52
  • xyl
    #52
    Moziba megyek, mert ha otthon nézem, akkor biztos, hogy valaki valamiért keres, és nem tudok egy filmet sem rendesen megnézni, anélkül, hogy le ne kelljen állítani. A filmelőzeteseket direkt élvezem, a reklámokat persze nem, bár kerül néhány szellemes is. És inkább kifizetem a drága jegyárat, minthogy vegyek egy sokkal drágább házimozi rendszert, amit aztán csak néha használok. Viszont PC-n nézve nem az igazi...


    "Nem megyek moziba, mert zavarnak a körülöttem ülők (telefon, terefere, zacskócsörgés), mert nem tudom megállítani a filmet és kimenni sörért, mert nem árulnak Millert, nincs kedvem reklámokat, ajánlókat nézni. Egyre több filmmel vagyok úgy, hogy története okés, ajánlók, kritikák is, mégis 10 perc után leállítom. Moziból ki, majd haza ha nem egyedül vagyok, akkor végig is kell szenvedni. Inkább leugrok egy pubba és megnézem az F1-t!"
  • caprine #51
    Én azon a sztorin röhögtem ami néhány éve volt. Az egyik moziból elég jó minőségben lopták a filmeket, mindenki kézi kamerása felvételre gyanakodott aztán a végén kiderült hogy a mozigépész közvetlenül a vetítőgépre kötötte rá a kameráját, ezért nem bukott le sokáig:))))
  • Adamul
    #50
    khm megállítja-e /félregépeltem/
  • Adamul
    #49
    hehe, a kvíz tetszett, azok a kérdések, h akár erőszak árán is megállítsa-e a bitor filmfelvevőt :D Ehhez azért tudni kell hogy az ottani dolgozók zömében diákok, és én több hónap alatt sem láttam egy olyan esetet sem, amikor vki ilyenre készült volna (ergo észrevehetetlen) de nem is sok értelmét látom, a képet mint írják is, a külföldoi mozikból szerzett forrásból szedik, egy mikrofont meg akárhova el lehet tenni, viszont aki ilyen filmet meg is néz, igényes közönség lehet... az emberek tüsszentenek alatta, orrot fújnak, popcornt zabálnak, jobb filmek esetében nevetnek... Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb moziban félóránként 'minőség ellenőrzést' kell tartani...
    ergo: csak a dvds releasek a tutik :)
  • chuky123
    #48
    Ez a cím is "Koszos bűnözők lopják a szinkronos filmek hangjait" hát behaltam. Ezt akkora bűnnek állitják be mint egy emberölést. Ezek szerint könnyen le lehet buktatni mivel piszkos(koszos) a ruhája az illetönek.
  • myke7
    #47
    Nem megyek moziba, mert zavarnak a körülöttem ülők (telefon, terefere, zacskócsörgés), mert nem tudom megállítani a filmet és kimenni sörért, mert nem árulnak Millert, nincs kedvem reklámokat, ajánlókat nézni. Egyre több filmmel vagyok úgy, hogy története okés, ajánlók, kritikák is, mégis 10 perc után leállítom. Moziból ki, majd haza ha nem egyedül vagyok, akkor végig is kell szenvedni. Inkább leugrok egy pubba és megnézem az F1-t!
  • Inquisitor
    #46
    "A filmforgalmazók által megbízott fordítók meg lopkodják a scene által ingyen készített feliratokat."

