A múlt megoldatlan rejtélyei

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

dronkZero
Hitetlenkedésre akarsz világnézetet építeni?

Képes volt rá. Ott a bizonyíték. Semmi jele, hogy nem ember csinálta volna. Még mindig csak kövek kifaragásáról és mozgatásáról beszélünk. Az, hogy neked hihetetlen, az egy dolog. Volt rá idejük, meg abban az idõben olyan kurvára sok mesterséghez nem lehetett érteni. Ha jólét volt, és a mezõgazdaság sok embert ellátott, béke is volt huzamosabb ideig, akkor az emberek unalmukban köveket faragtak. Ez az eredménye.
Tessék, ez az én "elméletem". Mi olyan hihetetlen benne?

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Ez egy darab kõbõl lett kifaragva:

Itt egy pár kép, hogy illettek össze:

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Frosty01
sok spenótot ettek és kurvaerõsek lettek <#idiota>

practitioner of the forbidden arts of death

<#eljen>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Na ez a rejtély, hogyan sikerült kétszer elküldeni egy hozzászólást? Vajon az UFO-k? Vagy Szent József? <#idiota>

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Tiahuanacu és Pumapunku
Kik és hogyan építhették? Több száz tonnás kövek, amik úgy passzolnak egymásba, mint a lego darabkák. Kereket nem ismerhettek az alkotói. Az egyik kifaragott kõdarab 440 tonnát nyom! Hogy lehetett erre képes a kõkorszaki ember?

Ebben mi a furcsa? A mi házunkban sincs tartó oszlopa a lépcsõnek...nem hiszem hogy ez olyan rejtélyes...

Szent József pedig 100% hogy nem épített lépcsõket, eleve nem is ilyen ács volt míg élt...másfelõl a halottak nem építenek lépcsõt. Tudom, hit meg vallás, de halottak akkor sem térnek vissza lépcsõt építeni.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

kuci06
Akárki is építette, biztos jómunkásember volt 😄
érdekes..

http://www.last.fm/user/kuci06 A valóssággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...

dronkZero
"- A második az, hogy a mérnökök és a tudósok semmi magyarázatot nem találnak arra, hogy a lépcsõ “áll” minden központi tartóoszlop nélkül."

Ez egész egyszerûen hazugság.

Akkor mi igaz belõle?

Frosty01
LÉGYSZÍVES MAGYARUL. tnx.

practitioner of the forbidden arts of death

Landren
ugyan nem olyan régi, de azért múltbéli rejtély:

Lorettoi lépcsõ

sose nyomd fullba a kretént

Dj Faustus
Elektromágnesességhez/elektromossághoz köthetõ meghajtási elképzelések:
Railgun / Coilgun
MPD
MHD
Linear motor
Field Emission Electric Propulsion
Pulsed Plasma Thruster
Pulsed inductive thruster
Hall effect thruster
Mass driver
Ionocraft (lifter)
Electrodeless plasma thruster
Electrostatic ion thruster
Resistojet
Arcjet
VASIMR

Szóval léteznek ilyesmik, csak hogy teljes körûen kiváltsák a máig használatos rakétameghajtásokat, arra kicsit várnunk kell.

Christiansen
az meg bizonyított tény, hogy az egyiptomiak gyertyát használtak.

Christiansen
lol, jó a topik_D😄:d

egyébként tényleg nem lehet villanykörte, wolframszál meg halogén gáz is volt
a galvánelem mellé, mi? D:_D_d

highlander15
...

\"Gondoltál már valaha arra, hogy egyszer egy olyan emberrel fogsz találkozni, akivel nem kellene baszakodni?\" -Clint Eastwood- TRABANT-VOLVO-ZSIGULI

Kisendre
Na csak nehogy megtudja ezt Däniken, mert még a végén költ mellé egy történetet<#vigyor3>: "Eddig azt hittük, hogy ez a különös dombormû csupán egy villanykörtét ábrázol, pedig nem, egy tököt, és a legfurcsább az egészben, hogy a tök nem honos Egyiptomban, eredetileg Amerikából származik. Ez egy megcáfolhatatlan bizonyíték az egyik dél-amerikai templom belsejében található kõvésetre ami egy ûrhajóban utazó embert ábrázol, mi más segítségével tudhatták az egyiptomiak a tököket az óceánon túlra elszállítani. Ezek után valószínû, hogy élénk kereskedelem volt köztük, és az egyiptomiak lehettek azok akik megtanították az indiánoknak a piramisépítés mûvészetét. Már csak egy kérdés maradt fenn, ki adhatta át az ûrhajó technológiáját az egyiptomiaknak, nagyon rejtélyes, ezekre a kínos kérdésekre bezzeg nincs, vagy csak nevetséges válasza van a tudománynak."

