Manuela Veloso: "Miért kell a nőknek mindig jobbnak lenniük?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

😄😄😄😄😄😄 már fetrengek a röhögéstõl 😄😄😄😄 Mekkora madár vagy 😄😄 Tényleg el kéne mennetek betonozni, jót tenne...pl. erõsödnél, nem böfögnél hülyeségeket, és a fogakat is tisztíccsa <#eplus2> mindenki jól járna <#heureka><#hehe>

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

Molnibalage
Azt hiszem a nõknem a Munka Törvénykönyve tiltja, hogy 20 kg-nál nehezebb dolgot emeljenek (vagy valami ilyesmi). Egy nõ pl. ezért nem lehet tûzoltó sem itthon, mert a cucc kb. ennymi amit egyes esetben ráraknak és abban kellene melózni és esetleg még kivonszolni valakit egy égõ épületbõl.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

egyébként ez valóban érdekes, mármint a betonozás téma.
Tényleg kevés hölgyet látunk (mostanában) építkezésen talicskát tolni, pedig van jó néhány, akinek a fizikai adottságai - lássuk be - bõven meghaladják egy átlag férfi fizikumát.

A talicskatolással kapcsolatban azt mondják: "biológiai adottság, hogy nem bírnak vele, nem nõnek való, ezért nem dolgoznak építkezésen"
Ha a magasabb szintû absztrakciót és kreativitást igénylõ területeken ugyanezt mondjuk a férfidominancia magyarázatára, akkor rohadt soviniszták vagyunk.

hmm....

egyébként megjegyzés: a bírói munkakörökben túlnyomó többségben vannak a hölgyek, mégse hallottam egy férfi jogász kollégát se panaszkodni, hogy kvótázzák be a státuszokat.

KillerBee
Végre kibújt a szög a zsákból: most elárultad, hogy a férfiak ánusza foglalkoztatja a fantáziádat. Gratulálok a coming outodhoz.

http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)

Molnibalage
Ennyi. Azon miért nem keseregnek, hogy milyen kevés óvóbácsi és alsó tagozatos tanár van?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

0Hanga
Akkor nem szeretnék Braziliában férfi lenni. Múltkor pont itt olvastam, hogy oda csap be a legtöbb villám.

Egy szót se szóltam volna, ha nem kezd el anyázni, jaja...Én még csak nem is anyáztam neki, de rögtön fájdalmasan érintette a téma...Engem meg csak az anyázása zavart jobban..meg ez a feminim, ha már nem kap meg pasikat, akkor legalább köpködje õket mint felsõbbrendû "lény" XD Én csak az okokat mondtam, h mi miatt indulnak be a pasik..Nem azt, h ezek a nõk problémát jelentenének (ettõl függetlenûl a legtöbbje eccerû.. 😊 ) ...de, sajnos nem látta át, az idegtõl a szerencsétlen.. <#eplus2>

KillerBee
Fenét, ennek két oka is van. A természettudományos ok az, hogy a férfiak teste jobban vezeti az elektromosságot, mivel elsõsorban a fejükben sokkal több a víz. A mi fejünkben ezzel szemben agy van, ami a myelin miatt rosszul vezeti az elektromosságot.

A másik ok az, hogy nekünk több eszünk van és nem megyünk ki a szabadba, ha villámlik. 😄

http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)

" A csinos, menõ lányok iránti leplezetlen gyûlöleted is onnan fakad,"

Attól, hogy azt mondom rájuk, hogy segg meg ilyesmi, nem gyûlölöm öket hihih, minek gyûlölném??Nem igazán értem..teszik a dolgukat 😊 És bámennyire is szeretnéd, ezzel nincs problémám 😊 Elbaxtad a JPG-és általánosításodat is..nyílván magadból indultál ki 😄 Igazad van..minden jó csajt nem tok megfarkalni, ez tény.. 😞

"A férfiak meg barlanglakó tenyészhímek"

Nah, akkor most erre nyugodtan, letükrözheted a kis hozzászólásodat, mert neked vannak próblémáid a pasikkal... XD kis megkeseredet fap*nci 😛 a te fajtádhoz hozzá sem érünk, nyugi 😄 ettõl nem kell félned 😄

