Manuela Veloso: "Miért kell a nőknek mindig jobbnak lenniük?

Oldal 1 / 3Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

" szerintem igaza van, "

Az egy dolog, h szerinted kinek van igaza, és egy másik a tények.És nyílván kiröhöglek, ha a hülyébbik oldalra állsz.Ennyit errõl.Szerintem én sokkal jobban tudom, h ki vagyok és mi, mint egy ilyen manipulatív feminimzenebohóc vagy egy ilyen frusztrált kis kocka.Maradjunk annyiban és igen : <#hehe><#hehe>

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

A nemek mióta szekértáborok? Ez elég óvodás hozzáállás, nem gondolod? Mégis miért kéne nekem veled szolidárisnak lennem, amikor hülyeséget írsz? Azzal értek egyet akinek szerintem igaza van, nemre fajra akármire való tekintet nélkül, pont.

Mellesleg már megint egy anális fixáció, kiegészítve elnyomott aberráció projekciójával... nézd, nem tehetsz róla hogy ilyennek születtél. Csak ne nyomd el, mert akkor örökké ilyen frusztrált leszel mint most <#hehe>

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/

Hol kiabálok én?Magyarázd már el, h abba mi volt a kiabálás <#nevetes1><#nevetes1><#guluszem1> Jót szórakozom a butaságotokon 😊
Hallod, te még képes lennél azt ís bemagyarázni, hogy én egy dinoszaurusz vagyok, mert két lábam van..mondjuk õõ legyen egy T-rex ezaz <#nevetes1>
Az anyázásért meg, engetessék már meg, h felháborodjam...

KillerBee
Az kiabál a leghangosabban, akinek a háza ég. A tied pedig ég rendesen...

http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)

fújjj, te melyik nemhez tartozól, úgy igazából?Mert elég zavaros..fõleg, h "gyilkosméh" kakásseggében forgatod a nyelved <#nevetes1><#nevetes1><#fogmosas>
Gondolom jó kis alázni való lehecc, a hizó feminimdomina mikor veri ostorral a kis "áldozatot" XD húh most látom : "Programozó" attól tartok nem nagyon lövök mellé.Két szerencse csomag <#nevetes1>

KillerBee,

ultrafeminista emancipátorok:

szóval a te nevedben beszélnek? Idézhetek tõlük, mint a te véleményed közvetítõitõl?

KillerBee
A villámmal csak poénkodtam. Elismerem, nem valami brilliáns poén, de legalább saját kútfõbõl való: kicsit sárga, kicsit savanyú, de az enyém. 😊 A valódi okokat persze sejtem.

Bizony, szerintem is lehet benne valami... <#whatever>

http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)

Ez a hozzászólásod kb. Zuschlag holokausztvicceinek a színvonalán van. Elég eszed van úgyhogy nem állok le kioktatni, csak próbálj teljesen komolyan belegondolni hogy mégis miért lehet az, hogy 4-szer annyi férfiba csap villám világszerte. Segítek egy picit, láttad A Nagy Kékség címû filmet? Emlékszel, hogy mi történt a fõszereplõ apjával a film elején, és miért? A szituáció más, de a tragédia oka ugyanaz, mint a legtöbb villámcsapásé (annak a büdös kölöknek naponta kell enni adni).

Csak most olvasom vissza a csörtédet "who am I 7"-vel, vicces hogy egymástól függetlenül ugyanazzal "vádoltuk" meg, valami lehet a dologban <#hehe>

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/

KillerBee
"De idõrõl-idõre felbukkan egy "Énmajdmegváltomanõketarabszolgasorból" emancipátor, aki felhatalmazva érzi magát, hogy kiálljon olyan nõk szószólójaként, akik egyébként nem is kérték tõle, hogy képviselje õket. Ezeket szokták fogadatlan prókátoroknak nevezni."

Mire alapozod azt a véleményedet, hogy senki nem kérte õt a nõk érdekei melletti kiállásra? Csak nem arra, hogy a jelen fórumban megszólalt hímnemû egyedek szerint nincs szükség erre a kiállásra?

