126
  • LowEnd
    Killerbee, nem bántásból, de elmúlt hozzászólásaid alapján hozzánehezen tudom pl rólad elképzelni, hogy a fériakhoz való viszonyod ne a "használaton, és hasznokon" hanem az általad imént említett "tiszteleten" alapuljon.

Azt elvárod, hogy téged tiszteljenek, de te ugyanezt nem nyújtod? Az egyoldalú tisztelet egy nem létező fogalom, mert helyette a megalázkodás a helyes kifejezés.

mondjuk amíg lószar van, addig a veréb is megél.
  • KillerBee
    "Ami még feltűnt, az a paradox kettősség. Egyrészt egyre többen "disznó" ostoba állatnak tartják a férfiakat és kijelentik soha többet férfinép, míg eközben álmodoznak egy szerető gondoskodó társról... Ezmiezkomolyan?"

Ez talán csak reakció arra, ahogy a pasik is beszélnek a nőkről (lásd itt is néhány épületes hozzászólást arról, hová és mire valók vagyunk), miközben hűséges és szerető barátnőre/feleségre vágynak.

"Az egész a kölcsönös tiszteleten alapul, ha ez nincs meg, akkor rég rossz az egész."

Pontosan. Ennek a kölcsönös tiszteletnek természetesen nem itt kell megnyilvánulnia, hanem a tényleges párkapcsolatban, de a sok rossz kapcsolatot elnézve sokaknak ott sem sikerül.

• FoodLFG
    Az egész a kölcsönös tiszteleten alapul, ha ez nincs meg, akkor rég rossz az egész.

• Ahoy
    Ott a pont.
  • Ahoy
    *OFF**KillerBee: Manipulatív vagy nagyon! honnan eredhet ez a hozzállás, hogy a férfiakat oltani kell, csak nem hasonló okok miatt mint amit előbb írtál who am I 7-nek :D **OFF**
    OFF:
    Ezzel totál egyetértek, mostanában divat lett ez a manipulálás, "tesztelés" ebből következően a férfiak lenézése is. Másik pedig a dominancia kérdése... Ezzel az esettel is egyre többen találkozhatunk, mikor a nő egyszerűen megpróbálja irányítani a férfit, dominál, sőt teljesen átveszi a hatalmat. Nekem is volt egy ilyen barátnőm, és valahogy észrevétlenül a plüsskutyája lettem, amivel bármit megtehet. Szerencsére észrevettem, és még időben megszabadultam a némbertől :). Azóta sem változott meg, és már jóideje magányban tengeti az életét. Az egész a kölcsönös tiszteleten alapul, ha ez nincs meg, akkor rég rossz az egész.

Ami még feltűnt, az a paradox kettősség. Egyrészt egyre többen "disznó" ostoba állatnak tartják a férfiakat és kijelentik soha többet férfinép, míg eközben álmodoznak egy szerető gondoskodó társról... Ezmiezkomolyan?

Végül amit már írtam, a dominancia kérdése: egyre több nő vágya a hatalom, uralkodás mind a karrierben, mind kapcsolatokban... mindezt az egyenjogúság címszava alatt - ez mind az évezredes szerepek felborulása, és ahhoz vezet, hogy a férfiak is meghülyülnek. Csak egy példa: Az sem normális amikor fel akarják szedni az embert, nemcicáznak nem szaroznak, egyenesen letámadnak. Ezt totál elítélem, mert tönkreteszi a férfi önérzetét, elveszik a vadászösztön, a hódítás a férfi szerep. Még sorolhatnám...

Ugyanez elmondható a karrierre is, próbálják eljátszani a férfiak "szerepét" és ez óriási bajokhoz vezet.

Ezzel nem azt mondom, hogy nyomás vissza a konyhába, meg gyereket szülni, hanem azt, hogy lehet normálisan is. Mert manapság aki kicsit jobb nő, az már mindjárt óriási karrierre, vezető szerepre, nőuralomra vágyik, lenézi a férfiakat... komoly kapcsolat szinte szóba sem jöhet, max a szórakozás.

Természetesen tisztelet a kivételnek :) Csak fenébe is, nehéz megtalálni :)
  • morden
    Kezeljük helyén a nemeket szerintem, a Nők csináljanak nőies szakmát a férfiak pedig férfias szakmákat, jól van ez így! Aztán nincs vita (annyira) (bár azt azért megnézném , hogy az óvóbácsik és a kubikos nénik egymásnak esnének , biztos vicces lenne :D )
  • LowEnd
    de azért van olyan nő, aki elbírna 20 kilónál nehezebb cuccot, ugye?
    persze hogy van. Csak a talicska - nehéz. könnyebb arra hivatkozni, hogy jajbocs én nő vagyok, és inkább csak szendvicset kenek a melósoknak. mi meg ehhez asszisztálunk, és a törvényeket így hagyjuk jóvá.