Egyébként, gondolkoztál már azon, ha faterodnak nem mocorog a KOPASZA a nõkre, akkor esetleg vmelyik HAVERJA ánuszában végzed? XD Jó, nem lett volna probléma..csak úgy a gondolat..érted mirõl beszélek XD

Most mondták a NatGeon , hogy 4x több az esélye , hogy férfibe csap a villám mint nõbe , Hímsoviniszta villám 😄
Steel
szerintem meg inkább az anyja miatt pörgött be, ahogy én is tettem volna a helyébe ha nekem írod a dolgaidat...<#levele>

"Ha távolabbra láttam másoknál, azt azért tehettem, mert óriások vállán álltam."

Steel
igen, korábban én is erre akartam rámutatni
és attól még, hogy nálunk az oktatásra kevesebb pénz jut mint ott a vízparton robotéknál, itt legalább megkövetelik a tudást ha valaki el akarja végezni az iskolát

"Ha távolabbra láttam másoknál, azt azért tehettem, mert óriások vállán álltam."

KillerBee
"csak nem hasonló okok miatt mint amit elõbb írtál who am I 7-nek 😄"

Lehet, hogy igen, lehet, hogy nem. Majd egyszer eldöntöm. 😄

A feleségem elméleti fizikus, kvantummehanikával és spintronikával foglalkozik. A versenyszférában nem, de kutatóként másfélszer annyit kell letennie az asztalra, mint férfi kollégáinak.
**OFF**KillerBee: Manipulatív vagy nagyon! honnan eredhet ez a hozzállás, hogy a férfiakat oltani kell, csak nem hasonló okok miatt mint amit elõbb írtál who am I 7-nek 😄 **OFF**
Nem hiszem , hogy ennek a fórumnak arról kellene szólnia , hogy kettõ vagy több fusztrált egyén hogy flémeli szét magát, hanem a nõi-férfi esélyegyenlõségrõl mûszaki téren!
KillerBee
Nem is kell. 😊 Az az érzésem, hogy te a valóságban egészen normális vagy, de jó érzés néha kirúgni a hámból és eljátszani az atavisztikus nõpukkasztót.

KillerBee
"Mirõl beszélsz 😊 te kis anyázos fapu*ci? 😊 magyarázd el plz hihi"

Nagyon szívesen, te kis fatökû. 😊

Nos, azért reagálsz olyan hevesen, mert az elevenedre tapintottam azzal, hogy inkább csak a nyáladat csorgatod a lányokra, mert azok nem foglalkoznak veled - legalábbis azok nem, akik neked tetszenek. A csinos, menõ lányok iránti leplezetlen gyûlöleted is onnan fakad, hogy õk rád sem hederítenek.

morden #56:
Egészen jól látod, szeretem heccelni a who am I 7-féle kisfiúkat. Szórakoztató, hogy pontosan úgy reagálnak, ahogy elképzelem.

0Hanga
De még ha tudod is a dolgokat, akkor se biztos, hogy átmész , ha olyan napja van a vizsgáztatónak, úgy is meg fog huzni.

Jah csak nekem tünt fel ez a kis szösszenet a cikk végérõl " mennyiben egy diákom odajön hozzám és közli, hogy robotikával akar foglalkozni, de nincs meg a megfelelõ matematikai képzettsége, azt felelem neki: semmi baj, majd megszerzed." ? Nálunk azt mondják egyetemen , hogy egyes jövõre ismét lehet próbálkozni 😄
0Hanga
De sok férfi sincs aki óvobács szeretne lenne. Ez tényleg nagyon nõies szakma s tényleg itt a férfiaknak nehezebb talán.
Nekem általános 2. - ban tanító bácsim volt s imádtam jól is tanítot, jobb volt mint sok nõi tanító, de szerintem ez ember függõ s nem nem függõ. Na ezt jó meg aszontam.

