38
  • zvaragabor
    Légycsapótartók ide. Az igaz, hogy a növény megsínyli a virágzást? Valahol azt írták hogy akár bele is pusztulhat.
    Azt is írták, hogy ne etessük nagyon. Csak természetes módon fogjon táplálékot. Nade ez természetes módon is zabál. Szinte mindegyik csapdában van valami mindig.
  • Archenemy
    Csak nehogy a terroristák ezeknek a kezei közé kerüljenek.
  • Epikurosz
    nem lenne rossz, ha a mosdatlan, netalán bűnöző elemeket levadásznák az ilyenek. Növényeket meg büntetni nem lehet, ráadásul nekik (is) vannak jogaik. :-))
  • mans
    Pár évtized és minket fognak megemészteni a virágok :)
  • ernobius
    Én is fogok venni :D
  • Nikolaosz
    Lehet megint veszek.
  • Nikolaosz
    Tudtommal akkor is elvan ha nem kap húst. Mivel ez csak extra energiaforrás neki, a fotoszintetizálás ennél a növénynél is működik. Bár a teleltetést nem bírta ki.
  • Epikurosz
    gyfk: ha nem kap husit, akkor kipurcan? Vagyis, rendes növenykent nem tud elni?
  • pasi29uk
    Nekem is volt. Imádta, ha gyufaszállal csikiztem Nagyon pici cserépben lehet kapni, pár száz Forintért igazán megéri. Nem büdös, nem veszéles, jópofa kis növény. Aki meglátta teljesen le volt döbbenve :D Minden vackot megeszik de fűszeres vagy füsölt husit nem adék neki.
  • Epikurosz
    Különben, most láttam, a fórumokon van itt egy olyan nick is, hogy PainKiller69. Szerintem konzultálnod kellene vele. :-))
  • Epikurosz
    Állj! Addig ne menj el, amíg ezt nem tisztázzuk: magamat nem tanúsítom, hanem MINŐSÍTEM.

Nem is törpe vagy te, hanem egy kis méregzsák.
    (Lehet, hogy KillerBeenek vagy az alteregoja...)
  • kissssss
    Neked mi a bajod? Kinevezlek az SG törpéjének, oksi? a választ már le is írtad és ismét csak magadat tanúsítod a primitív viselkedéseddel bye bye
  • Epikurosz
    Kinevezlek az SG törpéjének, oksi?
  • Epikurosz
    Neked mi a bajod, hol fáj?
  • kissssss
    tanulj meg inkább normálisan viselkedni a másik emberel szemben ilyen bunkó viselkedésel nem mész sokra talán még jó is hogy kicsi vagyok neked a nagy bunkó rutinoddal le is győznél Sir Ny barátoddal együt
  • NIBI
    Ez kééééééééész.
  • Epikurosz
    Kár, hogy a szúnyogokat nem eszi.
  • Nikolaosz
    Nekem egyszer volt ilyen növényem.(meg kancsóka is) És egyszerűen lenyűgöző a mechanizmusa ahogy mindkét felén levő szőrhöz hozzáér a rovar és vége is. Egyszer kétszer szalámival is megetettem meg sonkával
  • Sir Ny
    hát baszod beléd sem szorult túl sok kultúra
  • Epikurosz
    kicsi vagy te nekem.
  • kissssss
    hát baszod beléd sem szorult túl sok kultúra
  • Epikurosz
    el ne ájulj!
  • duke
    Fantasztikus,hogy a termeszetnek hany millionyi kiserletre lehetett szuksege mire ez kialakult.Noveny generaciok millioi jottek mentek mire minden reszlet a helyere kerult.
  • Epikurosz
    De, inkább nézem a Meteort. :-)
  • Epikurosz
    Gombaspórák 88 km/h-val

De ott van a csattanó maszlag (Datura stramonium) is, ugye?
  • moikboy
  • plu604
    ha jól emlékszem úgy működik, hogy az érzékelőszőr jelzésére a növény gyorsan kiszívja a "csapóból" a folyadékot, így az összehúzódik.
    nem vagyok benne 100%ig biztos, de akit annyira érdekel utánanézhet :)
  • blessyou
    Tisztában vagyok vele, hogy lehetnek más módjai a mozgatásnak, de arra volnék kíváncsi, hogy pontosan hogyan történik. Az izmok működésével nagyjából tisztában vagyok, de a növények mozgásáról nem sokat tudok.
  • moikboy
    Az egérfogónak sincsenek idegpályái vagy izmai.
  • jhetedikj
    Nekem van.
  • Epikurosz
    Passz. Intelligens tervezés. :-)
    Szerintem a beleeső rovar megbirizgál ott valamit, mint a pókhálónál, és az elindít egy folyamatot, melynek hatására valamilyen ligninszálak meghúzódnak. Úgy, ahogy egyes növények érintésre nagy csinnadrattával szétlövellik a magjaikat. Nem nagy ügy, pár millió év alatt kifejleszthető.
  • blessyou
    Egyébként hogyan mozgatja a Vénusz légycsapója a levélcsapdáit? És hogyan közvetíti az ingerületet a szőr, ha egy bogár beleszállt? Világos, hogy nem izmokkal és idegekkel...
  • Tsol
  • Sir Ny
    de így meg nem értelmes. miért nincsen edit gomb?
  • Sir Ny

• Sir Ny
    á, elcsúszott. így talán jobb:
  • Sir Ny

• moikboy
    using namespace sg_vita;

int main(int argc, char* argv[]){

krea << "ez a növény csakis Isten munkáját dícséri";

while(true){
    evol << Evolúció.Érvek;
    krea << "ez nekem nem elég meggyőző...";
    }