33
-
BlueRain #33 Ha azóa sem oldotad meg, vagy csak érdekel valakit, itt egy válasz. Szóval feltelepíted a játékot és nem az asztalról, hanem program filesból indítod el. Ha magyarosítani szeretnéd, a képi minőség erősen le fog romlani, de ezt is lehet orvosolni. A játék mappáján belül töröld az Userdata mappáján belül a preferences.cgr és csinál bármelyik más cgr-ből egy másolatot(én a basketből csináltam egyet) és nevezd át pregferences.cgr-re. Utána tedd fel a magyarosítást.A játékot ugyancsak progranm files-ből elindítod és ablakban fogod látni. Tedd ki teljesre az ablakot és aránylag megkapod a teljes képernyőt, csak a tálca és a fejléc lesz látható. Viszont a játék magyarul lesz és a felbontásával se lesz gond(de lehet még azt is növelni, de csak ha még angol a játék). -
AssAssyn #32 Sziasztok!
Nem tudom tudnátok-e segíteni, de gondoltam írok ide és majd meglátjuk.
A lényeg az, hogy rendesen elindítom a játékot kiválasztom az egyik lányt aztán uccu. Elindul minden ahogy kell tudok is sétálni, csak ,hogy nekem kb. úgy néz ki mintha belső nézetes lenne a játék, azóta már néztem videókat róla, meg képeket, leírásokat és rájöttem, hogy nekem vagy valami hibás, buggos verzió van meg, vagy én nem tudom.
Persze, most be kell, hogy valljam, hogy nem eredetiben vettem meg, de akkor is működnie kéne.
Bár nem ez az egyetlen probléma, az irányítás sokszor egyáltalán nem működik néha magától meg össze-vissza, máskor meg nem is nagyon reagál. Azután meg semmit sem tudok felvenni, hiába írták több helyütt is, hogy lehet és sehol sem hoz be semmilyen animációt. Azaz csak simán tudok bolyongani egy erdőben és kész, semmi.
Az utolsó amit el akartam mondani, bár ez lehet a rendes játékban is így van, hogy ha már egyszer letértem az útról és olyan távolságba elmentem, hogy nem látom, hiába megyek ugyanarra vissza akkor sem találom meg. Bár gondolom ez mindenhol így van.
A lényeg, hogy tanácsot kérek, hogy én csináltam-e valamit rosszul vagy bármi egyéb.
De még arra szeretnélek megkérni benneteket, hogy aki azt szeretné tanácsolni, hogy "vegyem meg" s meg ne irkáljak ilyeneket ide, az kérem kíméljen.
Előre is köszönöm. -
#31 1x majd te is ural6od az Erot, padawan. -
lajha az igaiz #30 meg kell h mondjam, h a jatek tetszik, igaz h felraktam es a regi pcn akadozott mint a sajtellatas a penny marketben, de amit olvastam nagyon tetszett, foleg az h az emberek megprobaltak magyarazni a latottakat:D nagyon jo volt olvasni h mindenki mashogy probalta leirni ugyan azt, es sztem ez a probalkozas h az embereket ilyen modon szorakoztassak nagyon + hisz manapsag az fpsek meg a koreai mmorpgknel ahol eszetlenul olnuk vagy grindelunk mi sem jobb mint egy tortenet 6 csajjal akikkel ugy nyerunk ha sikerul az uton vegig vinnunk oket
/-kis spoiler-/
ami az eletuket jelkepezi es talalkoznak a farkassal a halalla magaval:P tetszett h a failed vegezetnel a nagymama mellett ott a farkas:P
HAJRA CSAK IGY TOVABB -
Tzupi #29 felnezek steamre, free demo, alatta a jatek 8 eur...
konyorgom, vegyenek peldat a tobbiek, igy kell csinalni.
lesz nemsoka kis idom, leszedem a demot, ha megy rendesen, es megfog, akkor login steam, es megveszem. mostanaban mar alig jatszom, de 8 eurot kiadok egy kellemes jatekert, amivel eltoltok par orat...
