18918
 • bosco05 #18918
  Hát reméljük, hogy előbb utóbb összehozzák most már :) Az látszik, hogy dolgoznak és igyekeznek, a baj ott van, hogy az is látszik, hogy akik értettek hozzá, már nem dolgoznak a játékon sajnos. Szerintem kéne oda egy jó főnök és egy két motivált és profi programozó. Nem egy elveszett dolog ez még.
  Utoljára szerkesztette: bosco05, 2019.11.15. 08:55:08
 • simcompany
  #18917
  Mivel jelenleg pont a netkódot cseszik szét, ami miatt eddig egész stabil volt, vannak kétségeim. Így nem lehet olyan rendszert kiépíteni mint az IR-ben van. Ahhoz teljesen le kéne zárniuk a modolhatóságot.

  na de ma kijött egy új build, hátha...

 • b-type
  #18916
  OFF:
  300 feletti létszám (nem nevező, állandó ligázó!) és ez csak a rally az AC-ban, én 2 évvel ezelőttig Olaszoknál nyomtam, de már mentem egy versenyt a Lengyeleknél, és valszeg meg is maradok bár nem minden futamon..
  Az AC szinte csak moddokkal megy ahogy én látom DC-n. ..és igen kell egy csomó plugin, ez van.
 • bosco05 #18915
  Én sem hiszek az Automobilstában, de most, hogy motort váltottak sokan nagy reményekkel várják. Az rF2 lenne igazából az iR közvetlen konkurenciája, főleg, hogy amennyire tudom hasonló rendszeren dolgoznak, mint ami az iR-nek bevállt. Azért az iR kicsit komolyabb szoftver a mókásnál, persze nem tökéletes, főleg a gumi ami ezer sebből vérzik és magával visz minden mást. Most annyi van, hogy már látszik a fény az alagút végén, az új törésmodell mindent kenterbe ver és az új gumi is nagyon jól vizsgázott azokon az autókon, amire kiadták, igazából csak finomhangolni kell és kiadni mindenre, de tekintve az elérhető autók mennyiségét nem egy két napos meló azért. Az iR-ben ligázni is gyerekjáték, arra is komplett rendszert kínálnak szerverrel. A szolgáltatásokat, tartalmakat és a minőséget pedig meg kell fizetni. Az rF2 sem épp az olcsóságáról híres, ha a friss gyári tartalmakat nézem, közel iRacing árban van, cserébe viszont nem nagyon kapsz versenyzési lehetőséget, emiatt a játékosszám rendkívül alacsony. Nagyon jó lenne, ha rendberaknák végre, beindítanák a már sokat reklámozott rendszert és jól odavágnának az iR-nek. Valszleg az életbe nem jönnék át, de nagyon szorítok az rF2-nek, sose lehet tudni :) Jelenleg vizsont azt látom, hogy kevesen vannak és kevesek is ehhez. Végig követve a roadmapet nem nagyon látom a következetességet, nem különösebben foglalkoznak a kritikával és innen úgy látszik, mintha totál elvesztették volna a fonalat és nem nagyon találják meg...
  Utoljára szerkesztette: bosco05, 2019.11.14. 16:40:46
 • simcompany
  #18914
  jogos.
  Automobilista 2-ben nem hiszek, az a csapat egy burokban él, nem is tudom kinek dolgoznak? Ennyire menne az a cucc délamerikában? Nem hiszem.
  Iracingel nem tudok mit kezdeni. Mókás, meg minden, de az autók vezethetősége kicsit elnagyoltak (szerintem) és a játékrendszer sem nekem való. Az áráról ne is beszéljünk
 • bosco05 #18913
  Attól, hogy rF2 topik még nem kell valótlanságokat állítani a többiről :) Attól, hogy te szeretsz valamit ami kék, attól még lehet más is kék, ha érted ezt a végtelenségig leegyszerűsített példát. Nem kell túlzásokba esni. Egyébként mindenkinek csak jót tenne, ha az rF2 magára találna és jönne az AC2 is, vagy esetleg odavágna picit az Automobilista 2. Az iRacing teljesen letarolta a piacot és sajnos ez érződik is, mert alig van már akció és a black friday is csak -25% :/ . Kéne a konkurencia, hogy versenyhelyzet alakuljon ki.
  Utoljára szerkesztette: bosco05, 2019.11.14. 15:37:03
 • simcompany
  #18912
  na emiatt mondtam, hogy lehet vitázni, csak minek :D

