128
Utazási betegség, mit tegyek ellene?
  • fogantyu
    #128
    A Homeogene-t én is próbáltam már. Nekem használt, hamar csillapította a torokfájásomat.

    Ilyen alapon azért a méz is lehet csodaszer, meg a tea, főleg a C-vitamin. Igazából bárhogy is nevezzük őket, a lényeg, hogy pozitív hatást lehet velük elérni, és segítenek a tünetek enyhítésében.
    Nyilván egy orvost nem helyettesítenek. De az otthoni kezelésre tökéletesen megfelelnek, de nyilván csak enyhe tünetek esetében.
    Abszolút nem vagyok elfogult sem a homeopátiával, sem a házi praktikákkal, de az eddigiek azt bizonyítják, hogy egy próbát megérnek : )

    Az egyedi termékeket pedig homeopátiával foglalkozó szakemberek állítják össze személyre szabottan. Ez egy néhány órás beszélgetést vesz igénybe általában. Ha érdekel a téma, érdemes utánaolvasni a neten.
    Az egyszerűbb homeopátiás készítményeket pedig gyógyszertárakban tudod beszerezni.
  • katakpult
    #127
    Ez tényleg nagyon érdekes, mojito!
    Mondjuk én még csak egy fajta készítményt próbáltam, a Homeogene9-t, ami torokfájásra való. Nem vagyok elfogult, de tény és való, hogy segített. Ennek ellenére nem tartom csodaszernek.
    Másrészről, amikor bementem a gyógyszertárba, nem kérdezte meg tőlem a patikus, milyen környezeti hatások értek, és nem kellett elmesélnem az élettörténetemet sem:-)
    Szerintem ez nem ezekkel a készítményekkel működik. Nem is hallottam róla, hogy előállítanak ilyen egyedi termékeket.
    Egyáltalán hol? Bemész bármelyik patikába és megcsinálják?
  • mojito10
    #126
    Ezt olvastam egy helyen: "A homeopátia egy holisztikus gyógymód, mert az egész embert figyelembe veszi (tehát a testi, lelki, szellemi, és energetikai szinteket egyaránt) a gyógyszerek kiválasztásánál; minél krónikusabb vagy súlyosabb egy betegség annál nagyobb jelentősége van ennek. A beteg egész élettörténetét - a fogantatástól napjainkig, az őt ért környezeti hatásokat figyelembe vesszük." - Szóval mindent figyelembe vesznek ilyenkor...a lényeg annyi hogy teszem azt van három ember, mind a háromnak ugyan az a baja, erre ugyan azt a gyógyszert kapják normál esetben, a homeopátia viszont figyelembe veszi a tüneteket, és ez a három ember 3 különböző szert kap, ami a lehető legjobban lefedi az összes tünetet. Ezt nem én találtam ki hanem olvastam, szóval nem leszólni:P:) Érdekes az biztos.
  • lolita200
    #125
    Ezzel nem értek egyet mojito! Szerintem pont ugyanazokat a készítményeket lehet kapni a drogériákban, nem? Úgy értem, ha valami kapható patikában meg drogériában is, biztos ugyanaz. Hogy gyengébbek-e a patikán kívüli szerek, nem tudom. Én mindig gyógyszertárban veszem, ha kell. Mondjuk, én csak egyetlen fajtát alkalmaztam eddig, úgyhogy csak arról tudok nyilatkozni.
    Egyébként, mi ez a személyre szabott dolog? Erről még nem nagyon hallottam. Hogy működik? Bemegyek a patikába és a hajam színéhez kapok egy megfelelő készítményt? :D
    Na, de komolyan érdekelne, mert erről még ezidáig nem hallottam.
  • mojito10
    #124
    Én is egyet értek azzal hogy a drogériákban forgalmazott készítmények nagy % nem hatásos, de persze vannak olyanok is amik nagyon jók. Meg kell találni a megfelelőt. Persze ez a homeopátiában kicsit nehezebb mert ott sokkal személyre szabottabban megy a készítmény kiválasztása. A gyógyszer majdnem mindenkinél ugyan olyan jól működik, a homeopátiás készítményeknél ez másképp van,persze ez attól is függ hogy komplex készítményről van-e szó. Minket édesanyánk régebben csak ilyen szerekkel kezelt, gyerekeknek jobb is mert nem zavarja meg az immunrendszert!
  • Thaison
    #123
    Szerintem a homeopátiánál érdemes arra gondolni hogy természetgyógyászat, gyógynövények-->anno ezeket használták és meggyógyultak tőle az emberek, ma a fejlett kultúrákban, nyugati országokban bizalmatlanságot keltenek az ilyen régebben bevált dolgok, mert megszoktuk hogy bekapunk egy gyógyszert és az már biztos hogy jó lesz miközben nem gondolunk arra hogy lehet többet árt mint használ hosszútávon. Ezzel nem azt mondom hogy gyógyszert nem szabad szedni, komolyabb esetekben mindenképp orvoshoz kell fordulni,de enyhébb esetekben teljesen jól kezelhető a betegség homeopátiás készítményekben. A hitről meg annyit hogy ez sem arról szól hogy te most hiszel és meggyógyulsz, csak arról van szó hogyha folyton azt mondod magadnak hogy nem használ meg nem fogsz meggyógyulni akkor szedhetsz te akármilyen gyógyszert akkor sem fogsz meggyógyulni, a pszichés dolgok nagyon befolyásolják a gyógyulást. Én sem hittem régebben ezekben a készítményekben,de azóta változott a helyzet...! @ kamilla6666: Mit szedtél a torkodra, milyen készítményt?
  • kamilla6666
    #122
    Lehet, hogy lehet kapni drogériákban is, de nem gondolnám, hogy azért, mert nem tartalmaz semmi hasznosat.
    Én tavaly próbáltam ki először, és bevált. Elkezdett fájni a torkom, a patikus ajánlotta, gondoltam kipróbálom. Nem tartom csodaszernek, de meggyógyultam tőle. Igaz, ittam mellé teát, próbáltam pihenni, bár azt gondolom, ezt az antibiotikumok mellé is tanácsos betartani.
    Azt hallottam, az orvostársadalom azért is volt anno, meg talán van most is ellene a homeopátiás szereknek, mert nagyon olcsó, és ugyebár nem vényköteles. Szóval, nekik nem sok hasznuk származik belőle. Nem mondom, hogy ez feltétlen igaz, de lehet benne valami.
    Nem vagyok elkötelezett híve ezeknek a szereknek, de tény és való, nagyon szimpatikus, hogy fele annyiba kerül, mint egy antibiotikum. Azt tudom, hogy egyszer már meggyógyultam tőle, úgyhogy messzemenő következtetést még én sem vonok le.
  • alexandra232
    #121
    Sziasztok Srácok !

