2011-ig visszaléphetünk majd a Windows XP-re
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A számítógép azt csinálja amire beprogramozták és nem azt amit akarsz.
Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
A szenvedés az az, amitõl az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
Na, most melyik az igaz?
Szerinted szarul van lekódolva? Miért az XP hogy van? Memóriakezelése egy kaka (lapózófilet jobban használja,mint a RAM-ot),ha egy program behal kattintgatni kell 20x a bezárás gombra,hogy tudomásul vegye. Hangleképezésnél képes 11kHz fölötti hangokat levágni stb.
Az meg,hogy annyi memóriát eszik a Vista meg a 7 miért zavar? Minek vettél RAM-ot? Azért ,hogy üresen álljon? Ha elindítasz egy alkalmazást úgy is kiszedi a RAM-ból a dolgokat...
-TiMoN-
Vista nagyon jó OS. XP-t mérföldekkel veri. De ez helyénvaló is, hisz idõkülönbség nagy közte. Nagyon jó a memóriakezelése, proci kihasználtsága. Egyszóval remek a Vista, de a Win7 (eddigi tapasztalataim alapján) még magasabbra tette a mércét.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Ha ez igaz. Miszerint 40 és 65e Ft között lesz az ára (itthon nyilván még ennél is drágább lesz) akkor pert fogok indítani a Microsoft Magyarország ellen, "tisztességtelen ár" címszó alatt. Esetleg "tisztességtelen piaci magatartás" címszóval. Különösen a magyar kereseti viszonyokhoz mérten, nem lenne szabad 5e Ftnál többért adniuk , különösen a Starter Licenceket ! De még az Ultimate-t se adhatnák több, mint 10e Ft. Így is (mivel ennyiért már mindenkinek megérné megvásárolni) 10-15 milliárd Forint haszonra számíthatna -csak- Magyarországról. Mi a l*faszt akarnak még ???
Vannak jobbikos kapcsolataim és kezdeményezni fogom hogy szólaljanak fel az EU parlamentben az országok régiónkénti ár-maximalizálása mellett, legalábbis ami a szoftvereket illeti ! Mert ez így arcátlan , pofátlan szabadrablás !
sg.hu/cikkek/68554/a_windows_7_et_is_atugornak_a_vallalatok Ki NEM szarja le a Winfos 7-et?
Indoklás: még az XP-bõl is, ha OEM, akkor masszívan ragaszkodik a gép egyes paramétereihez, magyarán nem lehet ghostolni. Megpróbálod visszaghostolni és a legkülönbözõbb hibákkal kiakad. <#violent>#violent><#falbav>#falbav><#levele>#levele> Hát köszönöm nekem nem kell a legális szarjuk. Inkább feltolok egy rendesen kiherélt XP-t ha nagyon muszály és csókolom, úgyis az alap oprendszerem egy Linux azon is egy truecryptes meghajtón van egy XP partició VirtualBox alatt, bármikor jöhet ide a BSA meg qrvanyjuk is ellenõrizni !
Visztánál odáig már nem jutottam el hogy ilyenekkel szopjak, mert az elsõ néhány mozzanata után, meg a haverjaim visztás kínlódásának látványától bõven be is sokalltam. aztán megpróbáltam még ezt a Win 7etet de kb. ugyanakkora -hacsak nem nagyobb- rakás szar, fõleg egy Ubuntuhoz képest. De az XP-hez képest is. Nem is csoda, ha cégek kivárnak még egy jó másfél két évet amíg egyáltalán kipróbálás szintjén hozzányúlnak, de ebbõl ugyanúgy nem lesz semmi, mint a Vizsta esetében.
Itt egy cikk "Az XP a Vista legnagyobb problémája" címmel
/http://www.hwsw.hu/hirek/34688/microsoft_vista_xp_windows.html/
és nagyon jól leírják benne, azt amit én is tapasztaltam,
a kompatibilitási problémákkal kapcsolatban, hogy tkp. a Vista SZARUL lett
lekódolva, olyan banális, alapvetõ hibákat követtek el a kódolás során, ami
még egy kezdõnek is feltûnik: kezdjük rögtön a legelején:
átnevezték a legfõbb könyvtárakat totál feleslegesen:
"Documents and Settings" , "Program Files" amivel a régi abszolút könyvtáreléréssel dolgozó programok eleve kiesnek a mûködés pixisébõl.
