53
  • Ulkesh
    Tudtommal a Microsoft nem gyárt számítógépet, szóval úgy értettem.

"szerinted a Vista Capable matrica mire volt jó?"

A vásárlók megtévesztésére, volt is belőle per... :D
  • bakagaijin
    beleköt a hardver árába, amihez gyakorlatilag, mint szoftver gyártó semmi köze A bíróság szerencsére nem így gondolta :). Hogy ne lenne hozzá köze, szerinted a Vista Capable matrica mire volt jó?
  • Ulkesh
    A Vistás lebőgése után nem igen lenne jó ötlet, ha az OSX-be kötne bele, így beleköt a hardver árába, amihez gyakorlatilag, mint szoftver gyártó semmi köze, no meg ezt is csak csúsztatásokkal tudja alátámasztani.
    Ha Windows 7 nem jön be nekik, akkor szomorú év vár a MS-re (mégpedig a felmérések szerint a nagyfelhasználók kivárnak és legalább még egy évig nem fognak váltani).

--

Egyébként elég sokat elmond az a tény, hogy most a válság idején a legtöbb hardvercég a filléres netbook-okkal tudta éppen hogy elkerülni a bukást, vagy a veszteséget éppen hogy nullára kihozva a forgalmát, az Apple meg a drágának tartott termékeivel folyamatos nyereséget könyvelhetett el. A vásárlókat nem lehet átverni pár idétlen MS reklámmal...
  • Tikal #50
    Az apple csak itthon drága, más országokban az ember egy havi minimálbéréből megveszi, itthon meg legalább öt havi kell hozzá, most akkor drága? Az USAban meg pláne nem nagy kiadás egy macbook, nagyon szánalmas a microsoft kapálozása mindenféle 500dolláros acer, fujitsu, msi laptopokkal...
  • Ulkesh
    Pedig nem drága, de még egyszer leírom, hogy kategóriáján belül.
    Az Apple egyetlen hibája, hogy nem gyárt az Acer, meg a Fusi ár és minőség szintjén gépet, ezért ezekhez képest drágának tűnik.
    Nem kell a minőségi alu burkolat, a megvilágított billentyűzet, az S-IPS kijelző, hibrid GPU rendszer, használható touchpad? Az ár miatt szíveseben kötsz kompromisszumot? Ok, akkor neked nem gyárt gépet az Apple, válaszd az Acer-t, de nem mond, hogy a másik drágább, hisz a többlet szolgáltatásokat és minőséget nem kapod meg a másik márkánál.

Már többször írtam, hogy sokan megveszik a Suzuki Swift-et és még elégedettek is vele, de valahogy nem jut eszükbe egy napon említeni a járgányukat egy Audival, vagy BMW-vel.

----

"A Mac Pro-kat ne is emlitsük..."

A Mac Pro egy munkaállomás, kategóriájában az egyik legjobb ár/teljesítményű gép.
    Valóban, alkatrészenként, ha nem Xeon-t és nem dualprocis kivitelt akarsz, akkor házilag olcsóbban megoldható (én is így tettem), de kategóriájában és a hasonló konkurens termékek között a legolcsóbb.
    Az megint más kérdés, hogy a 4 éve vásárolt MacPro-mat olyan áron tudtam eladni, amiből a lenti konfigot egyetlen forint pluszköltség nélkül tudtam összerakni, viszont ezért a gépért 4 év múlva 10 Ft-ot sem fogok kapni.
  • cateran
    Felesleges kapálózni,hogy az Apple nem drága..de igen,az almát meg kell fizetni (az emblémát,a design-t valamint az op. rendszert és nem a minőséget)csakúgy mint pl. a Sony Vaioknál a Sony emblémát..
    Az entry level MacBook Pro (Apple Store U.K.)900 font...a belépő szint!...(arról nem is szólva,hogy 1 szaros BD lejátszóra sem telik még a high-end MacBook Prokban sem..)
    Vagy pl. High-end MacBook Pro 1849 font!!
    17', 2,8Ghz,4 Gb memória, 500Gb HDD, Nvidia 9400m+9600m GT 512 Mb memóriával...

A Mac Pro-kat ne is emlitsük...

