79
-
Justil #39 firebug, webdeveloper nekem is van, de mondom, én ezt a cirka 10et ami fel van rakva, aktívan használom is. ergo nem vagyok meg nélkülük úgy, mint velük. mondjuk sokmindennel foglalkozom és sokminden érdekel, de elhiszem és aláírom, hogy a nagy átlag usernek valszeg tényleg felesleges akár 2-3 extenziónál több. -
Justil #38 downloadhelper valóban jó, én is nemrég fedeztem fel magamnak.
érdekes módon a legtöbb emberrel ellentétben engem abszolute nem zavarnak a reklámok, ezért adblock jellegű dolgokat sosem telepitettem még. nemtom, pedig amúgy nem szeretem a reklámokat én sem, de 1xűen böngészés közben a szemem kiszűri, és leszarom :) -
MaT #37 Hat igen ez nem a legjobb pelda volt... Mindegy, amugy meg igen tisztaban vagyok vele, hogy akkor mar nem lennenek "addon"-nok, de engem az ilyen kiegeszitokben az idegesit, hogy minel tobb van beloluk egy programhoz, ugye allandoan telepitgetjuk oket aztan egyszer csak ott vagyunk, hogy maga a program mar el sem indul a sok "hulyeseg" miatt. Ezert szeretek en olyan dolgokat letolteni meg hasznalni amiben mar alapbol integralva vannak a dolgok. Termeszetesen nem azt mondom, hogy a fire fox-szal barmi ilyen problema lenne, most csak altalanossagban beszelek. Nha mindegy amugy szepek ezek a boongeszo "harcok" igy az emberek kozott, szerintem mindenkinek megvan a sajat programja amit hasznal es szeret, amihez mar hozzaszokott...stb. Ezert nem ertem azokat akik egymasra akarjak eroltetni a programjukat. -
BlackRose #36 Betehetek én 30-at is és mind használhatom is, ez még nem jelenti, hogy érdemes megterhelni a böngészőt olyan apró dolgokkal amelyek nélkül éppen úgy megleszek mint velük. Csak ennyit akartam mondani. Az pedig nyilvánvaló, hogy nem mindenki csinálja úgy mint én és nem is gondoltam, hogy én lennék az aki tökéletesen csinálom :)
A böngészőbe tesznek minden (default) olyan dolgot amire a felhasználók 95%-ának szüksége van, az ami nincs benne az azért nincs benne mert csak 1-5% látja magának szükségesnek, most komolyan mekkora a valószínűsége annak, hogy 5-6 ilyen dolognál több legyen egy felhasználó esetében (nem mondom, hogy nincs ilyen de biztos elhanyagolható ezrelékben)? Az én Firefoxomban pl. jelenleg 5 van és ebben van a Firebug is és a Web Developer is (ami többé kevésbé csak fejlesztőknek kell). És nállam általában két Firefox van nyitva 30+ (sőt néha 50+) "fülecskével", tehát nem számítom magam az "egyszerűen böngészők" táborába. -
#35 Pontosan az a jó benne, hogy személyre szabható az add-onok segítségével. És ezeknek hála, mindenki úgy alakítja, ahogy neki a legkényelmesebb. Én sem használok sok kiegészítőt, csak párat:
1 Adblock Plus - kurvára zavarnak ugyanis a reklámok, főleg az animáltak. Igen jó hatásfokkal dolgozik, és ha esetleg nincs előre gyártott szűrő, megadhatom a paramétereket saját magam, és volt reklám, nincs reklám. Ezt a Chrome egyelőre nem tudja.
2. DownloadHelper - Ezzel a készséggel rengeteg oldalról tudok videókat lementeni. Ilyet a Chrome nem tud.
3. GooglePreview - kereséskor nagyon sokat számít, hogy bélyegképeket jelenít meg a hivatkozások előtt. Gyorsítja a munkát. Ilyen a Chrome-ban nincs.
