Szabadítsátok ki a Spiritet!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
"Cégünk mindig az ön rendelkezésére áll asszonyom"
<#idiota>#idiota>
Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/
Az EP választásokra reflektálva, hát a Szadesz is rendesen bekerült a homokcsapdába, valahogy talán ki kéne tolatniuk abból.
<#hehe>#hehe>
On
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
"Mond hát ééééén vezettem? Én vezettem?"
<#idiota>#idiota>
Azért remélem kihúzzák.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Kara kánként folytatom tanításom.
ezt komolyan mondod, hogy szándékosan zátonyra futtatták? mert a "hoppá bocs" összevág azzal, amit írsz.
A vezerles ugy nez ki, hogy csinalnak par kepet. Ebbol epitenek egy 3d-s modell-t itt a Foldon. A 3d-s modellen bejelolik az utvonalat, amit a robotnak kovetnie kell. Ebbol automatikusan generalnak egy parancslistat, amit elkuldenek. Ezutan a robot vegrehajtja a listat, majd csinal par kepet es kezdodik az egesz elolrol. Az egyetlen amit magatol csinal, az a megallas barmi gond van. A suppedos homok viszont nem minosult szembe setalo sziklanak...
Szandekos tervezes volt. Bizonyos manoverekhez ez pont jol jon. Az, hogy miert kerek es miert nem lanctalp vagy valami mas arra az a valasz, hogy ezeket a leszallasig be tudtak hajtogatni a jarmu ala/melle/kore.
"mondjuk azt se értem hogyan hajthatott bele? ha jól tudom eléggé autonómok, de egy ilyen kontrasztos felületbe csak nem gázolnék bele,"
Teljesen manualisak. Kapnak par parancsot, hogy elore X masodpercig, kanyar balra Y fok, majd elore Z masodpercig. Aztan ha ez lefutott, akkor kuld par kepet a Foldre, amit megneznek a tudosok, majd kuldenek uj parancsokat. A fenti kep akkor keszult, amikor egy par meteres mozgas utan kapott kepeket megneztek a tudosok (ez a 'hoppa, bocs' effektus).
Egyebkent a jarmuveket mar joparszor megprobaltak kicsinalni a tudosok, mivel a jpl-es csapat addig nem indithat uj kuldetest, amig ezek mukodnek. A homokviharok sem jottek be, a krater sem jott be, valoszinuleg ez sem fog bejonni. (a szoftverhibak nem voltak szandekosak, azokat tenyleg beneztek) Az egyik rover mar csak huzza az egyik kereket mert a hatbol szetment az egyik motor, mindket jarmu tovigkoptatta a furojat, az egyiknek mar a tomegspektrometere sem 100%-os. Mindezek ellenere meg mindig mozognak... kb. 20-szorosan tulteljesitve az eredeti uzemidejuket.
az elsõ tippem a fentiek szerint az, hogy ment oldalt a rézsûn, át akart menni a kõ felett, aztán ahogy a lentebbi kerekei belsõ oldala ráment a meredekebb részre, akkor megcsuszandék és a kulcsot a földre ejté vala.
de most én is okosabb akarok lenni a hivatásos sofõröknél, biztosan nem ismerünk minden részletet.
mondjuk azt se értem hogyan hajthatott bele? ha jól tudom eléggé autonómok, de egy ilyen kontrasztos felületbe csak nem gázolnék bele, ha marsjáró lennék. még ha bénakerekû marsjáró, akkor se.
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
amúgy mi lenne ha a szerelõkarokat berakná a kerék alá.. 😛 lenne tapadás.. 😄
Nem tud kigyünni aá humukból!
Józsi:
Bámeg ottan homok is van???😄
A lánctalp nem is lenne annyira rossz ötlet, de a 6 kerék még mindig megbízhatóbb, mert ha 1-2 bedöglik, a marsjáró még elvan simán 4 meghajtott kerékkel is.
Egyébként környezetbarát anyagból készültek? Sokba lesz a NASA-nak, ha jönnek a környezetvédõk/rendõrök, hogy szedjék össze a szemetet 😄
Hát ebbõl is tanulnak valamit, legközelebb felszerelik rotorral és akkor nem lesz ilyen gond. Egyébként jó ez a kerekeken gurulás, de amíg nem lesz aszfaltos út a Marson addig csak a gond lesz vele 😊
Egyébként légpárnás megoldás nem lenne jobb?
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
Majd nagy nehezen kijönnek, és akkor... felborulnak.
De amúgy jól bírják ezek a gépek. Tudom, hogy valószínûleg náza-titok, de nincs valami leírás arról, hogy milyen és mennyi infót gyûjtöttek össze öt év alatt úgy nagyjából?
Windows 7 & openSUSE 11.4 @ 64-bites kenyérpirító.
Szegény..."
???
Ez mikor volt, és melyik?
Remekül elvannak vele^^
Az európai kütyük meg már a légkörben szarrámentek és semmi hír róluk. 😄
60-90napra tervezték a küldetést, de 1évnél többet még a legoptimistábbak se jósoltak neki. 5év után lassan már az aksiknak is be kéne mondaniuk az unalmast ezek megy csak furikáznak. 😊
Emlékeztek, mikor valamelyik elõzõ blogolta netre a haláltusáját?
Szegény...<#pardon1>#pardon1>
www.adamexdesign.hu
Földi gravitációban máshogy viselkedik , bár gondolom ezt is belekalkulálják x)
Szeddalászeddalá!
Tolass hátra...
A bankszámlaszámom pedig: .......
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Persze drukkolok nekik h. sikerüljön kihozni.
Szegény ember vízzel főz! Persze ha van mit a tejbe aprítania... :)