    A legszebb, hogy láttam olyan gyári DVD filmet, ahol a lopott feliratozásban benne felejtették a parasztok még a készítő e-mail címét is. Na az a lol.
  • torcipepe
    #45
    hát ha matricás dvd-t veszel, meg is érdemled
  • Komolytalan
    #44
    Szerintem itt arról van szó, hogy van egy elég erősen elavult forgalmazási forma (mozi), amin forgalmaznak 95% szart, 5% értelmes dolgot, de a csomagolásról előre meg nem mondja senki melyik a szar, melyik az értelmes, plusz túl is van árazva az egész miskulancia. Mi a megoldás? Szólunk a maffiának (ASVA), az lefizeti a törvényhozást, rendőrséget, bíróságot, mindent, így csak el lehet adni az egyébként értéktelen, silány portékájukat. Igaz hogy úgy is meg lehetne oldani a problémát, hogy a "kalózokhoz" képest plusz szolgáltatást nyújtanak, ha már plusz pénzt kell érte fizetni, de ahhoz már dolgozni kéne. Egyszerűbb visszakövetelhetetlen jogdíjat rakni a dvd-től a ceruzáig mindenre.
    Apropó: ha én bemutatom, hogy a dvdmen nincs jogsértő anyag, akkor vissza fogom kapni a 100 Ft-ot, amit a matricáért kifizettem a maffiának? Mert jogállamban elvileg létezik ártatlanság vélelme, de ha az nem is, akkor is utólagos jogorvoslatra kéne hogy legyen lehetőség.
  • Sanyix
    #43
    Pedig igen jó film.
  • Molnibalage
    #42
    Konkrétan? Idén egyszer voltam moziban (Benjamin Button) és az sem volt nagy szám...
  • ivjoe
    #41
    "Nos, az SG is üzemeltet egy adatbázist, melynek internet a neve, rajta egy kitűnő program is fut Google néven"

    AHAHAHAHAAAA :DDDD
  • socheater
    #40
    Tényleg ápolatlanok voltak az elkövetők?
  • atis78
    #39
    Örülök neki úgy is xarok a magyar szinkronok én nem fizetnék érte egy petákot sem
  • morden
    #38
    A mozi személyzetét arra is ki lehetne képezni , hogy a bunkó hangosan telefonáló, ordítő dobáló csürhét is megrendszabályozza mert pl én ezért nem járok moziba , amikor 3D-s filme a gyerek keze magasan leng a levegőben mert az idiótája meg akarja fogni a semmit (nem azért fizetek 2x 1,5k HUF-ot hogy ívóbácsit játszak)

    Killerbee itt is letetted a névjegyed :D
  • Grifidos
    #37
    Mondok én még durvábbat is, egy nagy rakás film jön ki 3-6 hónapos elönnyel 2-es régió kóddal, magyar szinkronnal DVD-n amikor nálunk még a moziban sem adták le.
  • winnie
    #36
    "
    Én a magam részéről nem vagyok hajlandó megvenni a mozijegyet és a popcorn-t, amíg nem tudom milyen filmet nézek meg! Ruhát sem veszek úgy. hogy előtte nem próbálom fel! "

    még egy barom, aki meg akarja ideologizálni a lopást... a hülyéje...

    mint írtam, az ilyenek érvei miatt nem lehet komolyan venni az értelmes warezpárti érveket, mert csak az ilyenek baromságait nagyítják fel később a tévék, az ilyenek baromságaira fog hivatkozni később az asva...

    (a süsü kollega nem gondol bele, hogy mennyi mindent úgy fogyaszt, kénytelen úgy fogyasztani, hogy előtte "nem próbálja fel")
  • winnie
    #35
    "Az amerikai filmek 90-95%-a silány, élvezhetetlen CGI halmaz, sztori nélkül, nem is csodálom, hogy a szerencsétlen filmkedvelő letölti: a"

    huhh, akkor elég silány ízlésed lehet, hallod-e? mármint, ha a választott amerikai filmjeid 90-95%-a silány. hány filmet láttál az idén hollywoodból? azért, mert ilyen rosszul választasz (transformers 2-t is megnézted? gratulálok.), még nem az amerikai filmkínálat gyenge. remek, kivételes amerikai filmek vannak mozikban is (nem csak dvd-n), de ha te a CGI-csodákra mész el, akkor minek panaszkodsz?

    persze arra is kíváncsi lennék (nem vagyok), hogy az idehaza idén bemutatott 79 nem amerikai (európai, ázsiai) filmből hányat néztél meg?
  • kocska86
    #34
    Ebben az a legszebb, hogy ha nem lennének illegális kópiák (függetlenül attól, hogy mozis vagy sem), valószínű, hogy az utolsó 2 évben egyszer sem mentem volna moziba!

    Én a magam részéről nem vagyok hajlandó megvenni a mozijegyet és a popcorn-t, amíg nem tudom milyen filmet nézek meg!

    Ruhát sem veszek úgy. hogy előtte nem próbálom fel!
  • sonance
    #33
    Nem értem a probléma gyökerét.

