129
Empire Universe 2: Recharged-Free Online Játék
  • LSSAHPAUL
    #129
    Ma kiirtottam az egyik ellenfelet, ő támadott meg, 1 hajót vesztettem ő kb 100-at. Szerencse vagy nem, normál fokozaton az AI nem adaptálódik így kb egy 60 fordulós háborúban ugyanazzal a hajóval vívtam a harcot: pici védelem, és fusion torpedo, semmit nem tett ellene.
    A gondot a negatív morál/kevés adóbevéltel jelent, viszont simán lelehet gázolni a galaxist ezzel a 2 hajótipússal: egyikre csak rakéta a másikra csak inváziós modul. Az inváziós flottát csak akkor küldjük ha megvan már tisztítva a hely. Így a harcoka mindig ugyanaz a hős, ugyanaz a hajó vívja, nincs elpocsékolva rajta hely, a másikon szintén nincs elpocsékolva hely pl pajzsra, egyéb fegyverre :)
  • mukievil
    #128
    Én is abbahagytam, tul sok idő kell hozzá, és sajnos nincs annyim!
  • LSSAHPAUL
    #127
    Nekem meg sajnos csak most volt elég. Végig a top 120ban voltam, most is 112, azt hittem nekem van a legnagyobb flottám... hát ez valszeg igaz :) és még az is hogy 1-el előrébb voltam hajótestben, szal nem láttam senkinek se destroyert, nekem meg volt több mint 50!
    Vesztettem egy csatát az első helyezettel, de csak 10vs10 volt, szal nem gondoltam semmi rosszra, vettem jó pénzért egy 8 battle skillel rendelkező fickót és megmérkőztem a klánomat sanyargató 3. legerőssebb emberrel. Neki 12 db freagatja volt nekem kb 56 destroyer, kb20 freagat, természetesen csak fegyverek és pajzsos. Erre elvesztettem a csatát :D néztem amiket sebeztek a hajóim az 1-5 között volt amiket az övéi az meg 100-250 :D Szal egy nagy csalás a játék, páran összeállnak és mindenki mást fejleszt, majd legyártják az alkatrészeket, odaadják egymásnak és összerakják a hajóikat.
    Ez a legbutább játék amivel valaha találkoztam.
  • polarka
    #126
    Elbányászgat az ember és gyártogathat majd flottát, h védje magát illetve, h farmoljon és abból is gyarapodjon. Esetleg még felmerülhet az is, h egy empiren belül adózol azoknak, akik megvédenek. És átélhet az ember olyan izgalmas csatákat, mint amit lentebb mutattam. Nekem elég volt, elég részét ismertem meg.
  • LSSAHPAUL
    #125
    muki:Bakker, nem ezt irom már mióta hogy nem tettem rá térhajtómüvet én se holott kivolt fejlesztve, de gondoltam nem teszek rá :D
    polarka: én már rég feladtam, csak "úgy" elmolyolok vele.. meglátom mi lesz, de nyilvánvaló hogy a pénzes csávóknak való ez a game is..
  • mukievil
    #124
    Hát ezt gyorsan feladtad :), én néha néha ránézek, aztán lesz ami lesz, eddig se vett el tul sok időt
  • polarka
    #123
    Nah, én meguntam a dolgot jó kis játék, de több időt nem töltök vele.
  • polarka
    #122
    Aukciókon sokat adnak a H-ért.
  • mukievil
    #121
    hehe most tapasztaltam meg, hogy nemtudok bányászni :D, mert nincs térhajtomü a bányászhajon :D
  • LSSAHPAUL
    #120
    Azért mert befordultam :) és nem hajókázok szal nem fogy, alapból meg 89%-on van a hidrogén szal felhúztam a termelést rendesen. Még mindig nem tudok építeni dockot hogy átépítsem a hajomat :D De most már van korvett vázam, meg fejlesztett térhajtómü meg 50000-res raktér.. szal lehet építek egy új hajót..
  • mukievil
    #119
    Na ebben a pillanatban, léptem előre :), most 196. vagyok :)
    Egyébkétn 1000-en játszunk összesen ? vagy csak az első ezret pontozzák ??
  • mukievil
    #118
    100 000 ??? annyit termeltél ??? basszus, én akkor vmi nagyon elkurtam :D:D, államvizsga elött még 100. voltam, aztán nemtudtam nagyon játszani most 220. vagyok kb, Ti hányadikok vagytok ???

