Milyen kocsit vegyek MOST?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jaszy
Ne igazán :)

Csabesz6
Az meg a másik, hogy amelyik autó sportos, netalán tényleg sportautó, annak 99.999% hogy küldték, és sajnos az adott egyedek a legtöbb esetben nem kapják meg a kellõ odafigyelést, tiszteletet, bánásmódot.Erre fel kell készülni, amennyire lehet.

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

Csabesz6
Ez meg a másik.De mint mondtam úgy se érint ilyen probléma, legalábbis mostanában biztos nem:)

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

Willi Betz
Cosworth-ot nem is biztos,hogy találni itthon ami nincs szétbaszva.

.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?

Csabesz6
Én ilyesmire fenem a fogam mostanság, igaz 2.0 DOHC, de nekem a ~120 le is elég, a lényeg hogy hátul hajtson.Vagyis cossie lenne az igazi,de 1. még zöldfülû vagyok, 2.kicsi drágább.Hacsi lenne az igazi, csak ugye az 3x annyi.

Pepsi Twist
majd ha ilyenel jársz akkor beszéljünk :)

http://www.youtube.com/v/O9-UF1_1LQE&feature=PlayList&p=4D0500D7DACD9B4D&index=0

Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.

pszihopata
akkor drágán vetted <#vigyor1>

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

jaszy
Hadne menjek bele a vitába. Audi 1.8 turbót vettem, 400 al olcsóbban már dieselek voltak raklapszámra.

pszihopata
melyik tipusból olcsóbb a dízel?

pszihopata
szaros motorkerékpár,meg dízelszar-'érdekesen' fogalmazol

szerintem te beteges vagy,ez nem dózsa fradi meccs hogy szurkoljunk valamelyiknek

gyûlöld nyugodtan a dízelt ha neked ez jó,ha ennélkül nem megy a rajongás a fordodért,akkor fröcsögj nyugodtan!

a scorpió mint életérzés-ez meg nevetséges!

egy tucatautó az ami kihalt,tudjuk miért de inkább nem akarom bántani mert csak megsértenélek vele
se nem oldtimer se nem ritka se nem különleges használati tárgy

ha ilyennel jársz sosem lesz jobb,mert beletankolod a következõ árát is!

jah nincs is jobb-tudom:)

jaszy
Én olcsóbban vehettem volna Dieselt abbol a típusból amit vettem, de a benzinesnél maradtam. Igaz nem 8 lityivel járok hanem 13 al de nekem ne kerregjen a pirosnál mint egy traktor, másról nem is beszélve.

Sir Quno Jedi
Már csak azért is, mert szaros motorkerékpárban is van 500le-s Hayabusa és az pl. elszáll a holdra annyi idõ alatt, amíg a dízelszaron benyomnád a gázpedált.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Jaja, csak sajnos benyásból is vannak 6-7000cc-s erõmûvek és netalán AZOKHOZ kéne hasonlítgatni egy világon egyedülálló minõségû/teljesítményû 6000-es dízel szörnyet (ami nem mellesleg iszonyat árú).

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Vicces figura vagy. Nehéz lenne húszéves szakadt skorpióval úriembernek képzelnie magát az embernek. A Skorpio az egy életérzés, akinek volt már egy, az gyakran vesz még egyet stb. (én is ezt tettem).

Engem személy szerint nem nagyon izgat a fogyasztás, vennék nagyobb köbcentiset, lehet veszek is (vezettem már 6-7literes benzineseket, az egy élmény). Sok-sok év alatt az ember megszokja, hogy mennyit kajálnak ezek a nagy sedanok és nem jajong össze-vissza, hanem kifizeti amit kell.

pszihopata
körülbelül annyira átlag suv,mint az m5 átlag limuzin
ha az a motor az 5-ös kaszniban lenne verné az m5-öt

átlagautóknál a dízelek litertteljesítménye már elérte a benzinesekét,a versenysportban is szépen terjednek,sokkal nagyobb ütemben fejlõdik mint a benzines

és megállt a fejlõdés?
ahogy az újabb common rail motorokat nézem,nem állt meg!

erre te leírod hogy nem való személyautóba,persze azért mert most a scorpiód miatt éppen csak a benzines autó az egyetlen értelmes dolog,és nem is érted hogyan lehet dízelt bépíteni

szerintem korlátolt a gondolkodásod

300-as benzinár mellé megvenni egy öreg 3 literes fordot,szerintem ez a furcsa gondolkodás
ezeket a scorpiókat úgy vágják utánad a használtautón,vajon miért nincsen piacuk?

neked önkifejezési eszköznek tökéletes,és lehet hogy jól szituált uriembernek képzeled magad benne,csak a bökkenõ az,hogy õk már 10 éve kiszálltak ezekbõl,és most már rég dízelmotorral hajtják ezt a kategóriát

Csabesz6
errõl van szó. én pl elismerem hogy ott vannak a szeren a dízelek, de attól még lehet õket nem kedvelni:P

pszihopata
a benzines egyedül literteljesítményben jobb a dízelnél,de attól még nem jobb konstrukció-pont

a q7 kevesebbet eszik mint az m5,több benne a hely,és felmehetsz vele a padkára

kit érdekel hány köbcentis?

ez is egy megközelítési mód,hidd el nem biztos hogy hülye aki másként gondolja mint te!