Vannak emberek, akik hangosan követelik az ASVA, ARTISJUS stb. rablócégek megszüntetését vagy legalábbis megakadályozását abban, hogy lehúzzák a népet. Ámde szép számmal vannak, akik a magyar boltokban zokszó nélkül megveszik a DVD-t, a pendrive-ot és a memóriakártyát, és nem tiltakoznak a zsiráfadó ellen. A te logikádat követve az ASVA stb. ellen tiltakozók is fogadatlan prókátorok, hiszen felhatalmazva érzik magukat, hogy kiálljanak olyan vásárlók szószólójaként is, akik egyébként nem kérték tõlük, hogy képviseljék õket.

0Hanga
Nem akartalak meg sérteni bocs.

"Nem is olyan régen, az átkos kommunista rendszerben a nõk lakatosmunkát végeztek, traktorosok voltak, esztergáltak, szántottak stb"

Ennek inkább az az oka, hogy most nincs is rájuk kereslet, mert férfi is van elég szerintem, meg nem is nagyon akarnak a mai fiatalok szakmunkás munkat végezni, mindenki inkább tovább tanul , mert kell neki a diplom, hogy több pénze legyen és ez nemtõl független. Nekem legalábbis ez tapasztalatom.

Mivel mezõgazdságban dolgozom és azt is tanultam, van rálátásom és az tapsztalatom, hogy bizonyos rész kezd elnõiesedett .Pl: barátnõm egy sertéstelepen telep vezetõ, de mivel csak ketten vannak több száz állatra ezért neki is ugyan úgy ki kell venni a részét a nehéz munkából.
De iskolámban végzet legtöbb lány mind a mezõgazdságban dolgozik ezt vagy azt, de nem bent az irodában.
A cégem pedig szõlõ mûveléssel foglakozik és itt nálunk a szõlõ kézimunkát javarészt is nõk végzik s szerintem ez sem kevesebb, mint traktorozni, de is igaz, hogy nincs közöztük fiatal.

zoliapu
Nemcsak a nõk viszik túlzásba a szerepeiket néha 😊

Mit kezd azzal, hogy most már nõi versenytársak is megjelentek, például, hogy felettese nõ vagy esetleg felesége jobban keres? Gyakori, hogy más nemi szerepnormáknak való megfelelés eltúlzásában, férfiasságukat erõteljesebben demonstrálják, lehet ez testépítés, vakmerõség, meggondolatlan kockázatkeresés, ezt nevezik kompenzatórikus maszkulinitásnak.

Ha nem ismernél még: második nevem veszély, az első játék... Ambient Enjoy

Molnibalage
Meg jobban elférnek a nem túl nagy pilótafülkében. 😊

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

B0nFire
Nem is olyan régen, az átkos kommunista rendszerben a nõk lakatosmunkát végeztek, traktorosok voltak, esztergáltak, szántottak stb. Akkor alkalmasak voltak rá fizikailag, aztán jött a módszerváltás és hirtelen mind alkalmatlanok lettek? Na ne már!

A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.

Molnibalage
Igen. Ebben nincs semmi "rasszizmus". Viszont vannak átmenetek. Vannak nõisesebb gondolkozású férfiak és férfiasabb nõk. Egyikre lehetnek példák pl. a férfi költõk, a másikre meg pl. Marie Curie.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

"Weininger szerint a nõi típust a puszta szexualitás határozza meg. A szexualitás diffúz módon kiterjed az egész testére, ezáltal a nemi vágy állandóan jelen van, és minden cselekedetére kiterjed.<18> Ezzel szemben a férfi több, mint önnön szexualitása. Távolságot tud tartani tõle, így a férfiaknál a gondolkodás és az érzés elkülönül. Ebbõl Weininger arra következtet, hogy az „M” tudatosan él, míg a „W” a férfitõl kapja a tudatát"

én ebben kételkedem azért...

valamilyen szinten Otto Weininger filozófiáját látom kiütközni ebben a vitában, van valóságalapja, személyeskedésbe viszont kár volt átfordulnotok. Nézzetek utána Otto életmüvének, szerintem meghatározó alakja volt a huszadik századnak , most pedig "elhallgatják".

