90
Svéd bajnokság és válogatott
-
#50 azért a focijuk is jó, magyarokat simán elverik, kb dán szinten lehetnek -
geo91 #49 én is szoktam svédországba menni pár évente, ki a nagypapámhoz. :) -
geo91 #48 ja, tudom. meg van a bandy meg az innebandy. (olyanok mint a floorball) -
#47 Szoktam oda utazni néha és inkább a jégkorongra gerjednek, nem a focira.A svéd foci nem sokkal jobb mint a magyar , szóval nem értem minek kéne vele foglalkozni -
#46 ezekre amugy mind fogadni is mernél?:D -
#45 sorry -
geo91 #44 tippjeim a következő fordulóra:
Kalmar - Djurgården 2-0
Helsingborg - Elfsborg 1-1
GAIS - Halmstad 2-2
Brommapojkarna - Malmö 2-1
Häcken - Hammarby 1-0
Trelleborg - Örebro 1-0
AIK - IFK Göteborg 1-1
Örgryte - Gefle 1-2 -
geo91 #43 ne offolj! -
#42 ezjó, asszem nézem majd az andorrai-san marino összecsapást:D biztos színvolnalas meccs lesz, meg fogadtam is rájuk -
geo91 #41 LINK
majd aznap lesznek hozzá stream-ek -
geo91 #40 a csütörtöki göteborg - gefle-t adják majd. -
geo91 #39 hááát... nemnagyon...
néha ittt adnak egy-két meccset. -
karajjj #38 és ezt lehet valahol nézni? :D -
geo91 #37 Egyébként így szurkolnak a svédek a csapatnak
SVEEE-RIGE! SVEEE-RIGE! SVEEE-RIGE! (~szveee-rije) -
geo91 #36 dettó. ;D -
Monoton #35 -
#34 Válogatottat nagyjából szeretem , de remélem most nem lesznek vb-n :P -
geo91 #33 ...és most egy kicsit a válogatottról:
Becenevük: Blågult (~blógült), azaz kék-sárgák.
Jelenlegi szövetségi kapitány: Lars Lagerbäck
Legtöbbször válogatott: Thomas Ravelli (143)
Otthonuk a Råsunda stadion.
Legmagasabb helyezésük a FIFA ranglistáján egy második hely, amit 1994 novemberében értek el. Legalacsonyabb helyezésük pedig a jelenlegi 42. hely.
Olimpiákon egy arany (1948, London) és két bronzérmük (1924 Párizs, 1952 Helsinki) van. Világbajnokságokon legjobb helyezésük egy második hely az 1958-as hazai rendezéső VB-n. Európa bajnokságokon az elődöntőnél tovább még nem jutottak.
-
geo91 #32 A svéd egy igen szeszélyes bajnokság, így nem csoda, hogy az utóbbi 5 év bajnokai más-más csapatok. Név szerint:
2004: Malmö FF
2005: Djurgårdens IF
2006: IF Elfsborg
2007: IFK Göteborg
2008: Kalmar FF
A bajnokság (és a többi skandináv) nem a megszokott őszi-tavaszi rendszerben kerül megrendezésre, hanem tavasztól a nyár végéig vannak a meccsek.
A legtöbb címet nyerő csapatok:
18: Malmö FF
13: IFK Göteborg
12: IFK Norrköping
A bajnokság első helyezettje BL selejtezőn indulhat, a második és harmadik pedig (most már) Európa Liga selejtezőn. Az utolsó három helyezett a másodosztályba (Superettan) esik vissza. -
geo91 #31 oksa, és köszi az átnevezést, így jobb is. -
Monoton #30 Persze :) -
geo91 #29 nem ez a fő cél, de ugye nem gáz ha néha szóba került a tippmix? ;) -
geo91 #28 oksa, máris összeállítok egy kis anyagot. :) -
#27 Djugarden - Helsingborgon ment el vasárnap a tippmixem:S
am jó topik -
#26 ja akkor bocs -.-' -
Monoton #25 Egyébként jöhetnének infók a bajnokságról, esetleg válogatottról bemutatás jellegűen. -
Monoton #24 Lehet arra gondolt, hogy minden bajnokságnak külön tippmix topik. Legalábbis én ezt vettem ki :D -
#23 olasz
francia
orosz
tessék. -
Monoton #22 Topik maradhat, ha a svéd labdarúgásról megy a beszélgetés. De ha itt elkezdtek tippmixelni meg statisztikázni a fogadásra akkor törlöm. Arra ott a tippmix, totó és egyéb fogadási topikok. -
Gaborkik #21 Sztem pont azért nyitotta mert kevesen követik ... -
Dean Winchester #20 jo oké ez a topik de akkor jöhetne az olasz bajnokság,francia...stb amit sokkal többen követnek :D
Orosz bajnokság? :D -
Dean Winchester #19 jó hát most ,hogy tippeket kapjunk a svéd bajnoksággal kapcsolatban arra tökéletes a tippmix topik is szerintem :D -
#18 akkor a következőn fog:D -
geo91 #17 7 idegenbeli meccséből egyen sem szerzett pontot -
geo91 #16 örgryte ellen érdemes fogadni. főleg ha idegenben van. -
geo91 #15 ;D -
#14 am nekem nincs igazán kedvencem közülük, inkább akkor örülök ha az nyer, akire fogadok:D -
geo91 #13 na de most már vissza a svéd BAJNOKSÁGra. :) -
geo91 #12 hopp ez fail, rosszul emlékeztem... -
#11 francokat:D a kalmarral, az elfsborggal tavaly előtt játszott, kiiskapott ahogy kell, a hali játszik majd az elfsborggal ha továbbjut az irtish ellen