25
  • Boba Fett
    #25
    Hát szerintem a Sony meg már rég nincs ott a toppon. Audiofil nem vagyok, így a hangminőség nem annyira meghatározó, csak érjen el egy megfelelő szintet. Ellenben minden másban bajom van a Sony-val, ahogy most elnézem a dolgokat. Régi Mp3-as CD lejátszóm is Sony, viszonylag elégedett is voltam vele, csak zavart, hogy nem lehetett vele "tekerni" a zenében. Aztán kiderült, hogy a haverom fele ennyibe kerülő szintén Sony-jával meg lehet, csak nekem valami energiatakarékos funkció miatt keveset pörgeti a CD-t, előre betölt egy darabot a zenéből, ezért nem hagy tekerni - ezt meg kikapcsolni nem lehetett. Egyszer elszakítottam a "távirányító" kábelét, akartam újat venni, de annyiba került volna mint maga a készülék egyben - gratulálok.
    Tavaly karácsonyra meg vettem egy Sony Mp3 lejátszót, de azzal is csak szívok. Óriási gondok nincsenek vele, de egy csomó apró hibája van, amit a Sony-tól nem várnék: Baromi lassú rá a másolás, lassabb, mint bármelyik olcsó pendrive-omra. A véletlen lejátszási sorrend meg nem épp véletlen, mivel minden bekapcsolásnál ugyanabban a sorrendben játssza le a számokat "véletlenül" - ez is baromi idegesítő, így végülis a véletlen lejátszás nem létezik, a sokadik firmware update után sem. Emellett a beépített aksija nem bírja addig, hogy végighallgassam egyszer az összes rajta lévő zenét, ami kb 10-12 óra, pedig nem szoktam hangosan hallgatni. Eközben a fele ennyibe kerülő márkátlan cuccokkal állítólag semmi gond nincs.

    Szóval szerintem sem az az igazi régi minőség a Sony. Én mindenesetre nem veszek mostanában semmi Sony cuccott, az biztos.
  • NGA
    #24
    Ez a kedvencem: Sony WM-2 (1981-ben már itt tqartottak, amikor a többiek még féltégla méretű valkmant gyártottak, a Sony-é alig volt picit nagyobb, mint egy kazetta)
  • Tetsuo
    #23
    Ez igen! Nem is tudtam h ilyet is csinaltak ,mar akkor!
  • NGA
    #22
    És ehhez mit szóltok akkor? Sony D-88 discman ami kisebb volt, mint maga a CD? 21 évvel ezelött gyártották!
    Saját példányom:

    Vagy a Sony PS-F5 a Flamingo? Ami meg analóg "bakelit" lemezt játsott le, és hordozható volt? Ezt meg 26 ével ezelött!
    Szintén saját példányom:


    Azért a Sony mindig tudott fejleszteni!


  • Inquisitor
    #21
    Olyan cég van egyáltalán, hogy Panasonic? :)
    Azt hittem a Panasonic, Technics, Seiko, meg sok egyébb a Matsushita Kotobuki Electronics Industries Ltd. márkái.
  • coolbboy83
    #20
    Így van, a Sony minőség ott van, persze az ár itt is kijön.
    VAIO minősége nagyon atom, a QUALIA cuccok is ott vannak, LCD-k, Plazmák is.
    A HIFI az régen ott volt az ES szériával. Olyan hangú deckek voltak, hogy hihetetlen!!!!
    CDP-XA7ES, SCD-777ES, TC-KA6ES, SCD-1.... ezen 10 és tizen éves cuccok ma is horror áron mennek.

    A Walkman 20. Évfordulóján volt a D-EJ01 típusú CD Walkman ! SLOT LOADING !!!!! Senkinek nem volt ilyen szintű CD-je...
  • passatgt
    #19
    linket laptopról:)
  • 5c0rp330n
    #18
    faszt nem.
    az egyil legjobb hangminőségű lejátszókat gyártják, sok audiofil szerint pl az aktuális csúcsmodelljük, az NWZ-X1000 egészen szimplán a legszebben szól az egész piacon.



    más kérdés, hogy az emberek 90%-a igénytelen a hangminőséggel kapcsolatban, és inkább el lehet adni neki egy ipodot, csak azért mert mindenkinek olyan van és trendi, szépen csillog, mint egy walkman-t, ami mint zenelejátszó, fényévekre veri ezeket.
  • valamit
    #17
    Lehet érdemes lenne a Sony-nak Panasonic részvényeket vennie ;)
  • genRob
    #16
    Egy WM-D6C nekem is van a birtokomban. Talán nem véletlen, hogy közel 20 évig(!) gyártották. :-) Egyébként napjaink Sonyja már valóban nem a név által elvárható minőséget hozza.
  • NGA
    #15
    Kezdjük a cikkel:
    "A büszke tulajdonosok a kazetták mellett az AM/FM-vevőt is igénybe vehették, illetve akár hanganyagok rögzítésére is használhatták a megoldást."

