Vajon,mi az igazság?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Magyarország eddig a szakadék szélén állt, de most tettünk előre egy lépést! *PETERBILT; KENWORTH; FREIGHTLINER; VOLVO; SCANIA;*
ide azok jönnek, akik képesek elmélkedni dolgokon, mert jó eszük van.
hát látszik, hogy téged is utolért a sors:
téged is a fejedre ejtettek kiskorodban.
A remény jó dolog, talán a legjobb. És a jó dolgok nem halnak meg, miként a rosszak sem élnek örökké.
ott egy páran azt mondták hogy a bibliát meg ezt az eglsz istenes dolgot ne szó szerint vegyem.... wtf akkor mi a szarnak írták le a bibliába azt a sok "hülyeséget(?)" .
mi volt elõbb a tyúk vagy a tojás?
itt senki se gondol arra hogy pl: 2 nem azonos faj szüleménye lett ez a kukorékoló élõlény. márpedig ez elfogadható magyarázat.
én abban hiszek amit látok... azt is írták a topicomban hogyha eljönne isten akkor már nem lenne hit. mert ha eljön , akkor mindenki meggyõzõdik róla hogy létezik.. wtf. ha eljön akkor MINDENKI hinne benne nem?? kár hogy nemtudom már a címét meg hogy holvan az a topic :S
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
Racism is a weapon of mass destruction!
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Az egyházat, ha én lennék, mondjuk a "király", biztos eltüntetném, mert nem a vallásról szól az, soha nem is szólt arról. Az csak egy gazdasági szervezet, ami tevékenységét az emberek istenhite köré építi s ebbõl profitál. Ha valaki hinni akar, ahhoz nem kell templom, nem kell atya, nem kell perselypénz, déli mise, semmi ilyesmi. Hazamegyek, leülök egy fa alá és beszélek istenhez. Már ha hívõ lennék. 😊
Egyértelmû a tendencia, hogy az emberek ugyan szeretnek mindenféle hülyeségben hinni, de arra már nincs igényük, hogy fentról meg is mondják, hogy akkor ezt _kell_ hinni.
Ez a folyamat egy olyan világ felé tart, ahol nincsenek a szó hagyományos értelmében vett vallások, csak kis, vallási csoportosulások, ahol az emberek megkapják a közösségi és hitélményt, de a hitüket maguk alakítják, nem egy nagy központi szervezet irányítja õket.
És onnantól kezdve, hogy mindenkinek saját egyéni hite van, megszûntek a vallások.
Szerintem meg épp hogy Közel-Kelet is ezt a tendenciát mutatja, muzulmán harcol zsidóval, de muzulmánnal is. Közben a lakosság fele lázadozik a vallási fanatizmus és a teokrácia ellen. Változnak az idõk ott is, csak lassan. Ahogy terjed a jólét, széthullik a középkori társadalmi berendezkedés. Törökország egy szép példa. Még talán éppen nem európai, de már nagyon nem egy Irán.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
ja, a hívõkkel soha nincs gond, a bajok akkor kezdõdnek amikor a vallásuk helyett az egyházukban kezdenek el hinni, elvakultan, mindent letaposva amire a vezetõik azt mondják hogy rossz...
pl. ezen a Harry Potter vs. Vatikán dolgon kurva sokat visítottam...aztán megkérdeztem egy hitgyülist! hogy mit gondol errõl...és ugrott azonnal, habzó szájjal neki a potternek 😄 kérdeztem tõle, hogy olvasta-e...a válasz: Természetesen(!!!) nem 😉
kiváncsi voltam, mi a probléma a HP könyvekkel keresztény megközelítésbõl: hát hogy varázsolnak, meg seprûn repülnek, etc...de hát a magyar népmesékben is van ilyen...még különb is...és minden nép meséi között akad több ilyen sztori is...szóval miért pont a HP a nagy ellenfél? mert olvassák sokan? lehet hogy a vatikán pénzügyi mérlegét is befolyásolta? meghaladták volna a bibliaeladások számát a HP könyvek??
