511
A titok - A vonzás törvénye
  • Fbn Lx
    Azaz a gondolataidat te irányítod, és a gondolataid rajtad változtatnak -> megváltoztatod általuk saját magadat.
    Ha a gondolataidat a külvilág irányítja, és a gondolataid a külvilágon változtatnak -> a világ változtat általa saját magán. ezt hívhatod a karmikus sorsnak, vagy istennek, vagy ahogy akarod.
    Szóval a megváltoztatott gondolkodás arra az erőre hat vissza, aki megváltoztatja, és így a már megváltoztatott valaki másképp hat a környezetére. Ebben rejlik a gondolat teremtő ereje. Rezgéseket, impulzusokat, késztetéseket teremt a saját hatáskörében, az emberben :) Az agyad nem egy spirituális jelenség, hanem egy fizika.
  • Fbn Lx
    A gondolatok valóban teremtő erejűek, mert a saját testedet, a saját hatásodat a világra teremted meg vele. saját magadat teremted meg a gondolataidból. És nem azért, mert a gondolataid a körülötted lévő világ valamely hatását számodra kedvező irányba változtatják. Nem kell ezt az egészet mágikus tartalommal felvértezni. a Gondolataid téged irányítanak, és te általuk irányítod az eseményeket. Nem közvetlenül az eseményeket irányítod. Jól ki van ez találva.
  • tigeroo
    megint az anyagi világban gondolkozol.
    példákat már írtam. nem úgy kell bevonzani hogy kántálod a "lefogyok" mondatot, hanem hogy elképzeled magad az ideális testsúlyoddal.
    ez a vonzás.

tipikus szektás szöveg. ha valami működik, akkor az működik akkor is, ha nem akarom befogadni.

igen, pontosan ezt mondom énis. attól függetlenül működik, hogy hiszel-e benne, vagy sem.

az emberiség összbevételének 96% a népesség 1%-ának a kezében van.
    szerinted ez véletlen?

az a baj hogy ezeket a tanításokat nemtudod befogadni. én a titok előtt megismerkedtem különféle tanokkal/filozófiákkal is, pl. hinduizmus. hidd el, sok hasonló elemből épül fel a két dolog (többek között)
    gondolom te csak egyből azt vágod le hogy "gondolok a pénzre, de nincs itt, hát ez valami kurva szektás módszer". nem hiszel ezekben, mint pl. a reinkarnáció vagy karma, ezért mondod ezeket.
    az a baj hogy ez mint minden más nagyon sokmindennel összefügg.
  • jackcsabi
    Szerintem nem kéne a szektás dolgokhoz hasonlítani ezt. Amúgy meg nekem nagyon úgy tünik, hogy te eléggé konzervatív vagy, szóval nem sok esélyét látom, hogy ezt valaha is elhidd...
  • qetuol
    nos, pont ezt a választ vártam. a kérdésre nem tudtál válszolni, hanem valami kitérő maszlagot írtál. tudniillik az ún. "titok" és a "na most elhatározom, hogy ezt meg ezt megcsinálom" között semmi különbség nincs imho.
    "te pedig vagy befogadod ezeket a törvényeket, vagy nem érdekel!"
    tipikus szektás szöveg. ha valami működik, akkor az működik akkor is, ha nem akarom befogadni.
    "most ezt nemlehet elmagyarázni! bizonyos nyugalmi/mentális állapot kell ehhez az egészhez!"
    attól tartok, ezt nem csak most nem lehet megmagyarázni, hanem egyátalán. ha majd elérted ezt a mentális állapotot, akkor megpróbálhatnád mégis elmagyarázni, mert így népbutítás.
  • tigeroo
    ha egy jó estét akarsz akkor verd ki.