éjjen a tél of télsz \o/ :D -
Fbn Lx #28 "ha pedig képtelenek vagyunk valamelyik karakterünkkel egyről a kettőre jutni, folyamatos kudarcok és csalódások érnek minket, akkor a játék egész egyszerűen visszadob a karakterválasztó képernyőre"
na ezt értelmezze nekem valaki, mert ilyennel nem találkoztam :0 -
BladeW #27 Nem nemtudom miaz az fps. De koszonom h felvilagositottal Mester. -
Hoz_Hun #26 Hát nem tudom nekem a menstruáció nem jutott eszembe. Meg azán furcsálom, hogy a többiek ilyen-olyan traumájával huznák párhuzamba az első menzeszt. Bár én nem vagyok lány, biztos megviseli őket, de hát ezen minden lány átesik. -
NeoExDeath #25 Ruley: Nézd meg youtube-on Ginger rossz befejezését (ha csak egyszerűen bemegy a házba), és rájössz honnan pattant ki a leszbikus elmélet.
Spoiler.
Közben Carmen történetét is végigvittem. Sok helyen olvastam hogy baltás-darabolós gyilkosság történt volna. Hát erre én nem találtam utalást, jó persze volt balta meg minden, de semmi nem utal arra hogy Carment megölték volna baltával. De hogy megerőszakolták az ugye tuti, lásd a hangok a házban. Durva. -
Inquisitor #24 Ez így túlzás. Azért 25-30 frame ami a folyamatos mozgás illúziójához kell, az tényleg jó, de olyan játékoknál ahol nem a reakcióidő számít játszható. Természetesen egy First Person Shooter-nél (FPS) vagy akinek jobban tetszik Ego Shooter esetén minnél több, annál jobb lehet. -
#23 lol tudod mi az fps? az minden jateknak a leheto legtobb kell :) hiszen az az iranyithatosagon tul a szemednek kell..
tehat jatektol fuggetlenul 1 3D-s terben bolyongani 12fps-sel az kibszott szar, 100-zal ok.
A graf beallitasok is termeszetesen maximumon a legjobbak, ha 1 jatek alapbeallitassal is jatszhato az remek, viszont ha a maxon nem sokkal tobb az elmeny, akkor szarul csinaltak meg a beallitasokat.
-
#22 Hát az elég fura lenne, ezek szerint a kommentelők jelentős részének mostanában jön meg az első havija. XD
Egyébként értem mire gondolsz, nekem is volt egy ilyen elméletem, hogy a fehér ruhás lány az Jézus, aztán végiggondoltam, hogy az alkotók valszeg nem erre gondoltak, de azért nekem akkor is beleillik a képbe. XD -
Inquisitor #21 Úgy látom a játékot részben mindenki saját korának, szellemi és érzelmi feljettségének, saját tapasztalatainak és nem utolsó sorban saját kis beépített szűrőjének megfelelően értelmezi vagy érzi át. :)
Feltalálták a személyre (személyiségre) szabott játékélményt?! -
#20 Spoiler
Érdekes, előbb írtam a fórumba is, hogy ott van még Robinnál is a véres ágy fölötte a teliholddal, tehát lehet hogy ez a motívum az egész játékot kíséri végig, mint felnőtté válásra utalás, a konkrét koruktól függetlenül, mint maga a vörös szín.
Gingernél ezt a leszbikus-elméletet máskor is hallottam már, de nem tudom, nekem ez pont úgy hangzik mintha a sok kanos kockafiúnak a fórumokon egyből ez jutna eszébe arról ha két lány hozzáér egymáshoz...
-
NeoExDeath #19 Tényleg komoly a cucc... :)
Eddig Rose, Robin és Ginger történetét vittem végig. Ezek alapján:
Spolier!
Egyértelműen Rose az, aki az első havija miatt találkozik a farkassal. Erre utal az alak a tavon véres lábakkal, a vörössé váló víz, a vörös fürdőszobabútor ami végigkiséri az egészet. Gingernél ezt felesleges belekeverni.
Ginger esetében gyakran hozzák fel a leszbikusságot, amiben lehet valami. Én arra gyanakszom, hogy egy gyerekkori lány barátja (a vörös ruhás a mezőn) játék közben beleakad egy drótkerítésbe, és komoly baja esik. Ez iránt a lány iránt lehet hogy gyengéd érzelmeket táplált.
Robin a legkevésbé egyértelmű nekem (túl hamar megtaláltam a farkast), de én is arra gyanakszom, hogy őt, vagy egy szerettét megtámadta egy farkas/kutya.