Lehet fújolni, hogy szar, de én 15,4'-es Acer-t vettem 500! fontért, BD lejátszóval, 4 Gb memóriával, 250Gb-os HDD-vel és ATI Mobility Radeon HD 3470 graf kártyával..nem 1 high-end gamer,de HD filmekhez tökéletes:) Mondjuk a 6 cellás akksi eléggé karcsú,sajna:( Mindazonáltal semmi baja a gépnek,szépen muzsikál (olyan 4 hónapos))
  • endrev
    Na jó, lehet hogy csak kicsit, de az akkor is berezelés.
  • endrev
    Nem kicsit van a Microsoft berezelve, ha ilyen olcsó trükkel jön. :D
  • BlackRose
    :) és itt majd Mac-okat árul Windows7-el :)
  • Ulkesh
    "Notinál nem feltétlen. Lévén a kijelzőt keesebb mint 1 méterről nézi az ember(már én legalábbis). 15.4"-en az 1680x1050 az hibátlan, ennek mintájára szerintem kb 17"on már reális a full HD."

Egyrészt itt 16"-ról volt szó, mint FullHD-s felbontásról, másrészt eléggé kényelmetlen és fárasztó a miniatűr szövegeket böngészgetni, ha meg megnöveled az LPI-t és minden olvasható lesz, akkor mi végre a nagyobb felbontás?

"Ez mondjuk épp filmezésre nem való szerintem"

Mivel a filmes HD felbontásokhoz igazodik, mi más lenne vele a gyártó célja? Ha munkára tervezte volna, akkor nem 16:9, hanem 16:10-es arányt választ és nem ilyen parasztvakító felbontásokkal.

"Noti esetén kis képátlóhoz társuló magas felbontás tényleg azt feltételezi, hogy közelről nézed."

Nekem jó a szemem, de az ilyen képernyőhöz még nekem is közel kell hajolnom, ez meg hosszú távon fárasztó.

http://kep.ivpicture.hu/145659.jpg

Az betűméret gyakorlatilag 1,5-2 mm, olvasgassa aki meg akar vakulni :D
  • Ulkesh
    "Attól meggyorsul a letöltés?

Le kéne venni a szemellenzőt és elismerni a lehúzást, talán akkor nem lenne ennyire elterjedt az a nézet miszerint az apple userek ekkora kivagyi balfaszok?"

Ahha értem mire gondolsz.
    Az első generációs készülékbe azért nem került bele a 3G, mert az elsődleges piaca az USA volt, ahol akkoriban gyakorlatilag nem volt 3G lefedettség, az lett volna a lehúzás, ha beleraknak olyan funkciót, amit semmire sem lehet használni. Az európai piacra való belépés után jött ki a 3G, mert itt már használható.
    MMS is azért nem került bele sokáig, mert az amerikaiak nem használják ezt a funkciót (az AT&T szeptemberre igéri az iPhone usereknek, hogy be fogja vezetni).

Szóval inkább neked kéne levenni a szemellenzőt és utánaolvasni dolgoknak, mielőtt téves következtetéseket vonsz le.

Egyébként az a vicces, hogy az első generációs iPhone Edge-n keresztül gyorsabban töltött le egy weboldalt, mint az N95 3G-n (elég sok videó van erről a neten), szóval nem feltétlenül a technológia ismerete határozza meg a sebességet :D

----

A Palm Pre sem ismeri a 3G-t, sőt a GSM-et sem, biztos a Palm is le akar mindenkit húzni azért hagyta ki a készülék első változataiból :D
  • Yv@n
    "FullHD felbontás 24" alatt parasztvakítás kategória."

Notinál nem feltétlen. Lévén a kijelzőt keesebb mint 1 méterről nézi az ember(már én legalábbis). 15.4"-en az 1680x1050 az hibátlan, ennek mintájára szerintem kb 17"on már reális a full HD. Ez mondjuk épp filmezésre nem való szerintem, viszont én szeretem ha meló közben kifér a desktopra az anyag.

Én úgy tapasztaltam, hogy akiknek nem olyan jó a látásra közelre, azok nem preferálják a magasabb felbontást. (Én messzire látok kicsit szarul) Noti esetén kis képátlóhoz társuló magas felbontás tényleg azt feltételezi, hogy közelről nézed.
  • Gascan #41
    Ezt mar regota tervezi a Microsoft.. mar korabban is lehetett olvasni rola.. igazabol azt lehet eszrevenni, hogy az utobbi idoben a Microsoft sem talalja a helyet.. csak vaktaba lovoldozik, egy jol meghatarozott cel nelkul ... hiaba, mas vilag lett azota miota Bill megismertette az emberekkel a Windowszt
  • Yv@n
    "A 3G összes szoftveres újdonságát megkapta az első generációs készülék is. Szóval nem tudom mire akarsz utalni."