Molnibalage
Egész érdekes kis vita van itt, de csak helyenként.

A villanykörtés elképzelés kifejezetten hajmeresztõ. Milyen szálat használtak volna és milyen környezetben? Még síküveget sem tudtak rendesen csinálni.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
A petróleumot is ismerik nagyon nagyon rég és a kõolajat is. Mégis a 19. százig kellett várni a széleskörû felhasználásra. Attól, hogy rájöttek véletlenül, hogy hogyan lehet galvánelemet csinálni, nem feltétlenül tudtak róla, hogy mire jó. A lézert is feltalálták és kezdetben nem tudták, hogy mire lehetne használni...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Az elektromágnesem meghajátsú rakétáról még életemben nem hallottam. Még kísérletileg sem.

Molnibalage
Az egyéni vékelény. Én meg ránéztem és az a szó ugrott be, hogy rája. Áramlástanos szemmel nézve picit fura. Az kellene bizonyítani, hogy ismerék a szárnyporfilokat, mert anélkül ez csak egy szép tárgy, semmi több...

Falcon87
<#heureka>

,,Inkább haljak meg állva, minthogy térden csúszva éljek\"

Értem

dronkZero
Galvanizálásra, az elõbb valaki mondta.

Az elektromosság még nem egyenlõ hajszárító.

Hm. Azért az ,,elemek" nekem elég jel...nem csak díszbõl csinálták, valamire használták az elektromosságot, ha nem világításra, valamire akkor is használták.

highlander15
Tök nem lehet,mert azt csak a 16-ik században vitték be a spanyolok és a portugálok Afrikába,mert a tök Amerikából származik!

\"Gondoltál már valaha arra, hogy egyszer egy olyan emberrel fogsz találkozni, akivel nem kellene baszakodni?\" -Clint Eastwood- TRABANT-VOLVO-ZSIGULI

dronkZero
Én meg pont azt magyarázom, hogy semmi jele ezen a tökön kívül, hogy ilyesmire képesek lettek volna. Az, hogy ennek a töknek AZ ALAKJA nagyon távolról olyan, mint egy villanykörte, az érvelésnek óvoda középsõ csoportban még elmegy...

Egyébként... Mi a halál faszának véstek volna kõbe egy villanykörtét? Egy használati tárgyat? Fáklyát sem igen véstek fel sehová, tekintve hogy a jelenetek szimbolikusan vannak ábrázolva, nem realisztikusan.

Mennyit kell ahhoz szívni, hogy ez az egész dolog ésszerûvé váljon?

highlander15
Szívesen:-)

Anaid
Ebben az egészben az is szép, hogy az ember míg ezeken a dolgokon filózik egy kicsi idõre nem a sok mai problémáján jár az esze, úgyhogy én a magam részérõl köszönöm a kikapcsolódást fiúk.

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

Anaid
Igen, tudom, hogy az a szokványos ábrázolás, de azt is tudom, hogy majdnem minden vallásban elõfordult, hogy Istenek emberalakot öltve lelátogattak közénk....Miért lenne az egyiptomi vallás kivétel?

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

highlander15
Pont ezt (is) magyarázom,hogy ha ilyet készítettek,akkor hogyan készítették?
De ha nyitnék egy külön topikot az ókori Egyiptom rejtélyeinek,akkor azért lennék lebaszva hogy miért nem ide írom...Na mindegy,egy próbát megér!

Anaid
Na jó, azért te is láttál már elektrosztatikusság által keltett szikrát nem? Adott esetben egy ember is produkálhat ilyen "jelenséget" és feltételezem ez nem csak manapság fordul elõ. Valszeg õk is tapasztalhattak ilyet, azért nem kizárható 100%-ig, hogy bár nem ismerték az elektrosztatikusságot, valahogy használni tudták sztem.

Az igazság odaát van.😄

highlander15
Ez is lehetséges!Ez ebben az egészben a szép és az érdekes,hogy annyi lehetõség van,mint égen a csillag!Csak Rét napkoronggal a fején szokták ábrázolni,ezzel is jelképezve azt,hogy õ a napisten.

dronkZero
Ugye neked fogalmad sincs, hogy milyen technikai tudás kell egy villanykörte legyártásához?

Most tekintsünk el az üvegbúrától, az a legkevesebb.
Izzószállal, meg a körtét kitöltõ nemesgázzal mi van?

