75
Ati nvidia és egyéb driverek Windows 7-en hibák,észrevételek,javaslatok.
  • gforce9
    #75
    Azok alapján a tesztelések alapjánamit írsz, 99% hogy a kártya meghalt. Függetlenül attól, hogy mi az alatta lévő konfig vagy driver megdöglik. Ez kártyahalál lesz. :(
  • ttibi
    #74
    sziasztok! lenne egy apró problémám hátha ti tudtok segíteni. egy játék indítás után összeomlott a rendszer. újra lett rakva a rendszer, minden működik még r9 270x videokártyához tartózó(vagy régebbi) drivert fel nem rakjuk, fel is megy a driver, ha viszont újra indítjuk a gépet akkor win jel után fekete képernyő, és újra indul a gép, vagy lefagy. biosba, és csökkentet módba be tudunk lépni.
    megpróbáltuk hogy az én gépembe raktuk bele egész más config (intel/nvidia) és driver felrakása után nekem sem tölti be a rendszert csak lefagy, de ha vissza raktam az én videokártyámat azzal tökéletesen indult a rendszer, ( több különböző drivert is próbáltunk de mindegyiknél ugyan az történik, akkor most a kártya halt meg? megy mi basztunk el valamit a driver telepítésénél?!?
    válaszotokat előre is köszönjük. (kicsit idegesítő )
  • bfbc2
    #73
    nem amd kártyát van véletlenül?
  • polipeti
    #72
    Szia. Próbáld meg letölteni http://drp.su/ oldalról, majd futtatni erről az oldalról letöltött programot. Ha ajánlhatom DriverPack Full ezt töltsd le. Igaz 10 Gb-t foglal de benne található majdnem az összes driver win. Xp, win.Vista, win.7, win.8, win.8.1, win.10. Iso formátumban tölt le torrenten keresztül. Nekem bevált. Sok sikert.
  • adrian12
    #71
    Sziasztok!
    Lehet,hogy részben nem ide való az amit írok,de hátha nem a rendszer a hibás.
    Adott egy win 10 és amikor felraktam a legfrissebb drivert majd mikor indítanám a geforce experience-t akkor ez a kép fogad:

    Találkozott ilyennel már valaki?
  • Meteora4
    #70
    hali
    lenne nekem egy olyan problémám hogy ha filmet akarok lejátszani vagy youtube videót kinagyítani vagy játszani akkor kékhalállal leáll a gép és újraindulás után vmi ilyesmit ír ki hiba forrásnak.... A probléma leírását segítő fájlok:
    C:\Windows\Minidump\031315-23774-01.dmp
    C:\Users\Read\AppData\Local\Temp\WER-33945-0.sysdata.xml
  • Ingy2
    #69
    Így is tettem, köszi :)
  • bajgunar
    #68
    Jah. Totál win-es driver uninstall... Majd tiszta telepítés! De csak a hivatalos, legújabb WHQL driver!!! Meg HA kell abból a HD audió. Ha így is error, akkor próbáld meg ~20-30 (vagy 40-50) Hz-el lejjebb venni a GPU órajelét!!! Afterburner-el.
    Ha így sem, akkor gariztatás!
  • Ingy2
    #67
    ÉÉÉs a válasz hogy Nvidia valamit nagyon benézett. Egyéni telepítés kell, csak grafikus illesztő és ha kell HD audio szoftver telepítés a többit ki kell hagyni és müködik. Szopódjon telibe az Nvidia.
  • Ingy2
    #66
    Sziasztok, olyan problémám van hogy hozzá sem nyúltam a géphez ( win is már 2 éves és semmi baja nem volt) egyszer csak bootolásnál a fekete hátteres windows kép után no signalt kapok. Miután bebuktam a Windows reinstallt is és feltelepítettem az Nvidia drivert ugyanez a hiba jött elő. 5 verziót próbáltam, semmi, még registry-be is beirtam a TDRDelay sort, neten is rákerestem de csak siránkozó emberekkel találkoztam. Driver nélkül müködik de valahogy nem az igazi Ja a VGA: Gigabyte GTX 770 OC 4Gb
    Csegiccség!
    Előre is köszi!
  • Ferenc4
    #65
    köszi
    Utoljára szerkesztette: Ferenc4, 2015.01.12. 18:53:15
  • bajgunar
    #64
    Bocsi, előző Skorzy -nak ment.
    De Te is leszedheted a legújabbat (vga-hoz kikeresed a megfelelőt), és telepítéskor válaszd a Tiszta telepítést.
    Lepucolja a felrakottat, restart, és úgy teszi fel újra. 3D,meg mittommi elől vedd ki a pipát.
    Csak a driver kell, meg a Physx. Többit úgyse használod.
    Vagy leszeditek a DriverBooster-t, és azzal felrakatjátok mindenhez a legújabb drivert.

