127
  • sitteslaci
    #127
    Ezek után tulajdonképpen mi maradt még a Windows 7 mellett??
  • sitteslaci
    #126


  • levente68
    #125
    Akkor egy szimplán hülye kérdés:
    hogy is van ez?
    3rd party soft nélküli gépet mutass már nekem, kérlek!
    Persze értem én, hogy nem telepítheti az admin pluszba minden gépre, de azért ez a feature kissé hardware-igényes, nem zavar? Amin megy az Aero, azon nem lassú talán az XP sem...

    Meg aztán válaszolhatsz nyugodtan, szerinted miért kellene egy nagyobb cégnek súlyos milliókért megint oprendszert cserélnie?
    Kivéve persze, ha olyan cég, no, de milyen is? (30 ablakos?)
    A te cégedre kérdeztem lejjebb, miért nem válaszolsz?
    Taníts, mester!

    Amit meg Sanyix leírt, azt nem ismételném...

    "s tovabbra is fenntartom hogy kurvara nem ertetek hozza mert kulonben nem mondanatok hogy a 7 egy vista sp3...."

    Megsértődtél, bántottuk a kedvencedet? brühühü...

    Kapaszkodj meg, bár nem Vista SP3 hivatalosan, de ha igazán korrekt lenne a MS, akkor az lenne. Ha akarod, (ha nem) azt is elárulom, hogy mik az okai, hogy nem így van:
    a rosszul hangzó Vista nevet el kellett dobni, hátha elfelejtődik a fiaskó.
    Ezentúl: ha el lehet adni, hát eladják, ennyi. Profitból élnek.

    Tévedés ne essék, jó a W7, de annyira nem jó, hogy azonnal váltani kelljen rá mindenkinek. Aztán, te, mint "Mester", nálam is jobban tudod, hogy a Vista fiaskó után óvatosak már az adminok (sőt, ugye még XP se volt a legjobb az első formájában).

    Próbálj meg kicsit objektívebben szemlélődni, nem a te céged az egyetlen, a többi pedig igényben és lehetőségekben különbözhet.
    Vágjuk azt is, hogy MAJD a DirectX11 mit hoz, de ahhoz kéne olyan VGA is, az meg, legalábbis mifelénk, egyrészt nincs még, másrészt pénzbe kerül!

    Tehát, ennek fényében hülye az, aki nem vesz új VGA-t, (esetleg alaplapot, RAM-ot, meg mondjuk winchestert, stb.) hogy kiaknázhassa ezen valóban klassz dolgokat egy (vagy tízezer) levél megírásához?

    Gondolkodj már picit! Ha egy cégnek egy oprendszer NEM TUD előrelépést hozni, akkor miért váltsa le azt, ami igenis nem szar, csak régebbi?
    Mert az XP csak régebbi, de nem ócska, ha neked ez nem is tetszik!
  • Sanyix
    #124
    "s tovabbra is fenntartom hogy kurvara nem ertetek hozza mert kulonben nem mondanatok hogy a 7 egy vista sp3...."

    köszönjük szépen, így már nem kell komolyan végigolvasni a hozzászólásaidat, hiszen látszik a hozzá-nem értésed. Jó hogy letagadod azt a TÉNY-t amit az m$ sem tagad. De mint írtam, jöhetnek az egetrengető, hatalmas újítások a vistához képest. Bár eddig nem jött, nem is véletlenül nevezhető vista sp3-nak, hiszen az m$ se írt róla semmi egetrengető újdonságot, csak pár kisebb fejlesztést, és finomítást, amit nyugodtan service pack-nek lehet nevezni.
  • Koge
    #123
    levente 68 third party softwarek nelkuli megoldasokrol beszelgessunk, egy vallalat nem fogja hagyni a titkarnonek hogy felrakjon egy taskswitch pro-t, es ugy latszik a vga-gyorsitasu gui meg mindig nem esik le az embereknek hogy mekkora sebessegnovekedest jelent... es tovabbra is fenntartom hogy kurvara nem ertetek hozza mert kulonben nem mondanatok hogy a 7 egy vista sp3....

    mellesleg nem huztam fel magam csak szimplan hulyek vagytok hozza... akinek meg nem inge nem veszi magara...
  • levente68
    #122
    Szerintem olvasgass még egy kicsit.