    Szerintem is placebo az egész homeopátia, az már kicsit hihetetlen, hogy egy kis fűszernövénytől egészen kigyógyulhatsz akár az allergiából, meg a bogyók is szerintem csak átverések, bár sok kutatás folyik ezügyben, azért megvárom, hogy mi lesz a vége, lehet tényleg van benne valami, de szerintem ez olyan mint a szellemes sztori, valaki elhiszi, hogy léteznek valaki meg nem... :S
    Mondjuk nagyanyám nagyon mélyen benne volt ezekben a természetgyógyászati mizériákban, volt is egy könyve amiben leírta milyen növénynek, milyen hatása volt, most akkor mi is van ?!
  • analfa
    #120
    De több értelme gyakorlatilag nincs szerintem. Ezek a cuccok nem tartalmaznak semmi olyat, amiért érdemes lenne szedni őket. Nemhiába lehet kapni drogériákban is.
  • monkeymajom
    #119
    ennyi erővel az ember ehetné a földet is ha elhinné,hogy meggyógyít mindent...mégsem láttam eddig földet nyammogó embert a gyógyulásra várva.
  • mámászítá
    #118
    Én semmilyen cikkeben sem olvastam, hogy a homeopátiás készítményekben lenne placebo. Ezt meg honnan szedtétek ?
  • Rubenvagyok
    #117
    Igen elvileg az, de a legjobb az egészben, hogy a homeopátiáról kiderült hogy nincs placebohatása
  • krittana
    #116
    persze, a placebo az gyakorlatilag semmi, lehet akár tiszta víz is...a lényeg, hogy elhidd, hogy az gyógyszer, így saját magadat gyógyítod meg
  • penbutter
    #115
    meg nyilván nem árulnák gyógyszertárakban, ha nem lenne benne semmi... Amúgy az általad említett esetnél sincs feltétlenül placebo, lehet, hogy pont a hidrogén, az oxigén vagy a klór gyógyítja meg, soha nem tudhatod:D
  • Kasabian
    #114
    A placebo hatás nem attól függ, hogy "szerepel-e a homeopatikus készítményeknél", mert ezt a személy és a gyógyszer közti viszony, hit, remény, stb váltja ki.