    Itt egy cd kulcs, driverbooster-hez, novemberig használhatjátok. Aktiváláskor nyomjátok ki a net-et. Aktiválod, majd vissza a net.
    Akkor már tudja frissíteni, letölteni az összes legújabb drivert.
    Driver Booster
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    2EC72-368A4-5E4E9-D54A1
  • bajgunar
    #63
    nVidia/Drivers -innen kilistázod a megfelő drivert és simán feltelepíted.
    Semmi rendszergazda, kompatibilitás, stb.. nem kell a telepítéshez. Volt anno 2-3 driver, ami ezt a hibát produkálta. De az újabbakban már javították. Gef.2 -höz a legutolsó 340.52 WHQL driver. Több nem is lesz.
  • SaGa Jr
    #62
    Ezzel a problémával már találkoztam és nálam a megoldást az jelentette, hogy az alaplapon lévő kis kerek elemet kellett kicserélni mert az kezdett megdögleni. Utána minden ment rendesen újra. Amíg ezt nem tettem meg, mindig elfelejtődött az idő, meg egyéb apró gebaszok kezdtek később előjönni.
  • Ferenc4
    #61
    Sziasztok. néhány napja a számítógépem órája el felejti hogy mennyi az idő. ma reggel 9 körül kapcsoltam be és 6:31-et mutatott. frissítéssel visszajön a valós idő, de naponta nincs kedvem frissiteni. Hogy lehetne be állítani hogy újra jó időt mutasson?
  • sg_steve
    #60
    Üdvözletem!
    Windows 7 telepítési problémához szeretnék tanácsot kérni. Gépem ASUS P5wd2-e, 3GB RAM, Nvidia 9600GT. Telepítéskor mielőtt kiválaszthatnám a telepítési nyelvet stb. az alábbi képet kapom és nem tudok továbblépni. Próbáltam 32 és 64 bites rendszerrel is.
  • LordFero
    #59
    Üdv,
    Egy olyan problémám lenne, hogy a Windows 7 nem ismeri fel a videokártyámat / Ati Radeon HD 7670M / csak annyit ír, hogy " Szabványos VGA grafikus adapter " .

    Ezt úgy sikerült elérnem, elcsesznem, hogy az eszközkezelőben a videokártyán rámentem a tulajdonságokra, és ott frissítettem az illesztőprogramot, és azóta nem sikerül visszatelepítem az Ati driverét. Egy Toshiba Satellite L850 13-U laptopom van, és a weboldalról is leszedtem a speciális videokártya drivert, sikeresen települ, de nem történik semmi, ugyanúgy " Szabványos VGA grafikus adapter " .
    Próbálkoztam úgy is, hogy az eszközkezelőből eltávolítottam a videókártyát és utána telepítettem az Ati drivert, de semmi =/

    Remélem tud valaki segíteni !