  ez egy rF2 topic, nekem szimulációban az az etalon. ha lenne jobb, most váltanék. de igaz az, várom a csodát. mert volt ez a játék jó, csak most valami félrement.
 • Adebayor
  #18911
  AC se él jobban mint az rf2. Amit én bele látok. Van egy ligák közti összejövetel(liga, bajnokság) Ott is már a harmadik futamon csak 10-en voltak.
  ACC meg csak GT3 amit én megunnák egy év alatt.

  Mi elvagyunk az rf2-vel is 15-20 fős legénységgel. És várjuk a csodát :)
  AC-vel már csináltam annó bajnokságot és nagyon rossz volt számomra. Kell húszmillió plugin meg program, hogy normálisan tudj ligázni. Normális replay mentés sincs, semmi... pit limiter? minek? stb.
 • bosco05 #18910
  De pl az iRacing legalább működik :D Tény, hogy fizikában az rF2 a top, de azért azt állítani hogy az Assetto Corsának és az iRacingnek nincs sok köze a szimulációhoz óriási túlzás. Igen gumiban tud jó dolgokat az rF2, igen esik az eső és szuper a fék szimulációja is, de nagyjából ennyivel tud többet pl az iRacingnél. Ellenben az amcsik szoftverét tudod is használni valamire, mert tudsz vele versenyezni bármikor a világ legerősebb mezőnyében, ami nem 5 fős és nem kéthetente egyszer jön össze. A grafika szubjektív, de a stabilitás nem. Az rF2 teljesen alkalmatlan bármire, lásd erős létszámkorlát, kifagyó szerverek, fps drop a semmitől és akkor még nem is beszéltünk a szegényes gyári tartalmakról. A világ vicce, hogy két Le Mans 24-ből egyet sem sikerült megtartani és nagyjából 24 fő felett összekakálja magát a játék. Szóval jó lenne, ha jó lenne, de így használhatatlan, emiatt pedig nincs igazán miről beszélni szerintem. Nem működő dolgokat hasonlítgatunk működő dolgokhoz.
 • simcompany
  #18909
  probléma az, hogy nincs alternatíva. tudom AC, meg ACC, meg IR. valójában egyiknek sincs sok köze a szimulációhoz. meg lehet magyarázni, csak nem érdemes.

  én lennék a legboldogabb, ha le tudnám cserélni ezt a "szart" valami jobbra
  Utoljára szerkesztette: simcompany, 2019.11.14. 11:47:06
 • bottleopener
  #18908
  Egy biztos, félvállról vették/veszik a felhasználók rinyálását, és túl optimistán fejelték telibe a falat, megint.

  Én úgy gondolom, ha a megoldás csakis az akaratukon múlt volna, ez már nem lenne probléma. Viszont szerintem a képességeiket meghaladó bonyolultságú a feladat, így kétséges hogy lesz-e változás.

  Jóslok egy merészet: A competition system jövőre vagy megmenti a játékot, vagy 2 év múlva bezár a stúdió.
 • simcompany
  #18907
  Nekünk 25-26 főnél nálunk már gond van. 20 alatt igen
 • PGab
  #18906
  Köszi a választ,

  közben rájöttem, hogy van az első verzióhoz hasonló kütyü otthon a dobozban, amit másfél éve vettem... Nem Leo Bodnar, de analóg módon ki lehet potizni vele a kellő értéket (remélem)

  AD620 Microvolt modul, Ebay-ről, egy ezresért

  Időből rohadt kevés volt az utóbbi hónapokban, de most eltökéltem magam, hogy karácsonyig összedobom a szimes cuccokat :)
 • Adebayor
  #18905
  URD DTM 2018 átlag 16 fő.
  Másik NGTC BTCC kb hasonló létszámmal.
  Nem kaptam a tagoktól panaszkodó kommenteket. Illetve BTCC-ben én is indulok és nem tapasztaltam gondot eddig. De ma lesz futam, jobban megnézem milyenek a pingek. Ha nagyon gáz lenne, szerintem észre vettük volna.

