Gyurkity Péter

Egymilliárdhoz közelít a Firefox

A népszerű nyílt böngésző letöltőszámlálója újabb nagy mérföldkőhöz érkezik, amit a fejlesztők természetesen igyekeznek is kihasználni. Ezúttal is a felhasználók kreativitására építenének.

A Spread Firefox oldalán hirdette meg a Mozilla a legújabb akciót, amelynek keretében bárki beküldheti a jeles eseményt, illetve saját magát és környezetét megörökítő felvételeket, kisebb alkotásokat. Nem kisebb ünnepre készülnek, mint az egymilliárdos határ átlépésére, ami minden eddiginél jobban jelzi a platform terjedési sebességét.



A nagy ünnepre nem sokkal a Firefox 3.5 megjelenése után kerül sor, nem véletlenül, a legújabb változat ugyanis nagyban hozzájárult az újabb rekord megközelítéséhez. A meglehetősen sokáig készülő, sokat csúszó újabb verzió a sebességben, a biztonságban, valamint a kényelemben is előrelépését hozott, jóllehet ezt nem sokkal utána egy kisebb javítással kellett kiegészíteni, mivel az eredeti változat egy súlyos biztonsági rést is hordozott magában. Így most már a Firefox 3.5.1 verziót tölthetjük le az alapítvány weboldaláról, amely büszkén hirdeti az elődökhöz viszonyított nagyobb sebességet.

A Mozilla illetékesei most arra kérnek minden érdeklődőt, hogy egy saját alkotás beküldésével emelje az esemény fényét. A képeknek ábrázolniuk kell a beküldőt, a közvetlen környezetet, valamint legalább egy Firefox csecsebecsét, legyen az póló, bögre, vagy egyéb tárgy. Az egyes elemeknek megfelelő egyensúlyban kell megjelenniük a képen, nyilván egy minimum minőségi szint felett, hogy ezután az alkotást felhasználhassák további marketingcélokra. A képeket az alábbi e-mail címre küldhetjük be, legkésőbb július 31-ig.

Díjazásról egyelőre nem esett szó a Mozilla részéről - a megfelelőnek talált képeket a határ átlépését hirdető reklámkampányban használják majd fel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Epikurosz #79
    Azt magyarázd el nekem, hogy miért nem építik be minden böngészőbe a "Nyomtatási előnézet" (Print preview) funkciót? Ezzel rendesen, nyugodtan el tudnék olvasni én is minden oldalt, nem kellene szenvedni a betűméretekkel és a zoomolással.
  • Sir Ny #78
    támogatja a direktx-et, és a p2p kapcsolatokat (asszem). persze, ezt kell tudnia egy multimédia platformnak. (már csak egy linux támogatás kéne)
  • Justil #77
    "gyorsan lefogja alázni a Flash-t (ha azok nem változtatnak a dolgokon hamar)"

    Ezt igen erősen kétlem :)
  • bkvkbk #76
    Szerintem a Silkroad nagyon jó játék, én is sokat játszok velem.. perr pill 29lv vagyok Persia serveren! Király! Csak az agond hogymár lassu a fejlődés és kevés a dropp! De sebaj töretlenül megyek előrre!:)
  • BlackRose #75
    WOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOW

    És most ezt komolyan gondolod... ok 3D-ben elismerem nem játék, de mint RIA technológia... egy picit nevetséges a Shockwave egy multimédia "platform" PONT.
  • Sir Ny #74
    S-sal kezdődik, és hockwave-re végződik.
  • BlackRose #73
    OK ha nem Flash akkor mi? JavaFX? OpenLaszlo? Flex? (az Flash-ra alapozott...), Curl?

    ... én ezek közül egyiket sem látom alternatívának sem a Flash-hez sem a SIlverlight-hoz képest.
  • Sir Ny #72
    "Mert a Flash ezt ugye már 10 éve tudja..."
    ki beszél itt flashról? úgy beszélsz, mintha csak az az egyetlen alternatíva létezne.
  • BlackRose #71
    Mert a Flash ezt ugye már 10 éve tudja... a Flash is a 10-esben kapott 3D-t, és nem erről van itt szó, hanem arról, hogy egy fejlesztő Silverlight-ban 3x gyorsabban és elegánsabban éri el azt amit Flash-ben és mint nem egy inferior ActionScript-ben (amely imperatív nyelv) hanem egy XAML-al (ami deklaratív nyelv) és C#/al ami OOP vagz akár funkcionális nyelvel mint az F# stb... ez az igazi előnye a Silverlight-nak, a többi meg amiben esetleg még gyengébb mint a Flash... hát éppen úgy mint ahogy utólérte a 3D-ben úgy előbb vagy utobb útol fogja érni másban is. A Flash-nak nincs válasza egy mindent átfogó és modern .NET alapú fejlesztői környezethez és nem szabad elfelejteni, hogy a Silverlight XAML alapú animációt nyújt ami ugye idő alapú a Flash viszont key-frame alapú... és lehet még sorolni, de az igazság, hogy a Silverlight 18 hónap fejlesztés után már sok mindenben elérte és sok mindenben el is hagyta az évtizede fejlesztett Flash-t és mindezt úgy, hogy soványabb. Próbáltál már TDD fejlesztést (Test Driven Development) Flash-ban és Silverlight-ban? Ég és föld a különbség. LINQ? :) adatbázis hozzáférés?, multithreading? és még sorolhatnám... nem vagyok Flash szakértő de a kettő nem egy helyre készült, a Flash egy animációs technológia volt ami idővel feldobott néhány RIA részletet magára a Silverlight egy enterprise RIA technológia amely animációt is tud és méghozzá magas szinten.
  • Sir Ny #70
    "Ugyanakkor a Silverlight 3 már GPU gyorsításal jön és"

    húha, mekkora fejlődés, tényleg. illetve fejlődés - az SL2-höz képest, a konkurenciával szemben csúnyán le van maradva.