52
  • smaszi
    "és ez mind elmenne ha egy B film lett volna az előd. De a T1, T2vel Cameron nagyon magasra tette a lécet."

A T1 B-film volt.
  • TeDDyRuSh
    A gépemen a film egy hete, de semmi nem motivál, hogy meg is nézzem...semmi...tom, nézzem meg és utána pofázzak. De pont ez a lényeg, ha erre nincs késztetésem, akkor mér menjek moziba? Miért adjak ki rá pénzt? Csak a szerencsétlen bevételeket nézem, meg a véleményeket. Egyszer megnézem,megígértem haveromnak...
  • Lordboxi
    Megnéztem. Vígjátéknak nem volt rossz..... Ennyi logikai bakit már rég nem láttam filmben, csakhogy a legszembetűnöbbet említsem. Conort minek akarták becsalogatni Reese-el a skynethez, ha csak simán kinyírták volna a kiccsávót, mert ugye már elfogták, akkor Conornak is vége lett volna.
  • codiac
    Ma láttam a filmet, és kellemeset csalódtam benne, nekem bejött.
    Nagy pozitívum, hogy végre eltalálták a terminátor filmek hangulatát, és nem lett belöle egy erőltetett komédia mint a 3. részből.
    A párbeszédeken lehetett volna csiszolni, de a többi részben sem volt sokkal jobb, egyszóval el lehetett viselni.Sztem aki azért ment be a moziba, hogy egy jó kis akció sci-fit lásson az elégedetten távozhat.A terminátor fanatikok véleménye pedig szemétre való.
  • kakateve
    Hát te nem vagy magadnál!! Láttam mind a négy részt, sorrendben. És tetszett mind a négy rész. Honnan jövök, milyen ember vagyok??

Ébredjünk már! Miért kell, hogy mindenkinek ugyanolyan véleménye legyen egy dologról. Miért baj, hogy valakinek tetszett. Jah, mert nem tudod elfogadni? Az nálam le van szarva. De az ilyen hozzáállást rohadtul nem szeretem. Leminősíteni szinte mindenkit, akinek bejött, mert neked nem. Neked csalódás volt. És akkor mi van? Különbözőek vagyunk. Ez olyan, hogy valaki szereti a csoki fagyit, más nem. És akkor ő hülye???

Meg mióta függ egy film fogadtatása a néző korától és filmes "tapasztalataitól"?? Magadnál vagy??? És saját magad szembehugyozod, mert leírod a kulcsmondatot (egy film tetszik/nem tetszik valakinek az szubjektív), de azért előtte még kijelented, hogy akinek tetszett a film, az nem normális...

A tököm ki van már attól, hogy másnak a véleményét leszarjuk, és csak a miénk a helyes. Ha másnak pedig más véleménye van, más jön be neki, akkor nem normális. Hát gratulálok. Annak pedig végképp, hogy egy film miatt minősítesz embereket.
  • fade2black
    és ez mind elmenne ha egy B film lett volna az előd. De a T1, T2vel Cameron nagyon magasra tette a lécet.

