304
Retrokonzol-emulátor
-
rumkola #64 óhh faxom én ezt nem tudom végigolvasni sem, nemhogy megcsinálni :DDD -
#63 Az új fw már tudja húzni a cpu-t. (Az "apps" könyvtárba kerülnek be a sebességmódosító file-ok, mint alkalmazások)
A Zero-nak nálam hibátlan a hangja.
Szerintem egyelőre csak tedd fel az 1.03TD-3-t, és egy csomó problémád megoldódik. -
rumkola #62 Crash-ből kettő is szar, Earthworm Jim 1fps sincs, Zero Mission nem szaggad de recseg a hang.
Viszont a képernyővel semmi bajom, nem fodrozódik vagy mi.
Kéne csinálni FAQ-ot, mit hová másolni a gépen, mivel konvertálni, hogy törölhetőek a kína fájlnevű szarok róla, hogyan lehet húzni a cpu-t stbstb. -
#61 Én is ezért írtam legelőször, hogy a GBA emu hagy kívánni valót maga után... A Metroid Zero Mission pl szaggatott is. Amióta felraktam a legújabb cfw-t, nagyon sokat javult, egy próbát mindenképpen megér.
Melyik játékokat nézted? Én is lecsekkolom majd, ha hazaértem. -
rumkola #60 hát a gyári 1.1-es fw-vel elég sok gba game szarul fut (crash-ek, van ahol recseg a hang stb.), javít rajta az 1.03TD-3? -
rumkola #59 köszi! -
#58 Ugyan nem tőlem kérdezted, de Terensz épp alszik :)
Itt vannak.
Nekünk az 1.03TD-3 cfw van fent.
Terensz magyarította a menüt, csak még nem jött rá, hogy rakja rá a gépre :D -
rumkola #57 Hol vannak a firmwarek hackelt és official? Melyiket kell rátenni?
Köszi!
:) -
#56 Majd megnézed és megmondod: stabil-e.
Newerth: úgy látom, ez egy standalone dota lesz. Mégcsak nem is dota klón... -
#55 jolvanma' valahogy onigazolni kell, hogy peMzt adtal valami gagyi kinai muanyagert. Addig szo sem lehet rola, hogy ezert peMzt adjak amig legalabb a gep fizikailag nem lesz stabil (2009-beM ez aztan baromi nagy elvaras) :D
off:
inkabb nezd meg eztetetet!44 kene kerni beta kodot44!4 -
#54 Hát az -,- úgy jön ki Csangpongcsingcsüng gyárból, hogy nincs rendesen a helyén a kijelző. A használat során fogja rendesen megtalálni a helyét. Hát evvan... Ha valakinek gáz, vegyen psp-t duplapízér. -
#53 de ez milyen gaz mar, hogyha mered hasznalni a gepet, akkor "fodrozodik" LOL! :D -
#52 Akkor várjad, igen jó cucc :-)
Ha megjön: ne ijedj meg, hogy:
- ha nyomod a gombokat, fodrozódik a kijelző
- az emulátorok néha beszaggatnak
Rakd fel az legújabb firmware-t és toljad a játékokat. A fodrozódás pár óra játék után megszűnik, az új firmware-rel meg szinte tökéletesek az emulációk. -
rumkola #51 Jeeeebazzeg, elindult a csomagom!
:D -
#50 Nem, a wow nem fut rajta, bármennyire is szeretnéd :P -
#49 wowNÉGY -
#48 Tegnap óta szórakoztam vele még egy kicsit, változott a véleményem: pozitív irányban.
A custom firmware felrakása óta már tényleg szinte teljesen tökéletes a GBA emuláció, NES teljesen jó, SMS és GG tűrhető, bár néhány játék csíkozódik (van még hova fejlődni). NeoGeo-t 1 játékkal próbáltam, az szépen fut (Garou: Mark of the Wolves). SNES is javult és ami leginkább boldoggá tesz, fut rajta a Super Metroid Redesign! Természetesen a sima Super Metroid is :)
Kis apró jóság még, hogy a GBA emu mentése kompatibilis a GBA flash kártyámon tárolt mentéseimmel, tehát újra sem kell kezdenem semmit! -
#47 Ja, mellesleg superufo.com-ot ajánlom mindenkinek! Igaz, hogy nincs ingyér posta, de gyorsak, rendesen tájékoztatnak (nem úgy, mint a dx) és a csomagra 30 dolcsit írtak, így nem volt vám -
#46 Kicsomagolás :)
Ahogy ígértem, leírom az első benyomásaimat a gépről:
Külsőre impozáns, tapintásra nem kelt gagyi érzetet az emberben. Fogásra kényelmes, bár még nem játszottam vele huzamosabb ideig (a GB micro-nál 100x jobb). Nem recseg-ropog nyomkodásra, jól összerakott masinériának tűnik. Sajnos ez is ujjlenyomat-mágnes, mint a DS Lite, rajta is hagytam emiatt a fóliát, pedig nagyon utálom...
