MechWarrior Online

← ElőzőOldal 130 / 130

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sir Quno Jedi
Én ezekben mindiga zt szerettem, hogy összeszedhettem akilõtt mech-eket, alkatrészeket és megpimpolhattam belõle a saját mechjeimet, sõt vihettem a zsákmányoltakat is, meg foadhattam pilótákat rájuk, akinek sját jellemük/képzettségük/hari stílusuk/moráljuk/fegyelmük volt.

Imádtam megszerelgetni a saját mechjeimet és összeállítani a nekem tetszõ konfigokat, eljátszani a hûtéssel, a fegyókkal, generátorokkal, elhárítókkal stb.-stb. Isteni kis mérnöki agypróba volt. Nem egy "kreálmányom" az elsõ fullsalvo-nál megszaladt reaktorral végezte a kukában... :D Jah kérem, sokat kell gyakorolni, tesztelni.

Így legalább volt értelme egyben leszedni a fegyókat a mech-ekrõl és igyekezett az ember "épségben" megõrizni az ellenfeleket.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Fenrir
Köszi, akkor elkezdem rendelni õket :P

A halál csupán a kezdet...

Fenrir
Jaja, ez jó kis bolt, szeretek odajárni.

Ott vettem az elsõ AD&D alapdobozomat is, a Dark Sun-t :)

nvm, elõbb jár a szám mint az eszem, látom ezen a silverlandos oldalon vannak könyvek angolul is, már csak egy angol vs magyar regénycím táblázatot kell lõnöm :)

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

apropó könyvek, nem tudja valaki hogy angol nyelven 8fõleg a még magyarul meg nem jelent) könyvek beszerezhetõek bp-n fájdalom mentesen? (magyarul könyvesboltból nem Kínából rendelve, stb...)

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

igen, tudom hogy a multi adta el, elvégre én is amiatt nyomtam csak :)
de azért remélem a mostani mw mögé is odateszik a multit (jobban mondva nem is, lehetne azért még többet ebbõl kihozni jóval...)

a skill rendszer meg elvileg nem ördöngösség, de mégis az, egyrészt nem lenne jó ha egy bf féle fegyver unlock/badge rendszerrel lerendeznék...
illetve amit mondasz az sem az igazi, mert pl a táblásban a piloting/gunnery skill nagyon nem errõl szól, és ez a "jobban hûl a mech a pilóta skilljétõl" azért nagyon nem lenne frankó, meg pl a célzás is amit mondasz a legjobban utált dolog fps-ekben..., ha már pontatlanság kell akkor az ironsight mozogjon intenzívebben (jelen esetben a célkereszt...), de ne lõjön 60fok-al balra a puska az ironsightól mert "béna a katona" (nyilván nem tökéletesen pontos point and click fegyver kell, de a fegyver standard szórásán megint csak nem változtat a pilota skillje...)

szóval ez a pontosabb/jobban hûl inkább unlockolható "alkatrészekkel" lehetne valamennyire megoldható, de ezzel megint könnyû átesni a ló túloldalára (pl a hûlést ugye pl double heatsink-el lehet btech-hez hüen megoldani, ami meg nagyon nem kompatibilis a timeline ezen pontjával...)

mech jelölésekkel kapcs meg alapból szvsz a stock mecheket kéne beletenni nyilvánvalóan, de azért a designolás lehetõségét nem szabadna ettõl még kihagyni, cserébe a stock mechek azok legyenek pontosan berakva :)

[NST]Cifu
Igen, én fõleg a Stackpole könyveket ajánlom a figyelmedbe, a Kerenszkij vére trilógia az alap, ugyan kronológiai sorrendben elõl-középen helyezkedik el, de kétségkívül az egyik alapmû a világgal kapcsolatban. Stackpole papa pedig tényleg tud jól írni.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

MarkBlade
Látom ebben a témában is otthon vagy :) Azért a MW4 Mercenary is jó volt. De jó lenne egy jó kis klános story mint a 2.-ik rész.
Várom hogy lesz e belõle valami.. Remélem igen.<#eljen>
Gundark 1 1
Ezek bizony. Nekem 4 kivételével megvan mind ami megjelent magyarul. Bár bevallom, a "Mechwarrior" nekem nem tetszik annyira. Maradok a Battletech-nél :)
Gundark 1 1
Szeretem a Battletech-et :) Bár kedvemet lelem abban amikor a "nagy halállal" indulok a zellenségnek, a "mütyüröket" is szivesen viszem :) Érdekes a korszakválasztás. Nem mondom hogy rossz mert a belsõ szféra cirkuszai nem egy könyvet töltöttek meg. Persze remélem hogy sikeres lesz pénzügyileg, és valamelyik folytatásban kapunk egy mechet a Tukayyid-on is, a belsõ szféra oldalán. Persze egy Atlasban, mert az szép :P

Kiváncsi leszek mennyire sikerül majd "beszabályozni" a mecheket. Mert az igéretek szépek. De kicsit tartok tõle hogy az lesz hogy aki a nagyobban ül az szétlõ minden mást :) Bár multikon szokott idegesiteni mikor a könnyû mech olyan gyorsan cikázik körülöttem hogy nem tudom rendesen célba venni :)
Fenrir
Cifu ezek azok a könyvek amik a témával foglalkoznak? Még nem volt szerencsém eddig errõl a világról olvasni és most már érdekelne.