  Ping és lag problémákat legutóbb CFEG 12 órás lemans-on tapasztaltunk, de az nagyon gáz volt.
 • simcompany
  #18904
  mennyien és mivel mentek?
 • Adebayor
  #18903
  nálunk nem volt lagparti eddig sem. 1116-al még nem mentünk futamot.
 • simcompany
  #18902
  Érthetetlen amit csinálnak. Az 1.1114-es verzióig nekem (nekünk) semmi gondunk nem volt. Nem volt LAG party, nem voltak ledobálások, játszható volt.
  Azóta már 3-4 verzió jelent meg, és egyre rosszabb. Hiába irkálok nekik, hogy srácok, valamit kurvára elcsesztetek, leszarják. Nem tudom mi történik.
 • Adebayor
  #18901
  pontosan én se tudom követni mi van. csak a tényt nézem, hogy megint volt valami és restart volt. :(
 • Adebayor
  #18900
  Megint volt egy restartos 24 órás...
 • bottleopener
  #18899
  Én most sajnos nem tudom követni, mi történt?
 • Adebayor
  #18898
  Rohadt nagy gondban van a Studio.... :(
 • bottleopener
  #18897
  rF2 Le Mans 24h verseny élőben itt nézhető
  Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2019.11.09. 15:13:06
 • simcompany
  #18896
  janem, megvan
 • simcompany
  #18895
  a gond csak az hogy nincs ilyen sor a player.json-ban :(
 • Alexease
  #18894
  Talan egyszer olyan is lesz;) lehet csak kerni kell, gondolom, nem lehet bonyolult megirni nekik.
  Vagy majd a tavoli jovoben valami virtualis gfx editor, amiben egyszeru sematikus palya kepen lehet allitgani kanyaronkent a levagast, visszaterest, szelesitest stb:D
 • Adebayor
  #18893
  nagyon rég óta vártam egy ilyesmit. Vagyis hát majdnem :) Jobban örülnék ha ki lehetne kapcsolni a vágásos büntetéseket. De gyakorlatilag ezzel is megoldható ha egy marha nagy számot írok be :D
  Bár a kikapcsolás még is csak jobb lenne, mert vannak olyan pályák amik hülye szituációkba veszik el a kört, ahol nem is nyersz.
  Utoljára szerkesztette: Adebayor, 2019.11.06. 10:36:20
 • Alexease
  #18892
  "Track Cuts Allowed": ez jo fejlesztesnek tunik, ugy latszik, figyelik a valodi sorozatokat is, az ilyenektol lesz eletszagu a program
 • simcompany
  #18891
  rFactor 2 - 1.1116 Now Available!

