7
-
Piel #7 A valós okát mégsem lehet elmondani. Ezek a dumák jól eladhatók. Gépelni meg nem az orvosnak kell tudni hanem az aszisztensnek. Ha nincs ott a beteg nem tudja kezelni az orvos, amit eddig papíron futtatva néhányan megtettek és jó pénzt kaszáltak. Csak azt nem tudom, hogy ha kiszámolta volna valaki, hogy ezek az orvosok mennyi időt fordítottak betegek kezelésére, akkor rájöhettek volna, hogy ennyi beteget ellátni képtelenség. Végre igazság lenne az orvosok között és nem a minden hájjal megkent orvosok jutnának előbbre, hanem a becsülettel dolgozó orvosok is megkapnák a tisztességes fizetésüket. Ezek szerint nem csak magyar specialitás a betegbiztosítás lehúzása. -
haxy27 #6 Itt is be lehetne vezetni valami hasonlót. -
LizzyKathy #5 *kézzel írni -
LizzyKathy #4 Talán azért,mert nem gyors- és gépírni tanulnak/unk a suliban,hanem kézzelírni évekig.;) -
#3 A belinkelt két német oldal egyikén leírják, miért. Beteg bemegy, kártya bedug gépbe, beteg PIN-kód beír. Ezzel a gép blokkolva, mert egyszerre csak 1 kártyát kezel, a többi beteggel a nővér nem tud foglalkozni. Nővér és beteg vár orvosra, orvos saját PIN-kód beír (minden kártyánál újra és újra), recept begépel (eddig sokszor az orvos csak aláírta), kártya ki.
Biztos, hogy a rendelőkben az orvosoknak változtatniok kell majd a munkastílusukon, pl. annyiban, hogy egyszerre csak egy beteggel foglalkozhatnak, ami önmagában nem baj. A baj inkább az, hogy a fontosabb funkciók, pl. hogy az orvosok írhassanak egymásnak, még nem működik és évekig nem is fog. Így nagyjából sikerült egyesíteni a régi és az elektronikus rendszerek hátrányait, azok előnyei nélkül. A tesztben részt vevő orvosok visszajelzéseit nem vették figyelembe, így meg nem biztos, hogy jó és gyorsan használható lesz az egész. -
Piel #2 Ellenőrizhetővé válnak az orvosok a társadalombiztosítás számára. Arról nem is beszélve, ha visszaír egy szaki a másiknak: Félrediagnosztizáltad a beteget! A lába nem azért fáj mert sokat táncolt, hanem azért, mert eltörött. Ez mind benne marad a gépben. -
#1 "Az orvosok többek között amiatt panaszkodtak, hogy az elektronikus receptek írása kétszer annyi időt vett igénybe, mint amikor kézzel írták meg őket." - Nono! Én még emléxem gyermekkorom orvosi receptjeire, ami olyan ronda firkálmány volt, hogy talán csak a patikus tudta elolvasni. Volt is erről sok vicc, pl.
Kérdezi a beteg a patikust:
- Abban a fehér dobozban mi van?
- Abból egy adag szódabikarbónát szoktam kimérni, ha nem tudom elolvasni a receptet.
Miért tart kétszer annyi ideig elektronikusan megírni? Ez bullshit.