[NST]Cifu
Az MW4-et kvázi csak a multi "adta el", azon kívül más pozitívuma nem nagyon volt sajnos, az elõdei hangulatban (MW2 sorozat) vagy grafikában (MW3) felette álltak.

A Skillrendszer megvalósítása nem olyan nagy ördöngõsség, a fegyverek pontosabbak lesznek (a videón is lehet látni, hogy nem feltétlen oda csapódnak be a lövések, ahova a célkereszt mutat), az, hogy egyszerre hány fegyvert tudunk elsütni (az alpha strike-ot leszámítva), a mech sebessége nagyobb, a hõfejlesztése kisebb lehet, illetve egy Shutdown után gyorsabban térhet magához. Én inkább arra lennék kiváncsi, hogy a balancot hogy oldják meg. Sarkallatos pont például az energiafegyvere vs. lõszert használó fegyverek közötti balance megtalálása, illetve az, hogy ne megint egy-egy "ideáis" skill/mech/fegyver csoportosulás köré felépülve lehessen csak igazán sikeresnek lenni.

Egyébként a videón látható egy kis probléma: Jenner D és Atlas C az adott mech-ek típusa. De az A/B/C/D fegyver-összeállítás a klánokra volt jellemzõ, az IS ellenben típusjelzéseket használt, pl. ATL-3M, -3L, stb.

hát remélem a multit nem szúrják el, mert a single szép és jó de egy erõs multi (ami átveszi és felül is múlja az mw4 helyét pl...) adná el igazán a játékot, ez a skill-rendszer nem tudom hogy lesz megvalósítva de azért remélem épelméjû keretek között :)

amúgy a ppc csõ túlmelegedése a videón elég látványos, még ha valójbán a tábláson nem is így néz ki ugye a hõfejlõdés (vagyis nem fegyverenként van, remélhetõleg itt se így lesz...), de pl mltiban komoly szerepe lehet ilyen kis grafikai tuningnak is (látod az ellenfél mechjén hogy mikor kezd megfõni > jó alkalom a támadásra, vagy ha ne adj isten lesz inferno meg flamerek az meg megint egy egész új szint hozhat a játékba)

mindenesetre arra kíváncsi leszek hogy ebben a q&a-ban mennyi a marketing fogás és a valóság, remélem tényleg maximálisan hûek maradnak a világhoz :) (ehhez remélem a Smith and Tinker neve , illetve Jordan Weisman neve elég garancia lesz)

[NST]Cifu
A fõbb infók a Q&A-ból:

-Tavaly Október óta dolgoznak rajta, igaz az engine már megvolt (Unreal engine).
-A 3. Örökösödési háború után, a 4. Örökösödési háború kirobbanásakor kezdõdik a játék, mikor a Davion ház felemelkedése elkezdõdik.
-A Davion és a Kurita házak közötti összecsapásról fog szólni a játék fõleg, abból is a Deshler bolygóról.
-Adrian Khol a játékos által játszott karakter neve, egy Davion nemesi család sarja, aki nem épp a legtökéletesebb Mechwarrior.
-Igyekeznek majd úgy felépíteni a jtáékot, hogy a négy mech-osztály (könnyû -> felderítõ, közepes -> általános célú harc, nehéz -> "elit" kategória, roham -> a speciális feladatok, a harcvonal áttörése) mindegyike hasznos legyen, és egy nagy csatában is legyen indok beülni egy 20 tonnás lélekvesztõbe.
-Lesz multi és co-op is (négy mechbõl álló Lance-el).
-Igyekeznek majd, hogy érzékeltessék a világ technológiai haldoklását, és a mech-ek értékét. Nem fogsz fürdeni a Mech-ekben, fegyverekben és alkatrészekben, fontos lesz a roncsok hasznosítása (salvage).
-Ha jól értelmezem lesz egyfajta képzettség (skill) rendszer, és a karaktered nem csak mech-osztályokra, de direkt mech-ekre is specializálódhat, ami ráadásul a multiban is jelen lesz.
-Az egyjátékos kampány is bizonyos szintig errõl szól majd, ugyanis szerintük érdemes lesz négyszer végigvinni alapból a játékot - hogy a könnyû, közepes, nehéz és végül a rohammechek eltérõ játékstílusát is megtapasztaljuk.
-Említik, hogy a táblás játékból pár dolgot viszontláthatunk még, amire eddig nem volt példa, például az érzékelõk zavarása, és a célmegjelölõ lövedékek (tagging beacon). Hozzáteszem, emlékeim szerint láttunk már ilyesmit a Mechwarrior szériában...
-Nem akarnak új fegyvereket, fegyvertípusokat behozni, de a táblás játékban lévõ fegyvereket szeretnék mindet ott látni a játékban. (pozitív dolog, végre nem arról fog szólni a dolog, hogy rúgjuk fel a Lore-t, mert megtehetjük - a'la Dawn of War).
-A hõfejlõdést (heat buildup) jelen lesz a játékban, és befolyásolja majd a játékost, elsõ körben csak vizuálisan (pixel shaderrel a meleg levegõ fénytörését mutatják), majd befolyásolja a mech célzását és tûzerejét is.
-PC-rõl és XBox360-ról beszélgetnek fõleg kiadás terén.
-Szeretnék a 25.-dik évfordulóra kiadni. A Battletech 1984-ben jött ki, ez elvileg azt jelentené, hogy idén kellene kijönnie!
-Végezetõl meg akarják nyugtatni a fanokat, hogy egy nagyon elkötelezett és hardcore csapat dolgozik a játékon, amelyik ismeri és élvezi a világot, szeretnének olyan hûek lenni hozzá, amennyire csak lehetséges.