  Steam Build IDs
  client: 4356193
  dedi: 4356207

  Server admins must update all dedicated servers

  - Added "Track Cuts Allowed": You can now configure the number of track cuts before a penalty is given out, in single-player and multi-player. This entry can be found in your 'player.JSON' file. - Fixed number of track cuts resetting after a driver swap. - Fixed an issue where some marshals would not wave flags. This was an issue particular to the Nordschleife and the exceptionally large number of marshals.
  - Added additional logging to help debug driver-swap issues.
 • Danecay
  #18890
  Talán megkapjuk az új UI-t karácsonyra :D
 • Adebayor
  #18889
  újabb semmit mondó roadmap. Bár nem lepődtem meg, mert azóta olvasom és követem ezeket a cikkeket, mióta átvette a studio a játékot.
  De mégis minden hónap végén én is felülök kicsit a hype vonatra a többi Discord-os taggal együtt. :D
 • sertrex
  #18888
  Ha már mást nem tudnak beletenni, akkor legalább lennének újabb gyári tartalmak. Például jöhettek volna korabeli autók és a korabeli Le Mans vonal. Mai nyomvonalon, mai autókkal meghirdetni egy Le Mans 66-ot, eléggé... hogy úgy mondjam... Szánalmas!?
 • bottleopener
  #18887
  https://www.studio-397.com/2019/11/roadmap-update-october-2019/
 • Adebayor
  #18886
  Köszi erről nem tudtam. Nem is találtam ott az rfactort, de hozzáadtam. hozzáadás után azt íjra, hogy "use global setting (Adaptive)" szóval most lehet jó lesz.
 • zimapeti
  #18885
  A legegyszerűbb a Leo Bodnár féle megoldás, de akkor már az usb-s Leo még jobb.
 • bottleopener
  #18884


  Erre gondoltam. Elképzelhető, hogy a program settings fülön, az rF2 profiljában a hagyományos vsync van beállítva még.
  Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2019.11.03. 20:16:36
 • Adebayor
  #18883
  Kint állítom a control panel-ben. egyébként sajnos ezt leszámítva nagyon igényes a pálya. Hellboy, ezzel lehet valamit kezdeni? Tudom, a mai világba ne középkategóriás kártyákkal menjen az ember, de eddig nem nagyon volt probléma a ligában. Most meg sajnos két ember kihagyta a futamot, mert fps gondjaik voltak itt :(
  Semmi követelés, se semmi, csak visszajelzés és egy kérdés :)
 • bottleopener
  #18882
  Fix 30 fps-re ugrik le?
  Csak globálisan állítottad a syncet, vagy a játék profilján is az NV control panelben? (az utóbbi marad érvényben)

  PGab, #18881
  A DD kormányban sajnos nem tudok segíteni, de üdv újra itt. :)
  Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2019.11.03. 16:34:35
 • PGab
  #18881
  Sziasztok,

  Sok évvel ezelőtt a SimBin egyik alapító tagjaként aktívan benne voltam készítőként a szimulátor témában (GTR 2002 mod, GTR), aztán kimaradt egy hosszú időszak. Nemrég összedobtam egy szimulátoros PC konfigot, és újra felvesz(eget)em a fonalat.

  Örülök, hogy van rf2 élet, a Hungaroring mod kapcsán keveredtem ide, amit tesztelgettem is, és gratulálok Hellboy-nak, nagyon magas minőségű a cucc. Már kétségbe voltam esve, hogy nincs normális Hungaroing mod, (ACC-t nem vettem meg, ott tuti a pálya) az Assetto-hoz elérhető verzió viszont sajnos siralmas volt...

  Csinálok éppen egy MMos DIY direct drive kormányt. Csinált itt valaki esetleg hasonlót? Az MMos a fékpedálra potmétert vár alapból, van-e esetleg olyan fw változat, ahol loadcell-t lehet rákötni (az eBay-en a cellához adott arduino kompatibilis lapkán keresztül), macerás lenne visszaforgatni az adatot analógra...

  Köszi

  Üdv
  PG
 • Adebayor
  #18880
  Teszteltem a Hungaroringet. Belső nézetben sokat fogyaszt a GPU-ból, de simán fut fix 60 fps-el.
  De ha tv kamerára váltok, kevesebb százalékot ír a GPU-ra, viszont csak 30 fps van. Mitől lehet? illetve javítható valahogy? köszi

  Adaptive vsync van beállítva, így nem kéne feleznie. De még anélkül is fura. Elvileg kevesebbet terheli a gépet, de mégis kevesebb az fps.
  Utoljára szerkesztette: Adebayor, 2019.11.03. 10:08:17
 • Hellboy76
  #18879
  Ez jo volt :D