B0nFire
"Akkor szerinted a nõk kevésbé hasznosa részei a társadalomnak, mint a férfiak, mert nem tolják talicskát, nem végeznek olyan fizikai munkát, ami a testi adottságukhoz nem illik ennyibõl akkor a férfiak meg szüljenek gyereket." - Ne adjál mondatokat a számba, én ilyet nem mondtam; ez a te véleményed! Olvasd el még egyszer, hogy mit írtam, gondolkozz el rajta, és akkor talán leesik, hogy melyik oldal pártján állok. Én pontosan azért nem vagyok az egyenjogúság híve, mert a nõ és a férfi nem egyforma (ahogyan azt te is elismered); a fizikai felépítésükben különböznek, és mentálisan is különböznek. Ezt az emberek 99%-a tudomásul tudja venni, és a nõk nem szoktak amiatt panaszkodni, hogy a férfiak elvégzik a nehéz és piszkos munkát helyettük. Majd hülyék lennének. De idõrõl-idõre felbukkan egy "Énmajdmegváltomanõketarabszolgasorból" emancipátor, aki felhatalmazva érzi magát, hogy kiálljon olyan nõk szószólójaként, akik egyébként nem is kérték tõle, hogy képviselje õket. Ezeket szokták fogadatlan prókátoroknak nevezni. Tegnap láttam egy filmet a Golden Gate-rõl, és elismerésem azoknak a nõknek, akik felvállalják, hogy karbantartóként és festõként dolgoznak nap-mint-nap 30-40 m-es magasságban, kemény fizikai munkát végezve. Le a kalappal a nõi hegymászók elõtt és le a kalappal a nõi sportolók elõtt is. Engem lepipálnak, az biztos. De nem õk szoktak nyavalyogni, hogy "el vannak nyomva".

Az én szavaimat pedig kéretik nem kiforgatni. Ha neked kisebbrendûségi komplexusod van, annak valószínûleg nem én vagyok az oka. Keresd a hibát elõször magadban, mert ahogy belém próbálsz kötni a hsz-em alapján, ugyanazt a projekciót valósítod meg, amit leírtam. Tehát ezzel is engem igazolsz. Nem kell a kifogásokat gyártani, meg a másikra mutogatni, meg az egész társadalomra mutogatni, mert lehet, hogy a "hiba az ön készülékében van".

A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.

Honnan tudod ? Lehet, hogy hazudott. 😄D

Más:
Én egyébként rájöttem! KillerBee vajon kiki, gettóharcos stb (össze kéne már szedni a neveit xD), csak most éppen nõi identitással. Kinézném belõle bakker. =D

(bocsi most gonosz voltam, de szerintem jó poén <#idiota>)

https://twitter.com/foodlfg

zoliapu
Azért talicskatologatónak nem feltétlen a legjobb választás egy nõnek, de szobafestõk lehetnének, nem is tudom mért nem teszik, ha már úgy is egyenlõek akarnak lenni. Nehogy fére értsétek, szerintem szükség van minden területen ugyanúgy nõkre, de hát így vagyunk kitalálva több az eszes férfi.

Ha nem ismernél még: második nevem veszély, az első játék... Ambient Enjoy

Na, de a kettes balek elmondása szerint jobban vezetnek a nõk, ellenben nics versenyszellem, akkor mi értelme van?Ekén nem tud annyira odakoncetrálni arra az egy dologra...Mi pedig jobban rá tudunk "állni".Akkor jön ki az elõnye a csajnak, ha telefonál és pakolászik közbe, akkó nagyobb hatásfokkal tud odafigyelni..ettõl függetlenül, ú tom tilos vezetés közben telefonálni..és pakolászgatni sem egészséges a retikült..XD Szóval..max kis sebességnél, nem bevállalósak, cserébe át mennek csigába...Én azért megnéznék egy hiteles statisztikát, mert oké, hogy még arányaiban kevesebb, de megnézném mennyivel...és milyen esetekben.És, hogy hat ez a közlekedésre..

" biztos nem véletlenül. 😊 " Esetleg a többi baromságodra reagálhatnál, mert csak köpködni tudsz faxságokat, anyázni és személyeskedni, és annyira tudtam, hogy erre rá ugrasz, hogy IGY LEGYN ÖTÖSÖM A LOTTÓN 😄 megyek is veszek egyet.. 😊Eként max ennyire futja tõled 😄 az, hogy neked homofóbiád van, és mindenre azt hiszed, én nem tehetek 😊 Hálistennek én tudom, h a p*ncit szeretem ^^, rá adásul az értelmesebbeket, nem az ilyen megkeseredett látens egyedeket. 😄 megnéznék egy képet rólad.."mit domborítas" ehhez a komplexusokkal küzdõ személyiséghez 😄

Meg kell különböztetni a rossz vezetõt, aki tapasztalatlan, nem vezet eleget, vagy egyszerûen nem vezetésre termett...és a genya vezetõt, aki pedig "megymintállat" veszélyes helyzeteket teremt, a nagy fekete kocsijából gyárilag ki van kötve az index vagy csak direkt gecizik csak mert vagány. A nõk között valószínüleg a második csoport kevesebb, mert finomabb lények - na itt egy bók 😄 (bár tény, hogy egyszer egy mercis ribanc piroson áthajtva a járdán qúrt el majdnem...)

