56
-
Amcir #16 Najó de ha már a járdán közlekedő kerékpárosoknál tartunk meg kell említeni a kerékpárúton közlekedő gyalogosokat is -
dep #15 Majd az unatkozó, EU-s "szakemberek" megoldják ezt a problémát is. :) -
#14 A forgalmasabb utak mentén lakók szerintem nem fognak panaszkodni a csendesebb járművekre. -
kvp #13 Mondjuk en mar korabban is erzekeltem ezt a problemat az uj epitesu troliknal. A regi ziu-kat es ikarus 200-asokat meg lehet hallani 3-4 haztomb tavolsagbol is, koszonhetoen a regi vontatomotorok hangjanak. Az ujabb valtozatokat viszont jo esetben is csak par meterrol hallani, akkor is csak gyorsitas es fekezes kozben. A trolik eseteben regebben sokat segitett a foldelolanc is amit maga utan huzott a kovon. Ezt azota sok jarmuvon kicsereltek aramvezeto gumicsikra vagy csak egyszeruen leesett. (utobbiak esoben raznak)
Azok a hibrid autok, ahol soha nem all le a fomotor igazabol nem mukodnek rendesen. Varosi forgalomban sorbanallva az aksik feltoltese utan a benzines fomotornak ki kellene kapcsolnia amig a toltes a megadott ertek ala nem csokken.
Egyebkent a motorhang 'hianyat' nekem kompenzalja az allo helyzetbol is elerheto maximalis nyomatek, es nem hallani hanem erezni kell a gyorsulast. Bar azert a ziu-k hangja eleg stilusos volt. Pl. amikor anno a csak 70 km/h-ig kormanyozhato ziu-val 90-el mentek fel a nyugati feletti ferdinand (regen elmunkas) hidra, a ket megallo kozti tav feleig padlogazzal gyorsitva, majd maximalis motorfekkel megallva. -
Dodo55 #12 Haveromtól 10cm-re állt meg egyszer egy Lexus.
Engem csak az zavar, hogy nem üvölt a motor :D
(Főleg most különösen, mert 1 hétig ücsörögtek az NKH-nál a vizsgaigénylőmön, utána bejelentették, hogy még 2 hét... Így aztán sok értelme van az 1 hetes kresz tanfolyamnak) -
#11 Valóban, esetleg csak a vesédet szakítja le, ha jól belehajt a kormánnyal.
Azt is érdemes lenne kiszámolni, mekkora erő hat rád, ha egy 70kg-os tömeg 9m/s sebességgel beléd hajt egy akkora felületen, mint amekkorán a kerék érintkezik a gyalogossal. A rád ható erő akkora, mintha a biciklis kb. 4.5 méter magasból zuhant volna rád! (A hasonlat fizikailag nem egészen helyes, de szemléletes.) Így már nem is tűnik olyan veszélytelennek, igaz?
Engem általában nem érdekel, milyen sérülést szenved az, aki saját hibájából balesetet okoz. Akkor meg különösen nem érdekel, ha az illető úgy sérül meg, hogy egy járművel belém hajt a járdán. -
Robi000001 #10 Miért nem raknak beléjük egy hangszórót skinnelhető hangokkal?
(Ja, ilyet már a Pimp My Ride-ban is csináltak :D ) -
Beni521 #9 nekünk Honda Civic hibridünk van, de nem vettem észre h sokkal halkabb lenne a többi autónál. és ha odalépsz a gázra ennek is szép a hangja (4-5 ezres fordulatszám felett) :/ -
torcipepe #8 talán annak, akit elüt, annak nem lesz nagy baja. de aki a bicajon ül, az nagyot esik. talán nagyobbat is, mint egy gyalogos, akit 30-al ütnek el. -
Jocó17 #7 Hogyne lenne már veszélyes a bringa Főleg mikor a biciklikormány befigyel az egyik szemeden , a másikon meg kikívánkozik -
ocsieu #6 Már mitől lenne ez bolhából elefánt? Ok, nem autó, hanem motor, deelég csendesnek tűnik... Az alacsony zajkibocsájtás az idősebbekre, betegekre, figyelmetlenebbekre veszélyes, nem a fiatal, egészséges, figyelmes, körültekintő és gyors, jó reakcióidővel rendelkezőkre... -
#5 Ettől még baromira pofátlanság, amikor a járdán közlekedő kerékpáros rámcsilingel, hogy álljak már félre az útjából. -
#4 "Továbbá azt sem árt figyelembe venni, hogy vannak más, a járműveikkel gyakran 30 kilométer/órás sebességgel közlekedő személyek is, például a kerékpárosok, akiket szintén alig lehet meghallani."
Ha egy 30km/h-val közlekedő kerékpár elé lépsz, az messze nem okoz olyan súlyos sérüléseket, mint egy autó. -
tom235 #3 Megoldás: Kívülre kellene rá egy hangszóró és ha rálépnék a gázra elkezdé lejátszani a zsiguli_sound.mp3-at -
Szemjuel #2 igen ezt már én is hallottam hibrid tulajtól, hogy nagyon szokás igényes a halk autózás :S de ez a cikk tipikus bolhából elefánt típus! -
nkmedve #1 Nem csak veszélyes, de idegesitő is. Én ha rálépek a gázra, akkor halljam hogy valami történik. :)