    A választ előre is köszönöm !
  • Skorzy
    #58
    Sziasztok!
    Tudna valaki segíteni?Gefore2 videokártyát fellehet valahogy telepiteni win7re?
    Program kompatibilitás próbáltam fel is teszi.
    De ha elinditok egy filmet kék képernyő és újraindul.
  • BBakter
    #57
    Próbáltam frissíteni meg minden de nem indul.
    Ha valaki tud rá valami okosságot előre is köszi!
  • BBakter
    #56
  • BBakter
    #55
    Haliztok!
    Aza problémám hogy nem tudom elndítani a nvidia control paneljét.
    Ezt az ablakot teszi ki:
  • csincse
    #54
    Üdv!
    http://www.youtube.com/watch?v=2hzIdUVjYVM
    Vidi kari probléma lenne. Ezzel mit lehetne csinálni?
    Próbáltam frissíteni a drivert ,de utána csak rosszabb lett.. kisebb lett a felbontás, stb.. ezért újra raktam a régi drivert.
  • syberia2
    #53
    az nvidia windows kernel mode driver, version 2XX.XX leállt stb.. Mitől van ez? Próbáltam egy csomó driverrel. Mindig jelentkezik valami hiba, hol ez, hol csak búg a gép, és sötét a képernyő, hol kékhalál, hol pedig leáll a kép, csak az egeret tudom marha szaggatva mozgatni. Voltunk szervizben is, ott meg nem jelentkezik semmi...(csak a gépet vittük, talán a monitorral vagy a csatlakozásokkal van a gond?)
  • Man19
    #52
    Üdv mindenkinek!

    Szeretnék egy kis segítséget kérni:

    1. Ha valakinek már régebb óta van Ati Mobility Radeon HD 5470-es kártyája, akkor légyszives írja már ide nekem, hogy melyik driverrel szuperál a legjobban, mert nem találok hozzá egy normális drivert...

    2. Mit tud az ember olyankor csinálni, ha egy bizonyos felbontásig (1024x768) szinte full grafikán futnak a játékok, de ha feljebb rakom (1280x1024) még minimumon is szaggatnak???

    Előre is köszi a segítséget!
  • akvik
    #51
    Sziasztok.
    Olyan kérdésem lenne hogy a vga kártyámhoz letöltöttem a frissitő szoftver telepíttem majd telepítés után kilépett a windowsból ujraínditáskor pedig azt írta ki hogy nem megfelelő szoftvert telepítettem így nem jó az illesztő program.(le is ellenőriztem és jót töltöttem le) Utána vissza akartam rakni az eredi cdről a szoftvert feltettem de ugyanazt írta ki..ilyenkor mi a teendő?
  • 19870420
    #50
    Sziasztk! Vettem használtan egy Sapphire Radeon HD5750-es 1Gb DDR5-ös vapor-x videókártyát. Az eladó esküszik rá, hogy nincsen semmi baja(nem akarja visszaadni az árát csak ha nála is rossz) viszont nálam a interneten videó nézés közben elkezdett csikozni a kép és lefagyott utána meg két kék halál majd driver frissítés utána még volt kék halál és ujra indulások ekkor kivettem. Játékok közben elvileg nem volt vele semmi probléma bár nem sokat futott. De a Crysis 2 max grafikán elment gond nélkül. SÜRGŐSEN kérem a hasznos tanácsokat tényleg nagyon fontos lenne. A gépem 3-4 éves akkor közép katnak számított. Köszi üdv
  • vmark93
    #49
    Szevaszok!
    A problémám az lenne, hogy a felbontásomat játékoknál nem tudom 1440*900-ra állítani. (nincs a listában ez a felbontás)
    Játékon kívül azon fut..
    A videókártyám Ati radeon 9500 pro.
    Driver lehet probléma?
    Vagy az, hogy régebbi a gépem és csak 2,4Ghz-es a proci valamint 768mb ramom van??
  • pheaton
    #48
    üdv!
    Olyan gondom volna,hogy nvidia vga-t használok egy lcd tv-monitoron,és a kép széle hiányzik..egy kb 2 cm-s csikban. Radeonnál meg tudtam oldani, hogy kihuztam a képet,de ennél nem tudom. Ha valaki segitene,megköszönném!
    Felbontás a nativ:1920x1080.
  • Czobi
    #47
    hali - most tettem fel a win 7-et, a legfrisebb nvidia drivert is felraktam, de nem tudom beállítani a felbontást 1600x900-ra (75hz), mert akárhányszor leveszem 1920x1080-ról, mindig 1680x1050-re teszi, ami nem igazán passzol a monitorhoz. így 1080p-n meg alig lehet olvasni az interneten. ha vki tudna segíteni, azt megköszönném
  • szabii98
    #46
    Jó tudni mert egyáltalán nem ment semmi . Találtam már amúgy.
  • bajgunar
    #45
    nVidia.com/Drivers
    és kikeresed meik is kell pontosan!
    A win7 meg alapból tesz fel drivert a vga-hoz, akármien is az!
    Nem találsz???
  • szabii98
    #44
    Hali egy 64bites nVidia drivert tudtok linkelni? Egyáltalán nemtalálok. Vagy telepítsem újra 32 bitesre a win7et?
  • Klemice
    #43
    használd a stabil drivert...
  • Rage47
    #42
    266.58 utáni driverekkel hibák jelennek meg a játékokban - textúra hiányzik, csíkok jelennek meg a modellek arcából kifolyva, stb.
    Ötlet, hogy mitől lehet?
    Gef 9600 gt
  • gerey
    #41
    Nah eddig semmiféle buherálás nem működött, arra gondoltam, hogy ha feltennék egy normál win7-et, nem azt amit a géppel adtak, hogy úgy esetleg szerintetek felismerné a driver a kártyát, mert elég elszomorító, hogy egy éves fiatalabb drivert nem tudok feltenni, mert acer b*szik kiadni újabbat?
  • lo9in
    #40
    kép alapján windows 7ed van , ez tuti jó lesz, és ez a legfrissebb;