Attól meggyorsul a letöltés?

Le kéne venni a szemellenzőt és elismerni a lehúzást, talán akkor nem lenne ennyire elterjedt az a nézet miszerint az apple userek ekkora kivagyi balfaszok?

"Engem eléggé fan-nak gondolnak sokan, de spec én maradtam az első generációs készüléknél. 2 év használat után most fogok szerdán váltani 3GS-re."
    Ez azt jelenti, hogy te a normálisabb felhasználók közül való vagy :) Az én "apple barát" ismerőseimet nem ebbe a kategóriába sorolnám, lehet innen származnak az előítéleteim.
  • Tikal #39
    én nem rohantam cserélni, és nem is fogok.. minimális létszámu fanboyok sem rohantak a társaságbol...
  • Ulkesh
    "Nem hiszem hogy felbontasban van olyan, hogy tul nagy. A szovegmereteket, ikonokat tudod skalazni."

Nem mindent tudsz felnagyítani. Használtam már ilyen felbontású notebook-ot (igaz az 17"-os volt) de nagyon kényelmetlen volt.

"A konfiguratorral nem tudom mit csinaltal, nekem a 3 eves garival se lett tobb 1700 es ez megiscsak egy 16os laptop."

A MBP-nek megfelelő konfighoz próbáltam igazítani és 1690 dolcsi lett. A 16" meg jól hangzik, csak kár, hogy idióta felbontások párosulnak hozzá. (FullHD felbontás 24" alatt parasztvakítás kategória.)

"Az lehet hogy en a fenyerot majdnem maxon hasznalom"

Ki is égne a szemem, még feles erősségnél is eléggé világos képet ad (az előző unibody gépekhez képest is szebb és fényesebb a kijelzője, a régi MBP-khez képest meg ég és föld)..
  • Ulkesh
    "Jah. Pl 3G az iPhone első kiadására ugye? :D"

A 3G összes szoftveres újdonságát megkapta az első generációs készülék is. Szóval nem tudom mire akarsz utalni.

" Érdekes, az én ismeretségi körömben található minimális mennyiségű apple fanboy is instant cserélte az alap iPhone-ját az új 3g-re, amint kijött..."

Engem eléggé fan-nak gondolnak sokan, de spec én maradtam az első generációs készüléknél. 2 év használat után most fogok szerdán váltani 3GS-re.
  • grizzly21
    Nem hiszem hogy felbontasban van olyan, hogy tul nagy. A szovegmereteket, ikonokat tudod skalazni.

A konfiguratorral nem tudom mit csinaltal, nekem a 3 eves garival se lett tobb 1700 es ez megiscsak egy 16os laptop.

Hat apple mentalitassal nezve lehet hogy regi:) (1 eve vettem).
    Az lehet hogy en a fenyerot majdnem maxon hasznalom, es egyszerre tobb dolog is fut.
  • Yv@n
    "Ez eléggé kitekert érv, mert azok a funkciók amikre gondolsz elérhetők a régi készülékekre is, ezért nem venné meg senki sem az újat. Tudod az Apple nem a többi gyártó útján halad, hogy az újdonságokat csak akkor kapod meg, ha kifizeted az új készülék árában. :D"

Jah. Pl 3G az iPhone első kiadására ugye? :D

Tudom tudom. Az nem is kell igazán...jah hogy máris ott tartunk mint amit kvp említett? Érdekes, az én ismeretségi körömben található minimális mennyiségű apple fanboy is instant cserélte az alap iPhone-ját az új 3g-re, amint kijött...mégis csak kell az? :D
  • Ulkesh
    Olvasd el figyelmesebben azt az aláírást :D

Egyébként DTP-re van használva és néha ez a teljesítmény is kevésnek tűnik :D
  • Ulkesh
    "mi az hogy gagyi? Miert lenne hasznalhatatlan? Ezt nem ertem. Lehet valasztani egyebkent 1366x768-t is."

