Űrlift helyett felfújható torony
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)
De a kutatók is megérik a pénzüket. Nekik mindig új dolgot kell kitalálni, mert már folyamatban lévõ kutatásokra nem kapnának támogatást. Ezért akár azt is ki merik jelenteni, hogy felkutatják a bölcsek kövét, csak finanszírozza valaki. Ha azt mondaná, hogy rákkutatásra kell a pénz, azt mondanák, hogy keressetek magatoknak más témát, mert a rákkutatással már épp elegen foglalkoznak. Ezért licitálnak egymásra egyre nagyobb marhaságokkal, aminek aztán késõbb lehet majd egy-két hasznos mellékterméke, de hogy nem a szerzõdésben leírt projekttel fognak foglalkozni (legfeljebb látszattevékenységként), azt õk tudják a legjobban.
A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)
Ha viszont akkorát csinálunk, hogy 20 km-en legyen jó, az meg nem tud leszállni a földre 😊
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
De tudjátok mit? Bár tévednék . . .
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
Van DigiTv mûholdja.
A digi parabolát nem kell mozgatni a mûhold felé mert az a földhöz képest egy helyben áll.
De viszont forog körbe csak pont ugyanolyan sebességgel mint a föld.
Feljebb viszik a mûholdat így nem kell neki nagy forgási sebesség ahhoz hogy pont egyensúlyba legyen a két erõvel(centrifuga+gravitáció) és így lebegés van.
És a mûhold "áll egy helybe" a földhöz képes.
Az a köze a sztratoszféra határaihoz, hogy ha jó helyen húzzák fel az oszlopot, akkor bizonyos magasságban a szabadesés és a gravitációs erõ pont kiegyenlíti egymást (geostacionárius pálya), hm? szerintem. Nem volt az hülye, aki ezt kitalálta.
@moikboy: "Hát igen, akármilyen magasra mennének, nem tapasztalnának súlytalanságot - az ûrhajókban is csak azért van mert kering a Föld körül, kvázi szabadesésben van." - de tapasztalnánk, pont az elõzõekben leírtak miatt. Geostac. pályán csak nekünk, relatív koordinátarendszerben utazó embereknek (ti. a föld felszínéhez rögzített) tûnik a magasban levõ mûhold (vagy bármi) állónak, igazából szabadon esik, nem?
az lehet akár +2km is😄
Komolyra véve a szót ez azért nem kivitelezhetõ szerintem, mert mekkora kilengése lenne már ennek a toronynak?
Az a jó, ha mindegyik olyan, hogy pontosan a modul saját súlyát bírja el. A 800000 tonna nagy része szerintem a töltõgáz, amit viszont így nem kell megtartani.
A torony teteje szerintem csak pár tonna, azt meg könnyen megtartja ennyi hélium.
Itt az a lényeg, hogy könnyen fel lehet rajta menni.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Kedvencem még a "megküzdeni a súlytalansággal" kifejezés, mintha egész életünkben nem gravitáció ellen küzdenénk.😊
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
\"The voices are back... Excellent.\"
#4 Tinman: ha héliumos cellákból csinálják a dolgot, akkor kicsit "önhordó", mert a hélium könnyebb a levegõnél😊
#5 Roliika: nem hiszem, hogy ugyanaz lenne a tetején is meg az alján is, esetleg egy szegmensében, mivel a légköri nyomásnál nagyobb nyomás kell idelenn, odafenn meg ugyanez a nyomás szétvetne bármit ami mûanyagból van. mint az elengedett lufi, ami egy idõ után kidurran.
\"The voices are back... Excellent.\"
practitioner of the forbidden arts of death
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
800.000 tonna? Az "alsóbb" elemek, hogy bírnak el ekkora terhelést?
"és aktív stabilizáló rendszerrel kellene ellátni."
Igen... tegyük fel a 3-as modul stabilizálója megadja magát. Jön egy szél és az egész kóceráj rádõl a tõle 10 km-re levõ szomszédos városkára.
Agyhúgykövet kapok, de menten.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
???
Pláne, hogy súlytalanság vagy két nagyobb gravitációs mezõ kiegyenlítõdésénél jöhet létre, meg szabadesésnél. Mi köze ennek a sztatoszféra határaihoz? Vagy aki nyilatkozta az Tom & Jerry szintû anyagokból szerezte a fizikai tudását?