15
  • maestro85
    #15
    Érdekes lesz, főleg, hogy az ilyesfajta világításokat nem arra tervezik, hogy 15 percenként ki-be kapcsolják őket. Jelentősen lecsökken az élettartamuk, ami megint nem lesz olcsó tekintetbe véve az ilyen világítótestek árát. Valamennyit spórolhatnak rajta, de inkább kétlem.

    Aztán máris szemebe ötlött ezzel az éjszakai bűncselekmények elterjedése. Csak egy zavaró kell ami elveszi a mobil térerejét, mikor éppen lekapcsol alámpa, bekapcsolják, nem tudja visszakapcsolni, lehet támadni. Nagyon jó! Senki nem mer majd kimenni este a parkba sétálni a kedvesével, mert nem lesz biztonságos.
  • Molnibalage
    #14
    Sajnos mindenhol vannak vandálok.
  • Ronny
    #13
    lemgóban leamortizálnák a vandálok? Nem hinném...
  • TheCunami
    #12
    szerintem a környék lakói határozzák meg a közvilágítást aki nemakarja h este 7 után bekapcsoljon az lekapcsolja magának a parkokba mobilos cuccot meg valami KÉKFOG kütyüvel kellene megoldani nehogy már fizetni kelljen érte
  • toto66
    #11
    Igazán az lenne a megoldás, hogy minden sarokra rendőrt, aki fel le kapcsolja a világítást. C:
    Nő a közbiztonság, csökken a munkanélküliség, kevesebb áram kell. C:
  • Molnibalage
    #10
    Azért a kapcsolót a vanálok 2 perc alatt leamorziálják, a telefonos megoldásnál ennek kisebb a veszélye, mert nem a helyszínen van a cucc ami vezérel.

    Ettől függetlenül körülményes a dolog szerintem.
  • kukacS3K
    #9
    és a közbiztonsággal mivan? ígyse sok van de ha ezt bevezetnek akkor annyi se lenne... mész mész az utcán nem látsz semmit aztán felkapcsolod de már csak azt veszed észre hogy körbevesznek 10en
  • KillerBee
    #8
    Egyszerűbb lenne, talán épp azért nem csinálják, mert nem elég hi-tech. Minek oldjunk meg valamit egyszerűen, ha lehet bonyolultabban és drágábban is?
  • zola2000
    #7
    Na igen, tényleg az lenne a legegyszerűbb...
  • torcipepe
    #6
    jobb ötletnek tartom a fényérzékelős automata lámpákat, amik a nap és a hold fényének függvényében változtatják a fényerejüket. annyi kiegészítéssel, hogy külső főkapcsolóval rendelkezzenek, mint ahogy manapság, így az is elkerülhető volna, hogy egy közeli fáról rávetődő árnyék vagy egy sötétebb felhő bekapcsolja délben.
    tavasszal volt nemzetközi fényszennyezésmérés, azzal kapcsolatban már volt szó erről a rendszerről.
    nagy előnye hogy nem szivatják vele a népet. ráadásul a kiépítése után nincsenek havi költségek.
  • Crane
    #5
    "A felhasználók csupán annyi a dolguk, hogy regisztrálják magukat az interneten, megadják a nevüket, a telefonszámukat és az e-mail címüket. Ezután ki kell választani egy hat számjegyű szakaszkódot és már használható is a rendszer."
    Tehát a lámpa felkapcsolásához kell:
    1db számítógép internet elérhetőséggel.
    1db érvényes e-mail cím (gondolom a regisztráció után érvényesítő visszaigazolást is kérnek e-mailben)
    1db telefon érvényes előfizetéssel, SMS csomaggal.

    Halkan bátorkodom megkérdezni: Nem lenne egyszerűbb minden lámpaoszlop aljára egy strapabíró LED-del kivilágított VILLANYKAPCSOLÓT tenni, ami felkapcsolja az egész szakaszt 10 percre? Úgy mint a lépcsőházakban?
  • neoG
    #4
    Hmmm.10 ember megy egy utcában, és majd mindenki a másikra vár, hogy kapcsolja fel a lámpát.
    Amúgy közvilágítás.KÖZ.Namost.Mami botorkál hazafelé.És még éppen nem regelt.Töksötétben belerongyol egy kátyúba.Nyakafasza szakad.Akkor Ő lesz a hibás, vagy a város?
  • SW0RD FISH
    #3
    Hát így tényleg lehet spórolni. Turisták úgyse tudják használni, majd el tévednek a sötétben. Másik dolog, hogy francnak lesz ereje séta közben telefonálgatni hogy a következő sor lámpát felkapcsolja. Elenyésző lesz az az idő amikor 1 lámpa világít, meg még emelt díjat is belehet rá vezetni így még bevétel is lesz.
  • Cat 02 #2
    Mert az minden szarra bekapcsol. Szomszédba olyan van és kb mindig megy, hülye macska mászkál állandóan >.<
  • toto2700
    #1
    miért nem mozgásérzékelő? Mi van, ha otthon felejtem a mobilom?