Nyílt kodekek nélkül marad a HTML 5

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

takysoft
ja és van xhtml 5 is
egyszerre fejlesztették ki. lehet utánanézni

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetõségekben, de az optimista látja a lehetõségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

takysoft
hát épp ez az.
sose jó, ha valaki túl monopol. jó a flash. de nem ingyenes. és nem is nyílt forráskódú. Adobe jó cég, de egy cégre sose bíznám az internet jövõjét.

Amúgy Firefox 3.5 támogatja már a az új videotechnológiákat itt lehet tesztelgetni.

meg azt se felejtsétek el, hogy a flash egy plugin. olyat meg nem mindenhol engednek telepíteni. jobb, ha a böngészõ alapból tud minden fontosat...

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetõségekben, de az optimista látja a lehetõségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Nem értem mit erõlködnek, mikor rég ott a flash, és újabban már a brózerban futó 3D FPS-eket is le lehet benne kódolni ... <#falbav> platformfüggetlen és pixelre úgy fog kinézni minden OS-en és böngészõben ahogy le lett kódolva.
Ráadásul egy egy jó szerkesztõ is van hozzá, átlátható, a kezelése gyerekjáték, a kódolást megtanulni AS1-2-ben alapfokon még az is meg tudja aki antitalentum a gépekhez. Jó hogy nem ingyenes, legalábbis a szerkesztõ, de ez van. Szerveroldalon megtehetik a tehetõsek, cégek, stb.
Nem célja kiváltani, és nem is tudná.

Sanyix
mocskos epl

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Igen, de a cikk a miértekre is választ ad. Jelenleg a HTML 4.01 strict a favorit(az xhtml persze a divat, de a divat nem feltétlenül célszerû), a jövõ meg a html 5. Gondolom egy 2-3 év múlva már elég elterjedtek lesznek a html5-öt támogató böngészõk, hogy érdemes lesz váltani a fejlesztõknek.

Kicsit attól félek, hogy kiherélik a html5 szabványt a vállalatok nyomására, csak azért, hogy nehogy kiválthassa a flash, silverlight...stb. megoldásokat.

Ha jól tudom, ha nem akkor valaki kijavít de a wmv-sem az, pl. ezt a virtualdub is kiírja neked ha wmv-t akarnál behúzni a virtualdubba.

passatgt
nem lesz több xhtml már, annak befellegzett:)

Speciel én ezzel értek egyet.

Adna nekem az idézethez vki támpontot? Itt nem az x264-rõl besznek, ha jól gondolom.
"Google has implemented H.264 and Ogg Theora in Chrome, but cannot provide the H.264 codec license to third-party distributors of Chromium,..."

Spice Everywhere!

Felvilágosítana vki? Ha a H.264-gyel (hogy lehet ez, hiszen ez csak ajánlás) problémáik vannak, akkor miért nem használják a H.264/AVC szabványra épülõ GPL-es x264 függvénykönyvtárat helyette?

Így lehet h ki sem fog teljesen bontakozni a videóalapra is épülõ web2.0 (szerintem)

Thnx for the future advices :)<#conf>

Spice Everywhere!

sly007
Jaja. Volt sok zsákutca amit kitaláltak és bebukott. XHTML 2-õt most dobták ki, - pedig milyen szabványos lett volna - , a már félig meddig kialakult HTML 5 érdekében. Tudod van olyan, hogy szabványosítás, ami azt jelenti, hogy a meglévõ dolgokat próbálják egymással kompatibilissé tenni, közös érdekbõl (lásd mobil aksi töltõ). Sajnos informatikában néha széllel szemben próbálnak hugyozni.

netperformer
Jajj én nem akarok HTML-t... felejcsék már el... XHTML avagy XML 4eva :D

5c0rp330n
hát, ezeknál jobb codec-eket pedig sztem biztosan nem találnának.

Nem vicc, a szabványok mindég kialakultak aztán amikor már megvoltak (de facto) valaki beírta õket a könyvbe (de jure). :)

Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan

Egy szabvány majd kialakul?!... jó vicc. <#rolleyes>

sly007
Hagyják az egészet a sunyiba, majd kialakul. :D

Az Apple hozzáállásán nem kell csodálkozni, amikor a saját jogdíj forrásának megnyírbálójáról van szó. Az x.264 esetén van jogdíj, ott meg az a gond.

Miért nem lehet egy közös alapot megteremteni, majd a versenyzõknek erre kellene licitálniuk?

Lost Lont
Gratulálok. Már az esélyt se adjuk meg az ingyenes .ogg-ra, menjen a .wmv, meg nem tudom mi, igaz?

("ahogy azt annak idején az > esetében" ez mi lenne? <a> ? :D)

Windows 7 & openSUSE 11.4 @ 64-bites kenyérpirító.