Szerintem a nõk-szar-vezetõk teória abból adódhat, hogy sokan az elsõ csoportba tartoznak. Hétvégi sofõrök, kevés gyakorlattal, félénkek, vagy pont a nõi voltuk miatt veszélykerülõk, ezért sokszor tétováznak, túl óvatosak... Aki pedig vezetett az tudhatja, hogy a mai forgalomhoz kell némi tökösség, határozottság. Magyarul: tétovázás = halál ... Simán belemehetnek az emberbe hátulról de sok más veszélyhelyzetet teremthet.
A nõk biztonságosabban vezetnek, de mivel férfiak ülnek többet volánnál (ez különösen igaz a hivatásosokra), ezért férfi reakciót vár az ember, és ez balesethez vezethet (gyorsítást vársz, mert akkor még beférne, de õ padló féket nyom, mert az a tuti biztonságos). De a nõk által okozott balesetek sokkal kisebbek mint a férfiak által okozottak. A "nõi" balesetek félreértésbõl, vagy csak figyelmetlenségbõl (de csak alacsony sebességnél) következnek. A "férfi" balesetek a kockáztatásból erednek ami nagy sebességnél is jelen van.
Ha csak nõk vezetnének, akkor sokkal kevesebb baleset lenne, mert kevesebb kockázatot vállalnak (és hasonló reakciót adnának), cserébe még a kisvárosok forgalma is álló lenne.
KillerBee
Bvalek2 semmit nem állított rólad, te mégis magadra vetted - biztos nem véletlenül. 😊 Jól fogsz mutatni rózsaszín hacukában a Gay Parade-en.

a nõk VALÓBAN jobban vezetnek.
(ha ez alatt azt érjük, hogy kevesebb balesetet okoznak)

Ennek sok oka van, az említett többfelé figyelés NEM egy közülük. A kevesebb baleset magyarázata az, hogy sokkal kockázatkerülõbbek (ez magyarázza egyébként azt is, hogy bizonyos szakmákban miért vannak kevesen)

sávváltás:

Egy nõ ha azt látja, hogy nem 100%, hogy befér, hanem csak 99, akkor tipikusan inkább kivár. És nem zavartatja magát attól, hogy feltart kb 1000 embert.

Egy pasi, ha azt látja, hogy 90% hogy befér, és 100, ha a másik és fékez, akkor inkább benyomja a kocsit a szûk helyre, és nem zavartatja magát attól, hogy potenciális vészhelyzetet teremt.

Eddig ez volt a tendencia, mostanában azonban változik, egyre több nõ megy mint az állat, és egyre kevesebben "yarissal" a tipikus sokgyerekes anyukák ma már böszme terepjáróval csapatnak. Sminkelve telefonálva, a többiekre nem figyelve. Na õk fikarcnyival se jobbak mint egy rossz férfisofõr, sõt.

Egyébként a versenysportokban a férfidominancia oka az említett "versengés versus kockázatkerülés" vonásokon túl abban is rejlik, hogy a férfiak viszonylag jobban tudnak rövid ideig koncentrálni, a rövid távú fájdalomtûrésük nagyobb, míg a nõk inkább a hosszú távú kellemetlenségek tûrésében jeleskednek, és a kitartó koncentrációban.

Ezért van az, hogy a nõk nagyon jó munkaerõk az elektronikai iparban a gyártósorokon, és a férfiak pedig pl tûzoltónak.

Másfelõl megemlíteném, hogy vadászpilótának nem utolsó sorban azért jobbak, mert a kisebb agyuk és termetük miatt valamivel nagyobb gyorsulást tudnak elviselni elájulás elõtt.

jah, még annyit mr.versenyszellem, h oké a teszt, egyébként nem szoktam általánosítani, de nem 1db emberbõl következtettem ki, és nem 1 óra vezetés alatt...Azta reprezentációt pedig akkor szeretném látni, amibõl táplálkozol, és mind a 3 MILLIÁRD ember benne van.Mondjuk, ebbõl akkor ki kéne venni a futárokat és kamionosokat meg ilyeneket.Nézzük az átlagos autóst.Nah, kíváncsian várom azt a grafikont a 3 milliárd emberrel..ezt még megvárom.