Én már a T3nál is húztam a szám... de ez a T4 a megcsúfolása az egésznek.
  • gravicam
    Mélyen tisztelt azon emberek, akiknek tetszett a terminátor 4: Hihetetlen, hogy nem veszitek észre, hogy a nézők nagy része csalódottan jött ki a moziból, egy része pedig egyenesen felháborodva ezen szar láttán. Próbálom megfejteni, hogy vajon miféle emberek lehettek ti, honnan jöttök? Ha nagyon fiatalok vagytok( >10) és még kevés filmet láttatok, + esetleg nem volt szerencsétek a korábbi részekhez, akkor talán megértem. Azt is megértem, ha életetekben most először ültetek moziban és láttatok mozgóképet, biztos nagy csoda lehetett. De normális embernek hogy tetszhet ez? Félreértés ne essék, nyilván az, hogy egy film tetszik/nem tetszik valakinek az szubjektív. Vannak olyan filmek, amik nekem eléggé bejönnek, a többségnek viszont nem ( Pl: Jelek). De a Terminátor 4... Én olyan tipusú néző vagyok, aki elsiklik a kisebb logikátlanságok felett, a terminátoros időparadoxon felett én szemet hunyok, mert közben meg szuper az egész. De ami a T4-ben van, az kiakasztó. Hibák hosszú-hosszú sora, amik felett nem lehet szemet húnyni. Nem írom le őket, agyon van beszélve a t4 topikban. Aki egy ilyen SZÍNTELEN, SZAGTALAN, ÍZTELEN, LELKETLEN, ÜRES, NAGYON DURVA HIBÁKTÓL HEMZSEGŐ filmpróbálkozást élvezni tud, az vagy nagyon buta, vagy az igényszintje a béka segge alatt van. "Commandante" nevű esetünk pl ide tartozik. Ilyet szól a gyerek:
    "Hát gyerekek, aki itt annyira ócsárolja a filmet, az biza nem értette meg skynet-es jelenetet a film végén. A sok logikai hiba nem logikai hiba ám, hanem skynet terve John megöletésére, amiben a föszerepet egy tudat alatt elöre programozott ember-gép hibrid játsza. Amit Marcus tesz, azt biza a skynet programja miatt teszi, akkor is, ha ez egyszerü "szembenézek a teremtömmel"-nek lett álcázva."
    Commandante igazán köszönjük a felvilágosítást, a segítséged nélkül soha nem értettük volna meg a filmet és annak mélységét.
  • lamella
    Felismerte. Onnantól ok, hogy ráhajtanak. De a mindent eldöntő döntőig csak pár óra vagy nap volt csak nem? Mi lett volna, ha Kyle épp hesszel azon a hétvégén egy tónál? Akkor, hogy csalták volna be Connort a Skynetbe?
  • lamella
    Örülök, hogy neked tetszett és, hogy szakértő vagy :)
    Ha szerinted jó film a T4, akkor váljék egészségedre és nézegesd csak jó sokáig :D
  • Nethyrrea
    nem rémlik jól, amikor próbálnak megszabadulni a repülő scout droidtól, akkor mutatják pár másodpercre a droid kameranézetéből, és ott látszik hogy beazonosítja.
  • sandor8206
    inkább nem tetszett a jónépnek, mint igen! Minden filmnél van ilyen! Persze az megfigyelhető, hogy a negatív vélemények vannak túlsúlyban (fórumok+gyenge bevétel). Ennyi, hiába győzködsz akárkit, örülj neki, hogy neked bejött.
    De az a lényeg, hogy te értesz hozzá
  • kanduhr
    "Nem volt hangulat, izgalom, emlékezetes, idézhető akció, idézhető beszólások."

És ami jó volt: hangulat, izgalom, iszonyat jó jelenetek, akciók. Botrányosan rossz max a te hozzá nem értésed...
  • lamella
    Ha jól rémlik, akkor Kyle elfogása full véletlen volt. A Skynet mégis erre alapozta a tervét, hogy becsalja Connort. A fejkendős T-600-as egy Jack Sparrow rajongó volt? A film maga szerintem botrányosan rossz. Nem volt hangulat, izgalom, emlékezetes, idézhető akció, idézhető beszólások. Komolyan 1 pillanat tetszett az egész filmben, amikor Fehér Anna hangján megszólalt Sarah Connor a magnóból. Abban a félpercben éreztem, hogy Terminátort nézek. A többi hangulattalan önidézés volt.
  • cateran
    döbbenetes..ha valakinek megvágják az arcát,az esetleg még évek múlva is látszik..még ilyet..lebetüzöm:
    SkyNet elfogja Kyle-t,elhurcolják (feledje jótékony homály mi a túrót csinál az emberekkel,minek fogdossa őket)2 gigahero elindul hogy kiszabaditsa (ismét a jótékony homály, mi a túrónak kellett ennyire hiperkomplikált terv..)
    Ha közben megöli Kyle-t a Skynet,akkor 1 részt időparadoxon,de az senkit sem izgat már volt 1000 korábban, másrészt Kyle nem nő fel,nem utazik vissza,nem csinálja fel Sarah-t és a kis Connor nem születik meg..)
    Sajna? az egész film az eleve elrendeltetett jegyében megy (ami tiszta baromság hiszen ha minden eleve el lenne rendelve, akkor a Skynet nem küldene vissza 1 Terminátort se, hisz minek? Úgysem nyerhet..mésrészt nem értem miért nem küldött vissza több terminátort ugyanabba az idősávba? Hisz a jövőbeli Skynet pontosan tudja/tudni fogja,hogy a terminátorok -T1-2-3- nem járnak sikerrel..na de ha megjelenne még 1, teszem azt az 1. rész végén,könnyed kacajjal megölhetné Sarah-t)
    Azok a logikai (főleg időparadoxon) hibák amiken elsiklott a legtöbb ember (én is)az 1. 2 résznél (mert az 1. 2 rész valóban olyan hogy szemet lehet hunyni felettük,a többi részlet kárpótol),már nem elfogadhatóak manapság,főleg hogy még hatványozzák is:)

