186
Kellenek a nyári fesztiválok? (Sziget, Balaton Sound stb.)
  • jaggell
    #186
    True.
    Ha valaki akar tényleg bejut csak előre kell gondolkodni. Amúgy tényelg elég drágák ezek de még nem a teljesen megfizethetetlen kategória, maximum a nem teljesen éri meg kategória. Főleg ha valaki több fesztiválra is el akar menni. De pl a Borsodi fesztiválokra jegyet nyerni már most is lehet, azon se lepődnék meg ha venni is lehetne egy jó nagy adag kedvezménnyel. Szóval van ráció az előre megvételben szerintem
  • lassorta
    #185
    szerintem ártól és helyszíntől függetlenül, de kellenek.rengeteg olyan hely van, ahova el tud junti a szórakozni vágyó ifjúság, és ez szerintem totál jó megoldás, arra hogy élő koncerteket csináljunk.tehát kelelnek af esztiválok és legyenek is sokáig, emrt tényleg igényes tzenéket közvetítenek, és legalább olyan előadók is fellépnek, akik amúgy nem igazán jönnének ide, és nem lenne túl nagy közönségük
  • kevingold
    #184
    egy baj van ezzel a Magyarokra optimalizálással, hogy nálunk még közelében sincsen ez a kultúra, hogy eljárjunk fesztiválra, és ott viszonylag kulturáltan jól érezzük magunkat, és így gyakorlatilag üresek lennének a fesztiválok.ezért inkább szerintem úgy gondolkodnak, hogy brutál drágára feltolják az árakat, mert ugye a külföldiek úgyis megveszik, még szerintem ennek a kétszeresééért is.és inkább azt gondolják, hogy a magyarok meg bejutnak ahogy tudnak..kb. ennyi..
  • kamilla6666
    #183
    Igen, az akciók és nyereményjátékok nagyban hozzátesznek ahhoz, hogy minél többen részt vehessenek ezeken a programokon. Én is sokallom az árakat, de egy szigetnél, ha belegondolunk a hetijegy ugye jóval kedvezményesebb, aki előre gondolkodik, az nyilván jobban jár, ez elfogadható, és napi szintre lebontva, hogy mennyi programon, koncerten vehet részt az ember, azt mondom megéri.. így nézve, de ettől függetlenül sem engedheti meg magának mindenki, aki szeretne ott lenni, ahogy nyerni se nyer mindenki.. maximum az esélyeket lehet növelni.. ez van sajnos
  • Csörcsike
    #182
    Szerintem szükség van ezekre a fesztiválokra, hogy az emberek kitudják engedni az a sok gőzt amit összeszednek magukba a hétköznapokba. Azzal én is egyet értek, hogy már irreálisan sokat kérnek azért, hogy egy embert már csak részt vegyen az adott fesztiválon. Az tény, hogy ezeken a fesztiválokon a maximális profit kitermelése a lényeg a szervezőknek. És ez össze is jön nekik azért, mert nagyon sok a külföld akiknek ezek az árak semmit se jelentenek, mivel sokkal jobban élnek, mint a nagy átlag itthon. És így tényleg csak az egyetlen lehetősége marad az embernek, hogy regisztrál és ha szerencséje van akkor nyer magának egy belépőt vagy valami VIP bulira egy meghívást. De továbbra is azt mondom, hogy szükség van ezekre a fesztiválokra csak jobb lenne ha a magyarokra lennének optimalizálva az árak és nem a külföldiekre.
  • trabiubi
    #181
    Igazából szerintem idén értünk el arra a szintre, hogy irreálisan sikba kerülnek a fesztiválok. És nem, nem azért, mert Magyarországon vagyunk és annyi a fizetés amennyi. Hogy van az kérem, hogy a BS drágább, mint a sziget? Mármint napijegy szinten... És ez nem a prémium kategóriáról szól egyáltalán, hanem a profitról. Amíg vannak látogatók, addig lehet ezt csinálni. És mivel a külföldiek még jóideig megengedhetik maguknak, ezért menni is fog ez a rablás még egy ideig.