Óh, kedvencem a tesztekbõl élõ ember balek2 😊 hálsitennek, hogy a tesztek embere vagy, és véletlen sem hagyatkozol saját itélõképességedre meg tapasztalatodra 😊 igen..ez az egy eset volt, és több ezer kocsissal találkoztammár...és ez szerintem annyira rohadtúl, nem elhanyagolható, és ez megint csak ferdítés számodról, kit érdekel , h kevesebb balesetet okoznak, ha század annyian vezetnek?..mindenesetre sokkal kevesebben.

"Ha erre te is képes vagy, " Ezt hol említettem?Légy szíves idézd már be.

"akkor gratulálok, a tesztek szerint a homoszexuális férfiaknak is két beszédközpontja van."

Nagyon örülök, h a komoly érveléseid mellett, te is személyeskedsz.Ma azért összejött az "alja"..Nah, minden jót.versenyszellem.

A versenyzõk elsõsorban nem vezetnek, hanem versenyeznek. Nem a vezetési képességeik választják ki õket, hanem a motivációik (tesztoszteron). Az is biztos, hogy több autót törnek össze mint Gizike 😊 Szakácsból is több a férfi, ez sem támasztja alá a sztereotípiáidat.

Egyszer majdnem történt valami, és te ez alapján általánosítasz 3 milliárd emberre? A baleseti statisztikák szerint nõk kevesebbszer okoznak balesetet mit a férfiak. Még mobilozás közben is jobban látja, hogy mi történik az úton mint te, mert tudnak egyszerre beszélni és gondolkodni, két különbözõ dologról. Ha erre te is képes vagy, akkor gratulálok, a tesztek szerint a homoszexuális férfiaknak is két beszédközpontja van.

Kérdezz még nyugodtan, elmagyarázom neked a többi "csacskaságot" is.

Nyílván azért van minden motorsportban férfi mert a nõk jobban vezetnek.. 😊 no offense, meg nem akarok most mondatonként be írogatni, de vannak benne csacskaságok... 😊 a reál-humán dologgal egyetértek, meg a bevásárlással..Többivel nem.Elég sokat vezetek, és nem mondom, h a férfi vezetõkkel nincs probléma, de a nõk sokkal veszélyesebbek...Fõleg, a kis yariszban az épp mûkörmöséhez telefonnal a kezében vezetõ sietõ kis pitsák 😊 egy majdnem belém szaladt, mert nem adta meg az elsõbbséget...majdnem blokkolnom kellett...

Remélem azzal, hogy a nõk jobban vezetnek és alkalmasabbak vadászpilótának, bõven kompenzáltam a dolgot 😊

Steel
annyira ne sajnáltasd "magatokat", nyilván rajtad kívûl más lány nem is írt ide szépeket a srácoknak, meglepõdnél ha összeszámolnánk a hozzászólásokat

viszont a te írásodból is kitûnik már az elejétõl fogva, hogy neked mivel (vagy éppen kikkel) van problémád, pontosan az elsõ hozzászólásodnál már a lényegedre tapintottál nem?

mindenesetre ez a délelõtt óta tartó fröcsögés biztos nem fogja megoldani akármi is legyen az <#shakehead>

"Ha távolabbra láttam másoknál, azt azért tehettem, mert óriások vállán álltam."

Bvalek2: ezekszerint biológiailag determinált, hogy mûszaki pályára kevesebb nõ megy, mert nem alkalmasak erre? Azt hiszem a nõktõl kapsz majd a fejedre ezért 😄
Szerény véleményem szerint itt a legtöbb keserû hozzászólás nem valami nõi vagy férfi problémáról szól, hanem egyszerûen emberi hibákról, mint az önzés, lustaság, felelõtlenség, stb. Ezekben mégis mi a férfi vagy nõspecifikus? Nem az a kérdés, hogy mi van az ember lába között, hanem hogy mi van a hátában (gerinc).