Sir Quno Jedi
Jah, átlag dízel suv... 6literes 500lóerõs V12-es mocival 2.4tonnával és 5.5sec alatt van 100-on álló helyzetbõl. Tényleg jó összehasonlítás. Miért nem mindjárt az új dízel forma 1-es autókoncepciókkal jövünk, az is utcai átlag...

Vajon, ha egy atomjégtörõbõl kivesszük a reaktort, belebasszuk egy suv-ba, mégis mekkora teljesítményt kapnánk?!?!? Noés mit bizonyítana?! Hogy az atom-autó jobb a dízelnél, vaze! No peeersze...

pszihopata
egy 3.0 audi dízel v. bmw feleannyi üzemanyaggal fogja

egy dízel suv-al is meg lehet szorítani egy M5-öt,pedig az nem piskóta!

q7 vs. m5

pszihopata
kisnyomású turbó,tökéletesen viszi azt a kasznit,és olcsó volt annó

itt a turbó igazából azért kell hogy jobb legyen a hatásfoka meg alacsonyabb fordulaton húzzon,szívóból is könnyen kihozható ugyanez a lóerõ 3 v.4 szelepes dízellel

csak azok hajlamosabbak a gátrepedésre és többet esznek

egy 5-ös bmw árába belefér egy duplaturbós motor,és a vevõkõr igényli is
egy astra fapad kombinál az is elég ha keveset fogyaszt és normális tempóra képes

szerintem ezt nem nehéz belátni

Csabesz6
nyomaték?

Pepsi Twist
ja és 3000ccm 220 lóerõ... hagyjálmár :D SZAR 1.4-1.6os benzinesbõl kihoznak annyit :D

Pepsi Twist
ezt a ventoval megbaszom :D 1 kör alatt 2õt verek rá...

Csabesz6
"de egy mai átlag 3lityis turbós benzinesnél nehogymá' jobb legyen a 3lityis dízel!"
ezt a témát sokáig lehet boncolgatni..."jobb".Kinek mi a jó?Egyaltálán milyen paramétereit vizsgálod a két erõforrás típusnak?Sötöbö

Sir Quno Jedi
Gondolom az ilyen 3ezres lószart is állva hagyod az olajerõmûveddel?! :DDD

Ford st220 3.0

Sir Quno Jedi
Amúgy most tényleg, modern turbos dízelekhez nem lehet hasonlítani régi, nem turbós benzinest (bár szerintem így is jobb a benzines), de egy mai átlag 3lityis turbós benzinesnél nehogymá' jobb legyen a 3lityis dízel!

Sir Quno Jedi
1381 a sedan. Nem olyan durva.

Pepsi Twist
ezeket sose értettem 1.7TD elvileg turbo dízel és 68 lóerõ? miért kell belerakni ezer éves motort? (fõleg hogy 1240kg) ha meg a TD nem turbo akkor én kérek elnézést

Pepsi Twist
1350-1500kg

KAMIONOS KOGYO

A texas hold\'em pókerben bármelyik két lappal lehet nyerni,de nem egyforma eséllyel!

Sir Quno Jedi
Szerinted hány kiló?!

Csabesz6
:)

Pepsi Twist
ja és az lemaradt hogy a skorpió qrva nehéz :D

Pepsi Twist
1.9 PDTDivel állva hagyom :D bármikor a 3.0es lószart :D amúgy sztem is elõzésnél országúton sokkal jobban lehet kilõni alacsony fordulaton mint 1 benzinessel magason :)

pszihopata
nem neked céloztam,tudom hogy neked nem jön be és kész nincsen ezzel semmi baj

Csabesz6
"itt mindenki rohadtul ért hozzá hogy dízel teherautóba való,mondjátok meg a mérnököknek is!
a sok hülye mi,tervezik nyakra fõre a dízeleket /újabban HONDA-SUBARU stb./?"

Remélem ezt nem nekem címezted.Én mondtam hogy elismerem hogy faszák ezek a motorok, csak egyszerûen nem veszi be a gyomrom ezeket a "sport" dízeleket:)

pszihopata
a te skorpiódban az a v6-os egy gyenge fos,se lóerõ se nyomaték viszont rendesen kajál

kb. 30 éves konstrukció a régi 2.8-as felfúrva,egy modern dízellel szemben ezt említeni mint jobb konstrukciót-ez aztán a teljes sötétség!

habár bõven elég ha ez téged boldoggá tesz

az ezeréves 626-os szívódízel-t meg felejtsd el,2009-ben az már nem kompetens
nekem is volt,köze nincsen egy mai dízelhez

pszihopata
még ekkora hülyeséget!

