Felfedték a Vénusz légycsapója eredetét

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zvaragabor
Légycsapótartók ide. Az igaz, hogy a növény megsínyli a virágzást? Valahol azt írták hogy akár bele is pusztulhat.
Azt is írták, hogy ne etessük nagyon. Csak természetes módon fogjon táplálékot. Nade ez természetes módon is zabál. Szinte mindegyik csapdában van valami mindig.

Chaos Anno Domini

Csak nehogy a terroristák ezeknek a kezei közé kerüljenek.
nem lenne rossz, ha a mosdatlan, netalán bûnözõ elemeket levadásznák az ilyenek. Növényeket meg büntetni nem lehet, ráadásul nekik (is) vannak jogaik. :-))

Kara kánként folytatom tanításom.

Pár évtized és minket fognak megemészteni a virágok 😊

Asus TUF H570, i5 11400, 16 Gb ram, RX570, 1Tb HDD, 250Gb SSD, CTG 550W

Én is fogok venni 😄
Nikolaosz
Lehet megint veszek.<#vigyor3>

Ne szánd a vakot mert ?t nem bénítják meg e világ látomásai, szánd inkább magadat. Áldott legyen az Ori!

Nikolaosz
Tudtommal akkor is elvan ha nem kap húst. Mivel ez csak extra energiaforrás neki, a fotoszintetizálás ennél a növénynél is mûködik. Bár a teleltetést nem bírta ki.

Ne szánd a vakot mert ?t nem bénítják meg e világ látomásai, szánd inkább magadat. Áldott legyen az Ori!

gyfk: ha nem kap husit, akkor kipurcan? Vagyis, rendes növenykent nem tud elni?

Nekem is volt. Imádta, ha gyufaszállal csikiztem <#vigyor2> Nagyon pici cserépben lehet kapni, pár száz Forintért igazán megéri. Nem büdös, nem veszéles, jópofa kis növény. Aki meglátta teljesen le volt döbbenve 😄 Minden vackot megeszik de fûszeres vagy füsölt husit nem adék neki.<#nevetes1>

286/20Mhz; 1Mb; WD Paradise 512Kb; 40Mb; Mono VGA; ...Wolfeinsten 3D priman fut rajta 1.2 rendszerfloppyrol :>

Különben, most láttam, a fórumokon van itt egy olyan nick is, hogy PainKiller69. Szerintem konzultálnod kellene vele. :-))

Állj! Addig ne menj el, amíg ezt nem tisztázzuk: magamat nem tanúsítom, hanem MINÕSÍTEM.

Nem is törpe vagy te, hanem egy kis méregzsák.
(Lehet, hogy KillerBeenek vagy az alteregoja...)

Neked mi a bajod? Kinevezlek az SG törpéjének, oksi? a választ már le is írtad és ismét csak magadat tanúsítod a primitív viselkedéseddel bye bye <#integet2>

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Kinevezlek az SG törpéjének, oksi?
<#bohoc><#beka3><#guluszem1>

Neked mi a bajod, hol fáj?

tanulj meg inkább normálisan viselkedni a másik emberel szemben <#ejnye1> ilyen bunkó viselkedésel nem mész sokra talán még jó is hogy kicsi vagyok neked a nagy bunkó rutinoddal le is gyõznél Sir Ny barátoddal együt <#levele>

NIBI
Ez kééééééééész. <#vigyor2>
Kár, hogy a szúnyogokat nem eszi.

Nikolaosz
Nekem egyszer volt ilyen növényem.(meg kancsóka is) És egyszerûen lenyûgözõ a mechanizmusa ahogy mindkét felén levõ szõrhöz hozzáér a rovar és vége is. <#hawaii>Egyszer kétszer szalámival is megetettem meg sonkával <#vigyor2>

hát baszod beléd sem szorult túl sok kultúra <#szomoru2>

,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI

kicsi vagy te nekem.

hát baszod beléd sem szorult túl sok kultúra <#szomoru2>

el ne ájulj!

Fantasztikus,hogy a termeszetnek hany millionyi kiserletre lehetett szuksege mire ez kialakult.Noveny generaciok millioi jottek mentek mire minden reszlet a helyere kerult.
De, inkább nézem a Meteort. :-)

Gombaspórák 88 km/h-val

De ott van a csattanó maszlag (Datura stramonium) is, ugye?

plu604
ha jól emlékszem úgy mûködik, hogy az érzékelõszõr jelzésére a növény gyorsan kiszívja a "csapóból" a folyadékot, így az összehúzódik.
nem vagyok benne 100%ig biztos, de akit annyira érdekel utánanézhet 😊

Tisztában vagyok vele, hogy lehetnek más módjai a mozgatásnak, de arra volnék kíváncsi, hogy pontosan hogyan történik. Az izmok mûködésével nagyjából tisztában vagyok, de a növények mozgásáról nem sokat tudok.

Az egérfogónak sincsenek idegpályái vagy izmai.

jhetedikj
Nekem van.<#eplus2>

anno 1987

Passz. Intelligens tervezés. :-)
Szerintem a beleesõ rovar megbirizgál ott valamit, mint a pókhálónál, és az elindít egy folyamatot, melynek hatására valamilyen ligninszálak meghúzódnak. Úgy, ahogy egyes növények érintésre nagy csinnadrattával szétlövellik a magjaikat. Nem nagy ügy, pár millió év alatt kifejleszthetõ.

Egyébként hogyan mozgatja a Vénusz légycsapója a levélcsapdáit? És hogyan közvetíti az ingerületet a szõr, ha egy bogár beleszállt? Világos, hogy nem izmokkal és idegekkel...

<#hehe><#hehe>
de így meg nem értelmes<#falbav>. miért nincsen edit gomb?<#fejvakaras>

,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI

<#lama><#fejvakaras>
<#kocsog><#kocsog>

á, elcsúszott. így talán jobb:

<#fejvakaras><#lama>
<#kocsog><#kocsog>

using namespace sg_vita;

int main(int argc, char* argv[]){

krea << "ez a növény csakis Isten munkáját dícséri";

while(true){
evol << Evolúció.Érvek;
krea << "ez nekem nem elég meggyõzõ...";
}

return 0;
}