170
Halmozzatok el a \"\"\"legőrültebb\"\"\" ötletekkel
  • SötétBarom
    Nekem kellene egy bowling pályához csatlakoztatott kiértékelő szoftver.
    Ami tudna átlagot számolni, kezelni a meccseket automatikusan, ilyesmi. A mostani kellőképpen primitív, és abszolút felhasználóbarátságtalan. Folyton nekem kell baszakodni vele, mert Átlag Lajos nem tudja mivan ha ránéz. :)

Megoldható?
  • andersh
    ilyen progi már tuti létezik, sőt sztem olyan is ahol regex alapján lehet átnevezni
  • kas123
    köszi, meglesem
  • ZilogR
    Talán ezzel is meg lehet oldani:

Totális Kommander -> Fájl -> Csoportos átnevezés

• kas123
    Nekem egy olyan program kellene, amibe pl beírom ezt:
    "dr.House.s05exx"
    és a kijelölt fájlokat átnevezné erre (az xx helyett természetesen az részek sazáma lenne, 01,02..10..24 (a fájlok alapból sorrendben lennének, csak a nevüket kéne átírni))

esetleg még az is jó lenne (bár erre nem hiszem h lehet megoldást találni), hogy az episode címét is odaírja, én beírom őket 1 listába és ő meg majd szépen átírogatja a fájl neveket)
    remélem érted h mire gondolok :)
  • n3whous3
    b kurva jó ötlet, hogy mekkora faszok, hogy nem továbbították az illetékesnek...

na a témákat ami illeti, úgy néz ki egy ideig meg leszünk haver egy gépével és mégiscsak az eredeti weboldal téma lesz megvalósítva.

amúgy egy hardver híres fórum lenne majd, ahol hozzá lehetne szólni a hírekhez, bárki rakhat fel majd híreket (megfelelő felügyelettel persze), kicsit prohardveres beütésű a dolog, de próbálunk egyedi dolgokat belevenni.

Meg talán a játékba is belekezdünk majd, amit kiötlöttem.
  • ZilogR
    ehhez csak annyit, h amikor egyik egyetemünk egyik tanszékén dolgoztam, két dolgot akartam ilyen jellegű dolgot megvalósítani:

a.) Bluetooth-os infószórás: ha valamelyik diák a tanszék közelébe jön, a BT-os telójára megkapja a legfrissebb infókat, ami őt érinti (össze van pározva a tanszék szerverével, az felismeri, hogy Kovács János van itt és küldi is neki az infókat, h egyest kapott, meg h mikor van a pótZH ;) )

b.) Megkerestem a Pannont, h bérelnénk cellainformáción keresztül infószóráshoz csatornát és az egyetemet lefedő cellákon belül akarjuk szintúgy a hallgatók mobiljára szórni az infókat (mint amikor a telefonod kiírja, h 'BUDAPEST', ami a 050-es csatornán kapott üzenet, mi kibérelnénk teszem azt a 099-est és a hallgatók naponta egy-két alkalommal látnák a telójukon, h cellainfós üzenet jött, ami természetesen már nem személyre szóló, hanem általános, pl.: "Beírásra kerültek a Matek Lineáris algebra jegyek a Neptunba, a ráépülő tárgyak a mai naptól felvehetőek!")

Mondanom sem kell, h egyik sem valósult meg:

a.)-t nem értették a tanszéken, h ez mi
    b.)-nél meg a Pannonnál nem jutott el a megfelelően okos emberig a kezdeményezés és csak néztek
  • CattiBrie
    txt-nél ascii art :)
  • Palinko
    sztem jó ötlet! ilyen megoldásokat liuxba kéne arra jellemzőek a hasonló dolgok.
  • Icebarney
    Pl egy egyetemi karon/szakon belül el tudnám képzelni. Nálunk most vizsgaidőszakban rettentő kavarodás volt/van, egy csomó ember le van maradva az infókkal. A TO és az intézetek is naponta változtatják a véleményüket( egy újonnan bevezetendő "szolgáltatásról"). Pedig lehet, hogy igazából csak egyszer változtattak az állásponton, de valaki még a régebbit hangoztatja, és te meg azt hiszed, hogy ez egy új info :D
  • ZilogR
    írjatok olyan progit, ha átírod a fájl kiterjesztését, már át is konvertálja...

pl.: lolkabolka.avi -t átírod lolkabolka.mp3 -ra és megkapod a hangfájlt (előre beállított tömörítéssel, stb...) vagy lolkabolka.gif és átnyomja az egészet animált gif-be.