    32Bit:
    http://www.nvidia.com/object/notebook-win7-winvista-270.61-whql-driver.html

    64Bit:
    http://www.nvidia.com/object/notebook-win7-winvista-64bit-270.61-whql-driver.html
  • gerey
    #39
    Üdv emberek!
    Acer Aspire 5745G laptop nvidia geforce gt330m videokártyával nem hajlandó feltenni a legújabb drivert, csak egy megközelítőleg másféléveset, ami az acer honlapjáról is letölthető, de frissebb nem. Telepítéskor ezt írja
    Mit teendő?
  • atyca
    #38
    Sziasztok!
    Hasonló cipőben járok,mint Gelf kolléga.GeForce 9600GT kártyához a legújabb 266.58 drivert raktam fel.Azóta nem tudok F8 gombbal a csökkentett módos képernyőre belépni-a driver sweeperrel szeretnék gyalulni-,és ha kiterjesztem az asztalt a tvre egy egész érdekes képernyő arányt produkál.(olyan 3:3 körűl)Köszi minden segedelmet!
  • Gelf
    #37
    Sziasztok!

    Win7 x64-es operációs rendszeremre telepítettem a legújabb nvdia drivert a GeForce 9700-as kártyámhoz. Namármost a rendszer azóta nem indul el, az F8-as válasz a legutolsó működőképes konfigurációt nem műkszik. Segond, gondoltam újrarakom a gépet és megoldódik, hát nem. El se indul a telepítő. Megpróbáltam az XP-t visszarakni a gépre, de a hardver kiépítés vizsgálatánál kifagy a gép és szép fekete képernyőt produkál. CMOS töröltem, de ez sem segített. Mit tehetek még? Kösz előre is a segítséget.
  • dronkZero
    #36
    Régi játékok néha igénylik, hogy kikapcsoljam a DirectDraw gyorsítást.

    Keresgéltem már neten, jól látom, hogy erre Win7 esetében egyáltalán nincs lehetőségem?