    Ezt a kapásból lehülyézés helyett írtam
  • Indomagyar
    #121
    A habzószájú Viszta és Win7 huszárok kedvvért íme :

    A Windows 7-et is átugornák a vállalatok

  • levente68
    #120
    Kicsit felhúztad magad, nem kellene.
    Mondjuk nekem is tetszik a preview, csakhogy azt nem a W7 hozta, de megoldható ám ez XP alatt is, én TaskSwitch Pro-t használok, az is naon jó, ezért nem kell új oprendszert venni a te céged esetén hány millióért is?

    Az ég és föld túlzás azért.
  • levente68
    #119
    No, azért a Vista kontra W7 egyértelműen a W7, nem?
    Még ha nem is Vista SP3-nak nevezik, ahogy kb. kellene
  • [HUN]FaTaL
    #118
    Egyetértek. Vista annyira nem kuka, hogy bevételi rekordokat döntögetett. Csak az előzetes várakozásokhoz képest lett "bukás", tényleges bukásnak semmiképpen nem nevezném. A vistat fikázók, win7et dícsérőkön meg mindig sírva röhögök.
  • BlackRose
    #117
    +1
  • Koge
    #116
    nalunk a cegnel van w7 testprogram (12000 alkalmazottal mukodo ict vallalat) mar a beta-k idejen 700an reszt vettek es lass csodat mukodnek a dolgok, es a sok xp fannak meg "nem mutat ujat" majomnak uzenem hogy eg es fold...

    mar a desktop es az ablakkezeles is, probalj meg harminc ablak kozott navigalni melo kozben, kicsit van kulonbseg, igenis szamit hogy previewben mutatja az ablakot, ha valaki keres communicatoron nem kell megnyitnom csak rahuzom a kurzort es felvillan... sorolhatnam

    es mivel vga hajtja a gui-t ekkora ablakmennyisegnel gyorsabb mint az xp, egy dell gx620on (gyk.: p4 3 ghz 2gb ram, 40 gb hdd)...

    a kenyelmesebb munka noveli a produktivitast csokkenti a "kurvaanyad csinald mar" faktort... az atallas semmi csak a cegnek partnernek kell lennie neves gyartokkal osszedobjak az image-t a szukseges COE-val es egy este alatt atall egy reszleg...

    a lenyeg az hogy ertetek hozza...