    Az amerikai filmek 90-95%-a silány, élvezhetetlen CGI halmaz, sztori nélkül, nem is csodálom, hogy a szerencsétlen filmkedvelő letölti: a trailerekbe belezsúfolják a legjobb részeket, de a film egy rakás sz@r (Lásd: Transformers 2). Nem akar pénzt kiadni mozijegyre, ami nem is olcsó, ha a film egy fos. Ha pedig jó a film, megnézi moziban.

    Nem a csomagolást esszük meg, hanem ami benne van. A leggyakrabban azonban keserű csalódás a vége.
  • Sadist
    #32
    Váó, már az ezsgéjé az egész zinternet meg a google is, mekkora faszacsávók vagytok :)
    (Nem.)
  • Beyond silence
    #31
    "két évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik. " Persze már... az törvényellenes hogy mikrofonozok? Ha valakit megvernek nem kapnak 2 évet... XD
  • torcipepe
    #30
    és te írtad le a lényeget. talán nem is szándékosan.

    mit csodálkoznak azon, hogy lopják a hangot?? van, hogy fél év késéssel jut át egy film az usa-ból európába. van hogy ott már a dvd premier is rég megvolt. esetleg már premier előtt kikerül a képanyag (pl: X-man 4) ezután minek szórakozzanak a mozivászonról való felvétellel, valaki az usaban biztos felteszi a dvd ripet, ahoz már csak hang kell, már csak azt kell felvenni a moziban.
  • xido
    #29
    Azért ezt így számra pontsan összeadni,mennyi hangot loptak ki..
    Nehéz dolog...fel kell lapozni az Exitet,mi megy szinkronnal...meg kell nézni,melyik filmen van rögtön magyar hang első nap a neten,akármilyen rip formátumon és kész..aztán majd átnevezik a feltöltők a filmeket és akkor miből jönnek rá?
  • Grifidos
    #28
    Azért idén ősszel (nálunk talán jövő tavasszal) lesz jó néhány olyan durranás a mozikban amit érdemes megnézni.
    A kritikusok úgy is mást mondanak majd, de hát a fizetett fanyalgókat ki nem xarja le...
  • Grifidos
    #27
    Ha a hülyeség fájna, az összes önjelölt és magát hivatásos jogvédőnek tartó személy már régen morfiumon élne.

    Szegény gerkőceiket sajnálom, mit dugdosshatják otthon a suliban(vagy otthon) letöltött filmeket, nehogy a fater vagy muter még őt is lecsukassa (na jó szoba fogságra és net megvonásra ítélje)
    Opcionálisan:
    A derék jogvédő család otthon bőszen nézi a letöltött/lefoglalt filmeket és azzal homályosítják a tudatuk maradékát, hogy ŐK ezt nem azért nézik mert a film érdekli őket hanem csak is és kizárólag szakmai szempontok miatt, hogy vajon a galád kalózok ezt hogy csinálták...
  • Mike at home
    #26
    kutatás a kalózkodásról

    ennyit erről
  • TheCunami
    #25
    ugyvan ahelyett h a KOSZOS CIGÁNYBŰNÖZŐKRÖL IRNÁNAK
  • Mike at home
    #24
    mi van, mostanában au ARTISJUS-é és az ASVA-é a címszerep?
    kit érdekel az ASVA, ARTISJUS majomkodás, hülyeségei?
  • gothmog
    #23
    egynek

    ezt meg csak úgy
  • Skynet85
    #22
    Nahát, nahát, látom van pénze asváéknak, naná hogy van, senki nem szeretné ha a 12 éves gyerekét 50 mp3 meg 10 film miatt börtönbe csuknák, ezért fizet. Jól is jön ez, ha reklámozni kell...

    Gunyt férre téve, a cikk elejét vagy jó indulatú humornak szánják, vagy fullosan hülyének nézik a lakosságot, asvaról révén szó tuti csak poén...

    A fogalmazásról még annyit, hiányzik még pár megalomán jelző, és szófordulat, hiányolom a köztörvéynes hanglopó és visszaeső moziban dikatfonzó kifejezéséket..