Értlemszerűen az egymással köszönő viszonyban sem levő formátumoknál sípolna, h nem lehet (pl.: lolkabolka.txt).

Na?!
  • Cat 02 #119
    Ennek a remakeje :D

Ám amőba jó 5let ^^
  • Thanatos
    az:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Collaborative_real-time_editor
    :)
  • bujcsik555
    egy működő kereső jól jönne az sg -nek :D

támadt egy játék ötletem is, majd holnap leírom ,most túl almos vagyok leírni meg megfogalmazni rendesen
  • andersh
    google wave
  • passatgt
    egy olyan szövegszerkesztőt, amivel több ember egyszerre tud szerkeszteni, és folyamatosan látom, mit ír bele a fájlba a másik fél, miközben ftp-re tölti fel a fájlokat

jó ötlet e?:)
  • andersh
    nem lehet tekerni.
    bekapcsolódok 25. másodpercnél. ő meg 70.-nél.
    és?
    hol itt a gond?
    ha ő 70-nél kapcsolódik be, akkor az nálam is 70, úgyis csak a 70-et tudom elküldeni neki +-1-2mp.
    memóriában el lenne tárolva 2-3mp zene, vagy 5, ahogy optimális.
  • n3whous3
    nem is azokra építenék :) Tudod itt a twitter is stb, nem gondoltam én még egy ilyen oldalt. Mert nem is oldalt akarok. Gondoltam hátha van valami ötlet, amit ki lehetne használni azzal, hogy real time kapcsolatban lenne egy nagyobb közösség a progival.

pl gyorsan lehetne tájékoztatni mindenkit aktuális eseményekről

(valahogy értelmes példa nem jut az eszembeŰ)
  • autoszimulator
    szerintem közösségi portállal dunát lehet rekeszteni, és hazánkban az iwiw annyira monopolhelyzetben van, hogy felesleges is erőlködni, nemigazán talál legyőzőre, pedig sokan próbálkoztak.

egyetlen esély ebben a témakörben (szerintem) egy konkrét témához, hobbihoz tartozó "rajongók" közösségi oldala, mely a barátokat/ribancokat gyűjtő iwiw MELLETT is tökéletesen működik, más profillal. Gondolok itt a pl a szgépes játékosokra, nekik egy közösségi oldal, teljesen személyre szabva. de mondhatnék itt még ezer meg egy hobbit, tevékenységet, melynek elég nagy bázisa van, ezek jó része netbarát is. de hogy mennyire lehet életképes, azt ne kérdezd.
  • n3whous3
    első hozzászólást olvasd már el légyszíves BAZDMEG

faszomért basztam el a kiírást, szólok is modiknak
  • lampard99
    ha kell tessék: Barátnőddel menyetek el moziba kérj egy nagy doboz pop-cornt és és mikor mar sötét van akkor vágj bele 1 lukat amekkorába belefér és helyezd bele, ha megvan 1 képet linkelj be thx:D
  • autoszimulator
    persze, elméletben minden megoldható, ez is, de a gyakorlati dolgok, ha technikailag nem is korlátolt a dolog, én például hót ziher hogy egy centi sávszélt nem adnék senkinek, hogy az én gépemről hallgassa a zeneszámokat. ott a youtube, imeem, s egyebek.

ettől függetlenül értem én, hogy torrent módjára akarod osztani a zenét a fülelők között, de akkor ahhoz, hogy te is tovább oszthasd, tárolnod kell, de mégis mit tárolsz, mikor te bekapcsolódsz a 25ik másodpercnél, a másik delikvens, akinek te osztanád, csak a 70ik másodpercben kapcsolódik be. Akkor mi a helyzet? egyáltalán hogy "darabolsz" valós időben egy mp3-at megosztás céljából? Mert ha még azt mondjuk, hogy az egészet ekkor áttölti nekem, az még talán talán, de arra meg ott az általad is említett NP sendsong parancsa. nincs háttérben futó feltöltés, ami lelakja a netet, mégis ugyan azt csinálja.
  • n3whous3
    Hááááát szerintem az alapötlet olyan, hogy nincs még egy ilyen talán, szóval nem árulnám még el előre :)
  • geo91
    halljuk!!!! :ASD:A:SDA:SD:ASDASD
  • n3whous3
    2-ra megjegyzés annyi, hogy mehetne a dolog, csak akkor nem pluginként, hanem ugye saját progi és az menne lejátszásba, amit a gépről húz le a progi.
  • andersh
    jól elvagy magadban :)
    esetleg valamit a játék lényegéről megtudhatnánk, vagy nem akarod h más ellopja az ötletedet?
  • n3whous3
    Á ezt muszáj megcsinálni, sztem kurva jó lenne XD
  • andersh
    "5 kíváncsiskodó mellett extra módon örülne"