    w7 enterprise user
  • Sanyix
    #115
    Ezt a vista kukázós témát felejtsétek már el... annyira nem kuka, hogy a közvetlen utódja. Sőt kb annyi fejlődés van a win7 és egy vista sp2 között, hogy simán lehet nevezni a 7-et kicsit átskinezett, átnevezett, gyárilag "vlite"-olt vista sp2-nek...
    De a hype jól sikerült, most a szarvistázók is omgw7-eznek, mikor szinte pont ugyanaz. Talán a firefox hype-hoz tudnám hasonlítani, ami úgy 2004 környékén robbant, és a csapból is az folyt.
  • BlackRose
    #114
    A Vistát nem dobták kukába, a Vista nélkül nem lenne Windows 7 (a Vista készítette el a terepet, abban jöttek a komoly rendszeri változások mint pl. az új grafikus driver model, biztonsági model stb.), ehhez még hozzá kell adni, hogy kb. 400 millió Vista licensz lett értékesítve (ha hozzá adjuk a warez peldányokat is akkor csak az XP mondhat magának ettől nagyobb sikert). A Vista sikertelensége csak az elvárásokhoz képest valós, ugyanis 400 millió licensz helyett a Microsoft valószínűleg ennek a kétszeresére számított, de ettől még nincs a kukában a helye.
  • Unikey
    #113
    Ugyan kérlek titeket, hogy jön a WIN 7 cikkhez, az Adobe?
    Megmondom én, hogy a Windows 7 egy nagyszerű operációs rendszer lesz hamarosan, biztosan rengeteg hibajavítást adnak majd ki hozzá, mivel ezt is ember csinálja, tehát nem lehet tökéletes és nem elégítheti ki mindenki igényét, ugye a hackerek meg szinte 0-24h-ban dolgoznak, nagyobb ütemben, mint ahogy jönne rá ellenszer.
    A Win7 egy internetbarát és főként internetre szakosodott op rendszer lesz, ezt számtalanszor emlegetik, de leginkább a Touch screen kiaknázásban értek el nagy előnyöket, meg ugye a videokártya téren. Sok vállalat és ember értékeli még a kis apró változásokat is, de vannak olyanok, akik majdnem a világ megváltást várják egy-egy változással, még ha nem is ezt, de egy nagy volumenü dolgot. A Win7 újításait szerintem sok cég tudná alkalmazni és találna is sok újítást, mert azért egy 16 GB-re települő op számtalan dolgot rejthet magában. Sajnos a MI országunk nem olyan, hogy ezt kitudja használni, értékelni tudja, hisz valljuk be, nagyon pénze sincs arra, hogy egyáltalán egy ilyen OP-al rendelkezzenek itt a vállalatok nagy része, nem, hogy még a megfelelő hardverrel. Egy biztos, amit nyújtani fog a WIN7 az XP és a Vista után, nem a mi országunkban levő cégek túlnyomó többsége fogja élvezni és nem is az itteni felhasználók túlnyomó része, hanem inkább egy sokkal gazdagabb államok és országok, lássuk pl.: USA, Svájc, Japán stb...
    Kár azon vitatkozni, hogy a vállalatnak miért érné meg, meg hasonló, mivel magunkat nem hasonlíthatjuk egyetlen más vállalathoz sem, ha csak nem külföldi anyacéggel van dolgunk, mert akkor ott ugye valamikor úgy is lesz pénz effajta dolgokra...

    Nem politizálni akarok, de én nem kételkednék abban, hogy mikor már megjelenik a Windows 7 és eltelik 5-6 hónap utána, a Parlamentben, Bajnai és Orbánnak már olyan notebookja lesz, amin a Windows 7 embléma virít a betöltésnél. Politikára mindig lesz pénz, cégek fennmaradására már kevésbé... Szerencsétlen Microsoft még is akkor mit tegyen, mikor már az XP-t cserélni kell mert foltozás után, foltozás jön, a Vistát, meg Redmondban jóformán a kukába dobták, már csak a WIN7 segíthet rajtuk... Kétségbeesés.
  • BlackRose
    #112
    Létezik 30 nap trial Adobe CS4 is (letölthető az Adobe honlapjárol)... elég hülyeség megvenni (mert nem kis pénz) mielőtt az ember ki nem próbálja.
  • vaddiszno
    #111
    Eddig mindig talaltam mukodokepes softot a torrenteken. Kezdokkel nem az a baj h fel kell rakni vmi softot hanem ami utana jon, amiko baxtat mindenfele aprosagert. Egyelore az Android Live egy vicc, ki lehet probalni. psp cs4 - ha tiszta a win akko felmegy, ua. a helyzet a cs3-al is, csak en nem fizetek ilyesmiert. Vegre mar felejtsetek el azt a baromsagot h aze nem megy egy soft me warez!!! Aki probalkozott az tudja a tobbiek meg minek lokik a mantrat.
  • gothmog
    #110
    Ez a lényeg. Ha megvásárolja a photoshopot, akkor az fel fog telelpülni. az xp-re is. Ha meg warez, akkor kuss. Töltsön le olyat, ami fut.
    Bár nyilván kifizette azt a rongyos 2500 dollárt, amibe a master collection kerül, hogy aztán inkább ne használja, mert "nem ment föl".
    lapleves: ezt muszáj félreértenem:
    "egy épeszű rendszergazda nem fog gizike mellett toporzékolni, hogy fel akarja rakni neki, mert gizikére reászarik."
  • ilf667
    #109
    pff te álszent majom
    windowst azért jó lopni, nem? szerencsétlen
  • lapaleves
    #108
    elfutott azon még a Caesar III is a régi szép időkben. csak arra akartam utalni, hogy az egyszerűsége miatt kevesebb gond volt vele, mint mondjuk egy xp-vel.
  • BlackRose
    #107
    Játékokon kívül és néhány multimédiás dolgon futott azon minden, sokkal jobban mint Win95/98-on. Nállam pl. ment rajta Office, Photoshop, Corel, Visual Studio, stb.
  • lapaleves
    #106
    "Az NT4 kicsit messze volt a stabiltól"

