107
Milyen router-t érdemes venni, milyen márkákon belül, milyen áron stb.
-
toto2700 #27 http://pcworld.hu/80211-draft-n-routerek-tesztje-20080501.html?p=9
A Tp-linket 9000-ért vettem. -
toto2700 #26 Nekem ilyen van: TP-Link TL-WR841N és meg vagyok vele elégedve.
Az előző egy X-micro XWL-11GRAG volt. Na azzal nem voltam kibékülve. Az SMC-vel is rossz élményeim vannak, nagyon melegszik és emiatt lefagy. -
atomkrumpli #25 Egy néhány méterre még átmehet wlanon a 100Mbps persze jó eszközökkel de nem biztos hogy elég lesz hozzá 20k pénz, ha mindenképpen kell a nagy átviteli sebesség még mindíg olcsóbb egy gigabites switch a belső hálóra + mellé egy jól bevált olcsó router. -
andersh #24 feltétlen csak olyat amelyikben van részletesen állítható QoS -
#23 igen csak az a topik nem ilyen irányban van, ez full általános. Csak mondom nekem úgy is kell későbbiekben meg biztos akad más is akinek ilyen gondja van. És igen tudom 02.11n csatoló van. -
Garfield #22 Egyébként pedig csöppet pofátlan vagy: 15:23-kor beírsz a már létező wireless router topikba, beírod a kezdő hozzászólást, majd 15:26-kor halál feleslegesen topikot nyitsz neki.
Zárható, ott a másik topik. -
Garfield #21 Pénzkidobás, persze ha:
- csilivilit akarsz
- USB-s adattárolót akarsz rádugni
- élet-halál kérdése az x+1 custom firmware, akkor vedd meg azt.
Ha nem, akkor vegyél ugyanilyen tudású - kivétel a fenti két feature - TPLink TP841ND-t feleannyiért. (Nekem otthon TPlink wireless routerem van - nem ez a tipus - és halál kényelmes és precíz minden.)
Egyébként szép dolog, hogy >100 mbit-et szeretnél wireless-en, de ugye az összes eszköznek van 802.11n-es wireless csatolója? Mert csak úgy van esélyed nagyobb sebességet elérni. Egyébként így látatlanban azt mondom, hogy amekkora területet te le akarsz fedni, szerintem nincs sok esély a teljes >100 mbitre. -
#20 tényleg az és rohadt fos. visszasírtam sokszor az SMC-t :(
ami persze megfőtt magában -
#19 t-köm hozott nekünk ilyen all-in-one dobozkát, szóvalnekünk már nem kell ilyesmi :\
bár kurva kiváncsi vok h mi lehet benne... -
karajjj #18 Linksyst vegyél csak -
#17 Csak személyes rossz tapasztalatom van. Egyik megdöglött, másiknak a szórása volt nagyon gyenge, firmware-ek pedig ha javítottak valamit mást elszúrtak. Kényelmetlen volt és instabil mindkettő. Azóta D-Link-et fogyasztok, ami kényelmes, átlátható, jó a support. Az egyik 5 éve működik (DI-524), az alábbi még nincs fél éves, viszont N szériás, 400méteres szórással - a szomszéd utcában havernál is tudom használni:) -
#16 es valami konkret indoklas esetleg ? -
#15 Nekem D-Link DIR-635-öm van.
300Mbps Wireless - Draft-11N Technológia- 11g és 11b Wifi kompatibilis- 10/100Mbps WAN port 1db- 4 portos Switch Auto MDI/X- USB 2.0 Connect Now Config- NAT és SPI tűzfal VPN-el- URL szűréses tartalom blokk- WEP,WPA,WPA-2 Wifi támogatás- 802.1x RADIUS támogatás- Levehető
Linksys suxx, ne vegyetek:) -
#14 Hmm nagyon gondolkozok ezen Linksys WRT160NL, hasonló tudásút nem találtam ami ilyen árban lenne vele. -
#13 idióta -
#12 a WAN linkje 100 Megas mind kettonek ha jol tudom
problemat a mereseknel is lathatoan a kodolas jelenthet -
#11 hm kösszi a 2 linket. De csak azért voltam kiváncsi mert ha a router 10mbps tud a modem felé nyitni akkor nem akadály-e a 4x nagyobb input. De a linket még1x kösssz -
#10 hmm
http://www.smallnetbuilder.com/content/view/30839/96/1/2/
http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=341
custom firmware kell neked
majd szolj ha a 40Mbs-ot egy hetig folyamatosan maxon hajtottad :)
de jogos a kerdes :) -
#9 De az a 10Mbps sebességû kapcsolat a modem felé (WAN port) az nem kevés? Jelenleg 8 megás internetem van. És a későbbiekben szeretnék beszerezni egy 40/20Mbps-os digis fajtát -
SL #8 TP-link
linkszisz egy nagy büdös szar még egyszer nem veszek -
#7 najó a hülyeségemet fogjuk arra hogy este van :P -
#6 van rajta 4. elég lesz? -
#5 ja és kellene egy legalább 1 utp kimenet is,[elfelejtettem írni] ezt elfelejtettem beleírni, mert van 1db asztali gép és nem szeretnék wifi-s hálókártyára még beruházni. De azért kössz még1x :) -
#4 megnézegetem őket, köszi szépen a gyors válaszokat! -
#3 WRT54GL -
#2 WRT160NL ez meg uj nincs hozza tul sok custom firmware
WRT54GL ez a jol bevalt sok firmwarel nekem is ez van 3-4 eve jol szolgal -
#1 Hello, érdekelne engem milyen routert vegyek most. Valamilyen 2 antennás kellene, ami 100mbs sebesség vagy az felett képes alkotni. Viszonylag nagy hatótávú (emeleten lenne és az egész alsó lakrészt is le kellene fednie). Na és az ára 10 és 20k között legyen. Ha valaki tud segíteni annak igen igen örülnék!