Tales Of Monkey Island

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

takysoft
igen, tudom.
úgy hívják, h "játékidõ"

ha nagyon zavar, nézzél inkább filmet😄 XD

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Párbeszédek közötti ûr zavaró :S

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

takysoft
már a remake-nek is remakeje lett. szép

én anno még a 16 színû változatot nyomtam végig elõször😄

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

balee4
Btw mikor jön az Ep2?

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord

balee4
Kipróbáltam nem olyan rossz ez, az irányítás teljesen korrekt, a grafika ugyan 3D-s lett, de nagyon jól néz ki, és a poénok most is megvannak
De elõször végigtolom inkább a remake-t.

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord

takysoft
annyira azért nem off😄

OFF: kijött a remake.

Gerbill
Szerintetek jó?. A nyelvtanban nem vagyok biztos, de egyszerûbb nem jutott az eszembe.

A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.

takysoft
nemrég linkeltem, szedd le, told végig.
aztán persze szépen vásárold meg😊

én ma tudtam le. egész jó volt.

Lacee
na de a klasszikus sértegetõs vívás helyet a monkey combat, a rossz irányíthatóság, szerintem a sztorija is gyengébb volt a többinél... brr, nem volt jó az a negyedik rész. persze azért végigjátszottam becsülettel 😊

kiváncsi vagyok erre az újra, még nem szereztem be!

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Bár a látvány rémisztõ, nem az ijesztett el, szóval nem önszántamból maradt ki. Pótolni fogom rövidesen. Addig bele sem kezdek az epizódokba komolyabban.
takysoft
hát azért nem volt a monkey4 olyan rossz.

persze a mi3 után nem nagyon hozta, amit kellett volna, de azért egész aranyos kis játék lett, és élvezettel el lehetett vele játszogatni.

takysoft
ha a Beyond Good and Evil tetszett, akkor a Psychonauts-ot se hagyd ki.
az se különösebben kalandjáték, mert fõleg ügyességi, de igen jó storyja van

Újabb, mert csak 11 éves, nem 20 😊

Az EfMI nekem eddig teljesen kimaradt, de én a GF irányításáért sem rajongok, legalábbis esetemben a rombolta a játékélményt. Mondjuk még így is a kedvencem a Sanitariummal egyetemben.
takysoft
újabb?
az egyik legelsõ 3D-s kalandjáték volt. még a monkey 4 elõtt😄(aminél amúgy jobb is volt irányítása is)

Esetleg a Grim Fandangót? Az még viszonylag újabb, 3D-s, és kivételesen jól is áll neki.
Humor és humor között is van különbség. Egy Sam & Max vagy egy Monkey Island a gegparádéra megy, a Full Throttle viszont nem. Nekem a legnagyobb bajom vele az, hogy rettenetesen rövid. (Egyébként szerintem is nagyobb klasszikus nála a Monkey Island, de ez más kérdés.)
Pár kép, szerint nem spoileresek ^^

gfreak
ja a poénok meg a sztori korántsem volt olyan frankó mint az MIk, de a mostani eresztéshez képest zseniális 😄

Racism is a weapon of mass destruction!

Shep
Tudom én, hogy mikori megvan még az 576 is amiben benne volt 😊, de akkor is sokkal gyengébb mint a MI1-2 vagy a DotT. Persze, van akinek bejött ez a motorosdi, nekem nem annyira, pedig az elején a benzinkútnál még minden olyan jónak nézett ki, de aztán ...

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

gfreak
a Full Throttle az eléggé régi...még a MI3 elõtt készítette a lyukasarc 😄DD

Neverhood is nagyon állat volt, tényleg 😄DD

Sanitarium ami szintén nagyon beteg, kicsit fura a kivitelezése de a sztori állati!

@Totyak: na, ha meg a DOTTal nyomod, akkor a játékon belül használj egy számítógépet, és végig tudod játszani a Maniac Mansion-t játékon belül!!! 😄

totyak
Igazából nem gondolom, hogy ezekhez régi klasszikusokhoz én még visszanyúlnék, kivéve a Monkey-t, mert annak ismerni akarom a történetét. Ezeket végigjátszani még akkor lett volna jó, mikor megjelentek. Meg nézegettem is leírásokat meg képeket ezekrõl a játékokról, amiket itt felsoroltatok és bevallom, egyik sem keltette fel az érdeklõdésemet. Én már újgenerációs kalandor vagyok. Most is van jónéhány megjelenés ellõtt álló kaland, amikre fáj a fogam.

Miért? Talán túl beteg, hogy lelép a táncosnõ a jetivel ^^

Shep
Hát a FT-nálam nagy csalódás volt, meg sem közelíti a régi nagyokat. SnM is jó, de nekem az már túlságosan betegre sikeredett.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

totyak
Többen javasolták, hogy az új Monkey elõtt játszam végig az elõzõ részeket, de nem bírtam magammal, ezért nekiálltam az újnak. De végig fogom tolni a többit is. Ha jól tudom mindegyikhez született csodás magyarítás, legalább érteni is fogom.