    A TPS-L2 nem tudott felvenni, és rádió sem volt benne. Az első walkman,ami fel tudott venni és volt benne rádió, a WM-F2 volt 1983-ban.

    Saját F2-esem:


    "1981-ben a metálszürke színben kapható lejátszók"

    A TPS-L2 kék szinben jelent meg. Ahogy a képen is látni. A WM-2 ami 1982-ben jelent meg, az volt szürke, de sima szürke, mivel az meg műanyag házas volt.

    Saját TPS-L2-m:


    A többihez: A sony 1982-ben jött ki a WM-2-vel,ami éppen picivel volt nagyobb a kazetta toknál, utánna pedig mára piacon volt a WM-10, WM-20, ez kisebb volt, mint a kazetta tok.

    Sony WM-10



    A legprofibb walkman a WM-D6C volt, ez akkoriban 1300 NSZK márka volt.

    Saját WM-D6C-m:


    ui. Keresek gyüjteménybe régi Sony walkmanokat.

  • Throme
    #14
    Sony sok mindent elszurt. A minidisc - szerintem - remek kis kreáció volt. Megjelenéskor még nem volt mp3 ha jól emlékszem. Egy kis zsebben elfért, míg a discman ott lógott az ember nyakában, ormótlan méretével. Persze jó drága is volt a minidisc. Aztán megjelent az mp3 és mindent vitt. Még fejlesztettek a minidisc-en (LP2, LP4) hogy több férjen a kis korongra, de akkor már bukták a dolgot a sonysok. A másik (a sok közül) az maga az mp3. Elég sokára voltak hajlandók mp3 funkciót építeni a lejátszóikba. Addigra a koreai és más gyártók learatták a babérokat...
  • kvp
    #13
    "1995-ben láttam olyan modelt, ami kazetta nélkül kisebb volt mint maga a kazetta. Egy ellemcserével (2db!) ment egy hétig is, fogta a rádió mellett a TV csatornák audió sávját(?), még a közeli kábeltévékét is ... a gazdája elötte 23- évvel vette kint tókióban."

    A 23- ev valoszinuleg 2-3 ev akart lenni, de a tobbi igaz. En is lattam, vicces volt, hogy a kazetta kilogott belole, mint egy autoradiobol, de az csak lejatszani tudott. A tobbit meg ugy oldottak meg, hogy a tv es a kabel tv is fm formatumban adja a hangot, tehat ha egy fm radio kepes a szabvanyos savon kivulre is hangolni, akkor kepes venni a tv-k es a tobbi fm modulacioval sugarzo ado jeleit is. Egyebkent az otlet jo, kar hogy manapsag altalaban szabvanyos cuccokat gyartanak, pl. nem tudom miert ne hallgathatnank a bolti radionkkal a mentok, a rendorok vagy a legiiranyitas frekvenciait, ha a egyszer a szabvany ugyanaz.

    ps: Nekem is van valahol otthon egy kis 10 inch-es 480p-s szines lcd kijelzoju laptopom, ssd meghajtoval meg 1992-bol, ami mostanaban egy kis ketlabu robot hordozhato konzolja. Noname katonai keszulek terepbarnaban, de toshiba alaplap van benne passziv hutesu ibm 486slc processzorral. Mar akkor is tudtak ilyen kis laptopokat gyartani, csak meg nagyon dragak voltak.