    Most küzdök a kolonizácio kifejlesztésére, kolonizálok ugy bolygokat, hogy mindenhol 100százalékos nyersanyagot tudjak termelni csak, és mindenből legyen... ez az utolsó reményem :), különben ki fogok halni :)
  • LSSAHPAUL
    #117
    Én meg átléptem a bűvös 100.000 határt hidrogénben :D
  • polarka
    #116
    Nah, beszoptam. Eddig nem építettem H bányát, mert 63%-on tudtam csak termelni. Most meg be kellett látnom, h mivel senki sem kereskedik vele, ezért muszáj építeni.
  • LSSAHPAUL
    #115
    message
    Commander, our fleet has reached its destination 8541-98-21-8! We can now assign a new mission.
    A cutteremen volt még plusz lézer ágyu is.. nem akarom elhinni hogy vége.. egy wreck-et akartam kibányászni :p
  • polarka
    #114
    Jó dolog a szkennelés olyan helyen, ahol még nem ismered a környező rendszereket és aszteroidát keresel.

    Tök jó, most csináltam egy Cuttert 21500-as raktérrel.

    Mostanában felderítettem a féregjáratokat és a lakatlan területeken egész sok aszteroida van, egy darabig nem is fogok keresni a környékemen.

    Másik Cutterral letámadtam egy Scanner kalózt és simán elvertem. Small lézerem volt csak, de sebzett vagy 50pontot. Sztem fölösleges letámadni a kalózokat amíg nincsen dock, amivel javítani lehet.
  • polarka
    #113
    Abban a listában nem írja, ha van aszteroida az adott rendszerben.
  • LSSAHPAUL
    #112
    én úgy csinálom hogy egy ürszondát is beteszek a flottába és igy mindig tudok scan-t nyomni. ott meg kiirja de elég rendesen kb XXXX+-6 koordinátára is.. most nyomtam egy scant, 7 asteroida és 2 wreck van a közelemben, a wreck+asteroida bányász hajom meg csak holnapra készül el. ( ez az új accountom :D ) már most jobb mint a régi.
  • mukievil
    #111
    Bááá! :D:D
    Továbbra sem találok egy nyamvadt aszteroidát, hogy is lehet pontosan ???
    Tehát elkezdtem felderíteni a szomszédos rendszereket, és ha ott a napra,kattintok, kilistázza a bolygókat , na most ott kéne lenni az aszteroidának is nem ?
  • polarka
    #110
    Jah és ha már aukcióra volna mit kitenni, akkor fontos, h legyen hajód fullos tankkal. Azért nem mertem tegnap aukciót indítani, mert túl kevés üzemanyagom maradt.

    Ráadásul azért éri meg eladni a fölösleget, mert a pénzt elvileg támadás esetén nem tudják ellopni.
  • polarka
    #109
    Túl távol vagy sajna. 8ezer H kellene, h odautazzak és visszahozzak 11,5ezer H-t. Vagyis fizetnék 11,5ezer pénzt azért, h 3,5ezerrel több H-em legyen. Talán ha a későbbiekben nagyobb rakterű hajóm lesz, akkor visszatérhetünk rá.

    Egyébként, Hg-t sikerült vennem. Most az állandó problémám a H, a bányászatot is fel kellet függesszem miatta.

    Az aukciókra meg célszerű figyelni és ott is forgalmazni árut, mert a nagy mennyiségű áruk általában ott cserélnek gazdát. A bányászatból pedig könnyen összejöhet egy-egy nyersanyagból több 10ezer.
  • LSSAHPAUL
    #108
    Titanium 21.513
    Copper 13.303
    Iron 28.459
    Aluminium 7.200
    Mercury 9.680
    Silicon 20.974
    Uranium 4.591
    Krypton 15.517
    Nitrogen 9.791
    Hydrogen 21.634 + 15000 a teherhajó üzemanyag tartályában.
  • LSSAHPAUL
    #107
    Nekem van kb 20k hidrogénem, csak a teherhajómon nincs térhajtómü még mindig... :D elbotolom veled szivesen, bármire.
  • polarka
    #106
    Most egyébként az a bajom, h egyelőre nem tudok beszerezni Hg-t és H-t sehonnan. Mondjuk pénzem nem lenne rá sok, csak miután más nyersanyagot eladok. De ha nincsen aki Hg/H-t ad el, akkor nincsen miért eladjam az én cuccaim. Csak azt remélhetem, h találok egy megfelelő aszteroidát vagy vki elkezd eladni. Remélem nem kell aukción vennem, mert ott - ahogy látom - mindig többe kerülnek a cuccok.
  • polarka
    #105
    Jah, most a környékünkön gyorsan lebányászták. Mivel nincs elég H-em én max. 3egység sugarú körben keresgélem. 2 módszert tudok rá:
    - Probe-bal járkálsz és szkennelsz, a listában pedig kijelzi, ha van a közelben. Elvileg a szomszédos rendszerekben levőket tutira mutatja, tehát fölösleges szomszédos rendszerenként elvégezni a szkennelést.
    - A már felderített rendszereket a systems nézetben nézegeted és akkor találhatsz. (Én ezt szoktam, mert legalább nem kell üzemeltessem a probe-ot, ráadásul már elég nagy területet felderítettem.)