Háború...bah kb. olyan a szitu mint a BSG-ben...maroknyi túlélő (maroknyi képletesen,értelemszerüen világszerte vannak páran,de kicsiny töredéke csak a korábbi emberiségnek)és omfg OP ellenfél (aki,ha nem Hollywood csinálta volna simán elsöpri az emberiséget..)
  • spike0007
    Nagyon jó kis film lett a Salvation na! Nekem nagyon tetszett. A harmadik résznél mérföldekkel jobb volt annak története abszolút nem volt és ugy volt sz.r ahogy volt. Nekem a második rész óta ez a film jött be a legjobban és annak ellenére hogy az első részt is imádom jobban bejött annál is, de a dvd-s verzió után sztem méginkább így fogom gondolni. Az a plussz 30 perc még apokaliptikusabb hangulatot fog adni. A bevételeket meg csak így tovább szorgalmasan szedegesse külföldön.:)
  • ProEvoFan
    látom nem figyelted a filmet
    - a végén, mikor a SkyNet állomáson vannak, a "rossz" Terminator megvágja Connor arcát; a apját most mentette meg, és majd ezután küldi vissza a jövőbe
    Termináror 2; elkezdődik a film (amiről te is beszélsz)hullákon koponyákon taposnak a terminátorok, folyik a harc, mutatják Connort, az arca megvan vágva...-
    remélem összeáll a kép
    ha nem elmondom a véleményemet; a folytatásban (remélem) lesznek epikus csata jelenetek, mert csak most kezdődik az igazi harc
  • ProEvoFan
    viszont az megdöbbentett, h kivágtak a filmből 30percet
    kár volt, talán féltek h a 150perc hosszú lesz és kimennek az emberek a moziból?
  • ProEvoFan
    nem értem miért szidják ezt a filmet...nekem tetszett
    végre nem arról szólt, hogy a rossz Terminator üldözz, egy jó Terminator által védett CSajt/csávót, ez még a 90'es években menő volt, mára már nem az
    az embereknek néha túl magasak az elvárásik, pontosabban néha ők sem tudják mi a francot akarnak...
    ez a 4. rész mérföldkővel jobb, mint a 3.
  • cateran
    A legtriviálisabb: Kyle Reese életben hagyása...az 1 dolog,hogy a Skynet tervében ott volt mint csali,de ettől még nyugodtan megölhette volna (ha Kyle nem megy vissza,John nem születik meg,game over..)
    De emlithetném a puszta kezes harcot a sérült terminátorral szemben az elején...valószinüleg aluminiumból vagy müanyagból lehetett....de az is klassz hogy a fentiek 1 csoffadt rádióhivást nem tudnak megereszteni, annyira gyorsan lemészárolnak/elfognak mindenkit....
    Nem nagyon láttam robotokat,se csontvázakat (bár azt nem nagyon figyeltem,szóval lehet hogy volt..) Rémlik vmi a T2-ből? amikor a tipróláncas robot meg a terminátorok taposnak a csontokon? Azokat elvitte a cica vagy nem haltak meg olyan sokan 1 nukleáris robbanásnál 1 nagyvárosban?
    Háború elején? WTF? A háború se perc alatt lezajlott, ha nem tünt volna fel..és még te magyarázod a sztorit?
  • TeDDyRuSh
    Egy kis segítség, akik a költségvetésen vitázni, filóznak. A filmgyártás, illetve a jogok tulajdona, hosszútávú befektetés is. Mert a DVD eladások, TV jogok, újrafeldolgozások stb, plussz bevétel. Így lehetséges az, hogy az 1997-ben bemutatott Titanic 1,85 milliárd (!) dollárral vezeti a legtöbb bevételt hozó listát. Ezen a listán jelenleg a T4 a 228-ik, de simán bekerülhet a 100 közé, ahol pl a Mr.& Ms. Smith a 70., 478 millával. Szóval a bevételeknek nincs vége, hisz pl a FOX-nak a mai napig termel a a Star Wars epizódok, ami most összesen 6,4 milliárd dollárnál jár. És ennek a nagy részét persze nem is mai dollárral kell számolni.

