58
  • Merces
    #58
    bakker nulla vagy minusz csillagot nem lehet adni a cikkre?Amugy nincs semmi baj az amcsik IQjával, de az oktatási rendszerük egy nagy rakat fos,közsuliban maximum annyit tanulsz meg hogy hogyan vedd meg a hamburgered.
  • readswift
    #57
    http://www.youtube.com/watch?v=qByzHGl2Xms&feature=channel_page
  • winnie
    #56
    elég az sg-fórumot olvasni és rájössz, hogy mégsem.
  • narumon
    #55
    "Ezek az arányszámok akkor is bődületesek, mert hiszen mi az USA 300 milliós lakossága a világ lakosságának arányában? Lószar (se)."

    Viszont a világ moziba járó lakosságához képest már igen nagy szám. Főleg, ha nyugati filmekről beszélünk.
  • narumon
    #54
    "Van esetleg olyan, aki befűtve várja a G.I Joe filmet? Persze a történet és kultusz miatt és nem annyira a trailerek nézegetésétől?"

    Mikor fiatal voltam sokat néztem a rahzfilmet, de az akkor volt. A trailer meg annyira borzalmas, hogy még letöltésre sem lesz érdemes a film, nem, hogy moziba megnézni.
  • narumon
    #53
    "Elég csak mindenkinek elgondolkodnia, milyen emberek vannak a környezetében, milyen emberekkel találkozik nap mint nap. Nem, nem vagyunk okosabbak az amcsiknál."

    Hát ha sűrűn találkozol amerikaiakkal (igazi tőzsgyökeres amerikaival) akkor gyorsan rájössz, hogy azért mégis.
  • winnie
    #52
    az árát minden film behozza, de kérdés, hogy mennyi idő alatt. az árát mozifutam alatt kábé 10 film hozza be, még a transformers 2. sem fogja. a g-force a 85M gyártási költségre nagyjából ugyanannyi bevételt fog hozni, ami nem is sok, nem is kevés, korrekt, de nem kiemelkedő. nem siker, nem bukta szerintem.
  • ddt500
    #51
    Bukta=nem hozza majd a várt hasznot. Amcsiban szerintem nem hozza be az árát.
  • winnie
    #50
    mióta bukta az első helyes, 30M fölötti nyitás? a kategóriájában csak az alvin és a mókusok nyitott erősebben nála.
  • ddt500
    #49
    Mindenesetre jóslatom beteljesült. A Rágcsávók úgy bukik el ahogy kell.Az első 4 napban 35 misi az remélem buktának minősül.
    A Takent 2X néztem meg moziban.
  • winnie
    #48
    ", szerintem már többen megnézék , mint ahányan moziba elmentek rá."

    (...)
  • lcee
    #47
    A Taken szerintem nagyon jó film volt,
    de amire magyarországon játszották a mozikban, szerintem már többen megnézék , mint ahányan moziba elmentek rá.
  • TeDDyRuSh
    #46
    Szerintem marad a jól bevált recept. Ha valami már másutt befutott (képregény, katasztrófa, történelmi esemény, játék, stb), akkor abból filmet csinálunk, mert szinte tuti befutó, legalább is amcsiban. Bár szerintem érdemes lenne belemélyedni, hogy miként lehet az, hogy egy nagy produkciónál nem sokkal kevesebb pénzt szednek be amcsiban, mint a világ többi részén összesen. Pedig nem csak amcsiban élnek "nagylábon" az emberek.

    Egy tuti, a marketing hazájában a szart is el lehet adni, ha jó a PR. Én meg max. a giga produkciók reklámjait látom az RTL-en, amire amúgy is másfél éve várok. Több olyan filmmel találkoztam, ami baromira bejött de csak véletlen botlok bele, pedig Mo-n is ment szinkronnal.
  • sz4bolcs
    #45
    A vicc pontosan:

    A hazugság fokozatai: kis hazugság, nagy hazugság, statisztika, lárifári
  • zola2000
    #44
    próbálkozhatnának a kiadók japán filmeket is behozni, és komolyabban reklámozni, az utolsó film amit néztem volna moziban az a death note film volt, de azt zalaegerszegen nem adta a mozi...
  • Loverman
    #43
    LOL
  • Tetsuo
    #42
    Hogy lenne demokrácia??
  • archelf
    #41
    Demokrácia van nem? Azoknak van igaza, akik többen vannak, és minél többen vannak annál jobban igazuk van. A fanyalgás meg ugye kisebbség örök osztályrésze :)

