175
Ez vajon milyen faj(alfaj,fajta) lehet?
  • polarka
    Köszi. Volt egy ilyen sejtésem is.
  • Jrex
    Ezt találtam.
  • polarka
    Igen, sztem is az lesz. És miért ilyen sötétvörös színű? Azért, h több napfényt nyeljen el?
  • Terensz
    A vérszilva helyes megfejtésnek tűnik.

Szolnokon a szüleimnek van ilyenjük. A termése nyersen fanyar, ehetetlen, befőttnek elrakva viszont isteni.
  • gothmog
    A lila növény tippre vérszilva, a gombát passzolom.
  • polarka
    Ezekre a sötétvörös levelű fákra lennék kíváncsi. Érdekesek.

Meg erre a vmiféle gombára (az utolsó képen szétrugtam egyet és átfordítottam):

• polarka
    Nemtom, nekem az ilyen nagyobb, szőrös pókokról mindig a plüssállatok jutnak az eszembe.
  • Jrex
    Na ja, csak fényképezőm még nincs:D
  • tpeterr
    az ám! :-D
  • gyepesjoint
    épp reggelizek,benéztem ebbe a totyikba,azt kiejtettem a tányért a kezembőlmég jó,hogy szőnyegre esett :D kicsit beszaratós ez a pók :S
  • Fujiryu
    Mondjuk sztem egy fényképezőgéppel hamarabb tudnál olyan képet csinálni ami segíthet az azonosításban.Ha félsz, hogy elmászik tedd be pár percre a hűtőbe(ha meg örökre akarod akkor a mélyhűtőbe) :)
  • Jrex
    Nemtom, nem tűnt betegnek,meg 2 különböző egyedet ugyanúgy?
    mind 1 ha találok még1et akk lefilmezem:D
  • polarka
    Lehet gomba támadta meg.
  • Jrex
    Már csak azt a hangyafajt kell lefilmeznem amit eddigi életemben csak 2x láttam,nagy piros a szeme és narancs sárgaszínű,és egyedül mászkál:)
  • Jrex
    Megtaláltam a másik,sötétebb változatát annak a póknak amelyiket az első videóban láthattok,és sikerült lencsevégre kapnom,bár a végén hamar elszalad és nem látszik rendesen:D
    itt
    Ja és a pohár,kicsi,még a felespohárnál is kissebb.
  • polarka
    Köszi.
    Akkor képek alapján, elég sok sáska van Mo.-on. Legalábbis akkor szöcskével még nem nagyon találkoztam...
  • Galy
    azért írtam a csápok hosszát, mert az egyértelmű határozóbélyeg. A hím szöcskéknek nincs tojócsövük például.
  • Jrex
    Többnyire az is,de pl a nőstényeknek van tojócsöve(v mi:d9,míg a sáskáknál nincs.
    egy átlagos szöcske:

sáska:

am régen mindíg kevertem a kettőt:D
  • Galy
    leginkább a csápok hosszában van különbség, a szöcskének jóval hosszabb a csápja, mint a sáskának.
  • polarka
    Mi a különbség a sáska és a szöcske között?
  • EnxTheOne
    ehh, milyen gyáva pokom van, (nem vettem, magátol jött :D) épp megtámadt egy méh, gondoltam megölöm, erre meg elkapta a pókom, amikor a méh csöndbe van akkor közelmegy hozzá, de ha elkezd zümögni?:S akkor meg arréb fut jó gyorsan! gyáva pók -.- mondjuk ilyen pókot még soha nem láttam, (élőbe csak keresztes, és kaszás pókot) A pókom fekete, most a mérete nagyság rendileg akkora mint a méh, a teste körre, oválisra hasonlit (sajnos képet nem tudok küldeni, illetve most nem tudok jobb "személy leirást" adni mert elbújt :D
  • Jrex
    Csak érdekességként
    Nem sűrűn láttam még
    csak egy döglött példányt,de az inkább rózsaszínes volt:)
  • tpeterr
    A góliát madárpók izmosabb, lenyomná! Majd rendezünk illegális pókviadalokat! :-D
  • Cuchulainn
    Bocsánat, elírtam Nephila nem Nephilia
  • Cuchulainn
    Ez egy Nephilia, a mi itthoni darázspókunk rokona. Ők a legnagyobb főpókok, de nem a legnagyobb pókok. Ennek ellenére valóban elég impresszív méretűek :)
  • Jrex
    Ha a madárpókok a legnagyobb pókok,akk ez mi?
  • tpeterr
    "testhossza a 10 cm-t is elérheti, lábainak fesztávolsága 28 cm"
  • Cuchulainn
    A legtöbb bogár amolyan "ahogy esik úgy puffanik" módon repül, és száll le. A kisebbeknél ez nem feltűnő, a nagyobbaknál jobban, különösen ha valami még meg is zavarja a tájékozódásukat (pl lámpa)
    Persze azért vannak kivételek, a rózsabogarak például nagyon jó repülők.
  • jackcsabi
    A cserebogár/búzabogár úgy repül, hogy szinte minden szembe jövö akadálynak nekirepül. A szarvasbogárról már nem hiszem, bár azt nem láttam még nagyon.
  • Terensz
    Nem hiszem. Szarvasogaras oldalon, szarvasbogaras képek között találtam.