figy, én szívesen beszélek róla, de nem így. ilyen hozzászólásra nemtudok máshogy reagálni.
  • hunbasser
    mások könyveket írtak erről,te meg elvárod,hogy pár szóban összefoglalja neked? kössz... meg egyébként is,te minek nézed őt? vagy te magad minek képzeled?
  • msstz
    kíváncsi lennék az univerzumos hülyeségre. elmondanád? akarok egy jó estét magamnak, győzz meg.
  • sz4bolcs
    Az alulértékelés, és a túlértékelés közt azért van egy harmadik "véglet" is.
  • hunbasser
    mindenkinek saját joga eldönteni,hogy élni akar-e vagy sem,ha pedig igen,akkor azt hogyan teszi :)
  • tigeroo
    most ezt nemlehet elmagyarázni! bizonyos nyugalmi/mentális állapot kell ehhez az egészhez!
    te pedig vagy befogadod ezeket a törvényeket, vagy nem érdekel! nincs köztes út! ha érdekel, akkor már levágtad hogy mivan...ha nem akkor már mindegy!

olyan, mintha a barack ízét kellene mesélnem neked miközben te pedig a lekváros üveg külsejét nyalogatod...
  • mila69en
    ajjajj kezded vissza vonzani a negativot:D
  • jackcsabi
    Nem izgat igazából, tökmindegy nekem hogy most élek vagy nem.
    Most lelehet szólni ezért de nem érdekel...
  • tigeroo
    jobbfelső sarokban az X
  • hunbasser
    elképzelhető.
  • qetuol
    igen, értem, de honnan tudod, hogy mindez nem sikerült volna anélkül, hogy folyton arra gondoltál volna, hogy "le fogok fogyni, megtanulok gitározni" (ha jól értem a "bevonzás" fogalmát)? persze ezenkívül mindent ugyanúgy csináltál volna, csupán nem ismételgetted volna ezeket a gondolatokat. akkor szerinted nem fogytál volna? nem tanultál volna meg gitározni?..stb.
  • jackcsabi
    Akkor hamarosan megfogok halni.
  • Herold
    Na de könyörgöm, egy huszonéves (vagy még annyi se) takony gyerek nehogymá megmondja nekem, hogy mi a tuti. Lófaszt se tud még a világról.
  • mila69en
    fúúú áruljátok el a titkot!
  • hunbasser
    "és ha valaki meghal valami betegségben, nem biztos, hogy a gondolkodásával felelős érte."

pedig de. minden rajtad múlik. csak ezt sokan nem tudják megérteni, és aztán folyamatosan arra hivatkoznak,hogy mennyi embertől is függenek és mennyi ember befolyásolja az életüket,na meg a természet. így persze,hogy nem lehet vonzani.illetve lehet,csak rosszat.
  • hunbasser
    a fogyás nekem is volt... én csináltam mindent,fociztam,futottam esténként és semmit nem fogytam. aztán mindig arra gondoltam, hogy "mintha talán vékonyabb lennék",és 2 hónap alatt fogytam 8 kg-ot,és ismerőseim is megjegyezték,hogy vékonyabb lettem,de a futással meg a focizással szinte nem értem el semmit.

ha valamit nagyon akar az ember,akkor azt eléri,ilyen egyszerű. nem elég vmire rágondolni párszor aztán majd "hmm,bevonzottam,majd akkor ez is lesz" alapon elintézni a dolgot.a lényege az egésznek abban van,hogy az ember mennyire akarja azt a valamit és mennyire tudja beleélni magát.
  • sz4bolcs
    Pedig ha lehámozod róla a sallangot, akkor annyi marad, hogy "Aki keres az talál." Sok törekvés kell, és ignorálni a sikertelenséget, és akkor egyre több jó dolog történik.
    Azt én sem szeretem, amikor csodás gyógyulásokról, meg hasonlókról beszélnek, szerintem akkora mértékben nem változtatja meg az objektív világot a pozitív hozzáállás, mint ahogy egyesek látni szeretnék. Nincs teljes kontroll, és ha valaki meghal valami betegségben, nem biztos, hogy a gondolkodásával felelős érte.
  • tigeroo
    igen. többek között a külsőmre mentem rá. nyáron lefogytam 10 kilót, diéta nélkül!!! kb. negyedannyi edzéssel tiszta izom lettem, közben elkezdtem basszusgitározni amivel olyan szintre jutottam mintha 2-3 éve játszanék rajta, csajokkal is 10x jobban kijövök mint eddig.