    ja. gondolom ezt tévébe láttad. szerencsétlenbe annyira nem volt semmi, hogy még az instabilitás se futott rajta.
  • B0nFire
    #105
    És mennyibe fájt neked az az Adobe Master Collection CS4, ami nem megy fel XP-re?! Support mit mondott? Reklamáltál? Én bírom az olyanokat, akik lewarezolnak egy (vagy több) speckó tört programot, amelyeknek a törés folytán ilyen-olyan nyavalyáik vannak, és utána még a földet is elátkozzák, amiből a szilíciumok kibányászták. Ha én megvenném az Adobe MC CS4-et és nem menne fel az XP-mre, bizony nagy huppot vágnék ki a supportnál, mert drága mulatság lenne. Az egy nagy bullshit, hogy nálad se XP se Vista nem megy a gépen, csak W7, mert a többinél állandó kékhalál van. Akkor talán az egész vas egy nagy rakás szar akkor, nem gondolod, amivel a W7 ideiglenesen megbirkózik, de azért nagyobb lélegzetvételű munkát ne vállalj be vele.
  • lapaleves
    #104
    tényleg a w7-ben van intéző menüből kapcsolható "rejtett fájlok megjelenítése"? úgyértem nem olyan isten háta megett klikkolgatós, hanem "view" --> "show hidden files".
  • lapaleves
    #103
    mennyi szagértő. nagyobb cégeknél eleve felülírnak mindent a helyi válaszfájlos telepítéssel, elég fejlett cég lehet, ahol kirakják az oem w7-et a júzernek. én anno belenéztem a Vista központi telepítésbe, ha rajtam múlna sose lenne, csinálhatsz mindent újra amid megvolt 2003 / xp-n. gondolom a 7 egykutya. amit meg nagyon gp-zni akarsz azt megírod valami kusztom adm-be vagy startup / logon scriptbe azt jónapot.

    egy épeszű rendszergazda nem fog gizike mellett toporzékolni, hogy fel akarja rakni neki, mert gizikére reászarik. az emberek 80 (=97) százalékánál már az 500mhz is sok volt, épphogy az egeret megtalálják. akinek meg az xp helyett win 7 jelenti a biztonságot a vállalatnál höhö.