Mert a fullHD 16"-on túl nagy felbontás, az 1368, meg kicsi. 16" esetén az 1680-as felbontás lenne már megfelelő.
    Látszik, hogy ezt a Dell gépet nem munkára, hanem szórakozásra kínálják, ezért a filmes felbontások. (Nem véletlenül van a Home kategóriában a Dell-nél is).

"uj macbook pro-d van? Biztos vagyok benne hogy nem megy annyit."

Munkatársamé a gép én csak tesztelgetem, ha hamarabb kijött volna, akkor nem desktop gépre költök, hanem én is ilyet veszek (8 GB RAM-al igencsak hatékony jószág).

Érdektelen, hogy miben vagy biztos, Wifi-vel lazán elmegy 7 órát, de anélkül, meg levett fényerővel a 8-at is megközelíti (9400-al). Mint írtam, tapasztalat.

"Az enyem papiron megy 6 orat azt hiszem, a gyakorlatban 3mat...kb 2vel kell osztani."

Érdekes, a régi MacBook-om is lazán elment 4,5-5 órát, szóval van egy haldokló aksijú régi MBP-d.

"A dell-bol is megvan neked, amit belinkeltem, vagy honnan vagy ilyen jol informalt?"

Gyorsan átolvastam pár tesztet, az árát meg onnan, hogy van a Dell oldalán konfigurátor, amivel nagyjából össze lehet állítani egy kívánt konfigot.
    XPS 1330 meg van a baráti körben, úgyhogy a szériával van személyes tapasztalat is.
    (A 1330-as egyébként nem rossz masina, de semmivel nem jobb, vagy olcsóbb, mint a legkisebb MacBook)

"Mellesleg az esetek 90%ban toltorol fog menni a laptop, amikor nem, akkor meg tokeletesen eleg meg 2-3 ora is, szoval ez nem igazi szempont."

Itthon és a cégnél is desktop gépeken dolgozom, amikor notebook-ra van szükségem, akkor ott nincs töltő és elsődleges a mobilitás, egyszerűen nem tudsz olyan érvet mondani, ami azzal felér, hogy ezt a jószágot 3-4 naponta kell csak töltőre raknom.
  • grizzly21
    Latom 8magos mac-ed van 12 gb rammal. Szervert uzemeltetsz, vagy csak azert vetted, hogy kiirhasd az alairasba? mondjuk jol mutat.
  • grizzly21
    "tech specs by apple" -> pontosan. azt se tudod mit jelent, de mivel tudja, neked kell.

Te peldaul tipikus peldaja vagy a szemellenzos apple tomegnek:) Soha nem is fog tudni meggyozni senki, nem is akarlak, mert azt veszel amit akarsz. A laptop, amit belinkeltem viszont jobb es sokkal olcsobb.

Hogy a vegen a kovetkeztetest hogy szamoltad ki fogalmam sincs:D
    Milyen gyengebb proci? Vagy mar el sem olvasod amit irok?:) Gyengebb kijelzo?
    1 kiloval nehezebben? Tehat 3.5 kilo a laptop amit belinkeltem? Irhattal volna 10-et, az meg tobb:)
    <reszemrol ennyi>
  • grizzly21
    -mi az hogy gagyi? Miert lenne hasznalhatatlan? Ezt nem ertem. Lehet valasztani egyebkent 1366x768-t is.

-uj macbook pro-d van? Biztos vagyok benne hogy nem megy annyit. Az enyem papiron megy 6 orat azt hiszem, a gyakorlatban 3mat...kb 2vel kell osztani.

-A dell-bol is megvan neked, amit belinkeltem, vagy honnan vagy ilyen jol informalt? Mellesleg az esetek 90%ban toltorol fog menni a laptop, amikor nem, akkor meg tokeletesen eleg meg 2-3 ora is, szoval ez nem igazi szempont.
  • Ulkesh
    Én elhiszem, de akkor mondjál rá példákat, mert én nem nagyon találkoztam Apple hirdetésekkel, meg promóciókkal, sem általuk fizetett cikkekkel (ellentétben a Nokiával, akik 25 millió dollárt költöttek anno az n95 bevezetésére).
  • grizzly21
    *sulyos
  • grizzly21
    dehogynem sulyoz penzek vannak benne hidd el.
  • coolbboy83
    Nem kell itt semmi másra gondolni. Google oprendszere készül és ezt más nagy nevek is támogatják, akik már együtt nagyobbak a Microfosnál, itt a MacOS X, vannak Linuxok, vállalati szinten a Windows mellőzhető Solaris és társai által.... A 7 nem jelent meg, a Vista egy fol, az XP elavúlt.