    Mondom, marad az, hogy belépőt nyerni, arra még azért van reális esély is
  • wahquarch
    #180
    Sajnos emelni, fogják, nem szeretnék köcsög lenni, de pl soundon így lehet tartani ezt a "prémium" kategoriát , mert elég igényes fesztivál sztm.. De én sem örülök neki, hogy állandóan emelkednek az árak.. :(
  • AntiHero
    #179
    A lényeg, hogy ne emeljék tovább. Ha itt megállnak 2 évig pl akkor jó.
  • huybert
    #178
    külföldieknek simán megéri még ennyiért is.. viszont azt sajnálom, hogy ha már magyarországon szervezik meg legalább valamennyi kedvezményt adhatnának a magyaroknak szolidaritásból.. az is igaz h rengeteg fellépő van meg rengeteg helyszín és ebből a szemszögből nézve valamennyire reális lehet az ár, na de mégis nah.. nagyon megemelték mostanság..
  • trabiubi
    #177
    Jó, de azt se felejtsd el, hogy nagyon sok nyereményjáték is van a fesztiválokra, meg úgy bárhova. Mostanában egy rakat helyre el tud jutni az ember, már csak azzal, ha figyeli ezeket, és részt vesz mindegyiken. Én voltam már így nyaralni, telelni, meg bulizni is. Most például szingapúrt pályáztam be a Heinekkennel :D Ki tudja... Ugye mindent meg kell próbálni ;) Szigetjegyet sajna még nem nyertem, de nem adom fel... Elvileg még van 1-2 sorsolás.
  • lassorta
    #176
    és abban is biztos lehetsz, hogy még ennek a duplájáért is megvennék.ugyanis iszonyat sok külföldi van kint a szigeten, akiknek ez abszolút nem pénz és röhögve kifizetik.szóval szerintem maradjanak ezek a fesztiválok, hiszen legalább ezek keltik egy kicsit a jó hírünket.mert tényleg nagyon komoly fellépők vannak, és komoly felhozatal.
  • kamilla6666
    #175
    Szerintem kell ez a hazai kulturális életnek!
    Mondjuk nagyon drágának tartom, a Szigetet is.. egy napijegy már 12E!! Szerintem ez elég sok, hetijegy féláron is harmincvalahány.. Persze onnan nézve, hogy mennyi helyszínt, mennyi előadót, koncertet kapsz ezért, lehet, hogy reális, és igen, főleg, hogy még így is megveszik!

  • fook
    #174
    Azért mert Sziget ismertebb , több ember megy (nem annyira rétegzene) , és leginkább sok külföldi , aki bennt iszik nem megy ki a non stopba , és sok pénzt szór el :)
  • smith09 #173
    Azért kerül ennyibe mert ennyit is hajlandóak fizetni az emberek érte. Tudják h úgy is elmennek a fitalaok mert kiváncsiak a mitudoménkicsodára.


    Más. Régen az volt a neve Pepsi diáksziget. Rock zene, sör, bulizás stb...
    Ma meg már van zsidó sátor, homokos sátor.
  • missxy
    #172
    hát igen..ez egy nagyon jó felvetés, hogy miért is van az, hogy egy szigetre jóval olcsóbban bejuthatsz, mint egy soundra, ami elvileg sokkal inkább lepusztultabb fesztivál, mint a Sziget, és sokkal inkább rétegzene.én ezt őszintén szólva elég komoly lehúzásnak érzem.biztos sokba kerültek a fellépők, meg minden, de azért ez egy kicsit durva nem?
  • riddin
    #171
    Már csak egyet nem értek a fesztiválokkal kapcsolatban, szerintem itthon a legelismertebb fesztivál a Sziget (nem azt jelenti, hogy a legjobb is). Na most ezzel kapcsolatban nem értem azt, hogy miért is kerül egy Sound napijegy 2K-val többe mint egy Sziget?
  • morleone
    #170
    hát persze, hogy megéri, hiszen valljuk be a heineken egy kicsit drágább sör mint az átlag, és pl egy soundon, ahova - ezt is valljuk be, szvsz az árak miatt a tehetősebbek járnak - pont azt a fogyasztói réteget tudja elérni, akik nagy valószínűséggel a fesztivál után is fognak heinekent inni. :) (én is szeretem a heineken-t, bár én nem ott szerettem meg, egyszerűen nem tudok jobban a hideg keserű sörnél :D)
  • wahquarch
    #169
    Én sound függő vagyok, az a zenei világ jön be a legjobban, bár a tavalyi sziget se volt rossz, na de a mostani.... (legalábbis nekem)

    más: Amugy pl a heineken-nek ennyire megéri támogatnia a soundot? Hogy a neve is heineken balaton sound? , de ez a kérdés fenn áll soproni voltra is..
  • f4ember
    #168
    Pont most láttam egy összefoglaló videót a Hegyaljáról. Hát kemény, hogy milyen arcok voltak ott :D Némelyiktől meg is ijednék. Én olyanról hallottam Pannon feszten, hogy egy AIDS-es tűvel szurkált embereket valaki. Az ilyen embereket egyszerűen nem tudom megérteni. Meg nem is fog eltántorítani. Különben is a Pannon feszt eléggé csöves fesztivál.
  • mofakil
    #167
    Szerintem "érdekes embereket" bárhol lehet találni, csupán keresni kell ;) Teljesen biztos vagyok benne, hogy ha lemegy valaki egy fesztiválra és elég erősen keres akkor talál legalább 10 érdekes arcot pont olyan pillanatban amikor nagyon jó riportot tud velük készíteni (Kérem kapcsójaki!)