    Egyébként most tök jó, mert nyílt egy féregjárat a rendszeremben, ami pont egy aszteroidához vezet és a vele szomszédos rendszerben van még egy. Ráadásul a rendszer lakatlan és senki más nem jár oda:). Szal érdemes lecsekkolni a saját, illetve szomszédos féregjáratokat is.
  • mukievil
    #104
    Hogy lehet aszteoridát találni ? :), mert nekem már 1 hete van bányász hajom, csak nem találok aszteroidát :)
  • polarka
    #103
    És mivel ez a célszerű, ezért ezt írtam le.
  • polarka
    #102
    A comm. center 2-ben van trader lap. De azért nem szükséges a dologhoz, mert ha csak úgy randomban megnézel egy másik bolygót, akkor ott van egy trade lap és ha éppen ő elad/vesz, akkor ott is megnézheted. Tehát nem kell, de célszerű:)
    Egyébként a bookmarkokat is a comm center 2-ben lehet törölni. (Legalábbis a lvl1-nél nem vettem észre, h lehet.)
  • LSSAHPAUL
    #101
    2 accountot tolok szal most tudom nézni mind a kettőt :) de még igy is nehéz.. minden elismerésem azoknak akik csak 1 accountal tolják :)
  • LSSAHPAUL
    #100
    hát valami nem stimm vagy én nem értem már az elején megakadtam amit mondtál..
    Szal idézlek, "A comm. center 2 nagyon hasznos (de nem kell hozzá). A trader lapon kereshetsz" - itt álljunk meg egy szóra :) hol van ez a trader lap?????? mert a communication center 1-ben nincs, de a 2-ben viszont van... szal csak kell hozzá :) vagy máshol van a trader fül?
  • polarka
    #99
    Egyébként az aszteroidák miatt is célszerű empirebe tömörülni, mert így befoglalhattok egy-egy aszteroidát és aki nem empiren belüli, azt kilövitek.
  • polarka
    #98
    Hajó kell min. DX-1 hajtóművel (warp speedje is van, nem csak impulse) és raktér hozzá. Egyébként nekem bejött a bányászlézer+raktér párosítás, mert így többet tudok kibányászni egyszerre és akár kereskedelemre is használhatom.
    A comm. center 2 nagyon hasznos (de nem kell hozzá). A trader lapon kereshetsz a belátott körzetben olyanokat, akik eladnának/vennének vmiből. Pl. Ha H kéne: H sorában sold->search->kiválasztasz egy bolygót->(itt már látod a részleteket)fly to->kiválasztod a flottád->special mission: trade->send out fleet->(megérkezett a flotta) a flottánál jobb oldalt lehet benyomni, h trade->itt már értelemszerűen lehet adni/venni.
  • polarka
    #97
    Ikoliumot használ.

    Egyébként rájöttem, h (legalábbis a környékemen) sokan azért állnak elég jól, mert hamar építettek egy bányászhajót és azzal kiegészítették a termelésük. Ráadásul mivel sok a noob még kevésbé volt, aki elbányássza előlük a nyersanyagot és nyugisan tudtak bányászni. A 30napos védelem miatt pedig nem lehet megtámadni egymás bányászhajóját, szal nagyon megéri az elején bányászni.

    A kolonizálással kapcsolatban: Azt olvastam, h a kolónia támadható a védelem alatt is.

    Az aszteroidák meg állandó számban vannak. Ha elfogy egy, akkor máshol megjelenik.
  • mukievil
    #96
    Hát azt még én sem értem :), de én most rámegyek a research center 5-re , kolonizácio kifejleszt, aztán kolonizálo hajok, és elfoglalom a teljes rendszert kiszoritva, a másik tagot :), igy a nyersanyag hozatal, elvileg bolygonkét ugye a többszörösére nő :), jo kis terv :) csak vhogy meg kéne csinálni :D
  • LSSAHPAUL
    #95
    Ez az ember ember kereskedelem érdekelne, szal amit tudok: Kell 2.szintü communication center, és egy hajó térhajtó művel és minnél több raktérrel. És most? A commucation centerben trader fül?
  • mukievil
    #94
    Bakker, az első embernek már 5 bolygója van! Hogy csinálja ??? a kolonizációhoz kell 5ös szintü research center annak meg egekben az ára :D
  • polarka
    #93
    Illetve nem elszámoltam magam, még kell 200Hg, csak senki sem ad el a környéken.
  • polarka
    #92
    Más játékosokkal. Már kereskedtem is.
    Össze is szedtem a következő hajómra valót (Cutter), amire már fel fér egy fegyver is.
  • LSSAHPAUL
    #91
    És hogy fogsz kereskedni? mert gondolom valami ilyesmit akarsz...
  • polarka
    #90
    Megvan az 1. Lancerem.
    Talán még ma elkezdek építeni egy mégjobb hajót is. Az NPC kereskedésre már nem bírok alapozni ritkán jár és nem is ad el annyit, amennyi nekem kéne és nem is vesz annyit.