    ps: A sony nagyon elszurta a marketinget, kb. mint anno a xerox az alto-ket. Az egyetlen sikeres uzletaguk a mobiltelefongyartas, mert ott kepesek profitot termelni. (a jatekkonzol es medialejatszo piacon viszont nem)
  • avman
    #12
    sőt, összecsukható volt, meg megfőzte a reggeli kávét, orális szexben részesítette...
    elolvastad, amit leírtál? 1994 mínusz 23 = 1972.
    nagyjából a 90-es évek elején, közepén lehetett kapni a kazettánál alig nagyobb w vókmeneket.
  • Inquisitor
    #11
    Ex kollégámnak van ilyenje. Egyrészt ilyen pici gépeket, másrész Sony cuccokat (is) gyűjt. :)
  • passatgt
    #10
    nekem a legjobban tetsző sony cucc az ux50-es palm, gyakrolatilag egy kis hw frissítéssel simán megállná a helyét most is:)
    mp3, kamera, videófelvevő, videólejátszó, wifi, bluetooth, infra, usb, elforgatható érintőképernyő, mindez 2003-ban:)
  • Inquisitor
    #9
    "amely azonban már az iPod-ra hajazó hordozható lejátszókra épül."

    Azért, ha nem is Walkman néven, de az iPOD elött jóvval gyártottak ők már MP3 lejátszókat. Mikor az iPOD kijött, nekik már videolejátszós készülékük is volt. Volt már jóvval elötte olyan MiniDisc, ami MP3-at is lejátszott. Sőt volt olyan Diskman, ami mellékesen külső DVD/CD kombó drive is volt, és még DVD lemezről meg MS kártyáról is tudott MP3-at lejátszani. Szóval voltak nekik ötleteik, de a marketing osztály nem kapna Nobel díjat ezek promóciójáért.
  • Inquisitor
    #8
    A Walkman japánban 79-ben jött ki, ugye azért van most a szülinapja. A nemzetközi terjesztése kezdödött 80-ban. Az eredeti verzión 2db fejhallgató csatlakozó volt, mert a tervezők azt akarták, hogy megoszthassák egymással az emberek a zene örömét. (Megjegyzés láttam van olyan Walkman telefon amin újra két csati van.) Ráadásul mikrofon is volt bennük, hogy tudjanak egymással beszélni. Persze a késöbbi verziókból ezeket a "luxus" dolgokat kivették.

    1995-ben láttam olyan modelt, ami kazetta nélkül kisebb volt mint maga a kazetta. Egy ellemcserével (2db!) ment egy hétig is, fogta a rádió mellett a TV csatornák audió sávját(?), még a közeli kábeltévékét is ... a gazdája elötte 23- évvel vette kint tókióban. Akkoriban itthon féltégla méretű walkmaneklet lehetett kapni, amik a 4db elemmel jó ha egy két napig mentek, és fényévekkel vacakabb füles volt hozzájuk. Úgyhogy kedves Möci, nem 1-2 évig volt menő a walkmaned. :)
  • Unreal1942
    #7
    Ma már azért lényegesen egyszerűbb bármit beszerezni mint akkor.
    Szóval max 1-2 hónapig "menő" valami.
  • Möci
    #6
    Szerencsétlen anyámék '81 tavaszán, Bécsben is alig tudtak szerezni nekem egyet (természetesen horror áron a "dugivalutájuk" terhére). Végül is sikerült nekik, így én legalább két évig (ha nem több) nagyon menő voltam a Walkman-ommal.
    Kérdem én: Ma egy kütyü mennyi ideig "menő"?
  • Szemjuel
    #5
    csak 1 hetes xD
  • Tetsuo
    #4
    Az mp3 lejatszom (Sony) sokkal szebben szol, mint a telefonom (Nokia xpressmusic és SE walkman). ;)
    Nekem megérte, bar sokan telleg leszarjak azt a hangzasbeli kulonbseget..
  • kvp
    #3
    A sony-ericsson walkman mobilok kb. azt tudjak amit a regi walkman is (zene lejatszas/felvetel/radio) es ujabban mar szinte az osszes se telefon megkapja a walkman szeria lejatszoszoftveret. (pl. a k sorozat is) Es igen, ezek mellett meg fotozni/videozni/filmet nezni meg telefonalni es internetezni is lehet veluk. Ezek utan egy csak zenelejatszasra alkalmas keszuleknek mar nem sok ertelme van, bar a fullhallgatoba epitett megoldasban meg van fantazia.
  • WinG
    #2
    Akio Morita nélkül elég nehéz lesz visszaszerezi azt az imázst imho.
  • jeti00
    #1
    Happy Bday xD