116
A Google operációs rendszere
 • TopGun
  #116
  Sziasztok! Van egy fura problemam es a segitsegeteket kerem. Adott egy windows 10 Enterprise x64, erre telepitettem a chrome bongeszot, ami elvileg szinten x64, mivel a windows masfajtat nem is engedett leszedni es telepiteni, szombaton este. Egesz vasarnap tokeletesen mukodott a chrome. Hetfon este el akartam inditani a bongeszot, kattintottam az ikonon es csak az tortent, hogy villant egyet a kepernyo, de a chrome nem indult el! Ujra probaltam, semmi valtozas nem volt, uninstall a bongeszo a netrol ujra letoltottem, ujra akartam telepiteni, amikor vegzett a telepitessel, el akarta inditani magat, de ugyanaz a jelenseg mint, amikor ikonbol inditottam volna, ketszer probaltam az uj telepitest, de nem segitett, nem tudom mi lehet a baj? Segitseget kerek a megoldasra (nem akarom masik bongeszot, mert egyik sem tetszik nekem).
 • Tirion
  #115
  nem egészen ide való,de ha a gépemről a google driveba töltök valamit és azt a telómra is átakarom tölteni az használ adatforgalmat ha csatlakoztatva van az itunes-ra? köszönöm
 • Jim Morrison
  #114
  A gmail beállításokon belül állítoddat vissza normálra? Esetleg sütik törlése?
 • baajos
  #113
  Látom itt nem sok élet 3 éve, de azért belinkelem hátha tudtok segíteni:
  Üdv.Van egy problémám. Pár napja átállt a gmail felületem HTML nézetre. Kipróbáltam milyen ha a felajánlott HTML nézetre nyomok., de sajnos azóta minden belépés alkalmával a HTML nézet jön be,Pedig nincs alapértelmezetté téve. Mindig át kell váltanom kézzel normal nézetre. Kérdésem, hogy hogyan tudnám visszaállítani azt, hogy ne kelljen mindig visszaváltani kézzel, hanem automatikusan
  a normal nézettel induljon. Nem találom hol kell.
 • Peet81
  #112
  de eddig mindig tudtam frissiteni, pár hónapja kezdte ezt el és hát én vagyok a rendszergazda
 • Jim Morrison
  #111
  majdnem, ez a chrome topik.


  Valószínűleg csak rendszergazda felhasználóval tudnád frissíteni a chrome ot, ha nincs hozzá engedélyed akkor szerintem nem tudod frissíteni
  (ha meg ki lehetne ezeket kerülni nem lenne sok értelme felhasználókat/adminokat külön venni)
 • Peet81
  #110
  sziasztok remélem jó topikba írok. olyan problémám lenne, hogy frissiteni akarom a chrome-ot akkor azt irja ki, hogy "A frissítéseket letiltotta a rendszergazda." Ezt hogyan lehet orvosolni.
  Előre is köszi a válaszokat
 • GregSB
  #109
  Google brings Chrome OS straight into Windows 8 in latest update
 • GregSB
  #108
  http://www.theverge.com/2014/1/14/5309326/google-chrome-windows-update-chrome-os-interface
 • GregSB
  #107
  Továbbra is kérdem, hogy ki fog ezért $1300-at fizetni, egy szinte csak tartalomfogyasztásra alkalmas laptopért, amin max lightos Office műveleteket tudsz elvégezni (Google Docs).

  Ha csak tartalomfogyasztásra kell, akkor vannak minőségi tabletek negyed ennyiért.

  Ha meg kell a billentyűzet a "lightos" munkára, akkor vannak Ultrabookok ettől sokkal olcsóbban is. Még az Apple "túlárazott" Air-je is $1000-ról indul.
 • Vaszilij Artyom
  #106
  Kb az emberek 90%-a akik arra használják a gépet, hogy híreket olvassanak, facebookozzanak és youtubozzanak, meg megnézzenek online havonta 2 filmet.

  Nekik ez a legkényelmesebb mert nem kell törődni a rendszerrel és még biztonságos is
 • GregSB
  #105
  Chromebook pixel

  Ez elég epic fail szagú. Ki fog $1300-at kiadni egy ilyen laptopért, ilyen specifikációk és OS mellett!?
 • ldavid
  #104
  hm
 • Aquir
  #103
  Chromebook: 3. generáció    250$

 • GregSB
  #102
  New Samsung Chromebook & Chromebox review: Chrome OS grows up
 • GregSB
  #101
  Szépen összeollózták a Win7 és OSX fícsörjeit :D