Egyszóval csinálj egy jó kult filmet, majd az értékesítést bízd egy jó csapatra és ülj a jogokon. Megéri:)
  • Skynet85
    Nah köszi az összefoglalót, a hatalmas ideológia vonalat amit a T4 képvisel, lelehet húzni a wc-n. Ettől egy 10 éves Terminátor könyv milliárdszor jobban megmozgatta fantáziám, a sorozat leszámítva a második évad elejét meg fényévekkel jobb ideológiailag mint ez a csilivli vacak.

A legjobb a zs kategóriás akció filmekből ismert jelent volt, kinyílik az ajtó dőől a füst, de tudnám honnan, hatás szünet majd ott pompázik arnold aki mint ahogy másik srác is írta, elkezdi hajigálni mint a botot jhont, apám ha egy ilyen meg akar ölni kitépi a gerinced a szádon keresztűl és csók...

Marcus vonal vicc a kövön tisztára a szabadítástok ki villit film jutott eszembe amikor kitépi a csipet a fejéből, és lőnn a freedoom.Persze skynet semmien más modon nem tudja kontrolálni.

A vége nah ott már az esmeraldán nevelkedett sokat megélt idős asszony is síró görcsöt kapot modjuk én ott az idegtől, de hát ez van nagy volt a mérce amit a t2 letett az asztalra nangyon nagy...
  • Commandante
    Tessék, sorolhatod az általad logikai hibának, égbekiáltó marhaságnak vélt dolgokat! Szerintem csak nem értetted a sztorit. Azt meg azért ismerjük már be, hogy ha az elején lelövik skynet tervét, elvész minden izgalom.

A látvánnyal meg nem értem, mi a problémád. Voltál optikusnál az utóbbi idöben?
  • Commandante
    Hát gyerekek, aki itt annyira ócsárolja a filmet, az biza nem értette meg skynet-es jelenetet a film végén. A sok logikai hiba nem logikai hiba ám, hanem skynet terve John megöletésére, amiben a föszerepet egy tudat alatt elöre programozott ember-gép hibrid játsza. Amit Marcus tesz, azt biza a skynet programja miatt teszi, akkor is, ha ez egyszerü "szembenézek a teremtömmel"-nek lett álcázva.

A másik meg, hogy eléggé a háború elején járunk még, tehát az igazi világvége hangulat majd csak most jön.
  • tyuklepes
    Még mindig korai temetni McG-t, bár túl sok bizalmam nekem sincs benne, nem is volt, csak reménykedtem ... de a filmet szarrá vágták, olyan, mintha a moziban csak egy demot kaptunk volna, a teljes filmet csak DVD-n láthatjuk ... gáz, hogy ez van ...
  • narumon
    "Emberek! A Terminátor 4 nagyon rossz film. Én, mint terminátor fan mondom ezt, McG-t legszivesebben agyonlőném. Egy legenda földbe tiprása. Akcióban jobb ez, mint a 3. rész, de terminátor-filmként a 3. jobb mint a 4."

Emberek! A Terminator 4 nagyon JÓ film. Én, mint terminátor fan mondom ezt, Mcg-t legszívesebben MEGÖLELNÉM. Egy legenda HELYRETÉTELE. Akcióban jobb ez, mint a 3. rész, ÉS terminátor-filmként IS SOKKAL JOBB MINT AZ ÓTVARSZAR 3.
  • krampampuli
    azokkal értek egyet akik szerint meg sem kellett volna csinálni. Egy újabb példa arra hogy manapság már csak üzlet a mozi :-(
  • boomsly
    És lám-lám! Újra fellángol a vita a filmről!
    A Terminator topicban már széttéptük a filmet. Szóval nem sok minden maradt belőle....
  • gabeone
    Illetve, arról is említést tennék, hogy már a 2. rész óta több drámai tekintetet látok a Terminátorok tekintetében, mint a színészekében.. Idézzétek fel vagy nézzétek meg azokat a jeleneteket, amikor a Terminátorok kapnak egy pofont. Bárkitől, bármivel. Meg sem kottyan nekik, még is oly sértődött fejjel néznek vagy 1-1,5 másodpercig, ahelyett, hogy reagálnának és ütnének..
  • gabeone
    Uraim!