    Ha beteg vagy, és adok neked egy varázsitalt hogy ettől most meggyógyulsz (legyen a varázsital mondjuk közönséges csapvíz de erről csak én tudok pssssszt), és meg is gyógyulsz, nah akkor van placebo.
  • Balumann
    #113
    Érdekes, hogy pont az agykontrollban nem hiszel, homeopátiában meg igen... :D Az agykontroll amúgy nem hit kérdése, nagyon jó és hasznos technika, azonban isten nem leszel tőle és sokat kell gyakorolni ha pl. tényelg megakarod tanulni akár a villámolvasás technikát (ránézni egy hosszabb szövegre, könyvoldalakra, és azt meditációs állapotban előhívni és elolvasni), vagy hogy tényleg bármikor el tudd lazítani magadat, el tudd "felejteni" a fájdalmat (pl. volt asszem naplóban egyszer egy interjú egy agykontrollt gyakorló nővel, aki érzéstelenítés meg minden ilyesmi nélkül, fájdalom nélkül teljesen éberen szült), stb.

    Azok csalódnak az agykontrollban, akik azthiszik a tanfolyam után már mindent fognak tudni és istenek lesznek.
    Ha beteg vagy, akkor a negatív gondolatok (természetesen nem közvetlenül, hanem stressz, és érzelmek folytán), nyugtalanság, stb. akadályozzák a természetes gyógyulást. A hit valamiben hogy segít, vagy egyszerűen csak a gyógyulni akarás és hit abban, hogy meg tudsz gyógyulni segít a szervezetnek a gyógyulásban. Az agykontroll már ilyen szempontból is nagyon hatékony, és meditáció miatt még hatékonyabb (érdemes a meditációról is olvasni, nem csak az agykontrollban tanult meditáció jó ilyenre, pl. itt, és még csak tanfolyamot sem kell végezni hozzá).

    Lényegében a meditáció, önszuggesszió (hit az egészségben, cél elérésében), és ilyenek tartoznak bele az agykontrollba. Azért javasoltam hogy a könyvet aki tudja, olvassa el, mégha nem is lehet így elsajátítani AZT a mélyebb meditációt.

    Én a homeopátiával, reikivel meg ezekkel pártatlan maradok (tehát függetlenül attól, hogy van-e valami hatásuk), normális esetben ezekre tényleg semmi szükség.

    Ez az utazási betegség viszont olyan szempontból viszont kérdéses, hogy tényleg pánikbetegségszerű-e, vagy ez egy olyan dolog, amihez hozzá kell szokni (aminél nyilván a gyermekkor a meghatározó).

    Akinek van ilyen problémája, mikor jelentkezett először ez a rosszul lét? Gondolom korábban is utazott már mindenki valamennyit.
  • dronkZero
    #112
    Jaj, nem fejeztem be az alkoholos példát:

    Szal ezzel az eljárással létrehoztunk (100% a homeopátia szabályai szerint!) egy Alcoholum 40X nevű szert, ami jó szédülés és hányinger elmulasztására, gátlásossá tesz, javítja a járművezetési teljesítményed, és növeli a potenciád.

    Te komolyan elhiszed ezt, hogy ez működhet? Ezt állítja a homeopátia!