[NST]Cifu
Emm... az infra nem lát át a poron. Ezért használhatatlan például homokviharban. Itt ugye egy leomlott épület porfelhõjérõl beszélünk. :)

Csero90
Ezeken a dolgokon már én is gondolkoztam...csak tudod biztos olyan fejlettek a zavaró rendszerek is :)

[NST]Cifu
Akkor viszont sikeresen teljesítetted a trollkodást, mivel értelmetlenül irogatsz hsz.-eket egy topicba, amely nem is érdekel téged.

De egy rohadt magrez vagy infra akkor is kell hogy legyen rajta csak túl béna volt a pilóta hogy átkapcsoljon :P

A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.

Molnibalage
Ez csak játék és poénkodok. Viszont pont ezért nem fogok vele játszani. Az elõdeivel is próbálkoztam. Nekem egyszerûen annyira illúzióromboló volt. Ez van.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

igen, direkt vártunk tõled már valami ehhez hasonló értelmes hozzászólást :)
de nem baj, tõled már megszoktuk ezt a színvonalat :P

Molnibalage
Na ez a másik... A radaros képalkotás biztos gyerekcipõben jár abban az idõben. :)

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Látom, hogy a huszonixedik században még mindig nagy kihívás egy olyan fegyver és célzórendszer megalkotása ami 200 méterrõl eltalál egy háztömbnyi méretû célt. Jaj... :)

armageddon666
Korábbi részek valahogy kimaradtak az életembõl, de asszem ezt most várom :)

@

[NST]Cifu
A Locust, Catapult, Marauder, ha jól rémlik ezek a 3025-ös "csirkék".

A Locust a legalapabb Mech, 20 tonna, papirzsebkendõvel felérõ páncélzat, de az egyik leggyorsabb Mech, és van egy közepes lézere meg két géppuskája (gyengébb páncélzatú alváltozata két SRM2-vel bír az MG-k helyett).

A Catapult standard tûztámogató nehéz, 65 tonnás Mech, 2 darab LRM 15-össel és négy közepes lézerrel.

Végezetül a Marauder, õ egy Warhammerhez hasonló 75 tonnás nehéz Mech, két PPC-vel, két közepes lézerrel és egy AC/5-el.

[center]

[NST]Cifu
Emm... A Battletech világa szerint ez nem feltétlen a csúcstechnika kora, hanem inkább a technikai hanyatlásé. A Harmadik évezred közepére (gyk.: a 2500 körüli idõszak) az emberiség hihetettlen technikai vívmányokat ért el, ám az egymás ellen való áskálódás miatt az egyik legnagyobb vezetõ, egy bizonyos Kerenszkij Exodusba (kivándorlás) vezette követõit, hogy megszabadítsa õket a megromlott emberiség által szétverni szándékozott világból. Az egymással viaskodó nagy uralkodóházak (családok) véres és kegyetlen háborúkat folytattak egymással, ám ez a háború a hatalmas, több száz naprendszerre kiterjedõ emberi ûrbirodalom miatt nem éppen olyan lefolyású volt, mint amit mi ismerünk az I. és a II. Vh alatt, ez nem a technika fejlõdését, hanem épp ellenkezõleg, a technikai tudás lerombolását hozta. Noha az emberiség félelmetes fegyverekre tett szert (PPC-k, lézerek, rakéták és gépágyúk), a megfelelõ tûzvezetõ rendszerek nélkül ezekkel harcolni csak viszonylag rövid távon belül képesek - itt jön elõ a táblás játék egyik rákfenéje, hogy egy Small Laser-el miért nem lehet 90 méternél messzebb lõni... A világ magyarázata ez tehát.