ÉRZIK, HOGY KÖZELEG A VÉG!!! ENNYI AZ EGÉSZ !!! AZ APPLE AZ ELSŐ CÉLPONT, SOKAT LOPTAK TŐLÜK WINDOWSÉK......
  • Ulkesh
    "a statisztikaval nem magyarazhatod az apple eseteben a minoseget, mert mindig eros marketinget hasznalnak"

Mire gondolsz?
    Az iPhone esetében készült 8 TV reklám és kész.
    A valódi hirdetéseket a szolgáltatók nyújtják, meg a média ami mindent azonnal címlapra tesz, ha Apple logó van rajta. A cég szinte a kisujját sem kell, hogy megmozdítsa :D
  • Ulkesh
    "alu burkolat helyett miertnem irtal apple logot?"

Mondtam, hogy alternatíva nem érdekel :D

Egyébként arról volt szó, hogy drága a gép, de könyörgöm az árában ez is benne van.
    Egyébként a Dell-nek is van alu unibody házas gépe, csak jóval gyengébb konfiggal drágábban.

"- 16os FULLHD (csak olcsobb kisebb felbontassal)"

Gagyi.
    16"-nál 1920-as felbontás használhatatlan, az 1280-as meg vicc.

"- a macbook pro rohadtul nem megy 7 orat akksirol tapasztalatbol mondom. Ebbe a legjobb 9 cellas akksit lehet betenni"

Az új Macbook Pro aktív wifi-vel közepes fényerőn röhögve megy 7 órát, ha takarékoskodsz akkor 8-at is. Szintén tapasztalat. Az említett Dell a nagyobb aksival 4-4,5 órát megy el.

"Ebben egy ATI Mobility RADEON™ HD 4670 – 1GB van, nyilvan ha nem hasznalod akkor nem fogyaszt annyit mintha hasznalnad"

Dehogynem.
    Macbook Pro esetén majdnem 1 óra a különbség a két videóalrendszer aksizabálása között.

"- ja a multitouch gesture-oket levedte az apple, nem?"

Mobiltelefonok esetében és csak bizonyos műveleteknél.
    Multitouch touchpad elég sok mai notebook sajátja, csak sajnos elég kis felülettel rendelkeznek,e zért nem igazán használhatók.

"- gondolom ezt kimasoltad valami apple cikkbol"

Tech spec by apple.com

"bocs az 500$ meg keves is ezek szerint, a 17es macbook pro-nal ez erosebb es kb 1700$"

Gyengébb procival, gyengébb kijelzővel, 1 GPU-val, gagyi biliműanyag házzal, 1 kilóval nehezebben és ugyanannyit fizessek érte, mint a MBP-ért? Hülye azért nem vagyok :D
  • grizzly21
    Ehhez csak annyi, hogy az iphone jo telefon. (nem olyan jo mint az ara,de jo ez teny), de a statisztikaval nem magyarazhatod az apple eseteben a minoseget, mert mindig eros marketinget hasznalnak
  • grizzly21
    Nem a kulfold adja dragabban, hanem itt teszik ra a hasznot.
  • grizzly21
    Nem kellett sokaig keresgelni:

Dell XPS 16 (dell.com ->home-laptops)
    link

-alu burkolat helyett miertnem irtal apple logot? Egyebkent lehet hogy az van neki..nem tudom eldonteni, a bill az sztem nem az.

- 16os FULLHD (csak olcsobb kisebb felbontassal)

- cpu sima ugy, 2.93ig lehet felmenni

- ram ugyanaz, de fel lehet menni 8-ig

- a macbook pro rohadtul nem megy 7 orat akksirol tapasztalatbol mondom. Ebbe a legjobb 9 cellas akksit lehet betenni

- miert ne legyen benne harom? hogy mondjuk ha kozepes gepigenyu jatekkal jatszol, akkor a kozepso videokartyat hasznalja csak. Ebben egy ATI Mobility RADEON™ HD 4670 – 1GB van, nyilvan ha nem hasznalod akkor nem fogyaszt annyit mintha hasznalnad:)

- nem a kijelzo merete szamit, hanem hogy milyen felbontason tudja meghajtani. Ebben hdmi.