Valahogy biztos rá lehet õket venni a mûködésre, de kb. ugyanannyi tapasztalat kell hozzá, mint a linux parancssoros termináljának kezeléséhez: uszkve a lémer megintcsak szopni fog, és örjönghet hogy akkor már miért nem a linuxon szopik? <#eplus2>#eplus2> ahol a legutolsó forráskód-utasításig is eljuthat ha nagyon akar és nagyon muszáj.
Kiszedték a Windows 2000 óta már jól bevált ntldr, ntdetect.com boot kernelt és betettek helyette egy grubbos (linux alapú) boot record kezelõt amivel iradtlanul megbüntették még a rendszergazdákat is. A régi , NTFS persze maradt, jött egy szar exFAT, de az is minek? Az SSD-ket és a wear-levellinget supportáló modern filerendszer, amire tényleg volna reláis igény és kereslet, pedig máig -a windows 7 megjelenéséig- jön. de kijönni nem jött még ! legalábbis az RC-ben nyomát se találtam. A fontos és lényegi dolgok helyett kaptunk egy idegesítõen szar buznyák UAC-ot és egy rakás totálisan felesleges service-t amit le lehet ugyan kapcsolgatni, de magara vess ha akkor pedig, mintegy bosszúból széthullik a visztád /win7-ed Mit kaptunk még ?
Kaptunk egy személyiségi jogokba ütközõ totális kernelszintû DRM másolásvédelmi mechanizmust, ami megkockáztatom , hogy az elsõ "kalózfile" megtalálása után autmatán bekapcsolja a totális reportot a nemzetközi kalózrendõrségnek, ami az utolsó billentyûleütésig mindent tovább fog rólunk küldeni, hiszen a kalózokkal nem lehet kesztyûskézzel bánni !!!
sg.hu/cikkek/68554/a_windows_7_et_is_atugornak_a_vallalatok Ki NEM szarja le a Winfos 7-et?
De ettõl függetlenül így is sokallom érte azt a 14-15e forintot amit némi utaztatás után kell érte fizetni. Egy fél-egyéves játékot már 4-5 ezerért meg lehet venni megjelenés után, ami idõvel még tovább csökken. Az xp pedig 2001-es...
hunfatal, nekem egész konkrétan csak és kizárólag játékokhoz kell. Se többre, se másra. Meló laptopon van, de az meg nem játékra van és azt nem is én fizetem ki sajátzsebbõl. Tehát ne mossuk össze a kettõt. Ha neked másra is kell: jó, fizesd ki Te a többszörös árat.
Inkább nézd meg a linket, mait adtam. Jaa Te is az vagy? Tehát arrakistor= Vantulokkal és SCaine-vel? Nah, én kérek elnézést, meg kellett volna néznem a regisztráció idejét.
TiMon, hagyd. Ismerjük már.
-TiMoN-
bakagaijin: én nem vagyok programozó, de egy oprendszert szerintem nehezebb megírni, mint egy játékot. Pláne a 60 millió kódsorból álló Vista. Szóval komplexebb a dolog. Nem?
De azért a feltüntetett árak horribilisek.
kipróbáltam, de annyi elég is volt belõle, lassú ótvar szar, elzabálja az egész ramomat semmit nem hagy a procinak, nem fogok ezért megint százezerér venni egy új gépet, még akkor se ha ennél sokkal de sokkal többet nyújtana. de mit nyújt ? semmit ! csak a szopás van vele. bukás lesz ez is én azt mondom pont akkora mint a viszta volt annó. nincs olyan hülye programozó aki ilyen szar operációs rendszerekre fejlesztene. ha megnézitek a programok 99%-át a neten akkor láthatjátok hogy mit támogat: XP, 2000, NT, ME, 98 és esetleg támogatja a vistát is ami hogyismondjam, khm "KICSIT" kilóg a sorból. ha úgy van megírva a program, hogy abszolút útvonalakat használ, akkor a Program Files mappát meg se találja a visztán. egy nagy trágyadomb az egész a viszta óta egy rakás jól megírt xp program el se indul rajta, ha pedig mégis akkor csak a a viszta támogatás miatt háromszorosára duzzadt a mérete és instabillá vált a régebbi OSeken <#gun>#gun> és még azt merik kérdezni miért gyûlölöm annyira a vistát ! hát ezért ! takarodjanak el ilyen szar oprendszerekkel inkább haza ! arról nem is beszélve hogy mit csinál a háttérben? miért ilyen brutálnagy a gépigénye? hát azért mert tele van ültetve trójaival gyárilag ! szemetek ! és még azt hazudják a csilivili öltözékbe bújtatva a népnek hogy majd erre milyen nagy szükséged lesz öcsém ! 'nyádra lesz szükség arra ! <#violent>#violent>
tomcsa4 #46: aha, és hány spf-fel (sec per frame) megy rajta egy Super Mario? <#eplus2>#eplus2>
Tudom sehogy nem megy rajta, mert a Windows 7 inkomatibilis a régi windowsokkal és a 16 bit subsystemmel <#szomoru1>#szomoru1>
Ne röhögtessél amúgy, mert egy kollégám egy ilyen gépen , amit küldtél a linkben, egy Pentium-2 266-on 128 mega rammal, konkrétan máig 3D animációkat készít, ha kell. Windows 7 jó ha egy hét alatt feláll rajta.
