35
Brian Élete (Life of Brian)
-
#35 egyik kedvenc részeem :D
nincs fenn youtube-on? -
#34 ja... az is jó film volt... -
#33 XDXDXD -
#32 ja hogy egybe írják a címét, így már világos na erre majd ránézek, Cleese iszonyatos dolgokat tud alkotni egyedül is. (lásd Fészkes Fenevadak, és az ott végbemenő 5 dörrenés. aki látta tudja miről beszélek ) -
#31 nem Mp csak John Cleese, de kib@szott jó film, egy tanárról szól, meg egy diákjáról.
anno véletlenül találtam a Tesco 299ft-os dvd turkálóban. -
#30 Óramű pontossággal.At is python?Mert nem ismerem.Mennyire jó.A gyalog galopp kegyetlen agyromboló.Aki látta imádja. -
#29 - mi a neved zsidó?
- Brájen
-hmmm Blájen?
- nem uram, Brájen!
- ehhh önélzetesz a kisz latol... üsszétek meg de nagyon dulván...
bár nekem a Gyaloggalopp a kedvencem, meg az Óramű pontossággal, ez is nagy favorit... -
#28 :DDDDDDDDDDDD a legjobbb!!!!!!!!!!!!!
Hol van Walaki?XD -
#27 eszméletlen ez a film (Y) best -
#26 Legjobb film ki az a Lóbelt és ki az a Ledfold?
EGY LABLÓ :DDDDDDDd -
#25 na ja, Élet Értelme volt szerintem is a legütősebb filmjük (Every Sperm is Sacred, valaki?), de Brain Élete sem maradt le sokkal
na meg ugye a Repülő Cirkuszból a Pirahna testvérek (2. rész)... ez egyszerűen egy verhetetlen jelenet. -
#24 Valamelyik nap néztem meg ujra, jo kis film... -
#23 - Nos... - kezdett bele Brájen - mindnyájan tévedtek! Nem kell követnetek engem. Nektek nem kell követni senkit sem. Nektek önállóan kell gondolkoznotok. Ti mind egyéniségek vagytok.
- IGEN. MI MIND EGYÉNISÉGEK VAGYUNK - mondták egyszerre.
- Ti mind különbözőek vagytok.
- IGEN. MI MIND KÜLÖNBÖZŐEK VAGYUNK.
- Én nem - mondta valaki. -
#22 - Brájen.
- Blájen?
- Nem! Nem! Brájen! -
#21 nálam az Élet értelme ami nagyot szólt a sorozat mellett, de a többit is szeretem :DDD -
#20 nagyon jó film, bár szerintem nem a legjobb Monty Python-darab. Személy szerint a Gyalog Galopp jobban tetszett, de leginkább a Repülő Cirkusz-sorozat, na aaaz beteg :) -
#19 doblátok a padlóla...
tessék?
hát doblátok a padlóla le :D
mi a neved zsidó?
Brian.
Blájen..? -
#18 - Keresztre fesztijuk.
- Na, hat az nem is olyan rossz.
- Tessek? Maga megorult?
- Hat nem, de legalabb levegon van az ember.
na ez nem epp igy volt de ezen lefordulatam a szekrol. -
#17 sztem is nagyon beteg film.a legjobb amikor a két beszédhibás rómainak mondják hogy kiket engedjenek szabadon:P -
cherubim06 #16 Alapfilm! -
#15 oké, régen láttam..annyira nem is rossz:D sőt.. -
#14 mirhát? az megharapja a kicsit!!!! -
#13 REMEK FILM?????pff -
n3whous3 #12 Tiszta új film és gondolom mindenki tolongani fog, hogy írjon ide -
#11 "Volt egy felesége is, és tudjátok hogy hívják?
Fohtiszima, Fohtiszima Fingusz"XD -
#10 Azt valaki felrakhatná youtube-ra, mert az hatalmas jelenet. :D -
Cat 02 #9 Kereszt ?
Áh nem, szabadon engedtek és mehetek egy Trópusi szigetre
Jó akkor erre
Csak vicc volt, kereszt...
Nem szószerint van, de üt :D -
#8 milyen faszságokat? -
#7 Alapfilm:) Romanes eunt domus! -
#6 szegény filmet inkább békén kéne hagyni, nem faszságokat irogatni rola forumokba -
#5 Pár jelenet a filmből:
Fikusz Kukisz
Kövezés
Nagyorrú
A keresztre feszítés sima ügy...
Menjetek a pi**ába... -
#4 "Jól van, de eltekintve a csatornától, gyógyászattól, oktatástól, bortól, közrendtől, öntözéstől, utaktól, vízvezeték-hálózattól, mit tettek a rómaiak értünk?"
link -
Cat 02 #3 Nagyon beteg film :D -
#2 Kivágott jelenetek:
http://www.youtube.com/watch?v=qttro8y4RPs
http://www.youtube.com/watch?v=KIZyTk_sQf0
http://www.youtube.com/watch?v=MSBmZ1ijKyk
http://www.youtube.com/watch?v=m5cWPOKEAtM -
#1 Most láttam hogy ennek a remek filmnek még nincs topikja!
rendező: Terry Jones
forgatókönyvíró: Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin
zeneszerző: Geoffrey Burgon
operatőr: Peter Biziou
díszlettervező: Roger Christian
jelmeztervező: Charles Knode, Hazel Pethig
producer: John Goldstone
executive producer: George Harrison, Denis O'Brien
vágó: Julián Doyle
szereplő(k):
Graham Chapman (Brian)
Terry Gilliam (Frank)
John Cleese (Arthur)
Eric Idle (Otto)
Terry Jones (Bob Hoskins)
Michael Palin (Ben)
A Monthy Python csoport tagjai ezúttal visszavisznek minket a bibliai időkbe. Júdeában vagyunk, ott és akkor, amikor Jézus született. Vele szinte egy időben és egészen a közelében megszületik egy másik gyermek is, Brian. Róla a napkeleti bölcsek tévedésből azt hiszik, hogy ő a megváltó. Brian élete ettől a perctől kezdve tévedések és félreértések sorozata. Júdea ekkoriban forrong: zsidók harcolnak a szabadságért, a rómaiak és egymás ellen is. Brian közelebbi kapcsolatba kerül az egyik elvakult, ám annál ambiciózusabb lázadó csapattal, méghozzá Judith, a szépséges, ám elhivatottan feminista forradalmárlány révén. Brian, hogy rátermettségét bebizonyítsa, Róma ellenes jelszavakat pingál Pilátus palotájának falára. A forradalmi tett végrehajtása közben azonban egy római katona rajtakapja, kijavítja a helyesírási hibákat, és arra kényszeríti, hogy százszor leírja a helyes mondatokat. A forradalmároknak annyira imponál Brian elszántsága, hogy soraikba fogadják és bevonják legközelebbi akciójukba. Az a tervük, hogy elrabolják Pilátus feleségét. Ám ez a nagyszabású plánum egy másik csapatnak is az eszébe jut. A két csoport egymást akadályozva először csak heves szópárbajt vív egymással, majd a csodálkozástól elámult rómaiak szeme láttára végez egymással. Brian az egyedüli túlélő, őt azonban a rómaiak elfogják. Nem ő lenne azonban, ha nem tudna megszökni a fogságból. Innentől kezdve azonban szinte pokol az élete, hívők egyre népesebb csoportja követi minden lépését. Követői meg vannak győződve arról, hogy ő az oly régen várt Messiás. Szinte megváltás, amikor a rómaiak újból elfogják. Ám Pilátus most már arra készül, hogy keresztre feszíti őt...