    Ami nem mindegy, hogy valójában hány ilyen arc van. Szal persze lesznek hülyék mindenhol de az arányok és a mennyiség sem mindegy. Szóval ha a nagy része az embereknek normális és nem azért megy hogy konfettiset hányjon az árok szélén akkor mégiscsak értelmesebb a buli mint ha csak ezért menne mindenki
  • Megtörhetetlen
    #166
    Igen de a helyzet az amit te is írtál, hogy sokan nem tartják be...
    És nem is ezzel van a baj mert van aki csak berúg kifekszik esetleg hány egyet és el is alszik de vannak akik önálló életre kelnek berongyolnak a sátrak közé és szarnak mindenre zúznak sátrakat borogatnak amit találnak meg elvisznek... Pl tavaly az egész SZIN időtartama alatt egy PUNK ilyen bandával találkoztam, 3-an voltak és sört kunyeráltak azoktól akiket megtaláltak.
  • Narxis
    #165
    Teljesen igzad van! ...hukk...
  • f4ember
    #164
    Ha már ennyi pénzt kiadok egy fesztiválért, akkor nem azért megyek, el, hogy a sárga földi igyam le magam, majd ne emlékezzek az egészre. Azért megyek, hogy élvezzem az adott együttes koncertjét és élményekkel térjek haza. Persze ehez hozzátartozik az ivás is, de csak mértékkel szabad. Sajnos ezt sokan nem tartják be és ezzel akár a másik szórakozását is elrontják.
  • Megtörhetetlen
    #163
    ezt úgy hívják, hogy pogo :D:D:D

    riddin: Ez azért van mert arányában ugyanannyi szerintem a nagyon részeg ember is, csak a nagyobb fesztivált többször annyian látogatják mint a kicsit és igen nagyon sok külföldi is idejön, mert nekik olcsóság... hidd el tudom ilyenkor a mellettünk lévő szálló megtelik turistákkal, akiket pont nem érdekel semmi és állandóan tök részegek...
    Az meg hogy a Pannonia feszten mi volt azt nem tudom, őszintén nem is hallottam még, róla, ez meg sztem a másik véglet ami megm ár annyira kicsi meg olcsó, hogy már már hívogat hogy igyál :)
  • CaptainJack
    #162
    Szerintem nem csak a szin-en figyelnek erre oda, mindenhol vannak olyan emberek akiknek arról szól a fesztivál, hogy lemennek és addig isszák magukat 9 óra előtt, hogy nem emlékeznek arra hogy ki volt a nagyszínpadon. Nekem nincs ezzel se bajom, az ő döntése , hogy miként fesztiválozik és mennyi emléke marad. De az idegesít, hogy bejön részegen táncolni és folyamatosan mást se csinál , csak esik neki az embereknek és nem lehet elküldeni a francba se, mert nem hajlandó elmenni.
  • riddin
    #161
    Egyetértek veled, kellenek a fesztiválok, de azt azért túlzásnak érzem, hogy amiket kiemeltél fesztiválok ott sok a részeg állat... Inkább az olcsóbb fesztiválokon szoktak nagyon érdekes arcok lenni, gondolok itt a Pannónia fesztre... Egyik ismeősöm csinált két 10 perces összeállítást, amin interjúk is voltak. Mit ne mondjak nem szívesen lettem volna ott...
  • faubul
    #160
    Hát turisztikai szempontból nem hiszem hogy ezek akkora dolgok lennének, max az igazán nagyok, a Sziget meg társai. Maximum belföldi turisztikát nézve számít, de azt lehet már máshogy hívják.
    Mindenesetre tényleg jó dolgok, egy nagy buli, az embereknek szórakozás, akik csinálják azoknak bevétel, ha nyújtják a minőséget akkor nincs velük probléma. De ez már többnyire a szervezőtől függ. A SZIN pl szerintem egy nagyon is jó rendezvény, ott figyelnek arra, hogy ne egy hányós party legyen az egész.
  • Megtörhetetlen
    #159
    Hülye a topik... alap, hogy kellenek miért ne kellenének? Turisztikai szempontból jó, akit zavar nem megy el tehát nekik mindegy aki meg elmegy annak meg pláne hogy jó, tehát minden szempontból csak jó. Az már kérdéses hogy melyik mennyire, van aki a kisebb vidéki fesztiválokat szereti és van aki a nagyobb nevesebbeket, részemről a borsodi(hegyalja, szin) sokat favorizálom, olcsóbb a sör és és minden más, sokkal kevesebben vannak, de ettől függetlenül, nem kevésbé híres fellépőkkel, sokkal családiasabb a hangulat, és kellemesebb is. A sziget sound, volt meg nekem túl nagy,... kevés a hely sok a részeg állat, nagyobb a feszültség, eltipornak a színpadnál stb....
  • smith09 #158
    Kellenek e a fesztiválok ?