roliika #44: egy haverom 4 magos gépén saját szememmel láttam, hogy a Windows XP 4 procit ír ki és ismer fel, ami bõven sok egy átlag felhasználónak, nekem is max. egy 2-3 Ghz elég volna (1 mag) és mellé 1 G ram. Nem mindenki akar egyszerre 25 youtube videót nézni és vágni, miközben renderel, kódot tör, fent van 10 azonnali üzenetküldõ rendszeren és még egy erõforrászabáló játékot (Crysis) is elindít, mintegy habot a tortára.
Welcome Goy to Hungary! To the land of the Goys ! Warning for jews: Beware the Goy ! Warning ! Jewhazard area !
http://goo.gl/gd6Zi5
Köszönjük, leülhetsz.
Játékra azért inkább home pro mint a home basic kell, az utóbbi elég durván limitált. XP-ben a home és a pro között nincs nagy különbség árban, akkor meg már inkább a pro.
És én még ezt a 30-40 fontos árat is sokallom... Egy fél éves játékot meg lehet venni 15 font alatt... Az xp pedig már több mint 5 éves és még mindig ilyen brutál drága pedig alapvetõen csak játékok futtatására kell... (Bocs hogy az árakat fontban írtam, de biztosra akartam menni, hogy angol nyelvû, nem német, francia vagy mittomén :)).
LZ forever
Egy teljesen teljes xp egy virtuáis géppel...nincs a win7 be benne lelehet hozzá tötteni ingyéééé...nade csak virtualizációt támogató procin megy.
Vagyis felteszed az xp-s progit és az asztalon lehet majd látni..onnét indul..semmitsem fogsz belõle észrevenni.
Hottold...2 év múlva nmefogsz tudni venni 4 magosnál rosszabb gépet azt meg az xp nemismeri.
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
ezért is valószínûsítem, hogy nem hiba, hanem marketing lehet az oka.
#38: xp-bõl már volt annyi bevétele az M$-nek, hogy akár ingyen is osztogathatnák. errefel tényleg érthetetlen, miért nem árulják tovább olcsósítva virtuálisan.
-TiMoN-
Nem tudom az oem Win7 mennyi lesz.
Amúgy is dualboot xp+win7, mert miért ne, ha vmi nem fut win7-en, az majd fut az xp-n.
Win7-es VirtualXP alatt nincs 3d gyorsítás, szóval régi windózos játékok nyista.
Azt még érteném, hogy a dobozos verzió megszûnik, de a licencet miért nem lehet árulni, akár az XP-re, akár bármelyik régi windózra?
http://althir.org
A gyengébbek kedvéért: a hagyományos (US/Eng) billentyûzet QWERTY, tehát a T mellett helyezkedik el az Y. Ellenben a magyarral, ami QWERTZ. Ez nem véletlenségbõl van így; nyelvi okai vannak,hogy ez a két karakter nálunk felcserélõdött (és nem tegnapelõtt, hanem amióta a számítógépek meghonosodtak nálunk is, tehát legalább 10 éve vagy még régebben). És aki vakon gépel 200-zal, azt marhára bírja zavarni, hogy minden Z-bõl Y lesz, és fordítva.
Ez egyelõre el van cseszve; gondolom bétába még belefér. Na!
A
20k körül lesz a home basic, az ulti meg 80k, szerinted az éri meg a legjobban grat. :D Szerintem a Home Premium és a prof fogja megérni a legjobban, ha már az árakról beszélgetünk.
azt már le se írom hogy hány órán keresztül tartott a telepítés és hányszor indult újra a gépem mert sírógörcsöt kaptok
Amúgy kurva drága a Win7. Starter, mai a leg fapadosabb (3 folyamat, nuku aero) 10 ezer forintocska. Utána jön a következõ lépcsõ, 20 ezer forint felett. Aztán kicsi különbségekkel folytatódik. Legjobban az Ulti éri meg. Jó, ez még nem boztos, ohgy a végleges árak (árfolyam stb ingadozása), de akkor is drágák.