    azt végig se gondoltam, hogy egykét éven belül normálisan használható linuxok is lesznek, én biztos nem piszkálnám már az ms szarságait. ha meg kompatibilitás miatt kell arra jó az xp is, egy rendes ris flat image-be csak az új drivereket kell pakolgatni. azok meg úgyis mindig vannak, a legújabb hw meg a 7 se fogja ismerni. nemtom van-e még egyátalán flat image...
  • BlackRose
    #102
    És persze minőséges és elég nagy teljesítményű tápegység. Pl. Chieftec.
  • BlackRose
    #101
    Mint végső megoldás... csak kevés VT-t támogató gép van azoknál a cégeknél amelyek IE6 ONLY intranet megoldásokat alkalmaznak.
  • BlackRose
    #100
    ??? nekem ugyan most már 3 éve nincs egy MSI sem, de mentek azok is 0-24 évekig semmi gond nélkül (és még mindég mennek a barátomnál, pedig van néhány amely már 6-7 éves). Különben az BX chipset-es lapjuk és a későbbiek a 90-es években... talán az MSI-nek voltak a legjobb alaplapjai akkor a piacon. Persze azért még nem árt megemlíteni, hogy az említett lapokból is kerülni kell a legolcsóbb modeleket. :)
  • [HUN]FaTaL
    #99
    Nem a felső kategóriás lapjaik szarok. Rengeteg MSI lapot láttam eldurrani, azóta én nem kérek belőle. :)
  • cateran
    #98
    Végül is az egyik legjobb tuninglapokat gyártó cég...de jah,szarok..
    (teszem azt MSI Eclipse plusban a tesztproci Core i7 - 920-at 2,67Ghz-ről kacagva felhúzták 4,0 Ghz-re standard hűtéssel..ja és az alaplap felszereltsége is példanélküli...)
  • [HUN]FaTaL
    #97
    MSI lapot én kerülném azért. :) Többivel nagyjából egyet értek. :)
  • [HUN]FaTaL
    #96
    XP módban defaultból ott az IE6, futtatható, már megfelelő VT-t támogató hardverrel.
  • BlackRose
    #95
    Nehéz igy kitalálni... de, hogy elmondjam az én kis "szabályaimat" amelyeket ha betartanak nem lesz soha gond (bár igy volt az én esetemben is és másoknál is akik meghalgattak):

    Alaplap: Intel, Asus, MSI, Gigabyte (Intel CPU esetében kizárólag Intel chipset-es), más alaplapot kerülni (nem jelenti, hogy nincs jó model de kockázatos a vállalkozás)
    Memória: Kingston, Corsair
    Grafikus kártya: Gainward, MSI, Asus, Saphire, Gigabyte, Leadtek (semmi más)

    Kerülni a többi kártyát is amely nem a fent említett gyártók terméke - Technisat SkyStar, Creative, Matrox és Canopus még OK :)

    Kék halál nincs, stabilitás tökéletes, köhögés sincs az ilyen gépeknél, nállam se és másoknál se akik meghalgattak. Az én esetemben a gépek általában 0-24 mennek mondjuk 3-6 havonta lesznek kikapcsolva ha elutazok néhány napra otthonról.
  • gothmog
    #94
    Lehet, hogy az a trükk, hogy nem telepítettél drivereket.
  • gothmog
    #93
    Windows xp-től kezdve a kékhalált csak hardver vagy driverhiba miatt láttam.
  • kirieger
    #92
    csak az a furcsa, ha hardver lenne akkor win7 alatt is összeomolna...most 5-ik napja megy a gép 0-24-ig.
  • kirieger
    #91
    kérlek nforce 610i single chip, a többi az aláírásomban.hja ram kingmax 2x2gb 800 mhz
  • BlackRose
    #90
    Mond milyen gépről van szó? Alaplap, chipset, memória, stb. mert ez amit irtál nem jellemző dolog.
  • BlackRose
    #89
    XP alatt láttam néhány kékhalált (nem túl sokat és általában driver vagy hardver hiba miatt), Vista és Windows 7 alatt még nem (persze az nem jelenti, hogy nincs). Négymagos procit nyomtam több mint fél évig Server 2003-on és tökéletesen működött, persze nem volt annyira smooth mint Vista/2008/Windows 7-el, de ment szépen. XP-t nem használok már évek óta... cégnél is Server 2003 a desktopon is volt mert IIS 6.0 nincs az XP-ben, és az útobi időben egy nagy multinál egy nagy ASP.NET alkalmazást fejlesztettem amely IIS 6.0-on futott (én és még kb. 800-an) :).
  • kirieger
    #88
    hja kimaradt: adobe cs4 master collection-t se az xp-re, se a vistára nem ment fel, ezt azt mindíg kihagyott, nem tudott telepíteni, win7-re kapcsiból felment, bár megjegyezném most nem megy ez se :@, újraraktam, mert újralehetett, devmi összeomlás jelentést küldözget, elindulni nem akar :( így reinstall után sem, mind a premier, mind a af