108
-
#28 "Akkor ezt hogyan is lehet vizsgálni, hogy bármit is határozottan ki lehessen róla jelenteni?"
Ezzel az idezettel mar meg is cafoltam. lol -
#27 lol :) -
ilf667 #26 te láma, a hangsebesség függ a közeg anyagától, sűrűségétől
bose einstein kondenzátumról van szó itt, tudod te mi az meg hány fokos?
menjél vissza a kecskék közé, hasznodat senki sem veszi, az már biztos -
ddt500 #25 A hangsebesség tengerszinten 15 fokon 1224km/h vagy is 340m/s. 10 000m magasan 1070km/h. A fixtől elég messze van. -
#24 Szvsz Hawking már így is megérdemelne egy Nobel-díjat a munkássága miatt is. Mert még megeshet, hogy posztumusz kapja meg. Ki tudja, meddig él még... -
johnsmitheger #23 "A kvantummechanika kimondja, hogy egy részecskepár spontán előbukkanhat az üres térből." - ok, de akkor most nem a feketelyukból, hanem csak úgy igaz? Akkor miért párologna el a feketelyuk? Azt értem, hogy a feketelyuk szétválogatja a szerencsétleneket, de ez nem az ő sugárzása, csak az ő szétválogatása és a bent maradó párral csak gyarapszik, nem pedig csökken... -
#22 Ennek a hawking effektusnak csak az a bökkenője, hogy az ilyen részecskepárok egyik vagy másik tagjának fekete lyukba való beleesésének az esélye lényegében azonos. Így aztán matematikailag ugyanott vagyunk, mintha nem történt volna semmi. -
AndRobid #21 "Az akusztikus fekete lyuk 8 milliszekundumig maradt fenn"
Akkor ezt hogyan is lehet vizsgálni, hogy bármit is határozottan ki lehessen róla jelenteni?
OFF: tesiórán sikerült olyan gyorsan futnom, hogy 3 milliszekundummal visszamentem az időben. A testemnek ütköző nintrogén molekulák örvényt keltettek a testem körül, kvázi flukszuskondenzátorként funkcionálva, meggörbítették a teret....
Na ezt cáfoljátok meg, hogy nem igaz!!! -
Sir Ny #20 szerintem pedig egy sima csillag, aminek akkora a tömege, és a gravitációs mezeje, hogy a saját fényét visszaszívja magába. (illetve már ki se megy belőle) -
kistanko #19 OFF:Szerintem nem a 'cikkfordítókat' kéne csesztetni, hanem a témát megvitatni:FFO
A téma érdekes. Kiáramlások vannak a fekete lyukakban, ezeket már láttuk. Azt is tudjuk, hogy anyag nem szökhet ki az eseményhorizonton túlról. Szerintem a fekete lyukak nem más, mint a világegyetemben levő anyag-újrahasznosítók vagy valami ilyesmi... -
qwas #18 Na, így már közelebb van az igazsághoz (bár ott a nyomás, hőmérséklet gázoknál) mint, hogy a hangsebesség egy fix érték a földön. -
samebadi #17 elképzelem, ahogy egy párhuzamos dimenzióban ül ez a kopasz tudós, még be sem kapcsolta a gépet, és nem érti mitől süketült meg. :D amíg nem tudjuk mit csinálnak a feketelyukak, nem kéne szórakozni velük, vagy mégis? :D -
Kheller #16 hűha... és a repülő ami a hangsebességgel megy, az nem atomokból áll, nem az atomjai tesznek meg 300 m/s-ot? -
willcox #15 Adott közegre értve azonos. Vákumban nincs hangsebesség, mert nincs miben terjedjen. -
qwas #14 Azér nézz utána, hogy vákumban, levegőben, vízben és vasban biztosan ugyanolyan sebességgel terjed e a hang. Az egyik kakukktojás. :) -
willcox #13 Nem hinném... -
Sir Ny #12 Ricsi, valamit nagyon félreértettél. -
#11 Fizikából már meg is buktál. -
readswift #10 tizs évezs azs ezsgé -
szily3 #9 Így belegondolva mégis igazad lehet... bocs -
willcox #8 A hangsebesség egy fix érték (a Földön), és köze sincs a tárgyak méretéhez.
A cikk iszonyú nagy baromság. -
szily3 #7 Hát szerintem ez 4xes dolog stimmel. Gondoljatok arra, mekkora az az atom. Na most ha az tesz meg 3mm-es távolságot egy másodperc alatt, ami a saját méretének sokezerszerese, akkor az mégis kibaszott nagy sebesség, olyan, mintha ti városokat futnátok keresztül másodpercek alatt! Úgyhogy mégiscsak óvatosan azokkal a kommentekkel! -
Szemjuel #6 fontos megemlíteni, hogy a tudósok nem az űrszemét ellen próbálják védeni a világűrben lévő űrhajó személyzetét, hanem az eltévedt csigák okozzák a legnagyobb fejtörést! :D -
Szemjuel #5 én is megnézném a forrást ahonnan ezt a szemetet összeollózta a cikkíró :D én eddig nem gondoltam, hogy a természet alkot, egy eddig teljesen félreértett teremtményt, a 'CSIGÁT', amely képes a hangsebesség 4szeresével mászni! valószínűsítem, hogy amikor szabad szemmel látjuk, csak pihenik az előző utat!
-
kissssss #4 nyugi fiuk mindjárt meg jönnek az önjelölt sg tudósok és meg mondják a tutit hogy az meg amaz nem úgy van komolyan már alig várom. -
#3 Tök jó. Hangnál sokkal gyorsabban tudok futni. -
p00t #2 Ez hihetetlen... -
shark300 #1 "...másodpercenkénti 3 milliméteres sebességgel, ami a hangsebesség több mint négyszerese."
Biztos?