 • Andr0
  #100
  nah, semmi hír-elemzés-értékelés az Os-ről és a gépekről?:D
 • Wolfsnack
  #99
  Egy hónap múlva piacon a Chrome OS
 • Andr0
  #98
  hát nem tudom, érdekes... nekem először a kezemben kéne fogni és 1-2 napot barátkozni vele, hogy véleményt tudjak nyilvánítani.. Bár én Samsung laptop párti vagyok, so szerintem egy Samsung gépen chrome OS az így egész jól hangzik .
 • GregSB
  #97
  Samsung Series 5 Chromebook hands-on.
 • GregSB
  #96
 • Cat 02 #95
  Amúgy játék :)
 • Andr0
  #94
  Hát valóban érdekes lesz a program, de szerintem nem nekem való:D
 • GregSB
  #93
  Na mivan, kiszedték a flash tageket? :S

 • GregSB
  #92
  [flash][http://www.youtube.com/v/lm-Vnx58UYo?fs=1&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="853" height="505"[/flash]
 • GregSB
  #91
  :DD
  [flash[http://www.youtube.com/v/lm-Vnx58UYo?fs=1&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="853" height="505"[/flash]
 • GregSB
  #90
  Nem tudom miért ért hideg zuhanyként, lehetett tudni hogy nem egy Win-konkurensel fognak előállni. Miért? Azért, mert a te igényeidet már most 100%-osan kielégíti egy Win7-es / OSX-es / Ubuntus gép, nehéz ezen a téren felmutatni bármi újat.

  Az átlag usereknek, akikről írtam, viszont teljesen feleslegesen csücsül az asztalukon egy Win-es gép, mert jó ha a képességeinek a 10%-át kihasználják. Nekik el lehet adni új gépeket, amik csak arra a 10%-ra koncentrának, amit ki is használnak, mindezt letisztult, felhasználóbarát, gyors UI-al.

  A számítástechnika nem hanyatlóban van, hanem végre el fog érni a nagyon nagy tömegekhez is, akiknek fingjuk sincs róla hogy mi az a töredezettségmentesítés, és kurvára nem is akarnak róla tudni semmit, csak kapcsolatba akarnak lépni ismerőseikkel, fotókat akarnak megosztani, meg jókat akarnak nevetni fingó macskákon a Youtubeon.
 • GregSB
  #89
  Ja a harmadik bekezdéstől már Andr0-nak írtam.
 • GregSB
  #88
  Tabletekre az Android következő generációját szánják (Honeycomb), ez csak netbookokon fog futni.

  Egyébként mindennel egyetértek amit mondtál, ez a fícsörlista sok embernek kielégítő, már csak azt kell elérni hogy bagópénzért hozzá lehessen jutni egy ilyen notihoz, és akkor tuti siker lesz.

  Ami meg az online-offline tartalmakat illeti: sajnos hozzá kell szokni, hogy az online lesz a jövő. Ahogy fejlődni fog az internet, ahogy egyre gyorsabb lesz, úgy fog egyre inkább eltolódni a mainstream számítástechnika a cloud-computing felé. Itt most az átlagfelhasználókra gondolok, HD videót vágni, meg 80 layeres fotókat továbbra is egy komolyabb gépen, egy komoly OS-el fog az ember, de ezeknek a gépeknek a részesedése folyamatosan csökkenni fog, mert az emberek 80%-nak (amibe beletartozik a húgod is :), akik csak emailezésre, facebookozásra, zenehallgatsra, youtubozásra, skypeozásra meg Velvet-olvasásra használja a gépét bőven elég lesz egy táblagép, vagy egy ilyen alap OS-el ellátott noti.

  Ezt nagyon okosan felismerte az Apple, és kiadta az iPadet. És felismerte a Google is, és nagyon okosan kifejlesztette a Chrome OS-t az Appstorejával olcsó notikra.

  Hamarosan követi majd őket az összes többi hal is (Microsoft, RIM, stb), a következő 5 év a táblagépek, és az ilyen minimal OS-el ellátott netbookok robbanásáról fog szólni.
 • Cat 02 #87
  Nekem az hatalmas + lenne, mert amúgyis csak a böngészőt látom folyamatosan.
 • Andr0
  #86
  Még 1 gondom van az OS-sel: hogy nincs háttér:D

  BTW amúgy én nagyon ki vagyok egyezve a Google-lel. A legtöbb terméküket használom. Csak most ez az OS ért kicsit hideg zuhanyként, bár mondjuk már tavaly is...
 • MerlinW
  #85
  Chrome laptop review
 • MerlinW
  #84
  HDD lesz benne, ergo másolhatsz rá akármit. A többit pedig mint írtam valamilyen úton tuti rá lehet varázsolni, hiszen a Linux az Linux. Attól hogy Google UI fut rajta ugyanazt fogja tudni mint a többi disztro.

  Mondjuk ahogy írtam volt, nem videózásra-torrentezésre-lossless zenehallgatásra való. Más a célcsoportja. Arra ott van az Ubuntu Netbook Remix, Debian vagy a PuppyLinux.

