60
  • teddybear
    Esküszöm, az izzadt tenyerű kamaszok dumáját mindig untam. Fajtalankodás, ráadásul majommal? Minek? Van elég embernő, és Afrikában van elég erőszak amúgy is.

Viszont Afrikában mindent megesznek, amit csak tudnak, a gorillától és a csimpánztól egészen a sáskáig, termeszig.

Ráadásul a csimpánz kb. ötször erősebb az embernél, dacára a nagyjából fele súlyának. A gorilláról meg ne is szóljak.

Az AIDS meg nem csak nemi úton terjed. Terjed minden olyan úton, amikor valahogy közvetlenül át tud kerülni a szervezetbe. Vérátömlesztés fertőzött vérrel, és igen, akkor is ha pl. a fertőzött vér egy sebbe kerül. Legyen az a kézen, vagy pl. egy vérző gyomorfekély.
  • 05lampard
    Ha megértenéd a HIV vírus mechanizmusát, rájönnél, hogy olyan kivételes vírusról van szó, amire tényleg nincs meg az ellenszer. Az már más kérdés, hogy hogy alakulhatott ki. Hmm, USA??? :)
  • mainruler
    Vannak, de azokat nem igazán lehet megtöcskölni, az olyan méretű majmok pedig, akik "alkalmasak" az ilyen dolgokra, átlag 3x-5x erősebbek egy embernél, hát még egy 150 centis bantunál...
  • ziipp
    Tünetmentesíteni tudják, de azt már egész jól. Tudomásom szerint akár 20 évvel is meg tudják hosszabbítani a páciens életét - legalábbis egy példa van már rá: Magic Johnson. Korábban egyébként melegnyavalyának is nevezték, mert viszonylag jól körülhatárolhatóak a fertőzésnek leginkább kitett csoportok: buzik, fekák és szexuális partnerüket gyakran változtatók. Érdekesség még, hogy Magyarországon a fodrászatoknak a HIV miatt tiltották meg borotva penge használatát.
  • B0nFire
    Vírus ellen nemigen van gyógymód. Az oltóanyagok általában legyengített vírusokat tartalmaznak, amin az immunrendszer "edzést tarthat". A HIV-vel csupán az a baj, hogy pont az immunrendszert nyírja ki, így még a legyengített vírus is öl.

Más vírusfertőzésre sincs gyógymód, gondolj csak az influenzára. Mit csinálunk, ha influenzásak vagyunk? Szedünk, köhögéscsillapítót, láz és fájdalomcsillapítót, köptetőt, stb, és közben hagyjuk, hogy az immunrendszerünk legyőzze a vírust. Közvetlen a vírus ellen nincs gyógyszer.
  • moikboy
    Gondolom a holdraszállásban sem hiszel :)

Egyébként pedig:

A vírus elleni védekezés rendkívül nehéz, hiszen a vírus fent említett enzimje számos hibát ejt, ezeket a hibákat pedig semmilyen mechanizmus sem javítja ki. Így a folyamatosan kialakuló variációk nagy száma miatt hatékony, a vírust véglegesen eltüntető terápiával jelenleg nem rendelkezünk.

Forrás: Wikipédia - A szabad enciklopédia
  • Sir Ny
    honnan tudod, hogy nem a majmok kefélték meg a buntu kislányokat?
  • Locutos
    En sose ertettem, es nem is nagyon hiszek ebbe a "sohase gyogyithato AIDS" dologba. Ma mar mindent lehet, szuperszamitogepen lehet modellezni az egesz virust molekularis szinten, meg emberi sejtet is(szerintem tutira azt is jo kozelitessel) es megse lehet semmi ellenszert talalni. Hat ezt en nehezen kepzelem el. Ez evek soran errol is itt-ott "elhanyagolhato" hirforrasokbol hallottam hogy talaltak ellenszert...Szamomra is, mint minden mas laikusnak "az igazsag odaat van..."
  • szombi
    ja, bocs. lehet h. harapással is terjed...
  • Magiszter
    Én azért kérném még a macskák akrobatikusságát is. Nem lenne rossz helyből a testmagasságom 5x-ösét ugrani.

