108
  • narumon
    "Pedig folyamatosan hozzák ki a ráncfellvart változatokat... "

Ami miatt még senkinek sem kellet új gépet vennie, mivel mindegyik 100% ugyanazt tudja.
  • Hober Mallow
    Minek 4-5 havonta? Én ha veszek egy jó játékot elvagyok vele akár 3-4 hónapig is.... megint ez a warezolós marhaság...minél több játékot lekapni.Egy 2-3 ezer Ft PS3 játék senkit se fog földhöz vágni.Mert igen sok jó cím van 2-3 ezer környékén....Uncharted..Resistance....stb stb amúgy az 1-2 terrás vinyók is max 20-30 BD filmet vagy játékot képesek letárolni.Szóval igenis kell a BD.És nem muszáj warezolni... papa mama kedvenckéjének tuti megveszik az összes gammát de nekem(nekünk) sokaknak akik megdolgoznak érte....az nem warezol..:) amúgy egy 32 Gb wincsire lófasz nem fér rá.Szóval ha valóban ez lesz az új box,akkor már most elvan verve....mert ilyet nem éri meg kiadni.Akkor inkább maradjanak a réginél.És pár év mulva rukkoljanak elő vmi normális gépezettel.Mondom ezt úgy hogy 360 tulaj is vagyok egyben.
  • NEXUS6
    Pédául?

GTA4 PC-s verziója 16-18GB helyet foglal a vincsin! Ezt most hogy oldják meg egy DVD-vel, meg egy 32GB-os SSD-vel??? Ott ugye nem igazán lehet lemezt csereberélni!

Persze mondom mégegyszer, mehet a mostani textúrák mellett, csak akkor minek a gépbe ez a bika vas?
  • Major
    Az is igaz, de vedd figyelembe azt hogy ez, csak akkor kifizetődő ha egy adott régióban a warezolt játékok száma nem esik egy bizonyos % fölé. Persze, ha egy cég csak a konzolra specializálódott volna, akkor nem érdekelné, hisz így csak a játék kiadók szívnak, az alap gépet nem lehet elwarezolni, maximum lopni egyet a boltból :)
    De, nem tudom, hogy itt mo-n hány ember engedheti meg magának, hogy havonta vegyen 4-5 eredeti konzolos játékot 100 ezres tételben. Én elhiszem, vannak ilyenek emberek is, és nem is sajnálom senkitől sem, de én átlagosan beszéltem ezekről a dolgokról, kivételkezelés nélkül :)
  • kanduhr
    Pedig folyamatosan hozzák ki a ráncfellvart változatokat...
  • Major
    Bár úgy látom egyes helyeken már elkészültek vele mert lehet már kérni Optinet Super nevű csomagot rendelni ami min 25 mbit/s és max 50 mbit/s biztosít.
  • NEXUS6
    Aha, értem!

Hát tudod nekem a PS3-as ismerőseim között egy sincs akinek lenne egyetlen varezos játéka, és ez a szám világviszonylatban sem lehet több 0,5-nél!

A varez a marketing egy kissé illegális formája. Amikor lehetővé teszed, hogy a kispénzű, de potenciális vásárlókat is rejtő rétegek is a te termékeiden szocializálódjanak. Így is úgy is, mint bármilyen marketing ez gyakorlatilag kiadást, jelen esetben inkább bizonyos fokú bevételkiesést jelent.

Ha asszed, hogy csak varezra, gyakorlatilag csak kiadásra bevétel nélkül lehet akármilyen üzletet alapozni, akkor érdemes felfrissítened a közgáz alapismereteidet.
  • Major
    Evvel teljesen egyetértek, nem nagyon van már szükség további optikai formátumra. Amíg kell addig kihasználják a DVD-teljes kapacitás ne adj Isten lesz több lemez, de a mai fejlett tömörítési eljárások után teljesen feleslegesek az új formátumok. Online tartalmaké a jövő, a T-sek már fektetik az optikait az országban 2012 fele ígérik a fix 30-40 megabites adsl2-t. :)
  • narumon
    Szivároghatna egy ár is :D
  • Sanyix
    nekem egy átlagos 8 megás kábelnetem van. 1 mbyte/seccel bizony 1 nap alatt 2 olyan balfaszul összerakott 40-50 gigás játék is leérne, de szerencsére ritkán raknak össze játékot ilyen igénytelenül.
  • Sanyix
    fura... valahogy manapság egy egyrétegű dvd-re is ráférnek az ultranagy felbontású textúrás játékok... és még ott a 2-rétegű, na meg lehet cserélgetni.

a bd bukott, nincs szükség már nagyobb optikai meghajtóra.
  • narumon
    "Nah, lehet évente megvenni a legfrissebb konzolt, hogy lehessen jobb játékokkal is tolni. Égő."