- fogalmam nincs, hogy hany kilo..de a 2.5 is mar olyan sok, hogy azt nem jo cipelni naponta

- ja a multitouch gesture-oket levedte az apple, nem? Egyebkent komoly munkahoz/jatekhoz elengedhetetlen egy eger, en nem hasznalom a touchpadomat mar szinte soha

- gondolom ezt kimasoltad valami apple cikkbol, hogy tudja a laptop..nem fogok utananezni, nem is erdekel mi ez

- van megvilagitott billentyuzet, kamera is

Ezen kivul ugy konfiguralod, ahogy akarod:
    -bluray
    -alapbol 500gb vinyo
    -2 ev gari, es 3 ev az +100 dollar. Nem 500, mint az apple-nel, 4 evre is lehet venni. Vajon az apple miert nem ad nagy garanciat, ha olyan nagyon fasza alkatreszekbol rakja ossze a gepeit?

bocs az 500$ meg keves is ezek szerint, a 17es macbook pro-nal ez erosebb es kb 1700$
  • Ulkesh
    Sajnos az itthoni árak nagyon el vannak szállva, az a MBP konfig amit leírtam 1700 dolcsi, itthon abból a pénzből csak a sima MacBook-ot kapod meg, de HP-ből, vagy Dell-ből sem kapod meg még megközelítőleg sem ezt a kategóriát. Sajna a külföld szerint mi túl jól élünk, ezért mindent drágábban adnak nálunk.
  • Tikal #19
    igen, biztos jol keres, ezért nem kell rá irigykednünk...
  • Ferrer
    Hát aki képes gépet otthonra több százezerért venni, annak csak gratulálni lehet, biztos minden rendben van az életével
  • Sir Ny
    "
    - alu burkolat
    - 15"-os kijelző (1440x900, az 1280x800-as felbontás kicsi, az 1680x1050-es meg nagy ehhez a fizikai mérethez)
    - 2,53 GHz-es Core2Duo proci
    - 4 GB DDR3-as 1066-os RAM
    - Akksiról menjen el legalább 7 órát
    - legyen benne két GPU, hogy én dönthessem el, hogy a teljesítmény, vagy a hosszabb üzemidő a fontosabb
    - legyen digitális videó kimenet (DVI vagy mini displayport) ami akár 30"-os kijelzőt is meg tud hajtani
    - ne legyen 2,5 kg-nál nehezebb
    - legyen nagy méretű multitouch touchpad-je
    - az hang kimenet kezelje az analóg és digitális erősítőket is (hibrid analóg/optikai kimenet)
    - a megvilágított billentyűzet és jó minőségű webkamera már csak apróság"

ugyan már, kvp jól mondja, ez a középkategória.
  • Ulkesh
    "Tenyleg dragabbak az azonos HW felepitesu gepek ha alma logo van rajtuk, ez nem vita kerdes, ezt barmelyik apple fan elismeri meg az apple topikban is."

Keress a Macbook Pro-dal azonos hardverfelépítésű és használhatóságú konkurens terméket, várom az 500 dolcsival olcsóbb ajánlatot és már veszem is meg :D

Kívánság:
    - alu burkolat
    - 15"-os kijelző (1440x900, az 1280x800-as felbontás kicsi, az 1680x1050-es meg nagy ehhez a fizikai mérethez)
    - 2,53 GHz-es Core2Duo proci
    - 4 GB DDR3-as 1066-os RAM
    - Akksiról menjen el legalább 7 órát
    - legyen benne két GPU, hogy én dönthessem el, hogy a teljesítmény, vagy a hosszabb üzemidő a fontosabb
    - legyen digitális videó kimenet (DVI vagy mini displayport) ami akár 30"-os kijelzőt is meg tud hajtani
    - ne legyen 2,5 kg-nál nehezebb
    - legyen nagy méretű multitouch touchpad-je
    - az hang kimenet kezelje az analóg és digitális erősítőket is (hibrid analóg/optikai kimenet)
    - a megvilágított billentyűzet és jó minőségű webkamera már csak apróság

Kíváncsian várom az olcsóbb alternatívákat, de előre leszögezem, hogy nem akarok kompromisszumokat kötni, ezzel vagy legyen azonos, vagy jobb a párba állított konfig.
  • Ulkesh
    "Az atlag apple termekek kozepkategoriasok, tehat a kozepkategoriaval kell osszehasonlitani oket."