Zipp: Igaz ez a védett dolog erről meg is feledkeztem. Azt viszont továbbra sem tartom valószínűnek hogy ha nőket erőszakolnak csoportosan akkor majmokat is. Hiszen minek ha van nő? Szerintem sose fogom megérteni a dolgot...
    Az AIDS -es dologhoz vissza térve. Én azt valószínűbbnek tartom hogy egy majom megharapott egy embert, aki később részt vett ilyen csoportos erőszakon és megfertőzte a többieket, azok meg tovább adták.
  • Sippie
    azért a jócsajokat igazán klónozhatnák, ehhez hozzájárulhatna az etikai bizottság :D:D
  • Szefmester
    én kérném a cápák fogazatpótlását, vagy a rágcsálókét, nekem édes mindegy hogy melyik.. vagy kihúzzák és újra kinő vagy néha néha "fodrászhoz" kell járni, aztán kérném még a medvék téli álom anyagcseréjét, és az aligátorok immunrendszerét.. hirtelen ennyi :P
  • ziipp
    Vannak kisebb testű majmok is. Azokat simán felhúzhatják a negrók. Azt meg ugye tudjuk, hogy feléjük milyen normák uralkodnak. Mivel a legtöbb majom védett - azaz nincs olyan sok belőlük -, ezért épp az a valószínűtlenebb, hogy a majmokat marhák módjára feldolgozzák.
  • Magiszter
    Ezt is valószínűbbnek tartom mint a majmok "megparáznákodását"
    De hát mindenki magából indul ki.

sathinel #5: A nanokütyük egy dolog, de a géntechnika is már jár azon a szinten hogy hamarosan génterápiával megváltoztassák valakinek a génállományát. Csak akkor meg ott vannak az etikai dolgok hogy kit, mit, mivé és hogyan lehet majd változtatni. Klónozni is már tudunk csak ugye nem etikus emberek klónozása ezért tiltott törvényileg.
  • Sir Ny
    én azt hittem, hogy amikor a bantuk dolgozzák föl a majmokat, és könyökig benne vannak a majmok belső szerveiben, akkor véletlen megvágják magukat, és keveredik az ő vérük a majmokéval.
  • sathinel
    Nanorobotok is besegíthetnek) A videón elég szépen működnek már.

Egyébként meglévő gének átírása is lehetővé válhat a jövőben ha minden igaz. Tehát meglévő génállományt is átírhat szerintem egyszer majd.
  • Magiszter
    Elképzelhető, de talán génterápiával apránként el lehetne érni valami sikert nem? Vagy ha a jelenlegi HIV-eseken nem is de a jövőben születendő gyerekeknek át lehetne "tervezni" a T-sejtjeit immunisra (Gattaca-effektus.).
  • moikboy
    Ezzel csak az a gond, hogy - szerintem - a majmokhoz hasonló védettséget csak génsebészet révén szerezhetne az ember (mivel a T-sejtek "tervrajzába" kellene belenyúlni); márpedig így nem lehet segíteni a jelenlegi HIV-eseken.
  • Magiszter
    Talán kicsit szegényes a fantáziám, de nehezen tudom elképzelni hogy egy majom hagyja magát "megkefélni" egy bantu által.

Amúgy a cikkben is leírták hogy a fertőzött majmok elfogyasztásával terjed. Szerintem most az az újdonság hogy a majmok immúnisak rá mi meg nem. Bennük csak lappang, bennünk meg tombol. Így ha rájönnénk hogy mi az ami gátolja a vírus aktivitását a majmokban lehet hogy tudnánk egy olyan szert csinálni ami az emberben is ugyanezt teszi, vagy talán ki is pusztítja.
  • szombi
    Amióta felfedezték, kb 20 éve, azóta nyilvánvaló hogy
    a majmokat megkefélő bantuktól terjedt át az AIDS a fejlett világba.

most akkor mi van?