    (Emlékeztetőül: a homeopátia alaptétele, hogy ha egy szer töményen "valamit" okoz, akkor végtelenre higítva-rázva a "valami" tünetek kezelésére lesz jó. Az alkohol töményen szédülést, hányingert okoz, csökkenti a gátlásokat, rontja a vezetési teljesítményed és csökkenti a potenciát.)
  • dronkZero
    #111
    "Neked mindenre a placebo hatás a megoldás, próbálj meg túllépni rajta! Bizonyított tény hogy ez nem szerepel a homeopatikus készítményeknél."

    Linkeld a bizonyítást, és hiszek neked!
    Mi az, hogy "mindenre a placebó hatás a megoldás"? Az a sztenderd összehasonlító eszköz. Ha valaki csak a vele való foglalkozás, meg a hit hatására lesz jobban, azt placebóhatásnak nevezzük. Létezik, van hatása, ezzel _kell_ összehasonlítani a vizsgálandó szert, mert a kezeletlen csoport kevésbé gyógyul a placebóval kezelthez képest, ezért lenne pontatlan úgy összehasonlítani, hogy kezelt vs kezeletlen.

    Miért védesz valamit, amit még csak nem is ismersz? Az a nagy büdös helyzet, hogy egyrészt nem nagyon hajlandóak a homeopaták tesztelgetni a cuccaikat, mert drága (és mert nagy részük tudja azt is, hogy felesleges, nincs mit kimutatni), másrészt ha végeznek vizsgálatokat, akkor meg vagy az jön ki, hogy tökmindegy, hogy homeopatikus készítményt adsz a betegnek, vagy tiszta vizet, vagy kihoznak ilyeneket, hogy "akár hat órával lerövidíti az influenza lefolyását"(Oscillococcinum). Aha, egy akár hetekig is eltartó betegségnél igen precíz kimérni a hat órát, meg azért a hat óráért nyilván megéri kifizetni bármennyi pénzt is... Te az ilyenektől nem mászol falra, neked nem ordít erről az egészről, hogy hülyítés?

    "Másik hogy a víz és cukorgolyó elméleted eléggé légből kapott mivel minden szernél le van írva hogy miből és hogyan készült."

    Te minek neveznél egy olyan szert, amit 40 lépésben a tízszeresére higítanak? Tehát: veszel egy rész alkoholt. Hozzátöltesz 9 rész vizet, összerázod. Ennek kiveszed 1 részét, hozzátöltesz 9 rész vizet, összerázod. Elismétled 40szer.
    A végén lesz egy keveréked, ami 1:10^40 keverési arányú. Várj, még egyszer:
    1:10000000000000000000000000000000000000000
    Szerinted van még benne valami az eredeti anyagból? Lehet, hogy valaha, valahol volt kiindulási anyag, de a végleges készítménybe már egy molekulája sem került nagy valószínűséggel.

    "Na mind1 ha nem hiszel benne akkor nem."

    Ha már valamihez hit _kell_, ott nagy az átbaszás esélye. Ha valami hit nélkül nem működik, akkor az nem működik. Az lenne az orvostudomány (egyik) célja, hogy kiválasszuk az objektíven működő dolgokat az összes többi közül. A homeopátia az "összes többi dolog" közé tartozik.

    "Azért mert az oltás is így működik azért más már nem is mehetne így? Nem értem."

    Nem, azt csak megemlítettem, hogy nagyjából az oltás működík úgy, mint amit leírtál. A homeopátia ettől teljesen független dolog, ettől teljesen független az, hogy nem működik.
  • Rubenvagyok
    #110
    Neked mindenre a placebo hatás a megoldás, próbálj meg túllépni rajta! Bizonyított tény hogy ez nem szerepel a homeopatikus készítményeknél. Többszörösen tesztelt így ez kiesik! Na mind1 ha nem hiszel benne akkor nem.
    Másik hogy a víz és cukorgolyó elméleted eléggé légből kapott mivel minden szernél le van írva hogy miből és hogyan készült.
    Azért mert az oltás is így működik azért más már nem is mehetne így? Nem értem.
  • dronkZero
    #109
    "Amúgy a szervezetben van egy természetes öngyógyító folyamat ami segíti a szervezet gyógyulását. Na ebben segít a homeopátia "

    Eddig egyetértek, de ezt az orvostudomány placebóhatásnak nevezi, és messze nem "tud" annyit, mint amit a homeopaták(agykontrollosok/reikisek/egyéb hiten alapuló módszeresek) állítanak.