    AE
  • Tetsuo
    #39
    LOL
  • Tetsuo
    #32
    Bar kicsit szubjektiv, de szvsz fent csak kukaba valo, felejtos filmek lettek emlitve.. tehat olyan kijelentes, h "inyencek" meg "kritikusok szerint" elegge "csokikrém a szarra", szeintem.
  • Tetsuo
    #31
    Hat 1 amcsi nem is jonne ra, h o 1 birka.. de megsugom, h itt is 1re tobb van, pl Anglia teljesen, Francia reszben..
  • wedge31
    #30
    És mi a világ rongyrázása az amcsikéhoz képest ?

    Lehet imádni vagy utálni az amcsikat de az tény sokkal jobb lenne a világ ha nem lenne az a pazarlás ,és nagyképü " mi mindent jobban tudunk " ami ott folyik.
  • Silenzio
    #29
    Ezek az arányszámok akkor is bődületesek, mert hiszen mi az USA 300 milliós lakossága a világ lakosságának arányában? Lószar (se).
  • yoros
    #28
    Az USA-intelligencia-szint alacsony lehet. (Ugyan egy jóideje mi sem dicsekedhetünk a sajátunkkal.) Nem a tömegfogyasztásra szánt giccseket kell megvennünk, csak azért, mert a dobozt ingyen adják hozzá.
  • winnie
    #27
    akkor azt hiszem, neked nem esett le, hogy mi a borat-film lényege
  • Zombee
    #26
    Buta füves lúzerekről szóló filmek, semmivel sem jobb a seggreesős poénosaknál. No meg ezekben sem az intellektuális humor megy, kár ennyire örvendeni nekik. Én mai napig nem értem a siker okát.
  • boomsly
    #25
    A népesség nagyobbik része kész befogadni győzike csajézásást, akkor elég érett egy Borathoz is.
  • MrImy
    #24
    Azért nincs ugyanolyan sikere, mert a magyar szürkeállomány még nincs eléggé leamortizálódva azokhoz a sz.okhoz és egyébként is többször jöttem már ki úgy a moziból, hogy legszívesebben visszakértem volna a pénzemet (Ilyet miért is nem lehet?)

    Mer' a zész a fóntos nem a haly!
  • boomsly
    #23
    Az, hogy miből lesz nálunk siker és miből nem nagyban múlik azon is: miből lesz a cserebogár.
    Egy magyar vagy európai ember számára annak van jelentősége a moziban, főleg ha amerikai, amit már ismer. Olyan filmeknél mint a Batman vagy Transformers és a Pókember.
    Ezeknek már korábban volt rajzfilm sorozata vagy képregény, amik éve óta elérhető az itthoni közönség számára.
    Na de például a most következő szuperhős mozi, a Zöld Lámpást ugyan ki ismeri a potenciális, megcélzott rétegből?
    Rögtön meg lehet jósolni a bukás/nyereség rátát. Elég nagy biztonsággal.
    Van esetleg olyan, aki befűtve várja a G.I Joe filmet? Persze a történet és kultusz miatt és nem annyira a trailerek nézegetésétől?
  • SonicBoom
    #22
    "de mostanság kialakult egy tendencia, mely erősen szembemegy a "buta amerikaiak" felfogással. A kritikailag igen elismert Judd Apatow-féle komédiák (40 éves szűz, Ananász expressz, Superbad, Felkoppintva), melyek nem feltétlenül seggreesős poénokkal operálnak, olykor összbevételük 80-90%-át is Amerikában termelik meg"

    ...nyilván amerikai kritikus értékeli olyan nagyra, ezért mennek be az emberek megnézni...
  • Doddy a düdő
    #21
    köszönjük a faszoskodást, kedves hajnaltores.
  • Yutani
    #20
    Egyetértek. Sok okos ember nyomja a "buta amerikai" dumát. Aztán nézzék meg a Jerry Springer meg a Mónika Show-t a TV-ben. Semmi különbség nincs.
    Itt is, ott is élnek az átlagnál alacsonyabb értelmű vagy igényű emberek, de ez nem jelenti azt, hogy az amcsik butábbak és a magyarok okosabbak. Elég csak mindenkinek elgondolkodnia, milyen emberek vannak a környezetében, milyen emberekkel találkozik nap mint nap. Nem, nem vagyunk okosabbak az amcsiknál.