Hiába harcolnak egymással tizenméteres gigászok, ez a világ nem a mindenható technológiájáról ismert.

Nekem valahogy a "csirke" mech-ek az igaziak, bár ha jól emlékszem a Mad Cat meg a Supernova klános vasak voltak.

Jön konzolra is állítólag de ez valahogy... hmmm... rossz elõérzetem van emiatt. Konzolra még soha nem jött ki olyan dolog ami egy picit is tetszett volna.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

[NST]Cifu
Azt a Q..... qutyafáját... Egyfelõl a videó nagyon-nagyon korrekt, látványos az, ahogy a PPC csõvégei felhevülnek, látványos a rakéta-sorozat, látványos a terep. Végül pedig a Mech-ek. Na itt rögtön két dologra kitérnék. Elõször is 3015. Ez azért fontos dátum, mert nincsenek klánok még a Belsõ Szférában. Csak a Belsõ Szféra családjai harcolnak egymással. Nincsenek 3055+ dátumú nyomoronc mechek, nincsenek Elementál-folyamodványok, nincsen görcsölés. WARHAMMER, az viszont van. Ez a Mech volt hajdan a játék egyik klasszikusa, a tökéletes Heavy Mech. De ahogy a többi "klasszikus", ez is sajna-bajna lopásból származott, mint az eredeti (egyébként 3025-ben játszódó) Battletech legtöbb mech-je. A Warhammer a Macross / Robotech TV anime sorozat/moziból származott pár másik Mech-el együtt (Wasp/Stinger, Ostscout, Ostsol, Ostroc, Phoenix, Archer, Rifleman, Marauder), de loptak még sokat a Dougram-ból és a Crusher Joe-ból is. Emiatt a FASA-t (a Battletech eredeti tulajdonosának) beperelték, és ki kellett venni a világból ezeket a Mech-eket. De itt bent vannak! Juhhéj...

Warhammer a 3025-ös Technical Readoutból

Tomahawk a Macross-ból

Óóóóó, adja ég, hogy ne csak szép grafika és hang legyen, hanem igazi Battletech hangulata...

JohnnySmith
Remélem a legjobbakat, valóban jó lenne, ingame alapján nagyon ígéretes.

Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)

/fav
remélem ennek azért több köze lesz a battletech-hez mint a 4-nek :)

MerlinW
Neked tényleg nem volt gyerekszobád...:)

[merlinw.org]

JohnnySmith
Szerintem ha hõképre vált, lehet látná vagy valami ilyesmire :D

Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)

Tinman
Nem rossz, csak kissé hatásvadász.
Képzeljünk el egy csúcstechnikájú Mech-et, ami nem lát át a felszálló füst és porfelhõn ^^

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Vaxi
uhhhhhhhh :D
tetszik :D

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

grebber
Hát ha ez tényleg ingame akkor várom ezerrel!!!

Next PC upgrade: 2022

LeonSilver
Csatlakozom!!Amúgy nem is igazán értem, hogy eddig miért nem jutott eszébe senkinek felturbózni ezt a játékot.Imádtam én is a régieket.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Hmm, mintha olyan lenne mint a 4. és nem lehet a karokat a torzótól külön mozgatni... A 3. jobban bejött irányítás szempontjából, bár ott meg a mech összepakolása volt kssé elszúrva. Remélem nem csak a grafixot nyomatják hanem szánnak egy kis idõt a "szimulációra" is.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

DaemoonHunter
Ennek nagyon örülök!
Csak a gépem nem...mire kijön talán beújítok, gondolom egy kétmagos proci minimum kell majd neki...na mindegy, a gépigényre azért még kíváncsi leszek, mert igencsak szép a grafika + a rombolható környezet sem rossz.

Palinko
3-ast nyomtam multiban,mára annyi maradt meg hogy kihasználtuk azt a bugot, hogy az összes lézert el lehetett lõni, ha lábat találtál egybõl vége az ellennek, de ha testre céloztál akkor sem kellett több 2 lövésnél :)
JohnnySmith
A méltán híres széria újra felélesztése.
Bejelentve a Smith & Tinker and Piranha Games által, egyenlõre megjelnés nem ismert, de remélhetõleg minél elõbb harcba indúlhatunk kedvenc Mechünkel :)
Kedvcsináló!

http://www.youtube.com/v/a9VBrPREN4Y&hl

← ElőzőOldal 130 / 130