    "a megfelelő antianyagot előállítani, hogy a szervezet hatékonyan védekezhessen."

    Ez viszont teljesen légből kapott állítás. Az oltásoknak van hasonló hatásmechanizmusa, "ellenanyag" meg vírusos betegségek esetén értelmezhető csak, bakteriális fertőzés nem ellenanyagos téma. (ha jól tudom)
    De ennek semmi köze a homeopátiához.
  • dronkZero
    #108
    Nem, én azt mondom, hogy egyetlen homeopátiás készítménynek sincs mellékhatása, ugyanúgy, ahogy hatása sincs. Egyáltalán semmi. Mindegyik szer, bármi is a neve, semmi más mint tiszta víz, vagy cukorgolyó, mindenféle hatóanyag nélkül.
  • Rubenvagyok
    #107
    Amúgy a szervezetben van egy természetes öngyógyító folyamat ami segíti a szervezet gyógyulását. Na ebben segít a homeopátia ami a szervezetnek segít a megfelelő antianyagot előállítani, hogy a szervezet hatékonyan védekezhessen.
  • dalma5
    #106
    Akkor hogy lehet, hogy tényleg van olyan homeopátiás gyógyszer, aminek nincs mellékhatása? Vagy ez csak a látszat?
  • dronkZero
    #105
    A lottó nem biokémia, egy élő szervezet meg egy kicsit összetettebb, mint 90 számozott golyócska...
    Emellett nem tudsz "célozni" egy gyógyszerrel, ha beavatkozol a szervezet működésébe, akkor abba "be van avatkozva". Ennek egy része az a hatás, amit el akartunk érni, a többi meg mellékhatás.

    De erről már jobb lenne inkább egy orvossal/gyógyszerésszel beszélgetned.

    Illetve van ugye a placebóhatás, ami a várt hatás elérése, hatóanyag híjján, de pont ezzel szokták összehasonlítani a hatóanyagok hatékonyságát. Ha hatékonyság==placebó hatékonysága, akkor ott jó eséllyel semmilyen hatás nincs.
  • Rubenvagyok
    #104
    Tehát aminek nincs mellékhatása annak nincs hatása? Ugye tudod hogy most elég nagy hülyeséget mondtál. Azért mert valami hatásos annak valahol rossznak is kell lennie? Szerintem ez nem így van. Ez olyan hogy ha nyersz a lottón akkor utána valami rossznak kell történnie veled?
  • dalma5
    #103
    Lehet 1x sokat ivott és elfajultak az események...

    Hát a dedalont ismerem, de az nem homeopátiás. Állítólag van valami cocculine, de nem tom, hogy 1általán ez-e a neve:D
  • dronkZero
    #102
    Egyébként az, hogy nincs mellékhatásuk, az egyenes következménye annak, hogy nincs hatásuk se...
  • dronkZero
    #101
    Hát, ezt elképzelni nem tudom, hogy hol hallottad, mert egészen konkrétan egy Hahnemann nevű arc találta ki ezt a dolgot kicsit több, mint kétszáz évvel ezelőtt. Ő, egyszemélyben. Követői vannak még. Ennyi. Egyetlen ember agymenése, ami valahogy népszerűvé vált és máig fennmaradt, annak ellenére, hogy objektíven semmi nem támasztja alá a dolgot, az elmélete meg homlokegyenest szembe megy mindennel.
  • dugipofi
    #100
    ez érdekes,lehet így volt,lehet hogy nem,de amúgy ezekben a homeopátiás szerekben az a jó hogy nincs mellékhatásuk,illetve ha van akkor is nagyon kevés....tud vki jó homeopátiás szert utazási rosszúllét ellen???
  • dalma5
    #99
    Állítólag mondjuk volt valami nagy távol-keleti homeopata, aki x 1000 évvel ezelőtt élt, és nemrég megtalálták az ő kapszuláit, amik még mindig működtek! Mondjuk mivel homeopátia ezért persze, hogy működtek... :D
  • dronkZero
    #98
    Homeopátia is hasonlóan nagy humbug, az alapvető elképzelései mindennek ellentmondanak, amit a világról tudunk.
  • dalma5
    #97
    Hát én agykontrollban nem hiszek. Homeopátiában még igen, meg placeboeffektben de az agykontroll az már kicsit sok.
  • Balumann
    #96
    Az Silva féle agykontroll könyvet mindenkinek nagyon erősen ajánlom, mégha a meditációt nem is sajátítjátok el, és esetleg nem is hisztek el belőle sok mindent.

