52
  • kanduhr
    Nehezen hiszem hogy a marketing és egyebek plusz 270 millió lett volna. A film meg egyébként200 millióba került, rég visszahozta a költségeit.
  • sandor8206
    a mozis bevételek+dvd eladások+tv licensz+mittudmén még kis apróságok jogok stb. de a fő bevételi forrás és legjobban nyereséges üzletág a tv-licenszek, persze ehhez kell moziba gyártani filmeket, hogy később azokat eladd tv-nek.
    A T4-nek kb. (durván persze) kb. 500-550 kell hozni világszinten, hogy nullára kijöjjön.
  • Harkat 89
    De akkor miből van pénzük nekik újabb filmekre, ha mindig kis veszteséggel zárnak? Meg szerintem a 279 millió szép bevétel, más filmeknél mindig csak ilyen 100 körüli bevételről hallani, igaz azok kevesebbe is kerülnek.
  • makemebad09250
    540 millió a reklámokkal együtt a forgatás költségei már megtérültek. monjuk sosem értettem mire kell ekkora marketing persze kellenek a plakátok trailerek de háát azért kb 270 milla csak arra elég sok szerintem
  • sandor8206
    de így megy, sőt a legtöbb film veszteséges de nem ez a lényeg, mert a stúdiók legfőbb bevételi forrása nem a filmek mozis bevételei+dvd eladások, hanem a tv-licensz. Szóval ezek EGY nagy cégek jan.01-től dec-31-ig történű üzleti évvel vannak bevételeik és kiadásaik stb. mint akármelyik vállalkozásnak.
    De valószínű sztem nem lesz T5, vagy legalábbis nem úgy ahogy tervezték + nem 200 millióból, eléggé kockázatos lenne a T4 nem túl erős bevételeit nézve + az eléggé megosztott fogadtatást nézve és a cégek egy valamit nagyon rühelnek, a már túl nagy kockázatot. Szóval egy filmnél sztem nem is az a lényeg, hogy sokat hozzon (persze nem rossz dolog, köszönik szépen) hanem, hogy ne bukjanak vele túl sokat.
    PL: a Nincs Alku Kevin Spacyvel és S. L . Jacksonnal 43,5 millióba került, összbevétele 88 millió, még is miután a Warner kifizettet minden egyéb költséget, mozik, marketing stb. 36.74 millió folyt be hozzá. Szóval minusz 13 millióval zárt az első látásra nyereséges filmen.
    Szóval a T4 eléggé kell még kaparnia.
  • Harkat 89
    Ezt nem értem, akkor a film kb. 540 millió dollárba került? Akkor mondjuk ezek után még össze szednek 200 millió dollárt, mivel gondolom már csak csökkeni fog a bevétel, akor 70 milló minuszba lesznek? Vagy ez nem így megy a filmbizniszben.
  • haxoror
    nekem nem tetszett
  • Etinger
    Sajnos a harmadik rész nem tette túl magasra a lécet, azt nem volt nehéz megugrani.
  • Gilgamesh
    Annak nem rossz, Terminátor filmnek már döcögős. Nem McG-nek kellett volna ezt adni.
  • Solten
    Remek akcio/sci-fi.