Rajta, mondjál 13"-os HP, vagy Dell notebook-ot, ami a legkisebb Macbook-al van párban és olcsóbb (C2D 2.16 GHz, 2 GB RAM, 160 GB HDD, GeForce 9400M - 999 dolcsi)
    Pl. a Dell hasonlóan konfigurált XPS1330-asa 1200 dolcsira jött ki.

"Mondjuk az, hogy a legdragabb hp gephez hasonlot nem arul az apple meg ertheto, viszont az azonos teljesitmenyu munkaallomasaik kozel azonos arban vannak."

Ezt viccnek szántad?
    A legkisebb MacPro-nak megfelelően konfigurált HP Z800-as 3.600 Dolcsi, a MacPro 2.500 dolcsis árához képest.

Ráadásul a HP nem kínál akkora teljesítményű gépet, mint az Apple (8x2.9 GHz-es).
    A csúcskategória HPZ800 (YA867UC) 8x2.4 GHz-et, 12 GB RAM-ot, 250+500+500 GB HDD, nVidia Quadro CX-et tartalmaz potom 7.799 dolcsiért.

MacPro: 8x2.9 GHz-es Xeon, 12 GB RAM, 600 GB+1 TB+1 TB, ATI 4870HD - 6.999 dolcsi
    Durván erősebb gép nem kicsit olcsóbban.

"Nem rohognek, hanem megvennek az autoikat. Nem a gazdagok es nem a szonobok, csak a tobbseg, akinek nincs masra penze vagy nem akarja erre kolteni. "

Cserébe lemond a kényelemről, gyorsaságról és biztonságról.
    Lehet, hogy a szalonból kihajtva elégedett lesz az olcsóbb árral, de az első komolyabb balesetnél már nem biztos, hogy meg tudja bánni a döntését :D

"az asus vagy az msi a kommersz termekek kategoriajaban valamiert jobb es nepszerubb dolgokkal tudott kijonni, mint az apple vagy a hp."

És ezek a kommersz termékek valamiért mindig egy másik cég termékeire hajaznak, ugyebár, csak olcsó, gagyi kivitelben.
    Pl.: http://www.technet.hu/notebook/20090626/asus_u20a_-_az_apple_nyomaban/

" Ennek ellenere ha megis bekerul egy kesobbi termekbe, akkor unneplik es csak ezert veszik meg az ujabbat is."

Ez eléggé kitekert érv, mert azok a funkciók amikre gondolsz elérhetők a régi készülékekre is, ezért nem venné meg senki sem az újat. Tudod az Apple nem a többi gyártó útján halad, hogy az újdonságokat csak akkor kapod meg, ha kifizeted az új készülék árában. :D

Az megint más dolog, hogy akinek eddig nem hiányzott az MMS, meg a copy/paste stb., az most sem fogja használni, akinek meg hiányzott, az felrakta 3rd megoldásként és eddig is tudta használni.

"Az emberek egyszeruen hisznek az apple termekekben, fuggetlenul a valosagtol."

Ha csak hit kérdése lenne és a termékei gyengék lennének, akkor egy gyors felfutás után a kutya sem venné meg őket, ennek ellentmond, hogy olyan eladási eredményeket mutatnak pl. az iPhone-al, amire az összes konkurens gyártó sárga irigységgel tud csak gondolni.
    Fogalmazzunk úgy, hogy más gyártók esetén tényleg csak a jól hangzó feature lista adja el az adott készüléket, de a valóság az esetek túlnyomó többségében kiábrándító.
  • grizzly21
    Nekem Macbook Pro-m van es nagyon szeretem! Valoszinu le sem fogom cserelni egy jo ideig.
    DE! Tenyleg dragabbak az azonos HW felepitesu gepek ha alma logo van rajtuk, ez nem vita kerdes, ezt barmelyik apple fan elismeri meg az apple topikban is.
    Kb 100K a kulonbseg ($500) egy laptopnal