4. PasswordExporter - ez jól jön olyankor, ha az egész rendszert (és a FF-t is) újra kell telepíteni, mert ezzel (kódolva) exportálhatom a belépési kódjaimat és a jelszavakat egy szöveges fájlba, majd az újonnan telepített FF-ba csak beimportálom. Enélkül régebben már sokat szívtam; voltak oldalak, hogy újra kellett regisztrálnom emiatt. (Mert ugye nem használjuk ugyanazt a belépési kódot és jelszót mindenhol) A Chrome ezt még nem tudja.
5. Stylish - ez már tényleg csak csicsa és játék, de segítségével CSS-ben át lehet szabni egy weboldal megjelenését, szájunk íze szerint. Néha jó szolgálatot tesz. Ilyen sincs a Chrome-ban.
Jó az a Chrome, csak mint azt már régebben is elmondtam, gyerekcipőben jár, és aki már egyszer hozzászokott a reklámmentes, személyre szabható böngészőhöz, annak nagyon szar mindenféle fapadossal küszködni. Persze a Chrome-mal ugyanazt tudom letölteni, mint bármelyik másik böngészővel, de a sebesség számomra másodlagos. Ugyanis ma már nem dial-up internetet használunk, és teljesen lényegtelen, hogy egy oldal 10 avagy 18 milliszekundum alatt töltődik be. Egyébként pedig lehet villámgyors böngésződ, ha a weboldalak nagy része szarul van optimalizálva, és nem töltődik be egy óra alatt sem. Akkor kenhetjük a hajunkra a sebességet. -
Justil #34 "miert nem lehet ezeket a kulonbozo "addon"-okat alapbol beletenni a bongeszobe"
lol, hát mert akkor már nem lenne add-on. bocs, de nem nagyon értem a gondolatmenetedet, ennyi erővel mér nem raknak photoshoppot meg crysist az OS-be, hiszen sokan használják ezeket a szoftvereket (persze nem a legjobb példa, mert nem ingyenes dolgokról van szó, de gyakorlatilag ugyanúgy feltehetném a kérdést ingyenes alkalmazások felsorolásával is)... -
Justil #33 "Akinek 5-6 kiegészítőnél több van az valószínűleg valamit nem jó csinál."
vagy csak nem úgy csinálja, mint te. Nekem se sokkal több van, cirka 10, de ebből 7-8-at rendszeresen használok, de a maradék 2-3-at is előveszem épp elég gyakran ahhoz, hogy felrakva hagyjam. -
BlackRose #32 Egyszer majd világos lesz mindenkinek, hogy minden szoftver béta csak van olyan béta amire azt mondják, hogy végleges és aztán hotfix-el javítják időként. Lehetetlen tökéletes, hibátlan szoftvert irni, és ami esetleg ehhez közelít az már valószínűleg elavult (mert csak akkor lehet benne majdnem minden kicsiszolt).
És a Lynx a legjobb verhetetlen.
Akinek 5-6 kiegészítőnél több van az valószínűleg valamit nem jó csinál. Az vagy minden szart kipróbál és aztán nem is használja csak esetleg ritkán, vagy valami szuperman böngészési algorithmust használ , de komolyan. Mindég a minimalista álláspont vezet a leghatékonyabb útra, ez persze nem azt jelenti, hogy amire szükség van azt dobjuk ki hanem azt, hogy felkell ismerni mi az amire tényleg szükség van és mi az ami látszolagosan szükséges, de valóságban több a kár mint a haszon az alkalmazásában. -
#31 @Epikurosz: Lehet nem tudtál róla, de egy szoftverhez jó esetben készítenek hibajavításokat, amiket a Firefox automatikusan le is tölt és telepít. Ettől te miért érezted magadat kísérleti nyúlnak? A Chrome-ot is kell frissíteni, csak azt manuálisan a Beállítások/Névjegy menüből. -
#30 @MaT Szerintem nem kell beletenni alapból még több dolgot, így is van benne bőven funkcionalitás. Ahhoz, pedig, hogy letölts hozzá egy kiegészítőt amire szükséged van az nagyjából 10 másodperc aaltt megoldható a kiegészítők ablakból.