    Dalma, erre mondtam hogy sokan félreértik, hülyeségekre próbálják felhasználni. Az agykontroll nagyon sok mindenre jó, de lehetetlen dolgokra nem.
  • dalma5
    #95
    Agykontroll. Az mindenre jó xD
  • dugipofi
    #94
    amúgy ebben az agykontrollban van vmi,azért nem hiába jár meg végezte el sok ember mert betegségek gyógyítására is jó pl ha vkinek lelki gondjai vanank stb.....amúgy az utazási betegségekre van vmi jó szer???
  • Rubenvagyok
    #93
    Hát így tényleg elég hülyén hangzik az tény, de amúgy mint agykontroll lehet benne valami. Itt gondolok arra, hogy ha beteg vagy és nem is akarsz meggyógyulni akkor sokkal nehezebb mintha küzdesz magadban és ösztökéled magad azzal hogy igenis túl kell ezen lépni.
  • dalma5
    #92
    Én mindig hülyeségnek gondoltam ezt az agykontrollt. Szomszédom mesélte, hogy végigjárt 1 tanfolyamot, aztán lesérült a lába. Elképzelte, ahogy valami manók helyrerakják a lábát, vagy valami ilyesmit magyarázott, én meg alig bírtam ki röhögés nélkül.
  • Balumann
    #91
    Hát de ha belegondolsz, nem is az agykontroll az ártalmas, ezt nem lehet az agykontroll ellen érvként felhozni. Tudni kell, hogy betegség nem csak "lelki" eredetü lehet, hanem pl. táplálkozáshiány, egészségtelen mozgásszegény életmód, valamilyen káros anyag hatása, vagy valamilyen vírustól/baktériumtól is... a fájdalom valami rossz állapot jele, és vszínűleg nem oldja meg a fájdalom elmulasztása. Kurva egyértelmű a dolog, mégis ez okozta több agykontrollt tanult ember halálát és ez miatt támadták ha jólemlékszem.

    A lényeg, hogy normális esetben (egy kis tájékozottság mellett) nem lehet ártani vele.
    Amúgy lehet el van túlozva, nem csak egyszerűen az önszuggesszió meg meditáció hat. Pl. sokan írták hogy a látásukat javították meg, namost biztos hogy mikor ezt elhatározták, folyamatosan próbálgatták hogy tényleg javul-e. Namost az már egy olyan tényező, ami javulást okoz. Namost az emberek nagy részének fogalma sincs arról, hogy szemtréningel kb. 110%-osra lehet javítani a látást és kancsalságot is (még csak fizetni sem kell semmiért, latastrening.hu -n le van írva minden!), csoda hogy csodának tekintik?!
    Szerintem ugyan így működik minden, lefogyni sem fogsz akkor ha ugyan úgy zabálsz mint ahogy előtte, sok hízlaló akármit.

    Jah, próbálhatná valaki utazási betegség ellen.
  • dronkZero
    #90
    Érdekes, mert Silva meg hangsúlyozza, hogy ezzel _lehetetlen_ ártani. Ami már önmagában véve egy elég...furcsa állítás. Én pl ilyen dolgot nem ismerek másikat az egész világon...

    Mindenesetre őrülten el van túlozva a dolog az objektív hatásosságát tekintve.

    Utazási betegség ellen kipróbálja valaki majd?
  • Balumann
    #89
    Amúgy lehet veszélyes az agykontroll, ez tény. Amiről hallottam én is, pl. hogy mivel a fájdalmat is el lehet vele "tüntetni", nem vette észre hogy kialakult valamilyen betegsége, amitől egyszercsak meghalt (bár sztem ez is hülyeség, a fájdalmat mindenképpen érzi, csak utólag tudja "háttérbe szorítani"). De a többi az szerintem hülyeség.