Egyébként nem értek egyet azzal, hogy minden lány meghal, pl az a 3 szerintem egyáltalán nem. Mondják hogy Rose vízbe fúl. Nem értem miért kellene, a tavi jelenet egyszerűen az első haviját jelképzei, amikor elveszt egy részt a gyerekkorából. Sztem Ginger sem hal meg. Éri őket valamilyen sokkhatás, aztán ennek hatésa alatt sátélnak be a házba. -
Hoz_Hun #18 Spoiler...
Na hát ezért jó, mert különbözőként értelmezzük.
Nálam a megtalált tárgyak, jelképezik az adott lány szorongását, vagy vágyát (pl Rubynál jellemzően a végén a házban a száguldozó auto fölött lóg a kalitka). De Rubynál maradva az auto a szabdságvágy, száguldás, fékevesztetség; a toloszék, ami a kalitkát a bezártság a mozgáskorlátozás jelenti (amit a saját lába miatt éresz, a saját lábán lévő járogépe miatt); a toll a szárnyalás, vagy a fél bakancs stb. Én számora mind meghalt, és a házban csak a haláluk előtti végső borzalmat látjuk. Nyilván ezért is nem tér haza egyik sem. De jó példa Rose esete, aki a tóba fullad (ismételten az én értelmezésemben). Nála a házban minden vízzel kapcsolatos; a mosdók, az emelkedő vízszint és a lebegésszerű szobák, ráadásul a végső képsorokban is egy fuldokló lánykát (vélek én) látni. -
Fbn Lx #17 nah... én is így látom ezt az egészet :) -
#16 Spoiler...
Az biztos hogy a képiségben van utalás veszélyekre, halálra, de ezt nagyon nem tudom szó szerint venni, csak képletesen, Scarlet, Rose, és Ginger esetében teljesen értelmetlen lenne.
Robin és Carmen mellett még Ruby az akinek el tudom képzelni hogy fizikailag is baja esett, (egyébként szerintem inkább autóbaleset, ott volt a házban egy füstölgő autó)
Ezeket nem annyira konkrét életpályákként látom, ahhoz túl szüreális az egész környezet, inkább valóságbéli jellegzetes személyiségek és sorsok szimbólumaként.
Például Ruby az ugye a tipikus lázadó, (goth? emo? Nem értek ezekhez), aki ezzel a sötét hozzáállásával, a halálvágyával, meg a lázadozásával hozzászegődött ahhoz a rosszarcú fiúhoz, aztán bajba került. Nem véletlenül homályos hogy pontosan hogyan, mert nem egy konkrét módon került bajba, hanem úgy azok a "Ruby-k" akik ezt az életet élik, bajba szoktak kerülni.
-
Hoz_Hun #15 Spoileres...
Kizárt, hogy mindegyik lányt megerőszakolják. Durva is lenne a kislány esetében. Szerintem csak Rubyt (az elég egyértelmű, keresztbefont kézzel vánszorgás a végén), meg Carment -akit valószínüleg hogy erőszakolni sem kellet -(nyögések a falból, meg fűrészelés hang). De mindengyiküket megölték (szerintem: Rubynak a torkát vágták el, Robin szétépte a farkas, Rose vízbefolytották, Scarlet megfolytották egy zongorahurral, Gingert - na ezt nem tudom - szöges dróttal öszekötözték/megfolytották, vagy elvérzett, Carmen - baltával lecsapták). A házbavaló mászkálás utal a halál nemére, de a halál utáni képsorokban vannak bevágások, ami egyik másik esetet nyilvánvalóvá teszi (pl Rose fulladását).
Viszon pár dolgot nem értek. De ezt majd holnap a The Path forumban. :)
Ja és nekem Ruby volt a kedvencem. -
#14 Spoileres...
Zseniális játék, a fejlesztők mindkét másik játékát imádtam, ezt már régóta figyelem, megjelenése után egyből végigtoltam minden lánnyal.
Valami eszméletlen hogy mennyire teret enged a különféle műértelmezéseknek, meg a vitáknak, hogy mi is történik, mi mit jelképez.