Olvasva itt a marakodó hozzászólásokat, mi magyarok ennyire lesüllyedtünk a barbár nyugat szintjére? Nálunk a Honfoglalás elõtt is voltak nõi nevek (a rómaiak az apjuk után nevezték el a lányokat, Julius -> Julia), nálunk a nõk földet örökölhettek, továbbá olvasta itt valaki az Egri Csillagokat? A vacsoránál Török Bálintné ült az asztalfõn, Bálint úr pedig az asztalvégen...

Ráadásul nálunk a fõzés sosem volt nõi munka. Pörköltek, gulyás, halászlé, soroljam még? Akinek volt szerencséje két szülõvel felnõni, az emlékezhet rá, hogy ezeket mindig az apukája készítette el, ezek férfiételek. Az anyukák tipikusan a szlávoktól, germánoktól átvett ételeket fõzik.

Néhány apróság, amirõl annak idején tanultam:

- A nõk jobbak a figyelemmegosztásban. Ezért van az, hogy a nõk mennek inkább bevásárolni, és alkalmasabbak vadászgép pilótának, ugyanaz a szellemi képesség kell mindkettõhöz. Halkan megsúgom, hogy ez miatt autót is jobban vezetnek... A férfiak inkább egy dolog alapos analizálásában és megtervezésében jobbak.

- A férfi és nõi átlagintelligencia ugyanannyi, de más az eloszlás. A férfiak esetében gyakoribbak a szélsõségek, férfiból több a zseni és az elmebeteg is. Ez azért van sok esetben, mert nõkben a két X-kromoszóma kipótolja egymás (elkerülhetetlen) génhibáit, férfiakban viszont X és Y van, ha az egyik hibás, akkor hibás fehérjét is fog szintetizálni. Ez végsõ soron nagyobb szóráshoz vezet. Mellesleg ezért halnak korábban a férfiak.

- Az emberi agyban külön terület foglalkozik a matematikai és zenei készségekkel. A férfiaknak az egyik agyféltekében foglal helyet, vele szemben a másik oldalon a beszédközpont van. A nõknek két beszédközpontja van, a matek és zene központ helyén van a másik... innen ered a reál-humán beállítottsági különbség.

Ellenpéldákat mindenki tud mondani, ezek abból adódnak, hogy más szellemi képességek is kellenek ahhoz hogy valaki jó matekos legyen, pl. jó memória. Megfigyelhetõ, hogy egy jó matekos lány a sokkal jobb emlékezõtehetségével és figyelemmegosztási képességével kompenzálja a hiányosságait. Egy férfi szónok pedig a jó algoritmizáló képességét használja, hogy kiküszöbölje azt a hiányosságát, hogy csak egyetlen beszédközpontja van.

Grops 😄 ez nem semmi, a családfát beleírni egy ilyen fórumba 😄
Ennek az az oka, hogy eredeti kérdés baromság. Egyrészt azért mert vannak szép számmal mûszaki pályán nõk (édesanyám villamosmérnök, és adatbázis kezelést tanít Kandón, barátnõm pedig ASP.NET fejlesztõ). Másrészt azért mert mûszaki pályán külön figyelmet fordítanak a nõkre, és örülnek ha nõ jelentkezik. Harmadrészt a cikkben szereplõ hölgy mesterségesen olyan helyre akar terelni embereket ahová nem akarnak menni.
Azért végzi el arányaiban kevesebb nõ a mûszaki végzetséget adó iskolákat mint amennyi elkezdi, mert rádjönnek, hogy a propaganda, vagy az álom szebb volt mint amit találtak. Nõverem mélyépítõ szeretett volna lenni, aztán rájött, hogy az a matematika szint neki túl erõs, a mûszaki rajz pedig horror. Végül magyar-rajz szakos tanár lett. A világ így mûködik.
morden:
nem hiszem, hogy annyira elkanyarodtunk volna.
Az hogy a nõknek van e egyenlõ számban keresnivalójuk a mûszaki pályákon, pont ezekben a társadalmi szokásokban gyökeredzõ dolgok miatt kérdéses:
- "Ne told azt a nehéz talicskát szívem, feltöri a tenyered. inkább felépítem én egyedül a mamuttároló barlangot - nem nektek való a nehéz fizikai munka"
- "Ne törd a fejed szívem, az összeráncolt homlokodon elkenõdik a smink. Inkább kitalálom az algoritmust helyetted én. Nem nektek való a nehéz szellemi munka."