májusban kezdtem ezt a "bevonzást", tavaly nyáron elértem mindent amit akartam

egy nyár alatt baszki.
  • Frosty01
    na ja. valaki bizonyítsa hitelesen és kézzelfoghatóan csak 3× hogy a titoknak a segítségével sikerült vmit elérnie!
  • Frosty01
    amugy is mióta láttam ezt a szart, akárhányszor akarok vmit naon, rögtön eszembejut.... beleélősködte magát az agyamba :|
  • qetuol
    szal mondasz valami konkrét példát/tapasztalot is, ami egyértelműen világossá teszi ennek a "titoknak" a létezését, vagy maradunk az üres filozofálgatásnál?
  • hunbasser
    mármint a "ne találkozzak valakivel" részével egyetértek,hisz azt nem tudod bevonzani,hogy nem találkozol vele :D max olyat,hogy elkerülöd,vagy hogy magányosan fogod járni az utad,ilyesmi.

egyébként a vonzás legjobb példája,hogy amikor valakire gondolok,az utcán találkozok vele 10 perc múlva,pedig lehet,hogy már 2 hónapja nem láttam :D és annyi ilyen volt már...
  • tigeroo
    na igen te jobban megfogalmaztad.

• hunbasser
    ez hülyeség szerintem,nem lehet bevonzani a vagyon hiányát. próbáld csak meg lerajzolni,hogy nincs pénzed. inkább amikor az emberek a pénzre gondolnak,akkor igazából hitelre gondolnak meg egy nyomorúságosabb életre.

egyébként elég érdekes,hogy akik már gyerekként is sokszor beszélnek a pénzről (gettókban,telepeken is,tudjátok,akik állandóan rajoskodnak :D),azok felnőttként kőgazdagok lesznek. és most tök mind1 hogyan jutottak hozzá a pénzhez,a végeredmény a lényeg,hogy van pénze.
  • tigeroo
    hát az a baj hogy hasonló dolgokat is tudsz vonzani, meg egyes dolgok bevonzzanak más dolgokat

ha ráhangolódsz akkor persze hogy vagyont sem nehéz bevonzani,de mint említettem volt sokan inkább a környezetükben a vagyon hiányára koncentrálnak ilyenkor.

meg pl. "akarok egy autót"

akkor általában olyan gondolatok vannak az átlagembernél hogy "jó lenne egy autó. a RÉGI SZAR helyett

a könyvben benne van hogy nincs olyan hogy valamit nem vonzol be. ha azt kéred hogy "NE találkozzak valakivel" az olyan mintha azt mondanád hogy "találkozzak valakivel"...

és még csomó ehhez hasonló dolog van leírva a könyvben
  • hunbasser
    nem.de mindenki pénzt akar először bevonzani,főleg úgy,hogy fingja nincs,hogyan kell normálisan vonzani :D ez is olyan dolog,hogy ki kell tapasztalni.

de csak egy kérdés: az miért van vajon,hogy akik örök optimisták voltak,azok nagyrésze később gazdag,sikeres ember lesz,akik meg pesszimista környezetben nőttek fel azokból meg szintén pesszimista lesz és nem lesz belőlük semmi sem? az ilyenekből lesznek a tipikus gyári dolgozók.
  • Frosty01
    a vagyon sem valami elvont dolog egyébként ha jobban belegondolsz le lehet bontani ilyen elemi dolgokra hogy élelem, ital, szórakozás, sötöbö.
    ergo nem is lehetne olyan nehéz bevonzani a titkos logikátok szerint vagy mégis? :)
  • hunbasser
    csak magának vonzhat be az ember,másnak nem. amit meg az agy gyógyító erejéről írtál,az való igaz,de nem hiszem hogy csak ennek volt köszönhető az a sok eset,hisz az agy gyógyító erejéről az orvosok is tudnak,mégis reménytelennek tartották az esetet.