Ezzel még nincs is baj, hisz mindenki tudja, hogy mi van a háttérben, és a férfiember udvarias, nem teszi szóvá, inkább elvállalja a munka nehezét akkor is, ha épp az egészségügyi állapota nem teszi lehetővé (és el is patkol fiatalon - rengeteg ilyen példát láttam sajnos).

A baj azzal van, hogy nagyon félrehúz a mérleg: nem akarják a munka nehezét megcsinálni, hanem kiszemezgetik belőle a nekik tetszőket. A nekik tetszők közül vannak jól fizetettek, ezekre nyilván vannak férfi jelentkezők is, (ahol ugye a hölgyek nehéz dolgok kapásból fel nem vállalása miatt gyakran hátrányból indulnak) és vannak a nem annyira megfizetettek. A baj az, hogy a megfizetetteket kvótáztatnák, hogy több hölgy kerüljön be, a nem megfizetettek bérezését emelnék, hogy ceruzahegyező Gizike is ugyanannyit vagy többet keressen, mint az uránbányász Józsi, a nehéz melókat meg meghagynák a pasiknak, mert az az ő dolguk.

mindenki tudja hogy így van ez, még a vadfeministák is, csak futnak körbe hangoskodva, mint valami zenebohóc.
  • grobs
    Azt hittem bizonyos szint alá nem süllyedhet ez az oldal sem, de te megoldottad a lehetetlent.
  • 0Hanga
    Talicska tológatáshoz, még hozzá szólva, amikor építkeztünk én is toltam a talicskát ugyan úgy mint a férfiak. Egyébként ti megengednétek a barátnőtöknek vagy a feleségeteknek, hogy kubikus munkát véggezen?
    Tényleg egyáltalán dolgozhat nő ilyen helyeken, már mint építkezésen. Mert amilyen munka védelmitörvények vannak kitudja.
    Én tipikus nő vagyok a technaki cucokkal szemben ( nem igazán értek hozzá) barátom mindig cikiz is, hogy nem igaz, hogy milyen béna vagyok. Ő könnyen beszél ő ért monden féle kütyühöz. Erre azt szoktam mondan," hogy te technika cucosokhoz értsz, én pedig a heréleshez " ilyenkor elszokott hallgatni. De azért szeretretem
  • morden
    Ha tényleg egyenlőséget akarunk , akkor a sportban is szűnjön meg a női-férfi párosítás és mind a két nem egyazon versenyen induljon :D (csak vicc volt de érdekes elgondolkodni róla)
  • who am I 7
    :D:D:D:D:D:D már fetrengek a röhögéstől :D:D:D:D Mekkora madár vagy :D:D Tényleg el kéne mennetek betonozni, jót tenne...pl. erősödnél, nem böfögnél hülyeségeket, és a fogakat is tisztíccsa mindenki jól járna
  • Molnibalage
    Azt hiszem a nőknem a Munka Törvénykönyve tiltja, hogy 20 kg-nál nehezebb dolgot emeljenek (vagy valami ilyesmi). Egy nő pl. ezért nem lehet tűzoltó sem itthon, mert a cucc kb. ennymi amit egyes esetben ráraknak és abban kellene melózni és esetleg még kivonszolni valakit egy égő épületből.
  • LowEnd
    egyébként ez valóban érdekes, mármint a betonozás téma.
    Tényleg kevés hölgyet látunk (mostanában) építkezésen talicskát tolni, pedig van jó néhány, akinek a fizikai adottságai - lássuk be - bőven meghaladják egy átlag férfi fizikumát.

A talicskatolással kapcsolatban azt mondják: "biológiai adottság, hogy nem bírnak vele, nem nőnek való, ezért nem dolgoznak építkezésen"
    Ha a magasabb szintű absztrakciót és kreativitást igénylő területeken ugyanezt mondjuk a férfidominancia magyarázatára, akkor rohadt soviniszták vagyunk.

hmm....

egyébként megjegyzés: a bírói munkakörökben túlnyomó többségben vannak a hölgyek, mégse hallottam egy férfi jogász kollégát se panaszkodni, hogy kvótázzák be a státuszokat.
  • KillerBee
    Végre kibújt a szög a zsákból: most elárultad, hogy a férfiak ánusza foglalkoztatja a fantáziádat. Gratulálok a coming outodhoz.
  • Molnibalage
    Ennyi. Azon miért nem keseregnek, hogy milyen kevés óvóbácsi és alsó tagozatos tanár van?
  • 0Hanga
    Akkor nem szeretnék Braziliában férfi lenni. Múltkor pont itt olvastam, hogy oda csap be a legtöbb villám.
  • who am I 7
    Egy szót se szóltam volna, ha nem kezd el anyázni, jaja...Én még csak nem is anyáztam neki, de rögtön fájdalmasan érintette a téma...Engem meg csak az anyázása zavart jobban..meg ez a feminim, ha már nem kap meg pasikat, akkor legalább köpködje őket mint felsőbbrendű "lény" XD Én csak az okokat mondtam, h mi miatt indulnak be a pasik..Nem azt, h ezek a nők problémát jelentenének (ettől függetlenűl a legtöbbje eccerű.. :) ) ...de, sajnos nem látta át, az idegtől a szerencsétlen..
  • KillerBee
    Fenét, ennek két oka is van. A természettudományos ok az, hogy a férfiak teste jobban vezeti az elektromosságot, mivel elsősorban a fejükben sokkal több a víz. A mi fejünkben ezzel szemben agy van, ami a myelin miatt rosszul vezeti az elektromosságot.

A másik ok az, hogy nekünk több eszünk van és nem megyünk ki a szabadba, ha villámlik. :D
  • who am I 7
    " A csinos, menő lányok iránti leplezetlen gyűlöleted is onnan fakad,"

Attól, hogy azt mondom rájuk, hogy segg meg ilyesmi, nem gyűlölöm öket hihih, minek gyűlölném??Nem igazán értem..teszik a dolgukat :) És bámennyire is szeretnéd, ezzel nincs problémám :) Elbaxtad a JPG-és általánosításodat is..nyílván magadból indultál ki :D Igazad van..minden jó csajt nem tok megfarkalni, ez tény.. :(

"A férfiak meg barlanglakó tenyészhímek"

Nah, akkor most erre nyugodtan, letükrözheted a kis hozzászólásodat, mert neked vannak próblémáid a pasikkal... XD kis megkeseredet fap*nci :P a te fajtádhoz hozzá sem érünk, nyugi :D ettől nem kell félned :D

Egyébként, gondolkoztál már azon, ha faterodnak nem mocorog a KOPASZA a nőkre, akkor esetleg vmelyik HAVERJA ánuszában végzed? XD Jó, nem lett volna probléma..csak úgy a gondolat..érted miről beszélek XD
  • morden
    Most mondták a NatGeon , hogy 4x több az esélye , hogy férfibe csap a villám mint nőbe , Hímsoviniszta villám :D
  • Steel
    szerintem meg inkább az anyja miatt pörgött be, ahogy én is tettem volna a helyébe ha nekem írod a dolgaidat...
  • Steel
    igen, korábban én is erre akartam rámutatni
    és attól még, hogy nálunk az oktatásra kevesebb pénz jut mint ott a vízparton robotéknál, itt legalább megkövetelik a tudást ha valaki el akarja végezni az iskolát
  • KillerBee
    "csak nem hasonló okok miatt mint amit előbb írtál who am I 7-nek :D"

Lehet, hogy igen, lehet, hogy nem. Majd egyszer eldöntöm. :D
  • NYCBoy
    A feleségem elméleti fizikus, kvantummehanikával és spintronikával foglalkozik. A versenyszférában nem, de kutatóként másfélszer annyit kell letennie az asztalra, mint férfi kollégáinak.
  • morden
    **OFF**KillerBee: Manipulatív vagy nagyon! honnan eredhet ez a hozzállás, hogy a férfiakat oltani kell, csak nem hasonló okok miatt mint amit előbb írtál who am I 7-nek :D **OFF**
    Nem hiszem , hogy ennek a fórumnak arról kellene szólnia , hogy kettő vagy több fusztrált egyén hogy flémeli szét magát, hanem a női-férfi esélyegyenlőségről műszaki téren!
  • KillerBee
    Nem is kell. :) Az az érzésem, hogy te a valóságban egészen normális vagy, de jó érzés néha kirúgni a hámból és eljátszani az atavisztikus nőpukkasztót.
  • KillerBee
    "Miről beszélsz :) te kis anyázos fapu*ci? :) magyarázd el plz hihi"

Nagyon szívesen, te kis fatökű. :)

Nos, azért reagálsz olyan hevesen, mert az elevenedre tapintottam azzal, hogy inkább csak a nyáladat csorgatod a lányokra, mert azok nem foglalkoznak veled - legalábbis azok nem, akik neked tetszenek. A csinos, menő lányok iránti leplezetlen gyűlöleted is onnan fakad, hogy ők rád sem hederítenek.