Volt olan érvelés is például ami szerint mindegyik lányt képletesen megerőszakolják és megölik. Ez annyira nem tetszett, maximum Carmennel tudom elképzelni, ott tényleg volt egy kis baltás-gyilkos beütése a dolognak, és egy nyilvánvaló szexuális téma.
Szerintem tényleg van egy jó nagy "ártatlanság elvesztése" háttértörténet ami végigkíséri az egészet, de nem ÚGY, hanem érzelmi értelemben, ahogy a lányok elvesztenek valami értékeset az ártatlanságukból, és sokkhatás-szerűen felnőtté válnak.
Robinnál például ez a legnyilvánvalóbb, ahogy teljesen naivan fel sem fogja a halál, vagy a veszély fogalmát, és az ő farkasa az hogy szó szerint megtámadja egy farkas, és megismeri a félelmet.
Vagy például Scarlet, ahogy próbál felelősségteljes felnőttként, a többiek pótanyjaként viselkedni, és fel kell adnia az álmodozó, idealista, művészetnek élő világnézetét a steril hétköznapokért.
Kettőjük sorsában nem vagyok biztos, Ginger vagy leszbikus, vagy csak először jött meg a havi ciklusa, és nem tudta feldolgozni a nővé érést mert túl gyerees volt.
Rose farkasát meg egyáltalán nem értem...
nagyon kiváncsi vagyok a ti véleményetekre is, (spoilereket persze előrejelezve a többiek miatt.)
-
Inquisitor #13 A Max Payne vagy 6 éves cucc, az Endless Forest meg MMO és így még ha kis kockákat kéne mozgatnia (de nem), akkor is magasabb lesz a gépigénye a sokszáz kószáló miatt. -
BladeW #12 Nem nagyon kell neki sok fps, szoval egy kozepkategorias kepen vigan elfut. -
Ahoy #11 Mennyire van optimalizálva a Path?
Mert az Endless forest nagyon tré :/ Azon a gépen ahol a Max Payne még elég jó FPS -el futott... Endless Forest 5 FPS-el szaggatott...
Remélem a Path nem ilyen -
#10 Ez igazán jó cikk lett 5/5.
Én leszedtem a játékot egy-két hete, eddig 2 növérrel mentem végig, Rubyval és Gingerrel. Egyszerüen imádom az ilyen játékokat, annyira magával ragadó a hangulata :)
Mindenkinek csak ajánlani tudom!
Ui: A pályák végén a házban járkálás annyira ijesztö, hogy huh. -
#9 érdekes. -
#8 Neeeeeee:D:D -
galocza #7 steamen van demo. -
Hoz_Hun #6 Hát bakker marhára kedvet kaptam hozzá!! Jó kis cikk, felkeltette az érdeklődésemet.
Prof W.: a szarvasról nekem is a Mononoke Hime jutott eszembe. -
#5 ezt kiprobalom
-
#4 A Graveyard sem gyenge tőlük, amiben egy öreg mamával kell a temetőben padokra üldögélni és várni a halált -
Prof William #3 Ezekről a szarvasokról nekem rögtön a Forest Spirit ugrott be a Mononoke Hime -ből. :) -
csgj #2 Lehet, hogy majd újra nekikezdek, mert először nem értettem a játék lényegét, másodjára meg rosszul lettem tőle :D Annyira beteges, a zenétől pedig meg lehet őrülni (egyébként nagyon jó zenéje van). A fejlesztőknek van még egy morbid "játéka", az Endless Forest. Ez egy multiplayer cucc, ami képernyővédőként is működik. Nagyon bizarr külsejű szarvasokkal kell mászkálni a tényleg bazinagy erdőben, és mindenféle mozdulattal meg hangokkal lehet kommunikálni a többiekkel. A zene itt is olyan borzongatóan betegesen jó :P Csak egy hétig a szarvasok emberszerű fejével álmodtam... mondhatom rémes volt xD
De nézzétek csak meg! Hivatalos oldal. (a game ingyenes) -
Ahoy #1 Érdekesnek hangzik :) Szerintem kipróbálom, bírom az ilyen elvont játékokat, amik magával ragadják az embert... Pl Bioshock, de egyszerűbb példa nekem a Max Payne (ami nem alternatív, de ez a borongós kőkemény hangulat...eh az mindig megmarad)