Azért azt valljuk be, hogy az SG.hu Férfi fellegvár is, mûszaki oldal = férfi többség, azért azt is meghallgatnám , hogy errõl a témáról milyen eszmefuttatások mennek egy kozmetikusnál, vagy az óvónõképzõn 😄
KillerBee
Nem baj, az a sok mocskolódás, amit a nõkrõl itt összeirkáltatok, nyilván mind nem számít, mert csak a férfiszolidaritás kifejezõdése a nõi zsarnokság ellen.

Az írásod teljesen korrekt szerintem..

"mikor a nõ egyszerûen megpróbálja irányítani a férfit"

Mondjuk, szerintem aki arra hajlamos az mindig is megpróbálta...Lehet, a te közegedben több ilyen nõvel találkoztál véletlen...én amúgy annyira nem 😊 Ha nem tudtok azonosnevezõre jutni, akkor hagyni kell mindenképp...és ahogy mondtad, elég nehéz megtalálni... 😊 bár én még nem siettetem a dolgot.. 😊

Az eredeti téma az volt , hogy a nõknek helye van-e a mûszaki pályán vagy valami hasonló aztán mostmár kicsit elõttün a célt. (vagyis mellé lõttünk)
Killerbee, nem bántásból, de elmúlt hozzászólásaid alapján hozzánehezen tudom pl rólad elképzelni, hogy a fériakhoz való viszonyod ne a "használaton, és hasznokon" hanem az általad imént említett "tiszteleten" alapuljon.

Azt elvárod, hogy téged tiszteljenek, de te ugyanezt nem nyújtod? Az egyoldalú tisztelet egy nem létezõ fogalom, mert helyette a megalázkodás a helyes kifejezés.

mondjuk amíg lószar van, addig a veréb is megél.

KillerBee
"Ami még feltûnt, az a paradox kettõsség. Egyrészt egyre többen "disznó" ostoba állatnak tartják a férfiakat és kijelentik soha többet férfinép, míg eközben álmodoznak egy szeretõ gondoskodó társról... Ezmiezkomolyan?"

Ez talán csak reakció arra, ahogy a pasik is beszélnek a nõkrõl (lásd itt is néhány épületes hozzászólást arról, hová és mire valók vagyunk), miközben hûséges és szeretõ barátnõre/feleségre vágynak.

"Az egész a kölcsönös tiszteleten alapul, ha ez nincs meg, akkor rég rossz az egész."

Pontosan. Ennek a kölcsönös tiszteletnek természetesen nem itt kell megnyilvánulnia, hanem a tényleges párkapcsolatban, de a sok rossz kapcsolatot elnézve sokaknak ott sem sikerül.

Az egész a kölcsönös tiszteleten alapul, ha ez nincs meg, akkor rég rossz az egész.

<#eljen>

https://twitter.com/foodlfg

Ott a pont.
*OFF**KillerBee: Manipulatív vagy nagyon! honnan eredhet ez a hozzállás, hogy a férfiakat oltani kell, csak nem hasonló okok miatt mint amit elõbb írtál who am I 7-nek 😄 **OFF**
OFF:
Ezzel totál egyetértek, mostanában divat lett ez a manipulálás, "tesztelés" ebbõl következõen a férfiak lenézése is. Másik pedig a dominancia kérdése... Ezzel az esettel is egyre többen találkozhatunk, mikor a nõ egyszerûen megpróbálja irányítani a férfit, dominál, sõt teljesen átveszi a hatalmat. Nekem is volt egy ilyen barátnõm, és valahogy észrevétlenül a plüsskutyája lettem, amivel bármit megtehet. Szerencsére észrevettem, és még idõben megszabadultam a némbertõl 😊. Azóta sem változott meg, és már jóideje magányban tengeti az életét. Az egész a kölcsönös tiszteleten alapul, ha ez nincs meg, akkor rég rossz az egész.

Ami még feltûnt, az a paradox kettõsség. Egyrészt egyre többen "disznó" ostoba állatnak tartják a férfiakat és kijelentik soha többet férfinép, míg eközben álmodoznak egy szeretõ gondoskodó társról... Ezmiezkomolyan?