Monkey Island 3-at mindenképp lesd meg szerintem, nagyon jó.

totyak
A Dott véletlenül éppen megvolt már nekem is. Na az tényleg beteg. Direkt nem használtam végigjátszást, de baromi nehezen jutottam a végére. Egyébként még most is fennt van a gépen. Tényleg jó játék. Fõleg ilyen újabb kalandokkal játszottam, de akad néhány régi is:

Fahrenheit
The Longes Journey
Dreamfall
Dott
Neverhood
Runaway 1,2
So Blonde
Beyond Good and Evil
The Abbey
Ankh 1,2,3
Penumbra Anthology (most játszom)
Edna and Harvey:The Breakout (most játszom)
Jack Keane
Insecticide

Hirtelen ennyi ugrott be.

gfreak
ja kihagytam az elõzmény nevét: mondjuk egyszerre: egy-ké-há-MANIAC MANSION! 😄DD

gfreak
DOTT remek, meg az "elõzménye"is, aztán a Full Throttle is epic, csakúgy mint a Sam c Max Hits the road..na meg Broken Sword 1-2 😄

Shep
Hát ha nem játszottál a korábbi részekkel akkor itt az ideje pótolni, mert azok sokkal jobbak (mondjuk nekem a rajzolt grafika jobban bejön, mint ez a 3D-s) igaz jóval nehezebbek és sokkal betegebb fejtörõk vannak, a legtöbb nem olyan egyszerû, mint itt. De ha igazi poénos, nehéz kalandjátékra vágysz akkor Day of the Tentacle-t mindenképpen játszd végig (nálam az a csúcs)

totyak
Lassan végére érek a játéknak és nekem nagyon bejön. Igazából nem régóta játszom kalandokkal (bár azért már jónéhányhoz volt szerencsém), de mindig sikerül jókat kifognom, ez valami megérzés lehet nálam. Sokan írják, hogy béna a grafikája, meg nagyon könnyû, fõleg az elõzõ részek után, de nekem ezekkel nincs gondom. Elõzõ részekkel még nem játszottam, mert akkor még nem érdekeltek a kalandok, meg kicsi is voltam (de szerintem be fogom pótolni), a grafika meg nekem külön tetszik, imádom a rajzfilmszerû kalandokat. Meg legalább a riszz-rossz gépemen is tükörsimán fut. Mondjuk az irányítása elsõre kicsit fura volt, hogy nem tipikus point and click, hanem a nyilakkal irányítjuk, de kb. 5 perc alatt megszoktam. Nekem a nehézségére sincsen panaszom. Éppen nekem való, néha megállok, elgondolom, hogy mi lenne a kézenfekvõ, és valóban az is a megoldás. Nincsen benne Runaway szerû csavar, hogy a nap sugarai összeforrasztják a törött kulcsot, meg hasonlók. Minden szépen letisztult és érthetõ. Imádom ezt a játékot. Ha megjelenik lemezen, érdemes lesz rá beruházni.

Nem tom van-e itt Family Guy fan, ha igen, akkor a rozoga kunyhónál próbálkozzon egy ideig a szavakkal 😄

takysoft
utóbbit máris kipróbálom😄

Shep
Nekem leginkább az ilyen hülye poénok tetszettek, mint pl. mikor a kútnál kívánt egyet, vagy mikor az oltáron áldozatként használta a porcelán babát 😊

takysoft
All we've got is U-Tubes these days...

ez fájt😄

takysoft
közben megy nálam is, csak ki kellett kapcsolni a fullscreen-t, mert attól volt bugos.

Lacee
már a harmadikban is csak néz-beszél-megfog volt a három lehetõség 😊

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

totyak
Ja, akkor én kérek elnézést.

Shep
A korábbi részekre értettem.

Mert ha megveszed, akkor unlockolod a demot.
Gondolom 1-2-3 ra gondolta ^^

totyak
Az hogy lehet, hogy a teljes játék, meg a demó szinte ugyan akkora méretû?

Egyébként Shep, honnan tudod, hogy az elsõ fejezet könnyebb, mint a többi, mikor azok még meg sem jelentek?

Már nagyon régóta nincs annyi lehetõség a kalandjátékokban, többnyire jobb (vizsgál) és bal klikk (interaktol) szokott lenni. Ez szûkült a Sam & Max Season One-ban egyre. Bár egy Phantasmagorián még így is túltesz 😊

Mellesleg itt legalább van már újra tárgykombináció.
Shep
Pedig az elsõ fejezet nagyságrendekkel könnyebb, mint a többi rész (legalábbis szerintem). Már eleve azért is, mert csak rányomsz valamire és egybõl a megfelelõ tevékenységet végzi el (felveszi, használja stb.) Nincs az 8-10 parancs, mint régen, gondolom ezzel is lejjebb akarták tornászni a korhatárt, ami mondjuk olyan hétvégi kalandjátékosoknak, mint én vagyok jól jön, a prok-meg gondolom a fejüket fogják.

Megy, elég pofás a game, de már érzem h rengetegszer el fogok akadni 😊

takysoft
legbelül ott van az.. nézd meg jobban.

nekem nem mûködött, bár itthon csak egy szar régi gép van. 1.7-es celeron, gefo5600-al. ezen még XP van, nem is csoda, h szar XD

majd pesten megnézem rendesen.

lolz, crack mappa üres...

Majom facepalm-ról kéne gif 😄

takysoft
Nicsak, ide még ez nem volt beszúrva?
akkor ha-ha-ha-HAPCI!

totyak
Sztornó az egész. Amint beírtam ide, rá kb. 10 percre meglett a megoldás. Kihagytam egy fontos lépést, de rájöttem mi az.

totyak
Már szétvág az ideg ettõl az állathangos térképtõl. Akárhogy követem ezt a szart, mindig a dagi fickóhoz lyukadok ki megint. Már próbáltam össze-vissza mászkálni is, de eredménytelen.