@Kisedi: Szép és jó a Google Chrome, én is használom, de hiányoznak belőle olyan alapfunkciók amik az FF-ben már régóta benne vannak, pedig a Google-nek ezeket beleprogramozni igazán nem tartana sokáig.
Például:
-Nincs RSS támogatás.
-Nem beállítható a weboldalakon megjelenő legkisebb betűméret (igazán hasznos azoknak akik nem látnak túl jól és nem akarnak mindig Ctrl++t nyomkodni).
-Nem tudod beállítani a cache méretét, nekem például 500 MB volt nemrég a Chrome mappa mérete, az előző verziók is ott foglalták benne feleslegesen a helyet (FF mappám profilostul 50 mega cache-el 200 MB max).
-Nincs finom görgetés.
-Nem lehet kikapcsolni a közéső egérgombos automatikus görgetést.
-Nem skinezhető egyszerűen.
-Nincsenek kiegészítők.
Ennek ellenére én nem szidom, mint te a Firefoxot. Ha tényleg használnád a legújabb verziót akkor észrevennéd, hogy még kiegészítők nélkül is egy remek, funkciókban gazdag és felhasználóbarát böngésző, a mögötte álló hatalmas, segítőkész közösségről nem is beszélve.
Üdv! -
vmiki88 #29 mert így legalább az emberek maguk gyűjthetik össze, hogy mit akarnak kezdeni a böngészőjükkel (lehet valaki olyan addont tesz fel, amivel youtube-ról tudja letölteni a videókat, mások meg csak szimplán témákat töltenek le rá.
Epikurosz: kísérleti nyúl, ingyenes tesztelő????? LOL -
Epikurosz #28 Én is váltottam a Chrome-ra. Eddig bejött, meg vagyok elégedve vele. A Safarit is kipróbáltam, az sem rossz. Engem a Mocilla sajnos elveszített. Lehet utólag javítgatni, foltozni, nálam ez nem müxik. Nem vagyok én kísérleti nyúl, sem ingyenes tesztelő. -
MaT #27 Ne ertsetek felre nem szidni akarom a FF-ot csak van itt egy dolog amit nem ertek. Adott maga a bongeszo az alapfunkciokkal es adott ezer fele "addon" hozza amit kulon kell letolteni. Namarmost; miert nem lehet ezeket a kulonbozo "addon"-okat alapbol beletenni a bongeszobe. Nem az osszesre gondolok, mert gondolom akkor nagy lenne a merete, de meglehetne oldani, hogy beletesznek egy csomo extrat es megsem foglal 100 megakat, megegyszer leirom nem szidni akarom a bongeszot, de szerintem ez eleg nevetseges, hogy leakarok tiltani egy oldalt peldaul es ahhoz lekell toltenem egy kulon kiegeszitot. Nha szoval ertitek mire ertem? :) Amugy nagyon szepen halad a tuzroka egy hatalmas gratula nekik en viszont maradok a Chrome-nal. -
kisedi #26 Narxis jól elszált:D Áll. a sok fokhagyma rendben tartja a vérnyomást :))
Komolyra fordítva a szót pár idézet: "különösen kínos, hogy a 3.5-ös kiadás sok felhasználónál elfogadhatatlanul lassan indul el Windowson, méghozzá látszólag teljesen esetlegesen produkálva a jelenséget. A Mozilla is tud már a problémáról, magyarázat is van, de az sem kellemes a fejlesztőkre nézve."
és
"A probléma a Firefox egy biztonsági moduljának működésében, azon belül is a titkosításhoz alapvető véletlenszám generálás módjában rejlik. A Firefox által használt Network Security Services (NSS), mely biztonsági protokollok támogatását valósítja meg, egy érdekes, mondhatni perverz módját használja a véletlenszerűség előállításához: az Internet Explorer és a Windows átmeneti állományait veszi alapul!!!"
