402
Érdemes-e dolgozni?
-
n3whous3 #42 én is ismerek milliomosokat, nem tagadom -
kenomy #41 igen sokan dolgoznak feketén, mert rá vannak kényszerítve, a pénz kell és ha nem dolgozol nem tudod fizetni a számlákat, ezt elég sok vállalkozás kihasználja. -
n3whous3 #40 #38 -
#39 Két ember, nem egy.. Amúgy meg az ismerettségi körömből.. -
n3whous3 #38 tudod már ott elbaszta az a mocsok KSH az ilyet, hogy talán nem ÁTLAGOT kéne venni, hanem pl mediánt :DD:D:D:D Há bazz, elmész Moszkvába mi van, szarhúgy, alig élnek sokan ott meg, közben meg a legtöbb dollár milliárdos ott van az egész Földön (legtöbb milliomos egy városban, vágod), na már most pl ha lenne egy város, ahol él két ember, egyik keres 60k-t, másik 20 milliót, akkor az átlag 10,03 millió, lol
legalábbis gondolom valamit nagyon elszámolnak ezek, mert nem illene átlagokat szórni az arcunkba, mikor a leggyakoribb fizetést kéne figyelembe venni... -
#37 az utolsó mondattal nagyon egyetértek -
#36 Mondjuk hozzá kell tenni, hogy nagyon sok a minimálbérre bejelentett, de egyébként sokkal többet kereső emberke, szal lehet nem lőttem nagyon mellé a netto 150k körüli átlaggal.. -
kenomy #35 Nem hiába békés van a legrosszabb helyzetben, nálunk már minden céget tönkre tettek! -
#34 ez a simán keres 300k-t ezt nemtudom h te honnan szedted... -
#33 Nagyon sok más lehetőséged van, csak ezt nem tanítják az iskolában. Nézz körül a világban, ez a "melózz barom!" életfelfogás csak a nyugati társadalmakban megy, itt is csak az ipari forradalom óta. Én úgy léptem ki az utsó munkahelyemről, hogy nem volt konkrét ötletem, mi legyen, de beszélgettem emberekkel, érdeklődtem, nyitott voltam az újra, és a dolgok maguktól elrendeződtek. Nem robotnak születtél, ezt ne felejtsd el! -
n3whous3 #32 léol -
kenomy #31 na nálunk a legrosszabb a helyzet :D -
#30 Ezek 2008-as átlag bruttók, szóval igazad van. El vagyok tévedve úgy tűnik :| -
#29 Megye, Magyarország Átlag fizetés (HUF) Az országos átlaghoz mért hányad
Budapest 235 363 123%
Győr-Moson-Sopron 192 622 101%
Magyarországi átlag 191 046 100%
Komárom-Esztergom 188 155 98%
Fejér 183 218 96%
Vas 180 145 94%
Pest 179 664 94%
Zala 160 397 84%
Hajdú-Bihar 158 869 83%
Veszprém 158 520 83%
Bács-Kiskun 157 722 83%
Baranya 156 506 82%
Borsod-Abaúj-Zemplén 155 732 82%
Heves 155 655 81%
Jász-Nagykun-Szolnok 154 370 81%
Csongrád 153 121 80%
Szabolcs-Szatmár-Bereg 151 348 79%
Tolna 151 317 79%
Somogy 149 085 78%
Nógrád 147 907 77%
Békés 144 208 75% -
kenomy #28 ők csak a vízért jönnek majd :)
-
#27 azok a zsidók akik belőled élnek -
kenomy #26 Persze dolgozik az ember becsületesen, csak hát egyszer majd én is szeretnék családot stb. akkor hol lesznek azok akiket most én tartok el? Fognak-e ők eltartani engem? -
#25 hülyeség az, hogy kár a pénzért dolgozni. manapság az emberek többsége nem tudja azt dolgozni, amit szeret, örül ha egyáltalán van munkája. pénz nélkül meg mit ér az egész? persze, szeretet, egészség, többi már jön, hát ez szép és jó, de mindenki tudja hogy f*szság. nem mondom hogy ez jó, sőt, kifejezetten rossz ez a pénzközpontú, monoton életet követelő rendszer, de mi mást tehetsz. ja igen, elveszel egy milliomos csajt, és élsz rajt, már ha ez elég életcél neked. -
#24 Olyan simán azért nem. Bőven vannak még 100 alatti fizuk. -
#23 Sok mindent csinálok, amivel szívesen töltöm az időmet. Fotózok, operatőrködök, írok, festek... Nem mondom, hogy nincsenek necces időszakok, most például karcolom a nullát anyagilag, de olyan isten nincs, hogy pénzért cserébe valaki csicskája legyek. A titok nyitja a sok ismerős, mindenkivel jóban kell lenni, adj, hogy kaphass, és jönnek a lehetőségek. És a legfontosabb a hit, hogy holnap is élni fogsz, és ehhez nem kell pénz.