És tényleg EGYETLEN EGY nehezen értelmezhetõ dombormûbõl akarod levezetni, hogy az egyiptomiak árammal világítottak? Mert az nem egyszerûen tévedés, az ostobaság... Legalább egy rohadt drótot illett volna találni a sírjaikban, nem?

Anaid
Van kerted? A tökben nem szokott begyó lenni😄

Anaid
Fiúk, megfejtettem a rejtvényt, szó sincs világításról. Szimbólikus kép a kígyó a sötétség démona az egyiptomi vallásban, mely Ré a fény ellensége és azt mutatja az ábra, hogy Ré bezárta a sötétség démonát, gyõzött a fény a sötétség felett.Ezért magasabb az az alak, mint az elõtte térdelõ ember, mert egy istent, Rét ábrázolja. Pont.
Na tisztelt realisták ez jobban tetszik?😄

Gratulálok, jól szétcsesztétek mindenféle marhasággal az egész topicot, csak éppen arról nincs szó, ami miatt a topic létrejött. Örülök, h így ráértek flémelni..

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

dronkZero
Mondjuk itt jön be az, hogy akinek EZ villanykörte, az még életében nem látott még villanykörtét.
Meg a villanykörtének mióta vannak csészelevelei?

Most komolyan, egy tököt villanykörtének nézni... Ne csináljatok már hülyét magatokból!

highlander15
Ha ismerték az elemet,akkor mibõl gondolod,hogy nem készítettek hozzá eszközöket,amikkel használni tudták?Ha nekem van egy elemem akkor én sem tartogatom a polcon hanem használom!

Anaid
Megjegyzés magamnak meg kellene tanulnom angolul.😄 Kösz Molni.

Anaid
Én nem azt állítottam, hogy az anyag eltûnik, hanem hogy nem tartom lehetetlennek, hogy a mai technológiával rendelkezõ emberi megfigyelés elõl eltûntethetõ lenne egy fejlettebb technológiával rendelkezõ ûrhajó.

Anaid
Nálunk nincs észrevétlen gép, akkor ebbõl logikusan szerinted az következik, hogy máshol sem lehet?
Gázsugár? Ki beszélt róla? Én nem.
Fegyverfejlesztésrõl néztem egy mûsort, ahol azt taglalták, hogy elektromágneses tér létrehozásával mûködtetnének rakétát. Régebben olvastam UFO-król amik persze sosem léteztek, de állítólag elektromágneses teret létrehozva mozogtak, majd megkeresem a pontos leírást...Ti nevettek a "hülyeségeken" más meg megvalósítja, fejleszti. Ezekre a hülyeségekre milliókat költenek, de sajna hadiiparban. Na ez aztán klassz. Gratula. Úgy nézem, hogy jól pörög a haditechnikai topic nem hallottatok ilyesmikrõl?

Az biztos, hogy az elemet ismerték, de hogy mire használták, az már más kérdés.

Kisendre
Nem voltam, ott és aki ezt az egészet kitalálta sem volt ott, így belemagyarázás, amíg nem tudjuk biztosra mi az, és ráadásul kicsi sci-fi hangzatú is addig ez bizony belemagyarázás marad.

highlander15
Ha azokat-vagy legalábbis hasonló-anyagokat használták hozzá amit mi,akkor nem fogsz találni.Az elemet is ismerték,még mielõtt Volta felfedezte volna.Azt tudni kell hogy az egyiptomi társadalom nagyon fejlett volt technikailag,nem elképzelhetetlen,hogy korlátolt mértékben ugyan,de használtak kisebb elektromossággal mûködõ eszközöket.

Villanykörtét? Nem látok ott villanykörtét...egy vaskos kábelt látok, aminek a vége egy nagy virágban végzõdik és kígyót lõ ki magából, amit valami ragyogás vesz körül...

Nem tartom kizártnak ,hogy ismerték a villanykörtét, de kéne találni egy ókori villanykörtét...úgy lenne az igazi

highlander15
És te honnan tudod biztosan hogy ezt az egészet csak belemagyarázzák?Ott voltál akkoriban?

highlander15
A nagyobb alak egy villanykörtére emlékeztetõ tárgyat tart a kezében.AZt akarom mondani,hogy az egyiptomiak ismerhették és tudhatták is alkalmazni az áramot bizonyos keretek között.

Kisendre
Azt amit belemagyaráznak. 😊

Ezen a képen mit kellene látni?

highlander15
Azt hogy mit és hogyan használtak,csak õk maguk tudnák megmondani,ami ugyebár sajnos nem lehetséges,és az idõutazást sem ismerjük.Lehet hogy ókori villanykörte,lehet hogy más.