    Igen, mert :
    - itt mindenki kifújhatja a felgyülemlett gőzt ( persze ha megtalálja azt a stílusú rendezvényt ami neki megfelel )
    - mert egy jegy áráért kisebb szerencsével több belépő árát megspórolod ha adott nap több kedvenc szereplőd lép fel

    Viszont eme rendezvények nélkül is az ember jól érezheti magát, ha nincs annyi pénze h elmenjen. Igazából engem oly mértékben soha nem mozgatott ez az egész h én elmenjek, de ha valaki megtalálja benne az amit ő igazából szeret és fontos neki annak tökéletes kikapcsolódás.

    Más.

    Én és társam rendezvényszervezéssel foglalkozunk. Bérbe adunk ki sátrakat, Felfújható játékokat, padokat stb... Minap arról beszélgettünk h miképpen lehetne bekerülni egy ilyen rendelvényre. Hatalmas helypénz lehet vagy ha beszeretnél menni valami egyedibb dologgal akkor kőkeményen lekell jattolni az adott személynek.

  • yugoslave
    #157
    mi az az outside land?
    glastonburyt ismertem külföldről, itthon meg volt, sound, sziget
  • wahquarch
    #156
    az tény hogy jól keverik a a kártyájukat, ezzel a fesztivállal mindenképp tarolnak, de mondjuk az elektronikus zenére igen nagy kereslet van ráadásul akkor, ha ilyenek jönnek mint pl.:Guetta . Ami a pénzt illeti, magyar viszonylatban is drága sajnos a sound, mert ahogy néztem outside land is hasonló napijegyárakkal van meghirdetve csak ott ugyebár még van az utazás is...
  • zitallak1
    #155
    azért azzal vitatkoznék, hogy tengerparti fákkal hasonlítsd össze a fesztiválokat.ez is más, az is más.de az biztos, hogy mindkét dolog nagyon kellemes..én tavaly voltam kint a soundon és annyira bejött, hogy nagyon..azóta várom mindig..jól csinálja a holland sörös cég
  • mopsar
    #154
    Én is szívesen mennék külföldre, pl outside lands-re san fransisco-ba, de az meg végképp megengedhetetlen számomra (anyagilag), így örülök, hogy ha szigetre ki tudok majd menni deadmau5-ra egy napra..
  • riddin
    #153
    Nekem sajnos le kellett mondanom a VOLT fesztivált, de most gondolkodom, hogy a Soundon be kéne vállalni egy napot. Külföldre is szívesen mennék, csak hát nincs rá pezeta...
  • maximil
    #152
    Ez ugye elég emberfüggő. Nekem van egy csomó ismerősöm akit semmiféle zene nem szórakoztat. Eszében sincs akár egy sima buliba elmenni nemhogy egy több napig tartó fesztiválra. Nekik nyilván nincs szükség fesztiválokra. Én sem voltam túl nagy fesztiválozó, de 3 éve a haverok elrángattak a Soundra. Egyből átértékeltem a dolgokat. Idén is megyek. Sőt lehet külföldön is körbenézek fesztiválok terén. Sokkal többet ér, mint akármelyik tengerpart pálmafákkal:D
  • morleone
    #151
    Szerintem meg mindenki életében egyszer-kétszer jó ha elmegy egy fesztiválra, érdekes emberekkel, és rohadt sok élményben van része.
    Csak az beszél arról hogy felesleges aki még életében nem volt.
    Én ha tehetném, egész évben fesztiválon lennék. :D

    (Kár hogy halott ez a topik.)
  • fook
    #150
    úristen :D:D látom te is előítéletekkel élsz :D
  • fook
    #149
    kellenek mert irtó jó reklámokat tolnak:D
  • gordon 24
    #148
    Az a baj, hogy kb fingod nincs miről szól ez..


  • 89
    #147
    még nem voltál fesztiválon?