  Nem kell várni spanyolviaszt, ChromeOS csupán a 2001. Linux disztro lesz. Ha nem felel meg, itt kedvedre válogathatsz a csaknem 2000 különböző disztró küzül.
 • Andr0
  #83
  Jó hát én értem, hogy sok mindent fog tudni, de pl nekem Fordító program, könyvelő program, meg ha már felhoztad a tőzsdét nem hiszem hogy elfutna rajta pl a Teletrader program, vagy a Markers. Meg nekem ilyen alap dolgok hiányoznak, hogy megnézzek egy filmet, először le kell tölteni, még ha futna rajta torrent progi akkor is hova töltöm, a felhőbe? Vagy nekem van 120gigányi lossless zeném, abba ha bele akarok hallgatni?:D mert Youtube-ról nem hallgatok zenét, azokat a kimagaslóan "jó" minőségű hangokat amik ott vannak...

  Bár van 1-2 dolog amiért alapból netbookot sem vennék inkább egy 15.4"os noti és hadd szóljon.

  @Cat02: Jó hát én nem játszok, so nem tudom netbookon szokta e egyáltalán:D csak haver ezt is kifogásolta, so gondoltam beírom.


  Szerk.: épp most kérdeztem meg a hugomat (15,4es notija van) ő meg ennyit válaszolt: "Hogy nézem a szüli-feliket, min hallgatok Lady Gaga-t,és tudod milyen gyökér vagyok a géphez, örülök ha 1x megtanultam az msn 2011-et..."
 • MerlinW
  #82
  Feldobni biztos fel lehet rá bármit, ha kicsit ért hozzá az ember, hiszen mégiscsak Linux-ról van szó. Saját alkalmazások biztos lesznek rá, ha máshogy nem is Chrome pluginként. Az OS-t nem kell senkinek megvenni, hiszen ingyenes lesz.

  Google sosem akart versenybe szállni a többi OS-el. ChromeOS csupán a Cloud rendszer előnyeit lovagolja meg, ami számos területen hasznos lehet. Logikusan nem a casual felhasználók számára. ChromeOS-t fel lehet fogni amolyan tabletOS-nek. Mindent tud amire szüksége lehet egy pl. üzletembernek. Tud:

  - szöveget szerkeszteni (google docs),
  - excelezni (google docs),
  - tőzsdézni,
  - levelezni (gmail, yahoo, hotmail),
  - kommunikálni (google chat),
  - adatokat tárolni háttértár nélkül (nem kell félni pl., ha ellopják a kütyüt),
  - weben böngészni (chrome),
  - képekkel bohóckodni (picasaweb),
  - szervezni (google calendar),
  - Híreket olvasni (google reader),
  - Videózni (youtube),
  - Közösségi baromkodni (twitterezni, facebook, buzz),
  - Névjegyeket tárolni (google contacs),
  - Határidőnaplózni (event caledar, to-do list),
  - Rádiót hallgatni (pandora)

  Illetve bármi telepíthető (játékok, egyebek) a
  Google Webstore-ból.
  Ha valami nincs, akkor ott a Google API, bárki készíthet alkalmazásokat hozzá már most is.

  Szerintem ez bőven elég egy mai üzletembernek, többnyire ingyen.

  Tulajdonképpen az OS maga a Chrome böngésző. Ami amilyen egyszerűnek tűnik, annál izmosabb. Maga a ChromiumOS egy bootolható Chrome aminél a Linux kernel végzi a hardver kezelését. A Linux előnye pedig, hogy többnyire nincs szükség eszközmeghajtókra, minimum 2-3x gyorsabb, tized annyi erőforrásigénye van mint a Windows-nak, illetve vírusmentes.
 • Cat 02 #81
  Netbook játékra ? lol.
  Amúgy szerintem külső vinyót kezel majd (legalábbis USB port csak lesz rajta), a felhő mérete meg korlátlan (megfelelő pénzért)
 • Andr0
  #80
  igen oda jó lehet... megnézni a vonat menetrendet meg stb... de az nagyon zavaró hogy nem lehet akármit feldobni rá pl Fordító program(feliratokhoz) vagy könyvelő program... esetleg akinek kell ilyen komolyabb játék. Ezek miatt nem fogják az emberek megvenni.. pl én nem.

  szerk.: ja és nekem semmi bajom a felhős megoldással, de azért az emberek nem poénból használnak 1-2 TB vinyókat (esetemben összesen 8 TB tárhely van itthon) tehát azért mondjuk lehetne az Os-ben egy Sajátgép ami mondjuk egy 320as vinyót kezel.
 • MerlinW
  #79
  Terminálokra mondjuk jó lehet - vonat/busz állomásokra, gyors éttermekre illetve talán apró 10 colos netbookokra. Persze olyan országokban ahol mindennapos az ingyenes wifi, mint nyugat EU ill. USA.
 • Jim Morrison
  #78
  Szerintem vicces. iivancsi vagyok mi lesz vele.
 • Andr0
  #77
  Szerintem halott öltet az OS