Sajnos nem értek a bogarakhoz, de szerintem a normálisan repülni tudó bogarak figyelnek arra, hogy kicsi legyen a légellenállás ez a bogár viszont a legkevésbé sem.
  • Dark Angel 666
    az hiszem ez cserebogár
  • Terensz
    Nem. #57 lesz a megoldás.

A színére nem emlékeztem jól. (Már majdnem teljesen sötét volt)

• Galy
    esetleg?
  • Terensz
    #48 - kizárt. Ott, ahol lakom, minden nap látok 2-3 kék fadongót.
    Amit keresek:
    - egyenesen mozog, csak előre, kb 1,5 m/s (jó lassú) sebességgel, álló testhelyzetben, mint egy csikóhal.

#57 - nézem a wikipédiát, valószínűleg BINGÓ!4
    A fene gondolta volna. Évente egyet-kettőt szoktam az autóútról elvinni az út menti bokorba. Teljesen jófejek. Repülve egy élijen benyomását keltik

"Repülésük nem túlzottan biztos, gyakran ütközéssel állnak meg." - LOL, szegények
  • Aquir
    van pókok topik :|
  • Tetsuo
    kar, h nem lehet viszonyitani a meretet..

Mint ahogy az #1-ben levo videon sem..
  • [NST]Cifu
    Azért neveztem át, mert pókra volt kihegyezve a nyitó hsz., de mindjárt visszanevezem. :)
  • Bruk
    Remélem láttad ":D" szmájlit, direkt azért írtam oda hogy ne vegye senki komolyan.
  • Cuchulainn
    Nőstény szarvasbogár?
  • Cuchulainn
    Aztán miért tenne olyat?
    Mint leírtam már egyszer egy másik topikban, a valódi pókokat és kígyókat nem küldik el a szüleik a hollywoodi rémfilmiskolába, ahol megtanulnák, hogy nekik az elsődleges életcéljuk az emberekre való rámászás, valamint megharapásuk és terrorizálásuk. Nálam szökött már el sikló többször is (pók nem) és mindig meglett pár napon belül, de addig színét sem lehetett látni még akkor sem amikor kerestük... Ezek az állatok visszahúzódó, rejtőzködő életmódot folytatnak. Semmi igény nincs bennük az emberrel való konfliktusra, mert az nem táplálék, ellenben veszélyes lehet. Ha tehetik, messzire elkerülik. Arról nem szólva, hogy egy nem mérges kígyó (hacsak nincs legalább három méteres) még annyi veszélyt sem jelent egy emberre mint egy macska. Ami pedig a pókokat illeti...kb. fél évente megjelenik valahol egy pánikhangulatú cikk, hogy "jaj, ellopták/megszökött/megtalálták a madárpókot, akár le is mészárolhatna mindenkit" annak ellenére, hogy mindezidáig az egész világon nincs olyanról feljegyzés, hogy valaha bárki madárpók marásától meghalt volna (de még olyan sem, hogy komolyabb baja lett volna tőle). Csak persze ezt nem éri meg hangoztatni mert a pánikkeltés sokkal kifizetődőbb. Lásd Urigeller és a "dzsungelvipera" esete, vagy a csávó aki befeküdt a tök ártalmatlan skorpiók közé mert ő milyen gizda...