    Poént férre téve, az ilyen elmebeteg, adok a szarnak egy pofont kapányok helyett, a pénzt be kellen építeni a mozi jegyek árába, igaz akkor kevsebb Kálmán András lenne, de több moziba járó...
  • Ginos
    #21
    "én mindig megvárom a DVDPremiert és akkor szedem le, igaz így sem támogatom a filmstúdiókat, de legalább megtisztelem őket azzal, hogy a rendes minőségben nézem a filmjeiket" Te igazán rendes csávó vagy ,azt azért tudod hogy ezek dvd9-ről vannak átkonvertálva,a jó minőség nem itt kezdődik
    "megtisztelem őket" ez a nap vicce volt
  • Carloska
    #20
    Sajnálom hogy Koszos vagyok!!!

    lehet lekéne fürdenem :(



    OMGWTFFF ??!!!
  • Matt0123
    #19
    jó filmeket kellene készíteni és mennének az emberek moziba, ennyire egyszerű a megoldás....
  • winnie
    #18
    "Sosem értettem mi jó a szar kamos felvételben."

    szerintem egyértelmű. semmi. de az emberben benne van az, hogy ő is akkor nézheti meg, amikor a fizető nézők és ez egyfajta kompenzáció. elégtétel. plusz valamiért benne van az emberben, hogy ha van valami, akkor arra nem tud várni.

    nemcsak filmre, de ott a hasonló kérdés: miért nem tud az ember várni 2 napot/hetet/hónapot egy feliratra? a film nem szalad el. nálam pár éve az egyik legvártabb film volt a deja vu denzel washingtonnal. azóta nem néztem meg. majd eljön annak is az ideje. (sorozatoknál is mióta akarom elkezdeni a dextert vagy a drótot. halasztódnak. van, aki nem tud várni. (és ezzel nem azt mondom, hogy én tudok, mert én is nézek rengeteg kamerás cuccot. de mennyivel jobb úgy újranézni jó filmeket, hogy azok valóban sok pluszt adnak:)
  • hodobaj
    #17
    SG.hu mi lett veled valaki fizet egy kis pénzt és kiraktok egy ilyen cikket hát ez még a múlt heti T-mobile reklámnál is rosszabb.
  • tmisi
    #16
    Sosem értettem mi jó a szar kamos felvételben. Nálunk az olyan mozi, ami értelmes és jó minőségben vetít az vagy 60km-re van. Ezért én mindig megvárom a DVDPremiert és akkor szedem le, igaz így sem támogatom a filmstúdiókat, de legalább megtisztelem őket azzal, hogy a rendes minőségben nézem a filmjeiket (házimoziban). Minek dolgoznak az utómunkálatosok, hangmérnökök, ha úgyis ilyen szarrá butítva nézik?
    Erről jut eszembe, egyszer ismerősöm mondta, hogy a Kör egy rakás szar, mert nem is félelmetes. Aztán kiderült hogy valami ócska mpeg szarban nézte fél képernyős ablakban a gépen két csipogóval... TV-ben mondták hogy még a zenének is mekkora jelentősége van hát még a mélynyomós ijjesztő effekteknek.
    És ezt egy ötven forintos cam-mikrofon nem hozzá át.
    A megjelenés előtt leszedett még nem végleges verziókról ne is beszéljünk...
  • rumkola
    #15
    na, az biztosan jó és élvezhető lesz
    :DDDDD
  • FoodLFG
    #14
    Tetszik a cikk nyelvezete. Szekeres Viktor..

    Mindenesetre nem lennék ASVA-s, mert lehet, hogy megrugdosnának a sarki fűszereshez menet.

    Az viszont tényleg érdekes, hogy ezeknek már jobb dolguk sincs, mint fejtágító előadásokat rendezni a mozisoknak stb. jaj Már az ASVA sem a régi. Persze értem én őket, valamit fel kell mutatni munka gyanánt.

    Egyébként ez tényleg ekkora probléma ? Sokan töltik le az ilyen rityi-ratyi minőségű filmeket ? Bár akik meg bírják nézni olyan minőségben, azok úgysem mennének el moziba.. Szóval tökmindegy.
  • Szemjuel
    #13
    egyre jobban úgy érzem, hogy te erre élvezel! nálad több vitát még senki se kezdett! jobb tennéd ha inkább az asszonynak szólnál hogy verje ki, ne az átlag fórumozót cseszegesd a baromságaiddal!