KillerBee: Jól kiventilálod magad ahogy látom, van is partner ,erre is jó a fórum 😛

Fordítva még nem gondolkodott senki egyébként? Egy óvobácsinak mennyi az esélye , hogy bekerüljön egy óvodába és ott dolgozzon ( kevesebb mint hogy egy NÕ katona legyen ) szerintem
0Hanga
http://www.lunarloony.com/graphics/art/cavewoman.jpg

Jól meg termet tenyészállat :-)

Mirõl beszélsz 😊 te kis anyázos fapu*ci? 😊 magyarázd el plz hihi

KillerBee
Látom, kijött belõled a kultúrlény. 😊 Hiába no, az alma nem esik messze a fájától, látni rajtad.

Abban egyetértünk hogy a matriarchális szó ismeretéhez nincs szükség diplomára. Viszont az, ha a "barlanglakó tenyészállat" kifejezést lealacsonyítónak találod, és ezért a "matriarchális"-sal válaszolsz, ami ugye a férfi fölé helyezi a nöket, na pontosan ez a "diplomás fapicsa vislekedés". A nöi nem elleni támadást keresni ott is, ahol pedig nincs. Ugyan ez jön le a cikkböl is.

A fogalmazásommal meg ne foglalkozz! Szerinted te sem gondolod komolyan hogy a "diplomás fapicsa viselkedést" IRL is így írnám körül, ugye? <#law>
Istenem de szánalmas vagy b+...ennyi erõvel te is általánosítasz, mert apádnak is mocorgott a te anyádra...hagyd már abba ezt a nevetséges izzaCCSágszagú alá ásó hadjáratodat 😄 😄 😄 Nagyon gáz vagy kisanyám 😊
Bár lett volna inkábbb homi faterod... 😄 Igen, általánosítottam és én közelebb járok az igazsághoz, és meg is neveztem, h MILYEN nõknél "általánosítok" erre jössz az anyámmal te tajparaszt.Mintha, tudnád, h anno muterom hogy öltöszködött te barom, meg egyáltalán ahhoz mi közöd, de tényleg?..Istenem, hogy szülhet ember ekkora barmot?

Nyílván, te nem tartozol ezek közé a szebb csajok közé, de igen is ott azért nagyobb százalékban vannak olyan csajok, akik nem 1 fas*t fogtak életükben (tapasztalat, még mi elõtt jönnél, valamilyen nevetséges komplexusos JPG-s alultáplált közhelyes poénoddal 😄 minden megkeseredett nyomi ezt fújja 😄 )...és nem a család anya mintapéldája.Ami végülis..nem is baj ^^ ..de még "arra" sem mindig jók.... <#eplus2>

Pénz, pina, pia. Jajj gyerekek, hát eztet se tuggyátok?
Pénz, pénz és pina😊

KillerBee
Te vagy az élõ bizonyítéka annak, hogy édesanyádra is mocorgott valakinek (az apádnak) a "kopasza". Tehát akkor az édeasnyádra is gondoltál, ez logikus.

Tudod, nagyon buta dolog az általánosítás, erre kívántam felhívni a figyelmedet.

KillerBee
Meg hát rajtuk kívül nemigen ismerhetsz közelrõl más nõt.

Mert hát eddig csak olyan barátnõid voltak, akiknek a neve JPG-re végzõdik, a tenyeredet meg naponta borotválod. 😛

Általába azokra gondolok, akikre mocorogni kezd a "kopasz"...Sajnálom, h ez nem jutott el a tudatodig 😞
Senkinek az anyját nem emlegettük/ték, örülök az intelligens beszólásodnak, asszem ennél sokkal méllyebre nem lehet süllyedni.Gratulálok

KillerBee
"mert a csajoknak már a seggeluka is kiláccik lassan és a picsagatya úgy ráfeszül, h már szinte értelme se lenne hordani. ... a másikmeg a sok maki csaj akik izgulnak a csipendél fijúkra meg a bmw sluszkulcsra és máris benedvesedik a vágásuk ezek láttán..szóval hihi 😄"

Ezt ugye anyukádról meg a családod többi nõtagjáról írtad? Ugye ha már így általánosítasz...

0Hanga
Hát ahhoz nem kell diploma , hogy tudja valaki, hogy mi az a matriarchátus ( anyajugú társadalom). Töribõl már általános suliban tanultam. Ami azt illeti lehet most már nem tanítják. S én nem az õskori társadlomról akartam szólni bocs, ha félre érthetõ voltam. Én csak a tenyészállatra reagáltam.