Végül amit már írtam, a dominancia kérdése: egyre több nõ vágya a hatalom, uralkodás mind a karrierben, mind kapcsolatokban... mindezt az egyenjogúság címszava alatt - ez mind az évezredes szerepek felborulása, és ahhoz vezet, hogy a férfiak is meghülyülnek. Csak egy példa: Az sem normális amikor fel akarják szedni az embert, nemcicáznak nem szaroznak, egyenesen letámadnak. Ezt totál elítélem, mert tönkreteszi a férfi önérzetét, elveszik a vadászösztön, a hódítás a férfi szerep. Még sorolhatnám...

Ugyanez elmondható a karrierre is, próbálják eljátszani a férfiak "szerepét" és ez óriási bajokhoz vezet.

Ezzel nem azt mondom, hogy nyomás vissza a konyhába, meg gyereket szülni, hanem azt, hogy lehet normálisan is. Mert manapság aki kicsit jobb nõ, az már mindjárt óriási karrierre, vezetõ szerepre, nõuralomra vágyik, lenézi a férfiakat... komoly kapcsolat szinte szóba sem jöhet, max a szórakozás.

Természetesen tisztelet a kivételnek 😊 Csak fenébe is, nehéz megtalálni 😊
Kezeljük helyén a nemeket szerintem, a Nõk csináljanak nõies szakmát a férfiak pedig férfias szakmákat, jól van ez így! Aztán nincs vita (annyira) (bár azt azért megnézném , hogy az óvóbácsik és a kubikos nénik egymásnak esnének , biztos vicces lenne 😄 )
de azért van olyan nõ, aki elbírna 20 kilónál nehezebb cuccot, ugye?
persze hogy van. Csak a talicska - nehéz. könnyebb arra hivatkozni, hogy jajbocs én nõ vagyok, és inkább csak szendvicset kenek a melósoknak. mi meg ehhez asszisztálunk, és a törvényeket így hagyjuk jóvá.

Ezzel még nincs is baj, hisz mindenki tudja, hogy mi van a háttérben, és a férfiember udvarias, nem teszi szóvá, inkább elvállalja a munka nehezét akkor is, ha épp az egészségügyi állapota nem teszi lehetõvé (és el is patkol fiatalon - rengeteg ilyen példát láttam sajnos).

A baj azzal van, hogy nagyon félrehúz a mérleg: nem akarják a munka nehezét megcsinálni, hanem kiszemezgetik belõle a nekik tetszõket. A nekik tetszõk közül vannak jól fizetettek, ezekre nyilván vannak férfi jelentkezõk is, (ahol ugye a hölgyek nehéz dolgok kapásból fel nem vállalása miatt gyakran hátrányból indulnak) és vannak a nem annyira megfizetettek. A baj az, hogy a megfizetetteket kvótáztatnák, hogy több hölgy kerüljön be, a nem megfizetettek bérezését emelnék, hogy ceruzahegyezõ Gizike is ugyanannyit vagy többet keressen, mint az uránbányász Józsi, a nehéz melókat meg meghagynák a pasiknak, mert az az õ dolguk.

mindenki tudja hogy így van ez, még a vadfeministák is, csak futnak körbe hangoskodva, mint valami zenebohóc.

Azt hittem bizonyos szint alá nem süllyedhet ez az oldal sem, de te megoldottad a lehetetlent.
0Hanga
Talicska tológatáshoz, még hozzá szólva, amikor építkeztünk én is toltam a talicskát ugyan úgy mint a férfiak. Egyébként ti megengednétek a barátnõtöknek vagy a feleségeteknek, hogy kubikus munkát véggezen?
Tényleg egyáltalán dolgozhat nõ ilyen helyeken, már mint építkezésen. Mert amilyen munka védelmitörvények vannak kitudja.
Én tipikus nõ vagyok a technaki cucokkal szemben ( nem igazán értek hozzá) barátom mindig cikiz is, hogy nem igaz, hogy milyen béna vagyok. Õ könnyen beszél õ ért monden féle kütyühöz. Erre azt szoktam mondan," hogy te technika cucosokhoz értsz, én pedig a heréleshez <#ravasz1>" ilyenkor elszokott hallgatni. De azért szeretretem<#vigyor5>

Ha tényleg egyenlõséget akarunk , akkor a sportban is szûnjön meg a nõi-férfi párosítás és mind a két nem egyazon versenyen induljon 😄 (csak vicc volt de érdekes elgondolkodni róla)
Oldal 1 / 3Következő →