egy másik dolog: most pl faterommal néztünk apartmanokat. már vagy 15-öt bepróbált (ha nem többet) és mind foglalt volt,a 16-ra rámondtam,hogy itt lesz hely. és lett. lehet mondani,hogy véletlen volt,szerintem meg véletlenek nincsenek.
  • tigeroo
    minden gondolat teremtő hatású.
    az univerzum is azért tágul, stb stb ebbe most ne menjünk bele.

a lényeg hogy minden gondolatod meghatározza az életedet. (az más hogy itt is vannak "korlátozások" - pl. saját karmikus sors, meg hogyha más céllal születtél le ebben az életedben, stb.)

de ebbe tényleg ne menjünk bele :D

ha vevő vagy a dologra, akkor úgyis utánaolvasol, mint a Titoknak. Ha nem, akkor már úgyis mindegy
  • tigeroo
    hát megértem. akkor te hamar feladtad:P
  • tigeroo
    de a vagyonnal nehezen tudod:) ez a poén! az nem is biztos hogy fog menni, túl anyagias így is a világ, a buddhista megtisztulással pont ellenkezik.

nem egyszerűbb egy állást bevonzani szerinted mint x mennyiségű pénzt?
    meg nemcsak pénzt lehet bevonzani. ott az egészség, boldogság, egy ember szerelme, stb.

a másik, amit már említettem (és sz4bolcs is említ a #30-ban):
    ha vagyonra fókuszálsz, akkor legtöbb esetben a vagyon hiányára koncentrálsz, nem a konkrét vagyonra.
  • Fbn Lx
    azért hoztam fel a világbékét, mert a vonzás törvénye szerint ugye nem számít a kívánt dolog fizikai vagy szellemi nagysága...
  • Fbn Lx
    csakhogy a kettő között közel sem akkora a hasonlóság, mint gondolnád!
    A pozitív gondolkodás gyógyító ereje (akár a rák esetében is) nyilvánvaló, mert az agyad természetesen a tested egész biológiai összetételét irányítja. A negatív gondolkodás, stressz, pánik, izgatottság, szomorúság mind méreganyagokat termelni. Ezért a gondolkodásoddal a tested funkcióit kis (vagy akár nagyobb) mértékben megváltoztathatod, csak gyakorlat és elszántság kérdése.
    Míg a vonzás törvényével azt próbálják megmagyarázni, hogy az agyad nemcsak a tested kémiáját irányítja, hanem a külvilág kémiáját is. Na most ez elég érdekes téma, tudományos alapja nyilvánvalóan nincsen, persze ettől még létezhet az, amiről George Lucas is írt. :Ð
    Tekintve, hogy nem vagyok egy tudományos ember, fogjuk rá, hogy valamilyen szinten elhiszem. De ez nem úgy működik, hogy az átlag ember az évek során pusztán akaraterővel kifejleszt magának egy olyan szinten erős képességet, hogy pusztán agyhullámaival befolyásolja a körülötte lévő eseményeket. Főleg nem néhány nap után máris, miután elolvasott egy könyvet! Elhiszem, hogy vannak/voltak guruk a világon, akik erre képesek, de itt bizony nem lesz világbéke, hiába szinkronizálja vele magát pistike már 12 éve.
  • Frosty01
    egyébként mielőtt tovább folytatnátok a szapulásom , mint egyedüli troll kikérem magamnak! láttam én is a filmet, és engem egyáltalán nem győzött meg :/ . sőt volt egy rövid időszak az életemben amikor rávettem magam h na majd jól bevonzom a dolgokat, mert más is mondja h milyen jó, hát, köbö semmi sikerélményem nem volt, pedig tényleg rajta voltam a témán
  • jackcsabi
    Erre most nem is tudom mit mondhatnék, inkább csak ennyi: