20
  • Epikurosz
    #20
    Képzeld, nem sötét a különbség egyáltalán, sőt szerintem legalább annyira értem őket, mint te.
  • Sir Ny
    #19
  • torcipepe
    #18
    ha itt hungarisztánban a minimálbérből is sokan ki tudják/sokaknak ki kell (#1) gazdálkodni, akkor a sokkal többet kereső olaszoknál nem kellene, hogy gondot okozzon egy régi P3-as beszerzése és egy gyenge kis internet előfizetés. vagy ahogy mi is csináljuk, több háztartás használ egy közepes csomagot.

    #11 egy PNA, GPS nélkül csak egy nagy és ormótlan mp3 lejátszó. a PNA-PDA különbség azért remélem nem teljesen sötét számodra.
    az én régi és öreg PDA-m is képes volna arra, mint ez a csodagép, sőt többre is, ha nagyobb kijelzőt, egeret és hálózati kábelt lehetne rátenni.
  • Epikurosz
    #17
    Igazad van. Én is nyomatom a magam rizsáját, s reklámozom azt, ami nekem tetszik, oszt az evolúció majd szelektál.
  • Sir Ny
    #16
    te viszont nem gondolkozol helyesen, amikor azt mondod, hogy aki okos, az azt veszi, amit te szeretsz. mondjuk kb. 3000 autófajta van, mondjuk mindegyik hat színben, az kb. 18000 féle különböző ótó, és mindegyiket megveszi valaki...
  • Epikurosz
    #15
    ha a lakosság helyesen gondolkodik a világról, akkor ott sok a PC.
  • djw
    #14
    attól fejlett egy ország, hogy sok számítógépe van a lakosságnak, vagy attól ahogyan a lakosság gondolkodik a világról és cselekszik?
  • slickboy
    #13
    Nagyon OFF lesz:

    Lehet nem mindenki tudja, de már úgynevezett keretes közgyógy van, tehát ha a neked megítélt pénzből kifutja a gyógyszereidre akkor szerencséd volt, ha meg nem, akkor megy a totózás a patikában, melyik amely fontosabb, és mi fér bele a maradék keretbe.
  • Epikurosz
    #12
    Én azt nem értem, hogy ha már PNA, akkor WinCE helyett miért nem Windows XP Embeddedet tett bele ez a talján...
  • Epikurosz
    #11
    Egy feltuningolt PNA, GPS nélkül. Még az oprendszer is stimmel.
  • B0nFire
    #10
    OFF

    Balintos: Olvasd el, légy szíves az első mondatom első felét! Abból minden kiderül.

    smv: ki kell ábrándítsalak; nem tartozom semmiféle kisebbségi csoporthoz, mivel a közgyógy igazolvány igénylésnek vannak bizonyos feltételei. Az egyik, hogy elég betegnek kell lenni, a másik, hogy elég szegénynek kell lenni, a harmadik: végigjárni a bürokrácia hosszú és keserves, kanyarokkal tarkított útját. De ezt te bizonyára mind tudod, hiszen te is igényeltél már gyógyszert közgyógy igazolványra. Vagy nem? Akkor ne a szomszéd Mariska nénitől szerezd be ezirányú információidat, ő ugyanis nem autentikus forrás. Lehet, hogy a szomszéd Mariska néni azért nem kapta meg, mert 1: magasabb a jövedelme a jogszabályban megállapítottnál (mondjuk több kereső van egy családban, és az egy főre elosztott jövedelem meghaladja a minimumot); 2: nem krónikus beteg, tehát nem kell a gyógyszereit egy életen át szednie; és/vagy: a gyógyszerek szedésének elmulasztása nem kerülne az életébe, ami egy krónikus beteg esetében igen.

    Az általam felsoroltakon kívül nincs más objektív oka, hogy ki lehet jogosult közgyógyellátásra. Az is lehet, hogy Mariska néni lusta elmenni az önkormányzathoz és kitölteni az igényléshez szükséges adatlapot, vagy nem jelenik meg az előírt orvosi felülvizsgálato(ko)n, mert csak. Aki ilyen, magára vessen. De engedd meg nekem, hogy én (mint közgyógy ellátott) kompetensebb legyek a témában, mint te.

    /OFF
  • kvp
    #9
    Ez egy asztali pda. Ha tobbe kerul mint egy teljes erteku x86-os laptop (kb. 60 ezer), akkor nem lesz piaca. Ha telefonoknal lehetne valasztani x86-os desktop windows-t (mondjuk xp-t) hasznalo gepet, akkor az emberek jo resze azt venne, fuggetlenul attol, hogy jobb-e mint a jelenlegi telefon operacios rendszerek.

    "Röhögtem, amikor kijöttek a netbook eeepc izékkal a gyártók, hogy majd ugyan kinek kell ez a buta laptopnak álcázott számológép, aztán veszik mint a cukrot."