Mindhárom gép feltöltve érkezett, tehát azonnal ki tudtuk próbálni. Ami először feltűnik, hogy a menü kínai... Ki lehet azonban sakkozni (beszédes ikonok), hogy hol a beállítások menü, ott meg szerencsére nincs túl sok lehetőség eltévedni, könnyű angolra állítani.
Maga a menü egyébként nagyon gyors, mindenre azonnal reagál.
A firmware-t le is cseréltük gyorsan a legújabb rajongói custom fw-re, aminek első körben egy szép brickelés lett az eredménye :)
Ezután a masina emígyen bírt kinézni és látszólag nem is reagált semmire.
Szerencsére tényleg csak látszólag, mert viszonylag rövid keresgélés után kiderült, hogy kétféle kijelzőjű A320-as létezik. Mi az újabbat kaptuk és erre erőszakoltam rá sikeresen a réginek a driverét fw flashelés közben. Újraflasheltem a jóval, gond nélkül feléledt.
Emulátorokról: a SNES emu jobb, mint amire számítottam, a GBA viszont szerintem rosszabb... Sokan írták, hogy tökéletes, ez szerintem nem így van, de bőven játszható. Mindkettőnél leginkább a hanggal vannak gondjaim, csúszik, recseg, bugos... Még a CPS1 emut próbáltuk ki a Cadillacs & Dinosaurs-szal, az tökéletesnek tűnt, NES-t még fogom tesztelni hamarosan.
Dingoo játékokról: alapból telepítve vannak a gépre, angolul kommunikálnak szerencsére, nem kell őket netről vadászgatni. A 7Days Salvation első blikkre eleget tett az elvárásaimnak, kissé klisés, de jónak tűnik :) Hell Striker kicsit lassúnak tűnik (bár akkor még nem volt fent az overcolck progi), de nem rossz, a többi viszont futottak még kategória: arkanoid klón, snake klón, driftelős autós, stb.
Ezeknél a játékoknál jól "látszik", hogy nem a hangszórók hibája az emuknál említett recsegés, mert itt egész jól szólnak.
MP3, rádió: működnek, ahogy az tőlük elvárható.
Filmek: eddig lejátszott mindent (mkv-t nem próbáltam :)), feliratokat sajnos nem kezel... Talán majd később eszükbe jut.
Ebook olvasót és a hangrögzítőt nem próbáltam.
A Terensz által említett képernyő-fodrozódás az enyémen megszűnt, szerintem az LCD nem volt rendesen bent az előírt helyén, de a nyomkodástól belerázódhatott. Egyébként az övén is javult már a helyzet.
A hozzáadott kiegészítők: a fülest kb el lehet felejteni, elég rossz (pedig én félig süket vagyok)... AV kábel teszi a dolgát, ahogy az USB kábel is, hálózati töltőt nem tudtam kipróbálni, lévén amerikai szabványos. Ha jót akarsz, ne kösd ki a Dingoo-dat HDready vagy FullHD TV-re ;) A felbontása nem lesz nagyobb akkor sem...
Néhány "apró" design hiba: az AV kimenet a gép alján van, a kábele kicsit rövid; a fülhallgató kimenet viszont jobb oldalon kapott helyet, így játék közben zavarja az ember kezét :C Én a fülhallgatót raktam volna alulra, az AV-t a tetejére (ott amúgy sincs semmi a shoulder gombokon kívül), esetleg a töltő csatlakozóját is felülre tettem volna.
Ja, nem szereti, ha USB hosszabbítón keresztül van gépre kötve, nekem nem ismerte fel a winxp így. A win7 meg sehogyse (RC 7100-as bulid).