Sanyix
Én egyébként az egyenjogúság pártján állok bizonyos dolgokban: pl a férfiaknál menõ ha sok nõt állítanak szerszámuk végére. Nõknél ugyanez nem menõ, lekurvázás a vége. Mi a faszért? Álszent szemétség. Sztem mindenki dugjon akivel és amikor akar, ha nem él párkapcsolatban, akár csak úgy funból is 😊
Kurva meg csak az aki pénzért csinálja...

Amúgy hogy is van a szentháromság ami a világot irányítja? pénz, **,pina. De mi a középsõ? Nem emléxem <#szomoru1>. De azért ott van a lényeg, hogy végül is kik irányítanak XD

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

jaja, ezt vágtam, komoly kis vicc XD

Sanyix
Ide vágó jelenet, egy ihm részbõl:
Beáll a kvának öltözött mellé kocsival a csávó, és kérdi:
-5000-ért mit vállalsz?
-5000-ért? Bármit!
-Na akko gyere megyünk betonozni! 😄

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

"Kedves fiúk, ugye tudjátok, hogy hozzászólásaitokban akaratlanul elárultátok azt is, melyõtöknek vannak komoly párkapcsolati problémái?"
<--->
"Okoskám, szerinted mi van beléd programozva, amikor kicsordul a nyálad egy jó nõ láttán és mocorogni kezd a Kopasz fõhadnagy?"

Úgy látom nálad is vannak problémák bõven..szóval, nem kell okoskodnod.A fõhadnagy meg azért áll fõl kedves nagytudású, mert a csajoknak már a seggeluka is kiláccik lassan és a picsagatya úgy ráfeszül, h már szinte értelme se lenne hordani.Egy muzulmán csuhás csajra, szerinted hányak áll fel a fõhadnagy te nagyeszû?...Szóval, ezt a nõk csak maguknak köszönhetik...Szóval ez elég gáz, felõled, h csak így közelíted meg..a másikmeg a sok maki csaj akik izgulnak a csipendél fijúkra meg a bmw sluszkulcsra és máris benedvesedik a vágásuk ezek láttán..szóval hihi 😄

Egyébként ezt a qva nagy feminizmust félre lehetne tenni, és tessék lehet egyenlõbb lenni, futás az építkezésre tégláthordani, betonozni, létrázni..merthát pofa az van, csak éppen a tettek hiányoznak <#hehe><#hehe>

Személy szerint én azt mondom, hogy a férfiak irányítják a bolygót, de mivel a férfiakat pedig a nõk irányítják "egészséges esetben" ezért végsõ sorban a nõk a világ urai <#vigyor0>.

ziipp
A kiindulási pontod talán igaz.

Nincsenek társadalmi gátak. Gépészmérnöki szakra járok egyetlen lány van. Hadd ne mondjam, hogy mennyit kivételeznek vele. 😄 Szóval ez úgy néz ki, hogy vannak dolgok, amik egyszerûen nem vonzzák a lányokat. De ez fordítva is igaz: eddig egyetlen férfi kozmetikust sem láttam még. 😄

A férfi tanáros dolog a következõrõl szól: elemi és középiskolában sokkal kevesebb férfi tanár van, mint ahogy illene. Ez több szempontból is rossz. Egyrészt a férfi másképp nevel, más tudást ad át, mint egy nõ, illetve néhol szükség van puszta dominanciára, erõfölényre a diákkal szemben, mert különben végigpofázza az órát. Gyakran a nõi tanárok az utóbbit képtelenek megvalósítani.

"A szellemi képességek elvileg egyenlõk, de nõknek kevesebb az esélyük , hogy ki tudják ezt aknázni."