Ha hibákat keresünk akkor íme a legnagyobb: A 4. részben ma 20-on évesen tűnt fel, hogy a Terminátorok állandóan csak dobálják áldozataikat. Megragadják s néhány méterre elhajítják. Pedig, ha annyira nagyon, de tényleg hihetetlenül fontos módon meg akarják ölni áldozataikat, elég lenne őket jól orrba verni vagy kitekerni a nyakukat.. Nem kell Terminátor erő sem ahhoz, hogy íj módom kivégezz egy életerős embert!
  • sandor8206
    bár nem vagyok tisztában a dolgokkal pontosan, hogy kinek mennyi jár, de ha te azt hiszed, hogy egy 200 milliós film hozott már 270 milliót és már hasznot termel, akkor hülyébb vagy mint gondoltam
  • cateran
    ize..en ugyan nem vagyok "huu,de nagy fan" de ha ez a maximum amit ki tud hozni,akkor inkabb ne rendezzen tobbet...nem mintha rossz film lenne,de a jotol is veszett messze van es tudod miert? Mert egyszeruen semmi sem ragadt meg bennem a filmbol..erolkodnom kellett hogy felidezzek valamit,ami nem logikai hiba vagy negativ dolog...sem a latvany,sem a tortenet,sem a hangulat nem ragadott meg,sot!
    Azt meg nem ertem,hogy miert teszi bocsanatossa a hibakat,ha trilogia kezdo? Jol kiepitett univerzum all mogotte,igazan nem lett volna nehez jobbat csinalni,olyat amiben nincsenek egbekialto marhasagok...
  • kanduhr
    Hát nem 270 millióból, az is biztos...
  • kanduhr
    Én meg, mint Terminator fan mondom, hogy rohadt jól sikerült ez a rész. El kellene már felejteni Cameront, ő már úgyis leszarja, s legfőképp nem az ő koncepcióját, hozzáállását várni minden új részben.
    McG megérdemli a dícséretet, mert kihozta magából a maximumot, és egy baromi jó filmet rakott le elénk, amely tiszteletben tartja az elődöket és még hozzá is tesz a történethez. Vannak benne hibák, de mint egy triológia kezdő darabjaként, én speciel elfelejtem ezt neki.
  • gravicam
    Emberek! A Terminátor 4 nagyon rossz film. Én, mint terminátor fan mondom ezt, McG-t legszivesebben agyonlőném. Egy legenda földbe tiprása. Akcióban jobb ez, mint a 3. rész, de terminátor-filmként a 3. jobb mint a 4. A T4 üres, lelketlen, íztelen, bugyuta, sekélyes, ordító történetvezetési -és motívációs hibákkal teli szenny. Semmi mélysége nincs, mint pl a 2. résznek volt. Én szívből örülnék, ha nem lennének elégedettek a producerek a bevétellel és az 5. részt vagy nem csinálnák meg, vagy valaki más rendezné meg. Bár, ha James Cameront (gyk.:1.-2.részt rendezte) sikerülne megnyerni rá, aminek az esélye egyenlő a nullával, az sem lenne piskóta, mert az új trilógia nyitó darabja olyan szinten el lett ba**va, hogy nehéz lenne jól folytatni.
  • sandor8206
    bevétel semmi, a haszon minden!
  • tyuklepes
    Azt hiszem, nem feltétlen a haszon, hanem a befolyt összeg a mérvadó. Ekkora bevétel szerintem sima siker, más kérdés, hogy anyagilag (meg kritikailag sem) egyértelmű a bravúr. Bukás a Dragonball meg a Street Fighter 2, mert azokat a kutya sem nézte, ráadásul a kritika is lehúzta ...
  • pasy01
    Hi!
    Szerintem akcióban lett annyira jó mint a 2. rész!
    Azonban amit kicsit hiányolok a filmből: A beleélés, a szereplők nem élik igazán bele magukat a háborúba (szerepükbe) azért a világ csak nem teljesen kipusztult... Kicsit az első két részben jobban aggódtak, mint a háború utáni nyomorban.. Főleg Sarah Connor :DD Ő például tudott szerepelni :)
    Ettől függetlenül, katonának nem volt rossz Connor karaktere... Csak megint a túl higgatság. mintha tudná, hogy lassan vége a forgatásnak mára, mehet haza pihenni, hisz nem pusztult itt ki az emberiség :D..... még..
  • gabeone
    Jó kis film lett. A 3. rész után kellemes meglepetés lett. Connor karaktere igazi katonai vezető.
  • boomsly
    "Miközben Amerikában lassan kifut a minimális Terminator-hisztéria, addig nemzetközi vizeken nagyon is sikeresnek mondható a Megváltás. Jelenleg 165,5 milliónál tart és hamarosan eléri a nullszaldót."

Persze! Mi abban a sikeres, ha csak nullás a film?
  • sandor8206
    ja a mozik meg a forgalmazók meg adományból élnek