    Mivel azok pc-k, tehat alapesetben pont arra lehet hasznalni mint egy regebbi pc-t, azaz jatek kivetelevel szinte minden otthoni feladatra. (es meg kis meretu is, tehat cipelni is konnyu, szemben egy hasznalt laptoppal)
  • smv
    #8
    Csak akkor jár ingyen gyógyszer, ha bizonyos kisebbségi csoporthoz tartozol... Amúgy 0 az esélye, hogy megkapd.
  • Balintos
    #7
    "Tudod az úgy megy, hogy aki nem tudja kifizetni a gyógyszerét, az közgyógyigazolványra kapja meg térítésmentesen."
    komolyan ennyire naív vagy?
  • B0nFire
    #6
    Nem igaz, mert én is szegény vagyok, és rokkantnyugdíjas, bármiféle kiegészítő jövedelem nélkül, csakhogy nekem nincs mire költeni. Tudod az úgy megy, hogy aki nem tudja kifizetni a gyógyszerét, az közgyógyigazolványra kapja meg térítésmentesen.

    Én például megtettem, hogy amikor abbahagytam a dohányzást, úgy döntöttem, miért folyna el ez a pénz, és rögtön befektettem egy laptopba, aminek a havi részlete kijön annyiból, amennyit előzőleg egy hónap alatt elfüstöltem. Meg lehet tehát csinálni, csak cserébe valamiről le kell mondani. Mondhatni, kinek mire van igénye.

    Sajnos nagyon sok olyan rokkantnyugdíjast ismerek személyesen is, aki autót tud fenntartani, és futja neki kocsmázásra is, meg játékgépezésre is. Mondom: kinek mire van igénye.

    Sir Ny: tudom, hogy sajnos vannak olyan helyek, mint mondjuk a tanyák, ahová eléggé nehéz dolog megoldani az internet bekötését. Mindazonáltal én egy 14000-es kisvárosban élek az ország szélén és nálunk is van több internetszolgáltató. Nem feltétlen kell 15-30 Megás internetre előfizetni. A tájékozódáshoz, hírolvasáshoz, online ügyintézéshez bőven megfelel az 1 Mbites is, az meg már kapható 2500 Ft-ért.
  • slickboy
    #5
    OFF: Bonfire, te nagyon el vagy tájolva. Az átlag magyar rokkantnyugdíjas örül ha nem pusztul éhen és a gyógyszereiből is az előírt 3x1 helyett 2x1-et szed, hogy tovább tartson, márha egyáltalán ki tudja váltani. Legkevésbé sörre, bagóra, játékgépre költi. Persze biztos van kivétel és pár burzsuj "rokkant" nyugdíjas. Ezek után a net behúzása a lakásba sokadlagos kérdés számára.

    ON: Röhögtem, amikor kijöttek a netbook eeepc izékkal a gyártók, hogy majd ugyan kinek kell ez a buta laptopnak álcázott számológép, aztán veszik mint a cukrot...
  • Sir Ny
    #4
    " Internetet meg behúzzák a lakásba már 2500 Ft-ért, "
    már ahol.
  • B0nFire
    #3
    Mer' igen, a horoszkóp az nélkülözhetetlen szolgáltatás. Mindazonáltal én nem vennék ilyet, mert korlátozott a használati lehetősége, és úgy érezném, meg van kötve a kezem. Mégis ki a célközönség? Azokat, akiknek a mai világban nincs online tapasztalatuk vagy internet hozzáférésük, elsősorban (!szvsz!) nem is érdekli a dolog. Ha pedig érdekli, csak esetleg szegény, majd szépen összegereblyézi egy szerényebb konfigra, és egy szerényebb sávszélességre az előfizetést. Elvégre ha nem játékra vagy video-editálásra kell a gép, egy olcsóbb (esetleg használt) konfig is megteszi. Internetet meg behúzzák a lakásba már 2500 Ft-ért, ami még egy rokkantnyugdíjasnak sem egy egetverő összeg. Persze, hacsak nem játékgépbe, sörre vagy bagóra szánja. Mert arra viszont a világ minden pénze nem elég.
  • Sir Ny
    #2
    sőt, Budapesten az első osztályba jelentkezőket is.
  • torcipepe
    #1
    "Olaszországban jelenleg több mint 14,5 millió háztartásban nincs számítógép és a családok több mint kétharmadának nincs online tapasztalatuk" ennyit arról, hogy fejlett ipari állam.
    miskolcon meg már kiröhögik a 9. osztályba jelentkezőket, ha nincs otthon internet. unokahúgommal ugyanis pont ez történt. interneten kérnek minden adatot, interneten megy a beiratkozás, tankönyvek fizetése banki átutalással, majd futárral kapod a könyveket. jóhogy nem lépnek be a neptun rendszerbe.