Ez nem teljesen igaz. Inkább ehez csak annyit szólnék hozzá, hogy az agy mérete nem befolyásolja az intelligenciát (vagy csak kis mértékben emberek esetében). "http://hu.wikipedia.org/wiki/Emberi_agy"
A nõknek bizonyítottan kisebb az agyuk egy picivel. Gondolom emiatt is kevesebb a nõi Nobel-díjasok száma meg, hogy egyszerûen nem érdekli a többségüket (tisztelet a kivétel) a tudományok. Az pedig, hogy egy nõnek azonos az intelligenciája egy férfiéval (többé kevésbé) az nem jelenti azt, hogy mind a 2 nem azonos módon áll neki 1-1 feladat megoldásának (gondolok pl 1 labirintusra). Nem csak az intelligencia a lényeg hanem a probléma megközelítésének a fajtája (férfiak és nõk esetén ez szinte teljesen más).

Szerintem nem feltétlenül kell a biológiával szembepisálni. Persze mindenki döntse el maga.
De inkább mennétek egymással szexelni, minthogy itt vitáztok. Az azért mégiscsak szórakoztatóbb, mert ugye így hozott minket össze a biológia.

(a szexvideót pedig majd fel lehet tölteni a fórumtársaknak..<#hehe>)

https://twitter.com/foodlfg

ziipp
Szerintem minden épeszû ember vitatkozik ezzel az állításoddal. Felsõoktatás terén mindenképp. Persze rengeteg pénznyelõ, diplomanyomda van - nem ezekbe kell menni. Ha meg annyira finnyás vagy, hogy a legmodernebb technika kell, célozd meg USA valamelyik középszar egyetemét, oda be is jutsz, élettapasztalatot szerzel és még pénz is van náluk.

joebacsi
Nõket általában kevésbé érdeklik a mûszaki cuccok, ezért vannak kevesebben. Ezzel pedig nincs is baj. Nem értem miért kell ezt túlmisztifikálni.

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Ott a pont! 😊

KillerBee: Igen, bennem a "lándzsát lóbáló, mamutölö, asszonyállatokat gerincre vágó vadember" program fut. És élvezem. És nem kérek érte bocsánatot.

0Hanga: A kezdeti társadalmakban mind a férfiaknak, mind a nöknek meg volt a feladatuk és a helyük. Férfi nem létezhet nö nélkül és fordítva. Ezzel vitatkozni lehet, csak értelmetlen. Idegen eredetü szavak mögé bújni pedig "diplomás fapicsa" viselkedés.
0Hanga
Ja fõleg, hogy a kezedeti tásadalmak matriachálisak voltak.

"Okoskám, szerinted mi van beléd programozva, amikor kicsordul a nyálad egy jó nõ láttán"

Nah, te magad is ezt mondod, hogy biológiai eredetû a dolog és nem társadalmi.

KillerBee
Okoskám, szerinted mi van beléd programozva, amikor kicsordul a nyálad egy jó nõ láttán és mocorogni kezd a Kopasz fõhadnagy?

"elötte 2-3 millió évig a nök igen is barlanglakó tenyészállatok voltak."

A férfiak meg barlanglakó tenyészhímek. <#mf1>

"Ebbõl is látszik, hogy itt inkább társadalmi gátak vannak, és nem biológiaiak."

Legalábbis szerinted. Több tanulmány bizonyítja, hogy ez bizony nem így van. Asszem a Freakonomics c. könyvben van erröl egy összefoglaló.
"elítlik azokat nõket akik a tudást a tanulást választják s nem családot míg a férfikra ez nem igaz. Én ugy vélem, hogy azért a nõk még mindig a családot részesítik elönyben"

A nök azért a családot részesítik elönyben, mert ez van biológiailag beléjük programozva. Lehet hogy az elmúl 4-5 ezer évben sok minden megváltozott, de elötte 2-3 millió évig a nök igen is barlanglakó tenyészállatok voltak.
"Az baj, hogy a férfi már nem tudja egyedül eltartani a családját a nõnek is dolgoznia kell s sok nõ, ha akarna se tudna otthon maradni."

Ez igazából eléggé kettõs. Egy hibátlan kapcsolatban szép lenne, ha a férfi el tudná látni a családját, míg az asszony otthon rendet tart. Viszont, ha nem annyira felhõtlen minden, akkor ez egyúttal elég nagy kiszolgáltatottság is a nõnek, ami nem feltétlenül jó. Beüt egy válás, aztán ott áll a hölgy úgy, hogy soha nem dolgozott semmit, csak a háztartást vezette és nézhet, hogy akkor mi a franc lesz.