    A románoknál viszont igen.
  • 3psilon
    #19
    Úristen, emberek. A statisztika nem hazugság, hanem tény. Az, hogy mire következtetsz belőle, na az lehet badarság.

    Mindenesetre szívesebben olvastam ezeket a számokat és azt, hogy igazából nincs mit megállapítani, mint a ti értelmetlen "birka amerikaikak", "művelt európaiak" sztereotípiáitokat. Gondoljatok bele, mi lenne, ha a céges meeting úgy zajlana, hogy "hagyjál már a statisztikákkal, adjuk el az amcsiknak, mert ők buták!".

    [másrészt látom rajtam kívül mindenki járt már Amcsiban és jól ismeri az összes ottani ember személyiségét és mozizási szokását]

    Bogyi: én minden játékomat megveszem... nem mintha sokat játszanék. A 2-3 ezres ár kevés, de adtak ki játékokat (UT3, FC2 stb.) 7k-s kezdő árral. A 12k-s EA játékokat messziről kerülöm, és különben is türelmes vagyok és kivárom amíg csökken az ár :)
  • Bogyi007
    #18
    Mekkora agyasok vannak itt.

    Abba nem gondol bele senki sem hogy az a film szoftver játék ami 12e forintba kerül és sokaljátok érte az árat az mögött is emberi munka van? Jó persze a szoftverkiadók rátesznek egy lapáttal az árra, de ha te sokallod az árat akkor valakinek a munkáját és a fizetését is szóvá teszed, 2000 forintos szoftverárakból nem lehet egy céget eltartani.

    Gondoljatok bele példa okán egy magyar fejlesztőcég sorsába elkészítenek egy játékot, ugyebár a stáb aki csinálja a gamát sok tagból áll, ezeket mind ki kell fizetni, de ekkor a játék még sehol sincs prezentálva, ergo kell reklám a terméknek, ez lehet újságokon neten, médián keresztül ami megint nem kicsi pénz.
    Aztán ott a sokszorosítás kérdése a csomagolásé és ezek is mind-mind a mocskos anyagiakon múlnak. Tehát szerintetek darabonként 2-3e forintból meg lehet úszni?

    Várom a reakciókat.
  • Renátó1985
    #17
    azt meg tudod nekem mondani minek számolná a gyártó (ha tudná) mennyien töltötték le a filmet? neki az nem pénz az nem számít...
  • diablo1336
    #16
    Tény ebbe is van vmi , hogy a feliratos film alapból hátrányból indul(TDK, Passió) , de gondoljunk bele , amerikába mekkorra sikere lenne egy feliratos filmnek? kb 0.
  • TeDDyRuSh
    #15
    Szerintem hasznos az ilyen cikk, csak a megközelítés, vagy a nézőpont a probléma. Mert igen, míg egy néző több helyről be tudja gyűjteni a filmet a mozin kívül, addig a gyártók és a forgalmazók ezekből az adatokból dolgoznak. Vagyis az adott lehetőségeket kell figyelembe venni, azaz amcsin kívül csak bizonyos típusú filmekre ülnek be az emberek.

    Ezért szerintem komoly feladattal néznek szembe azok a producerek, akik világsikerű filmet szeretnének alkotni.
  • kalapos01
    #14
    Mármint nagy reklámmal beharangozottat, nem jót. Ami aztán lehet, hogy jó lesz. Amerikában, azok a birkák, a jóra is elmennek. Itthon csak a Mamma Mia meg a Jégkorszak meg, ami szinkronos, csak az játszik. Star Trek, Sötét lovag, azok nem.
  • akocsis
    #13
    Amerikában nem filmre mennek el az emberek, hanem moziba - arra amit éppen adnak. Európában meg csak akkor mennek moziba ha jó filmet adnak :)
  • Taybore
    #12
    Hát ilyen igen "építő" jellegű hozzászólást már olvastam egy párszor, de még mindig nem értem miért kell fikázni a cikk íróját? Ha nem tetszett a cikk, olvass Gumimacis képregényt.
    A statisztikai adatok meg tényleg a valóság "enyhén" ferdített képét mutatják, de én szeretek ilyesmiket olvasni. Bár korántsem meglepő, hogy az Amerikában hatalmas rajongással várt újabb Star-Trek itthon nem durrant, ez várható volt. Ez is tipikus amerikai hozzáállás.
    Na minden jót ;)