Haladj a korral! Le a 2004-es vörös Rókával! Válts Chrome-ra! -
cousin333 #25 A Google. -
warriorGula #24 Ha már itt tartunk, megkérdezném, hogy ki perkál a fejlesztőknek?-ha már maga a software ingyenes -
savior #23 raadasul meg 2006-ban nyilatkoztak, hogy a befolyo dollartizmilliokbol a kulsos fejlesztoket is tamogatni fogjak majd. ehhez kepest a mai napig nem kaptak toluk egy fillert sem.
cikk -
savior #22 tok jo, hogy arra kerik fel az embereket, hogy ingyen keszitsenek nekik reklamanyagot, holott evi kb 100m $ "adomanybol" gazdalkodnak. -
savior #21 itt este osszegyulik majd a varos apraja-nagyja es tortaval unnepeljuk meg eme paratlan esemenyt -
tomcsa4 #20 Az első indítás valóban lassú, de utána begyorsul. 10+ lapfüllel is gyors ama bizonyos első indítás után. -
#19 FF rulez! -
#18 "komoly hiba van benne vmi titkosítás modulban"
Látszik, hogy utána se olvastál aranybogaram, de azért fröcsögj csak hülyegyerek. Amiről te beszélsz attól nem volt kevésbé biztonságosabb az FF hanem lassabban indult némelyik PC-n. Ezt javították a 3.5.1-ben.
De hogy ne maradj tudatlanul, bemásolom neked, hogy mit kellett volna elolvasnod(minimum 3-szor, hogy felfogd):
"A böngészőprogram 3.5.1-es verziójával kijavították azt a hibát is, mely a program lassú indulásához vezetett bizonyos windowsos konfigurációkon. Ennek oka a Firefox által használt, a biztonsági protokollok támogatásáért felelős Network Security Services (NSS) nem megfelelő implementálása: a komponens a korábbi verziókban a véletlenszerűség előállításához a Windows bizonyos rendszerkönyvtárait és az Internet Explorer átmeneti tárhelyét vette alapul, így ha ezekben a könyvtárakban sok ezer állomány volt, a program indulása akár hosszú másodpercekig is eltarthatott."
Maradj is az IE-nél, neked túl bonyolult a Firefox. Remélem majd a levegővétel is olyan nehezedre esik mint a szövegértés. -
BlackRose #17 Nekem gyors volt a 3.5 is és a 3.5.1 is, az indítás is és a működés is. -
zsottya #16 Nekem meg a 3.5.1-es frissítés elött volt tetű lassú, de minden indításnál.. Most meg 2 sec alatt bejön :P és nem egy kiegészítőt használok meg tökömtudja mit :D -
toto2700 #15 köszi a választ. -
kisedi #14 Hát. Én felraktam a 3.5.1-et. Isten a tanúm. DE hogy ez a önhypolt FF milyen lassan indul el elsőre ne tudjátok meg! Persze azóta kiderült komoly hiba van benne vmi titkosítás modulban. de sebaj számoljuk az 1 billiomodik letöltőt, aki gyanutlan felinstallálja divatból ezt a vörös f*st*licsk*t! -
#12 Szánalmasak itt egyesek :D Firefox Powa! -
BlackRose #11 http://www.wikihow.com/Block-a-Website-in-Internet-Explorer-7
-
Rexhawk #10 na mivan ideges vagy, mert ilyen funkció nincs az általad imádott ie-ben?:D -
#9 -
Rexhawk #8 előbb ezt a plugint le kell szedni:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1865 -
#7 Vicces, hogy mindig van 1-2 verzió ami instabil és lassabb valami újdonság miatt, aztán mindig javítanak rajta. -
#6 -
#5 -
toto2700 #4 hol lehet azt beállítani, hogy ne tudjak megnézni bizonyos oldalakat? B -
#3 A hype az megy rendesen
De sajnos már mások is vannak akik hasítani akarnak a tortátból
Kár hogy mindegyik egy nagy szenny -
#2 sieg helj internet explorer -
sh0x #1 mar megint ez a bullshit ff...