Win7 alatt van baj a magyar bill kiosztással? Nálam jó. Én telepítésnél eltávolítom az angolt és felveszem a magyart. Angol Win7, hivatalos oldalról szedve. Amúgy hiába használnád az RC1-et, mivel frissíteni kell az OS-t és az felemelné a verziószámot. Azaz nem RC-d lenne, hanem véglegesed. :)
Win7 nél egy dinamikus memóriaképet hoz létre, letárolja, majd ha ezerszer hívod meg x idõn belõl akkor csak a képet hívja elõ, így nem terheli agyon az erõforrást, és mivel ez egy fix ojjjektum ezért több program is használhatja egyszerre mindneféle különösebb terhelés nélkül....na ebben más a win7 és a linux+xp
Amúgy meg GPU-t már elég régen használja megjelenítésre, ha videokártyád támogatja. Nem tudom pontosan, hogy mit kell, hogy támogasson, már valaki nálam okosabb már itt valamelyik fórumon leírta linkekkel alátámasztva.
#26 Megszokás kérdése, hogy mi egyszerûbb. Én 2 év only linux után próbáltam ki a win7et, és kb idegbajt kaptam tõle. Jó-jó, csak nekem már baromira nem esik kézre. Azt kényelmes használni, amit megszoksz. Majd ha lesz minden OS-el legalább annyi tapasztalatod mint nekem (kicsit ego, de igaz), akkor majd utána mondhatod, hogy felhasználóbarátabb :) Pl nálam már annyira alap a több asztalon való munka, mint nálad az egéren a görgõ használata. Meg mi a túrónak csicsás összevissza kezelõfelület egy programhoz, ha pontosan tudom egy parancsból, hogy mit is akarok csinálni? Persze eleinte ez rohadtul nem kényelmes, de késõbb, amikor belejössz, akkor rájössz, hogy mire te elindítasz egy videóvágó progit, kiválasztod hogy mibe konvertáljon, hogy tegye, milyen névvel, milyen kiterjesztéssel, az sokkal több idõ, mint az, hogy én pár betût leütök egy konzolba, és nagyjából minden második szavamat kiegészíti egy tab gomb.
Megszokás kérdése az egész.
Viszont hülyejúzer szempontból meg anyámat tudom csak örökké emlegetni, amikor ubuntu után felkerült a win7 tesztelés céljából, és megkérdeztem tõle, hogy milyen, akkor azt mondta, hogy "szép, de tetû".
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Mind a 64 bitesnek mind a 32 bitesnek elég egy 1Ghz-es proci 512 mega rammal és bármilyen integrált dx9-es graf chip..ezen már elindul és aero nélkül van olyan jó mint az xp.
Aeroval 1-1,5 giga ram és 2Ghz-en már teljesen használható még 32 megás videó karival is.
csak tudod az h a linux felhasználóbarátabb már ott nem igaz mikor azt mondtad
"minden felmerülõ progblémát eddig meg tudtam oldani maximum egy-két napon belül, a google és a linux fórumok segítségével,"
a win használata sokkal egyszerübb akármit is mondasz
és ha úgy használod ahogykell kevés olyan probléma akad h 10percnél tovább kéne keresgélj googleba nem h 1-2 napig
meg aztán Linux hiába ingyenes ha 1szer nem támogatják a szoftvergyártók
mer az 1 dolog h te netezel meg filmet nézel rajta...
hajól gondolom még programozásra lehet használni de másra nem igen...
ezért választják többen a windows-ot az egyszerüsége és a támogatottsága miatt és sztem ez érthetõ is
Igazából a memó kezelés amin javítottak és tényleg jobb mint xp nél, meg a proci ütemezés és a tcp/ip átírása, valamint a multicore támogatás + HD audio video + natív bluurééjj...2 éven belül nemfogsz tudni venni 4 masosnál gyengébb procit arrameg az xp kevés linux meg nem tul optimálisan használja, nemtudja kikapcsolgatni a magokat, és nemtudja gpu-ra optimalizálni a grafikus megjelenést...szal win7ben kb ennyi a lényegi és hasznos változás a többi meg kb csicsa.
Welcome Goy to Hungary! To the land of the Goys ! Warning for jews: Beware the Goy ! Warning ! Jewhazard area !