látom nem értetted meg amit írtam. tök mind1 h 5 vagy 1 kíváncsiskodó van.
    mivel ha 5 db-van akkor csak 1-nek küldi el, és az az 1 küldi tovább a 2.-nak, a 2. a 3.-nak és így tovább...
    biztos lenne valamennyi delay, dehát az nem fontos

"az addig ok hogy felismeri a hallgatott zenét, vágja az aktuális lejátszási pozíciót"
    mivel ezt a NowPlaying már most is tudja

"de hogy aztán annak a gépéről ezt hallgasd közben, teljesen lehetetlen"
    ugyan miért lenne az?
  • n3whous3
    kitaláltam egy nagyon elborult játékot, na majd... :)
  • n3whous3
    Valami szociális hálós ötlete van valakinek? Kezdő hsz-ben felvetettem egy háttért a működésre, de konkrét alkalmazást nem tudok, amit ebben a formában értelmesen lehetne használni
  • n3whous3
    ték
  • autoszimulator
    hah, szerintem ha ezt megírja, akkor mehet az egyetem tudományos karára munkatársnak, de hozzánk mindenképp :D

a második meg megvalósítható lenne, de nem fog megvalósulni, mert addig oké, hogy felismeri a hallgatott zenét, vágja az aktuális lejátszási pozíciót, de hogy aztán annak a gépéről ezt hallgasd közben, teljesen lehetetlen. Akkor azt neki át kell töltenie neked, azaz a net uploasdját kell használni, aminek mondjuk ADSL-el juzer, 5 kíváncsiskodó mellett extra módon örülne. Egy nagy zenés adatbázisból való hallgatás már reálisabb, de arra meg nincs esély, hogy te egy ilyet összeállíts, a nagy adatbázissal rendelkezők, mint pl a Shazam és Midomi meg nem ad hozzáférést az adatbázisához, s még ők sem játszhatnak le a tárolt zeneszámokból 30 mp-nél többet, mert szerzői jogok erősen jelen vannak.

Szóval ha kereskedelmi célra szánja valaki a programját, akkor a zene és a film dolog elég meleg pite, otthoni, magán célra meg van szerintem egyszerűbb/hasznosabb alkalmazás is.
  • n3whous3
    Csak aztán ne kerüljön a nyakamra az ASVA, mert ez így magában egyértelműen arra szolgál, hogy jogvédett zenéket osszunk meg :)
  • n3whous3
    Nem valami kivitelezhető az msn féle dolog, nincs jog adatátvitelt buherálni msn alatt szerintem
    Keresni meg nem tudom, hogy hogyan menne a proginak egy esetleges adatbázisban ha épp rámutatok a zenére, nem lenne biztos találat, meg ilyesmi.

Bittorrent féle zenemegosztás emberekre bontva, meg keresés meg ilyesmi jó ötlet. Csak ahhoz meg kellene majd megintcsak szerver indexelésekre, szinkronizálásra (nem feltétlen gond)
  • geo91
    ez a zenemegosztás tetszene! ;)
  • andersh
    2.-hoz mit szólsz, mi a véleményed? Mint ötlet. Vagy túl bonyolultnak találod a megvalósítását?
  • n3whous3
    min-max vágás, neuron háló, igen, csak azt akartam pont mondani, hogy laikus azt se tudja, hogy ezek mi meg hol.
  • n3whous3
    ok ezt pár más ötlettel feldobva érdekesnek tartom én is

mappákon belül a rajzolásnak amúgy mi értelme lenne? :) desktopra én is szeretnék kiírogatni emlékeztetőket, de máshol nem tudom mi értelme lenne
  • andersh
    mármint programozáshoz laikus?
    de lehetne akár nem is hagyományos szabály alapú algoritmus, hanem olyan ami tanulni képes neurális hálóval, aztán lehet h még az embert is túlszárnyalná
  • n3whous3
    3.ra annyit mondanék, hogy kötve hiszem, hogy laikus fejben létezik az az algoritmus, ami jelenleg a legjobb erre a problémára