X360 2005-ben jelent meg 2010-ről beszélnek az minimum öt év. Jó lenne ha egy PCs videokari feleennyi időt kibirna. Ráadásul nem is új konzol lesz csak egy ráncfelvarrott, és ráadásul pletyka szinten.
  • narumon
    A 32GB SSD mellé minek vinyo? Ezt nem nagyon értem, pont hogy az helyett lesz az SSD benne.
  • Major
    Mikor megvette az egyik ismerősöm a Final Fantasy 11-et Pc-re nem esett nehezére mind a 5 cd-t betenni a meghajtóba és feltelepíteni ;)
  • Major
    Hány játék van ami 40-50 giga manapság? Hány ember rendelkezik eredeti játékkal? Ha egy cég adott esetben sony, microsoft tisztában vele hogy itthon jóval nagyobb a kalóz másolatok száma mint az eredetié, szerinted mennyire érdekli, hogy az a pár emberke, hogy honnan szerzi be :) Amig nincs hivatalosan elismert konfig addig tényleg felesleges erről beszélni, rosszabb esetben vitázni, mert addig az csak puszta spekuláció.
  • NEXUS6
    Amiről írsz az a BD gyártók gondja, nem a kisemberé és pláne nem a M$-é, vagy a Sony-é. Nekik kifejezetten jó, ha egy olyan médiumon jelenik meg a játék, ami viszonylag kevéssé elterjedt. Tudod warez.
  • kanduhr
    Nah, lehet évente megvenni a legfrissebb konzolt, hogy lehessen jobb játékokkal is tolni. Égő.
  • NEXUS6
    És hány embernek van olyan szélessávú elérése, ami biztosítja hogy a megvett (40-50GB-os méretű) játék még aznap, de legalább is még a héten a vincsijén legyen?
    Amúgy eddig szó sincs vincsiről, pláne nem néhány terabájtosról, csak erről a 32GB-os SSD-ről.
    Ez a gép így is marha drága, pláne ha még a vincsit is berakják.
  • NEXUS6
    Duplán xar helyzetben van. Most olvastam egy interjut egy fejessel: link

Gyak elfogytak a külsős eddigi PS exkluzívok, amit ki lehetne vásárolni.
    Csakhogy az utóbbi 1-2 évben gyak totálisan leépítették a saját játék-szoftverfejlesztő kapacitásukat, amíg a Sony a 3rd party exkluzívok elvesztését, a saját fejlesztőkapacitásának erősítésével kompenzálta.

Nekem van egy olyan érzésem, hogy az M$ a Boxxal kifutotta magát, lehet hogy a maga kategóriájában jelenleg első, csak éppen még nincs vége a versenynek.

Az eddigi taktika sem nagyon fog működni a multiplatformokkal kapcsolatban, mert erre a gépre nem lesz könnyű a PC-s játékokat portolni és egyre több nagy kiadó is rendelkezik olyan játék motorral, ami már a PS3-at is megfelelően támogatja.

Jelenleg ez a ráncfelvarrás arra jó, hogy ne essenek ki látványosan a versenyből.
  • Major
    Lehetne megint a számokkal dobálózni, hogy hány darab eredeti játékot láttál ami több volt mint 1 dvd? Bár én tisztában vagyok vele, hogy Magyarországon egy átlagos nagyvárosi pc szaküzletben a BD lejátszók eladása minimális, 2-3 ezer forintos nyers lemez mellett senki sem hajlandó ezekre költeni. Másrészt felmerülhet a kérdés, minek? Adatmentésen kívül semmire sem jó.
  • Major
    Ugyan már. BD, BD, BD, wtf? Mindeki csak beszél róla, hogy így megy úgy de istenem, a lemezes formátumoknak BD megjelenése előtt leáldozott, az új generációs asztali lejátszók nem tartalmaznak optikai meghajtókat hanem 1-2 terás winchestereket, amire szépen át lehet tölteni usb-n a tartalmakat, az online tartalmaknak van jövőjük...

Végül pedig "...kiszivárgott..", amit senki sem erősített meg az a hír akár kacsa is lehet, a leírt specifikációval egyetemben.
  • Hober Mallow
    Csak az ms most szar helyzetben van...ha BD melett rakja le a voksát,azzal csúnyán beég.Arról nem is beszélve hogy akkor már a sony mekkora előnyben van aki az elejétöl fogva kezében tartja BD-t és van tapasztalata ilyen téren:(:)
  • NEXUS6
    Pont ez a gáz. Hogy hiába van xuperhájper GPU benne, ha sem vincsi nincs benne, amire installálni lehetne, sem BD amin a nagy felbontású textúrák elférnének.

Kb parasztvakítás az egész. Ua pénzért ma már ezt kapod meg hardverből, akkor meg miért ne raknák bele? Valamire májd csak jó lesz!:)))

Az Üvegtigrisben is ott volt a "Vas" ugye, aztán milyen jó lett volna, ha az is megvan, amikor kell!
  • cateran
    Feltetelezve hogy sima 1 layeres,1 oldalas dvd-k:12x4,7=56,4 ez kicsivel tobb,mint 2 1 oldalas 1 layeres BD vagy 1 db 2 layeres...(25 es 50 Gb)
  • Sir Ny
    az öt BD lemezre férne rá.
  • Hober Mallow
    Mondjuk az hogy marad a DVD lejátszó benne elég gáz:D bár majd jönnek a 12 DVD-s játékok:D
  • NEXUS6
    2.

Ja, és csak nehogy ...!
  • Banano
    1.