morden #56:
    Egészen jól látod, szeretem heccelni a who am I 7-féle kisfiúkat. Szórakoztató, hogy pontosan úgy reagálnak, ahogy elképzelem.
  • 0Hanga
    De még ha tudod is a dolgokat, akkor se biztos, hogy átmész , ha olyan napja van a vizsgáztatónak, úgy is meg fog huzni.
  • morden
    Jah csak nekem tünt fel ez a kis szösszenet a cikk végéről " mennyiben egy diákom odajön hozzám és közli, hogy robotikával akar foglalkozni, de nincs meg a megfelelő matematikai képzettsége, azt felelem neki: semmi baj, majd megszerzed." ? Nálunk azt mondják egyetemen , hogy egyes jövőre ismét lehet próbálkozni :D
  • 0Hanga
    De sok férfi sincs aki óvobács szeretne lenne. Ez tényleg nagyon nőies szakma s tényleg itt a férfiaknak nehezebb talán.
    Nekem általános 2. - ban tanító bácsim volt s imádtam jól is tanítot, jobb volt mint sok női tanító, de szerintem ez ember függő s nem nem függő. Na ezt jó meg aszontam.
  • morden
    KillerBee: Jól kiventilálod magad ahogy látom, van is partner ,erre is jó a fórum :P

Fordítva még nem gondolkodott senki egyébként? Egy óvobácsinak mennyi az esélye , hogy bekerüljön egy óvodába és ott dolgozzon ( kevesebb mint hogy egy NŐ katona legyen ) szerintem
  • 0Hanga
    http://www.lunarloony.com/graphics/art/cavewoman.jpg

Jól meg termet tenyészállat :-)
  • who am I 7
    Miről beszélsz :) te kis anyázos fapu*ci? :) magyarázd el plz hihi
  • KillerBee
    Látom, kijött belőled a kultúrlény. :) Hiába no, az alma nem esik messze a fájától, látni rajtad.
  • Commandante
    Abban egyetértünk hogy a matriarchális szó ismeretéhez nincs szükség diplomára. Viszont az, ha a "barlanglakó tenyészállat" kifejezést lealacsonyítónak találod, és ezért a "matriarchális"-sal válaszolsz, ami ugye a férfi fölé helyezi a nöket, na pontosan ez a "diplomás fapicsa vislekedés". A nöi nem elleni támadást keresni ott is, ahol pedig nincs. Ugyan ez jön le a cikkböl is.

A fogalmazásommal meg ne foglalkozz! Szerinted te sem gondolod komolyan hogy a "diplomás fapicsa viselkedést" IRL is így írnám körül, ugye?
  • who am I 7
    Istenem de szánalmas vagy b+...ennyi erővel te is általánosítasz, mert apádnak is mocorgott a te anyádra...hagyd már abba ezt a nevetséges izzaCCSágszagú alá ásó hadjáratodat :D :D :D Nagyon gáz vagy kisanyám :)
    Bár lett volna inkábbb homi faterod... :D Igen, általánosítottam és én közelebb járok az igazsághoz, és meg is neveztem, h MILYEN nőknél "általánosítok" erre jössz az anyámmal te tajparaszt.Mintha, tudnád, h anno muterom hogy öltöszködött te barom, meg egyáltalán ahhoz mi közöd, de tényleg?..Istenem, hogy szülhet ember ekkora barmot?

Nyílván, te nem tartozol ezek közé a szebb csajok közé, de igen is ott azért nagyobb százalékban vannak olyan csajok, akik nem 1 fas*t fogtak életükben (tapasztalat, még mi előtt jönnél, valamilyen nevetséges komplexusos JPG-s alultáplált közhelyes poénoddal :D minden megkeseredett nyomi ezt fújja :D )...és nem a család anya mintapéldája.Ami végülis..nem is baj ^^ ..de még "arra" sem mindig jók....
  • Commandante
    Pénz, pina, pia. Jajj gyerekek, hát eztet se tuggyátok?
  • Tiboy
    Pénz, pénz és pina:)
  • KillerBee
    Te vagy az élő bizonyítéka annak, hogy édesanyádra is mocorgott valakinek (az apádnak) a "kopasza". Tehát akkor az édeasnyádra is gondoltál, ez logikus.

Tudod, nagyon buta dolog az általánosítás, erre kívántam felhívni a figyelmedet.
  • KillerBee
    Meg hát rajtuk kívül nemigen ismerhetsz közelről más nőt.

Mert hát eddig csak olyan barátnőid voltak, akiknek a neve JPG-re végződik, a tenyeredet meg naponta borotválod. :P