a lóerõ a nyomaték szorozva a fordulatszámmal

a teljesítmény tehát adott mert azt megadja a lóerõ,viszont ha a szorzat közül a nyomaték aránya a nagyobb akkor az mindenképpen pozitív mert senki sem autózik üveghangon

ezért viszi a mindennapokban jobban ugyanazt a kasznit a dízel,hiába ugyanaz a lóerõ

a benzinessel max üveghangon vagy elõnyben

ülj be egy tdi 90 v.110 lovas szakadt 3-as vw-be,/csak hogy ne legyen túl modern/ aztán utána szórd az igét,hasonlíthatod egy ugyanolyan teljesítményû benzineshez az lófasz hozzá képest!

a gyorsulási adaton lehet hogy jól mutat hogy az 2 tizeddel jobb,meg végsebességre 10-el többet tud,de egy sima elõzésnél kiderül hogy kurvára más a helyzet

itt mindenki rohadtul ért hozzá hogy dízel teherautóba való,mondjátok meg a mérnököknek is!
a sok hülye mi,tervezik nyakra fõre a dízeleket /újabban HONDA-SUBARU stb./?

pedig itt az sg-n a legtöbb 20 éves sokkal jobban szakérti a dolgot<#wilting>

Sir Quno Jedi
Nem. Ezért nem kell dízel személyautóba, ha menni is akarsz vele rendesen, meg kiugrani veszélyes szitukból. Fogyasztásban persze ezt meg kell fizetni.

Csabesz6
ezzel nem mondtál újat

Sir Quno Jedi
Namost a dízelnek másas sincs csak nyomatéka, ezé építik teherautókba ugye. Nyomatéka durván van az én V6-osomnak is, de ha odalépsz neki, akkor lóerõt is csihol magából.

gyûjtsél még és vegyél vti-t

Csabesz6
Nem.Ha tuningolni akarsz, vegyél egy szép, leinformálható állapotút (már amennyire lehetséges) és TE alakítsd át.Ilyen modifikált autókat vásárolni nagy lutri.Persze lehet kivétel is, de az nem ennyibe kerül...

Danny1987
http://www.hasznaltauto.hu/auto/honda/civic/honda_civic_1.4i_s_srsklima_1.4is_klimalegzsakabs-3106374

Adnátok ezért ennyit?

Live for nothing or die for something.

milk4
Volt,eladtuk miután meguntuk hogy 2-3hetente kellett szervizelni...

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

Csabesz6
"DE az utcán ami szembejön veled gagyidízel, az NEM ver lószart sem, Egy 2,5-3lityis fosdízel az én 3ezres V6 lomha Skorpiómat SEM veri meg."

Ha ezt a teljesítményükre írtad, akkor ez eléggé hamis megállapítás."Sajnos" a mai korszerû turbódízelek igen is bikák, nyomatékosak mint az atom.Ami nem is baj, csak maradjanak a territóriumukon belül:D(szántóföld, mozdony, hajó, egyterû, kamion, teherautó, stb stb)
De amikor kiadják a dízel R8-ast, a Cayanne-t, stb stb, olyankor kapok agyfaszt.Egyik autót se szeretem, de ne gyalázzuk már meg a sportos/netalán sport típusokat/márkákat dízelmotorral.Letojom hogy befelé alig hallatszik valami (ez szerintem mondjuk alapból gáz, már ha benzines sportautóról beszélünk), dízelmotor nem sportolásra való.Szvsz.

Sir Quno Jedi
Mi nem igaz?!

Csabesz6
*ezzel

Csabesz6
ÕÕõ számomra szívet melengetõ amit mondasz, mert benzinbuzi vagyok, de amit leírtál annak java része nem igaz:)

"Mikor az új dízel sportmerdzsót mutatták be, annak is olyan traktorhangja volt mikor indították be, hogy könnybelábadt a szemem, hogy hogy lehet meggyalázni egy ilyen gyönyörû járgányt... Ha valakinek van 40milkája egy ilyenre, tankolja már tisztességes F1 benyával, ne kurvuljon már traktorral!"

ebben egyet értek

Sir Quno Jedi
Figyu, a mérnököknek mind1. Ha az lenne az ukáz, hogy nyers murvával menjen a versenyautó, megoldanák azt is és vernék vele a sugárhatjómûveseket is, ez csak pénzkérdés és a kutatási kapacitásé.

DE az utcán ami szembejön veled gagyidízel, az NEM ver lószart sem, Egy 2,5-3lityis fosdízel az én 3ezres V6 lomha Skorpiómat SEM veri meg. Jó a dízel, nekem is volt 2000-es dízel Mazda626-osom és szerettem, de már semmi pénzért nem ülnék vissza bele, hogy azzal járjak.

Mikor az új dízel sportmerdzsót mutatták be, annak is olyan traktorhangja volt mikor indították be, hogy könnybelábadt a szemem, hogy hogy lehet meggyalázni egy ilyen gyönyörû járgányt... Ha valakinek van 40milkája egy ilyenre, tankolja már tisztességes F1 benyával, ne kurvuljon már traktorral!