Összességében véve jókis gép lehet még ebből, ha javítanak az emuláción, illetve jönnek még rá saját fejlesztésű, igényes játékok (és ezekre ígéretet tettek a Dingoo-nál). -
#45 a jot athozhatnatok megmutatni ;)
btw ereztem, hogy valami ilyesmi tortenet lesz... gyerekcipoben jaro korai peldanyok... en meg varok vele, nem akarok sem pixel hibat, sem semmit ;) -
#44 Így is van. Elöljáróban annyit, hogy a 3 kütyü közül 1-nek tökéletes a kijelzője, 2-nél olyan gond van, hogy ha nyomsz egy gombot, a kép picit fodrozódik. 1-nél meg van a kép legalján pár hibás pixel. Egyik sem túlzottan zavaró játék közben, de akkor is: hiba.
A menüje nagyon jó.
(Legújabb fw-t még nem tettük fel)
Régi fw-rel:
- GBA játékokat kihúzza teljes képernyőre, így picit el van mosódva a kép, mintha tft monitort nem natívban használnál.
- SNES játékok tökéletesen futnak.
- 1 neogeo-t próbáltam, az nem indult el.
- 2 db CPS játékot próbáltam, mindkettő tökéletesen fut.
Majd este még tesztelem, egyelőre erre volt időm. -
#43 Megjöttek az ausztrál vadkutyáink Meglehetősen gyors volt, hétfőn adták fel a postán.
A mai nap folyamán rittyentek majd egy gyorstesztet! -
rumkola #42 ááá dehogy -
#41 Irígykedel mi? -
rumkola #40 akkor bekaphatod :DDDDD -
#39 A mieinket a mai napon postázták! \o/ -
rumkola #38 nekem még mindig out of stock, most már kezdek berágni...
-
#37 Nekem még nem :( Pedig aztat ígérték, hogy ezen a héten... Bár ki tudja, van még néhány órájuk :) -
rumkola #36 Na mizu, postáztak már valakinek? :DDD -
dickhead #35 A gba emu faszául működik,néhány játék nem megy rajta állítólag,de a 99%-a igen. -
BobaFett #34 Sziasztok !
Akinek van ilyen véleményezné egy kicsit ? leginkább a GBA emu része érdekel. működik rendesen ? futtat minden játékot ? van benne realtime save, meg cheat lehetőség ?, stb. -
rumkola #33 én írtam nekik, 2 hete hogy jó a fehér is, de az sincs.... -
#32 Ja, tényleg, a fehérről el is feledkeztem :) Így könnyű :P Én sajnos nem szeretem a fehér gépeket, így marad a várakozás... -
dickhead #31 Igen onnan rendelem,csak nekem a fehér színű is megfelel,az pedig van nekik,csak a fekete hiánycikk már egy hónapja. -
rumkola #30 Ja, PSP emu nem lesz itt még vagy 5 évig tutira....de lehet, hogy 10 -
#29 Dealextreme-ről rendelted? Mert akkor ezek szerint bent voltál azok között a szerencsések között, akiknek jutott az előző szállítmányból :) -
dickhead #28 Chinavasion-nál plusz postát is számolni kell,és lehet hogy vámot is,ahonnan én rendelem ingyen van a posta és nincs vám.
A gp2x nevű gépben sincs 3d-s támogatás mégis van rá psx emu,igaz a legtöbb játék lassú rajta,de az 200 mhz-es, a Dingoo meg a duplája.
Szóval 10 képkocka /másodperc helyett lehet hogy 20 képkocka / másodperc gyorsaságú emulátort tudnának csinálni rá,ami még így is lassú lenne egy kicsit,de már jóval élvezhetőbb.A psp emulációs következő gép meg szerintem kamu,jó ha a következő gép tökéletesen viszi a psx,netán az N64 játékokat. -
#27 Chinavasionon a kiírás szerint in stock. Superufo-ra ezen a héten érkezik. -
#26 A psx emu sajnos nem megoldható, nincs benne semmi 3d chip :(
Ígéretek szerint egy következő gépük majd psp-t is fog tudni. De még nem most, még tervezőasztalon sincs. -
rumkola #25 honnan a faxból fog megjönni, ha sehol nem lehet beszerezni? :S