A háborúk oka pedig sajnos nagyon sokszor a vallásra vezethetõ vissza. Az más kérdés hogy sok helyen kisebb lenne a konfliktus ha a vezetõ hatalmak nem nagyítanák fel õket hogy hasznot húzzanak belõle.
PSN: s3ctorHU
Mi a f@szt lehet olyanon háborúzni, hogy ki miben hisz, azt nem vágom. Én speciel szarok rá, ha a szomszédom muszlim, vagy buddhista, engem nem zavarna, amíg nem köp a levesembe. 😊
Erre próbáltam reflektálni. A vallás a legjobb ürügy a harcra. Igaz én leszarom, amíg nem nálam keménykedik valami vallási fanatikus. Én ateista vagyok, max kiröhögöm, azt ha nem hagyja abba eltemetem. 😄
Amúgy jó ha az emberek töredéke vallásos, nagyobb részük csak hívõ.
az igaz hogy az önpusztítás is örökségünk része, de képesek vagyunk tanulni a hibáinkból...csak az a lényeg hogy még idõben tegyük meg, nem miután már teljesen szétcsesztük a bolygót, különben hiába a nagy béke meg szeretet meg együttélni akarás, ha nem lesz hol...
egyszer meg tényleg elege lesz az összes normális, ép ésszel gondolkodó embernek, hogy amiatt a pármillió sötét tuskó miatt szopjanak akik nem férnek a bõrükbe, üvöltenek, hõzöngenek, és szépen leszerelik õket egytõl-egyig...aztán a bányákban lehet keménykedni a köveknek, meg lehet üvöltözni az erdõ mélyén parkosítás közben...
PSN: s3ctorHU
Voltam zárás előtt. _______________
de úgy látom,csak kiharcolod...ha nem ez lenne a logóm,nem szóltál volna be
de hajrá,mindenki olvasson vissza,hogy ki kezdte...õ vagy én
BMW Über Alles!
össze fogjuk hozni ezt a béke dolgot, csak olyannyira kurva éretlen még az emberiség, hogy azt még a dédunokáink sem fogják megérni (sajnos)..mindenesetre én inkább ezen dolgoznék 😉
majd meglátjuk, nem azt mondom hogy hû de mekkora nagy béke lesz itt, de azért kezdenek ráérezni mindenfelé hogy nem lesz ez így jó ha túl sokáig megy a gyilok 😄
ha 3 kutya közé bedopsz egy húst azok sem osztoznak rajta, hanem egymásnak esnek! állati ösztön ami évezedek óta bennünk él, és ezt semmilyen könyv, hit, vagy prédikátor nem tudja kiûzni!
és felháborít hogy ilyeneket magyarázol...hiszen még te kérted ki magadnak amikor megsértettek...ezzel meg te sértesz engem...vagy ez rendben van, így ér sértegetni, csak téged nem?
és én aztán kurvára de nem nyomlak el téged, tehát nyugodtan leállhatsz a demagóg baromságaiddal
másik pedig az,hogy nem én találtam ki
nektek már minden gyûlöletbeszéd,amit az elnyomott mond...
BMW Über Alles!
mi van,ha egy magyar kiejti a szót a száján,hogy "zsidó" akkor máris rasszista,vagy mi van?
nem mondhatok buddhistát,ha egyszer zsidó...faszomba :S
BMW Über Alles!
Voltam zárás előtt. _______________
De ugyanígy te is mondani akartál valamit, kösz, h csillaggal tetted, de a szándék megvolt...és ha smiley-t tettél volna a végére poénnak vettem volna, de nem azt tetted...
Én nem mondtam senki nézetére, h 100%, h nem úgy van, csak nem biztos, és a mai világban semmibe se lehetünk biztosak...
New World Order, Jeti, Biblia igazságalapja és úgy a vallások, Ufók, szellemek, ez mind csak feltételezés, nincs bizonyíték egyikre se, így ezeknek egyáltalán nem kellene topikot nyitni...
Azért írok én is ide, mert érdekes az okfejtések sorozata, de nem kellene buzgón minden mellett kiállni, és lenézni azt, aki nem úgy gondolja(vegye az magára, aki úgy érzi, h neki magára kell vennie)