • Pares
    Na jó, holnap feltétlenül nézd meg az After the People dok. filmet, amit linkeltem, és esetleg fokozásképp gondold hozzá a marsi körülményeket, vagy hogy a múltat se hadjuk békén, egy jó nagy jégkorszakot...
  • Molnibalage
    Nem. "Hülye" kérdésre, hülye válasz. A hitnek nincs racionális alapja. A hittel azért nem lehet vitatkozni, mert nincs rá bizonyíték, de mégis pusztán a hitre alapozva nézd meg, hogy mik születtek. A zavarbaejtő kérdések terén inkább látogass vissza a moonhoax topikba és a feléd intézett kérdésekre adhatnál választ, mr. nagyarc.
  • Christiansen
    pedig jól emlékszem, egy topikba ezt meg is írtam:
    "jaja, pont tegnap este hallottam, hogy
    a két marsjáró szondák (titánium,napelemek stb.)
    messze túl fogják élni az emberiséget örök emléket hagyva rólunk évmilliók után is"
  • Pares
    Jó film lehet, holnap megnézem.
  • Falcon87
    Nem is állítottam, csupán felvetettem, mint elég extrém alternatívát, a földönkívüli jelenlét mellett.
  • Christiansen
    sorry, de
  • Christiansen
    ez a pár mondat konkrétan a lelet feltárójáé, nem pedig holmi ócska szenzációhajhász újságíróé.
  • Pares
    A millió év akkor is meredek.
  • Anaid
    Krisz, ne csináld megint ezt....Egy tucat oldalból kiragadsz egy pár mondatot, mi van a többi mondattal, meg oldallal, ne legyél már szemellenzős...
  • Pares
    10000 évente jégkorszak? Nem 100000?
  • Christiansen
    Engem is meglepett, a Spirit és az Opportunity tervezői mondták ezt egy
    discovery-s műsorban.
  • Kisendre
    SEMMI? Kicsit hihetetlen. Egyébként ez még ha igaz sem bizonyíték arra, hogy régen létezett egy fejlett civilizáció.
  • Falcon87
    Mivel még nem láttad a Life after People c. filmet (azt írtad, holnap reggel fogod), ezért eltekintek a ,,hol vannak a nyomai"-tól.
    Bár, annyi igazság van benne, hogy az egyiptomiak olyan négyezer éve éltek, annyi idő alatt meg még kellet volna hogy maradjanak nyomaik...
    Hoppá, most beindult a fantáziám, idiótaságaim következnek:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    És mi van, ha a különböző piramisok a nyomaik? :o Vagy ha a föld alá vonultak, látva az emberi faj térnyerését... áááá, inkább befogom, ez tényleg eléggé extrém ötlet B)
  • Pares
    Millió évekig? Na ne viccelj! Pont a Marson? Amikor még a legmasszívabb emberalkotta épület is megadja magát cirka 500 éven belül a természetnek? Tudod te, hogy milyen károkat okoz a jég vagy a víz az épületeknek? Főleg, ha nincs aki gondozza őket?
  • Christiansen
    ajánlom az
    An Inconvenient Truth c. filmet, torrent, van hozzá magyar felirat is
  • Christiansen
    10.000 évente jégkorszak van -> hova lesz a sok hó?
    Nagy-tavak É-Amerika?..
  • Christiansen
    egyébként a marson lévő szondák millió évekig ott maradnának, utolsó jelként.
  • Pares
    Na, itt jöhet szóba az újabb mese, az abszolút kitaláció, amit mellesleg a világ összes ősi kultúrájában megtalálhatunk: Vízözön... Persze 1000 formában, túlzottan, de nagy körvonalakban ugyan azt az eseményt írják le...
  • Christiansen
    köszi, számomra itt a válasz:)
    "Equally, F.A. Mitchell-Hedges never stated the skull was from Atlantis, or an extra-terrestrial civilization, or like. In fact, he is on the record, in his autobiography “Danger My Ally”, as stating his conviction that the skull was a Native American artifact, used by local shamans in their “esoteric rites”.

ez a különbség, egy élet munkája, óriási felfedezés és tessék,
    inkább nem állít olyat amit nem tud
  • Falcon87
    Mi van? Semmi olyat nem írtam, amire ez lehetne a reakciód. Az szövegértési szinted valahol a béka segge alatt van, én kérem szépen nem állítottam semmit, csupán felhívtam a figyelmet egy filmre, ami bemutatja, hogy SEMMI sem maradna a mi bolygónkat benépesítő civilizációnkból tízezer év alatt. Ostoba...
  • Christiansen
    olvastam, és céloztam is arra, hogy teljesen mindegy, hogy
    2001 space odyssey módon elénk lett téve a kőtábla vagy
    egy szuperintelligens rassz fejlődött ki (de ez miért pusztult volna el?..
    hol vannak a nyomai?) akik ezt alkották
  • Christiansen
    az biztos _D:_D_Dd
  • Pares
    Nah, már megint a nemolvasás... Mintha én nem írtam volna, hogy emberek is csinálhatták... Csak nem kőkorszakiak...