15
Xubuntu. A visszafogott Ubuntu.
  • chris1997
    #15
    Szóval elég ha a mono meg ez a dotGNU van rajta? A GNU programot még felrakom.
  • Dj Faustus #14
    Linuxra ne telepítsd a Windowsos .NET keretrendszert (a Wine egyébként is tartalmaz .NET 2.0-ás kertrendszert). A Linux nem Windows.

    Linux alatt .NET-alapú programok használatát a Mono vagy a dotGNU programkönyvtárakkal tudod elérni.
  • chris1997
    #13
    üdv

    Remélem majd kapok választ rá:
    Szeretném telepíteni a .NET Framework 2.0-t Ubuntu 12.10-re, odáig eljutottam, hogy IE6 felinstallálása, de utána valami ismeretlen hiba van telepítés kezdetekor.
    Ötlet?
  • tyler82
    #12
    Hát nem sok segítség van itt ahogy elnézem....:(
  • bracsek #11
    xubuntu, fail... :D
  • tyler82
    #10
    Üdv.
    Ubuntu 10.04 van a laptopomon.
    Az lenne a kérdésem hogy feltelepítettem conky-t terminálból de az istennek se tudom hogyan kell beállítani hogy az időjárás előrejelzés rész is megjelenjen benne.
    A home/felhasználó mappába van font .scripts meg weather mappa is és van conkyrc-m is de nem tudom mit kezdjek velük, a youtube-on se találtam használható videót. :(
    Ha elindítom coky-t akkor csak a cpu terheltség meg a futó alkalmazások látszanak meg pár info a laptopról, de ennyi.
    Hogyan lehetne a weather-t is beleintegrálni??
  • SMGBAS
    #9
    <object width="450" height="460"><param name="movie" value="http://backend.deviantart.com/embed/view.swf" /><param name="flashvars" value="id=115064712&width=1337" /><param name="allowScriptAccess" value="always" /><embed src="http://backend.deviantart.com/embed/view.swf" type="application/x-shockwave-flash" width="450" flashvars="id=115064712&width=1337" height="460" allowscriptaccess="always"></embed></object><br /><a href="http://www.deviantart.com/deviation/115064712/">Ant photoshop</a> by ~<a class="u" href="http://smgbas.deviantart.com/">smgbas</a> on <a href="http://www.deviantart.com">deviant</a><a href="http://www.deviantart.com">ART</a>
  • MerlinW
    #8
    Szerintem felesleges a topik, csak felületben különbözik az Ubuntu-tól, a topikjában pedig az összes fajtájával foglalkozunk.
  • Cat 02 #7
    Xubuntu sajna nekem se jött be, nemigazán találtam rajta a dolgokat, bár csak 3 órát volt a gépemen. Ubi viszont megvan 1 ideje.
  • bracsek #6
    A bubuntut fel kell rakjam bármi is az :)
    [röhögőgörcsben ül a szék mellett majd dicsekedhetek hogy bu-bu-bu bubuntu fut a gépemen :P :))]
  • mumpic
    #5
    Én 22 éves vagyok, gyakorlatilag önellátó. Kajára ruhára utazásra lakbérre és egyébre költök, nem marad pénzem jobb gépet venni. Amikor valami újat veszek bele, akkor az már rég használtcikk, amikor nekem eladják.

    A topikhoz meg: szerintem nincs akkora különbség a xubuntu és az ubuntu között. Jó, de nem elég jó. Pár napig volt xubuntum, majd visszatértem az ubihoz, és arra raktam utólag xfce-t. Most Siduxot használok, ugyancsak xfce-vel, ugyanazon a vason sokkal gyorsabban fut, és nem sokkal nehezebb használni (ennél jobban csak az archlinuxot szerettem, de arra meg sok időt kellett áldoznom, mert mindig faragni kellett rajta valamit).
  • Dj Faustus #4
    "ménem bubuntu..."
    Ha például Blackbox ablakkezelőt használna akkor lehetne még az is.
    De ez Xfce-t használ, ezért Xubuntu.

    UPDATE: Van Bubuntu is... ;)
  • msstz
    #3
    Ubuntu is alig eszik valamit, akinek meg szar gépe van, az vegyen újat, hozzávágják ma már.
  • tigeroo
    #2
    ménem bubuntu...akkor lehetne röhögni rajta...így csak akkor röhögök ha arra gondolok hogy lehetne bubuntu a neve
  • papi08
    #1
    Xubuntu Linux. A Xubuntu Linux egy visszafogottabb, nem akkora mennyiségű speciális effektet felhasználó operációs rendszer.

    Az Xubuntu egy nyílt forrású Linux-disztribúció, az Ubuntu hivatalos származéka. Xfce grafikus környezetet használ. Az Xubuntut azon felhasználóknak szánják, akik kisebb számítógépes ismerettel rendelkeznek vagy azoknak, akik egy hatékony grafikus környezetben és egy gyors rendszeren szeretnének dolgozni. Főként GTK+ alkalmazásokat tartalmaz. Rendszerigénye jóval kisebb az Ubuntu vagy Kubuntu kiadásoknál megszokottól, így régebbi számítógépeken is használható.

    Történet

    Híresztelések szerint az Ubuntu Breezy Badger (5.10) verziója mellett jelent meg, de a hivatalos megjelenés időpontja nem határozható meg, mivel az Xubuntu nevet már az xubuntu-desktop csomagban használták, amely az Xfce környezetet telepítette. Az első hivatalos Xubuntu kiadás 2006. június 1-jén jelent meg az Ubuntu 6.06 mellett, melynek kódneve a Dapper Dake volt.

    Eltérések az Ubuntutól

    Az Ubuntu a GNOME asztali környezetet és a GNOME-alkalmazásokat használja. Az Xubuntu az Xfce grafikus környezetet használja, ezáltal kevésbé terheli a rendszert, régebbi számítógépeken jobban használható. Xubuntu elsődlegesen GTK+ alkalmazásokat használ, amelyeket úgy terveztek, hogy ne használja annyira a rendszer erőforrásait, mint a GNOME megfelelői.

    Képernyőképek:






    A Xubuntu Linux LETÖLTÉS.