Folytathatnám oldalakon át, de nem tudom, érdemes-e :) -
kenomy #22 igazad van:)
-
#21 Az éppen nem hal éhen nálad mit takar, ember??? Két átlagos keresetű emberke (élettársak, házastársak tökmind1) simán keres 300k-t egy hónapban. Abból azért már illik összehozni a nem-éhenhalást.. -
#20 A kérdés inkább úgy helytálló, hogy érdemes-e nem becsületes útra térni :D -
n3whous3 #19 ja értem zenészművész -
#18 Nem érdemes dolgozni more'
Éldegélj a segíjbű
-
n3whous3 #17 de azt még elárulhatnád, hogy mit csinálsz úgy kb -
#16 ezzel még több embert kényszerítenél robotsorba.... mire jó az? -
kenomy #15 Ez nem kisebbség ellenes téma ezt hangsúlyoznám! -
kenomy #14 Dolgozhat az ember és ha az adók után még marad pénze, akkor épp nem hal éhen. Szerintetek miért van az hogy nálunk olyan a támogatási rendszer amilyen? Feltételekhez kellene kötni néhány dolgot Pl. gyes ne járjon alanyi jogon legyen az is munkaviszonyhoz kötve, ne csak a gyed. -
#13 Definiáld a "dolgozik" fogalmat. Természetesen érdemes, de csak akkor, ha olyasmit csinálsz, amit ingyen is szívesen megcsinálnál. Csak a pénzért kár elbaszni az idődet, viszont az emberek 99%-a ezt csinálja. Mire nyugdíjas lesz, már élni sincs kedve. Én 25 évesen léptem ki a mókuskerékből, évente max 30-40 napot töltök munkával, és mégsem halok éhen, utazok, szórakozok, és senki nem baszogat, ha délig ágyban maradok. Így is lehet csinálni, csak a társadalom nem ezt tolja a fiatalok agyába... Tanulj, dolgozz, adózz és rohadj el, ez az üzenet manapság :S -
Jocex #12 Egyet értek N3whous3-al. Ha nem dolgozol, meghalsz, ennyi:D. Dolgozni kell, és azzal nem értek egyet hogy nem marad a hónap végére a keresetünkből semmi. Ha így lenne szerintem már sokan éhen haltak volna. Valamennyit csak félre tudnak rakni nem?
Vagy olyan akarsz lenni mint a kisebbség? -
n3whous3 #11 mire gondolsz? -
#10 akinek van esze az olyan munkába vagy vállalkozásba kezd amit szeret és emellett marad ideje "élni" is.
ezen már én is gondolkodtam, lehet becsületesen dolgozni a szürke hétköznapokért h 60 ezerből megélj, vagy kérhetsz az ördödtől segítséget aki mindent megad a becsületedért cserébe. -
n3whous3 #9 ja értem, újabb cigánytopik? :D -
kenomy #8 igen csak a baj az hogy ezt már a rendszer váltáskor elbaszták, mert akkor nem léptek, és most itt tartunk
-
n3whous3 #7 Végzettség az fontos, ha nincs, akkor nem érdemes :D Nem tudok mit mondani komolyan, valamit csak kell csinálni, hogy megéljen az ember. Ebben a retek országban nem lehet spórolni ez tény -
kenomy #6 és igen is vannak emberek akik piszkosul kihasználják azt hogy ők bár nem dolgoznak, mégis jól élnek. Mondok egy példát, nézd meg azokat akik ott vannak 21-22 évesek három gyerekük van soha nem dolgoztak és még is vígan élnek. Van lakásunk mert ugye kaptak szocpolt, és más meg gürizik és kap egy nagy semmit. Ez ma Magyarország azokat támogatjuk akiket nem kéne. Ja és még ő mondja neked, hogy hülye vagy te dolgozol???
-
#5 lopjál csaljál hazudjál és ne kapjanak el
vagy dolgozzál feketén, így nem kell leadni a fizetésed felét a kizsákmányoló zsidó kormánynak
vagy halj éhen -
n3whous3 #4 Persze, csak az a helyzet, hogy egyébként is létezik már ilyen topik -
kenomy #3 igazad van nem tehetünk róla de azért lehet róla beszélni. Vagy nem?