Bojkott a Left 4 Dead 2 ellen
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De enginetõl függetlenül nekem az összes játék tetszet, de amikor megláttam a bugos L4d2-t, nekem is az elsõ gondolatom az volt hogy wtf?! Amit E3-on bemutattak videó elég elkeserítõen nézett ki. Új skinnek a régi fegyverre húzva a régi animációval, "buta" AI ( beakad a kerítésben az ellenség ).
De mivel megjelnésig van még pár hónap, és utána is folyamatosan jönnek majd a patchek + amit Valve nyilatkozott L4D1-rõl, hogy jön még DLC, ezért van még remény. Amúgy én meg úgyis megveszem mert szeretem a zombis játékokat 😄
\"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!\"
Persze. Egy idõben a Duke Nukem Forever-rel és a HL2 - Episod 3-al. LOL.
Tudod az a testúra és semmi más.
Commodore Plus4 forever!
Ahhoz képest, hogy "fércmunka", egész jól muzsikál. Gyors és kellemes látványvilágot lehet vele teremteni. (Sõt, Source esetén nincs az a "mûanyag" érzetem, mint a Doom3 motorjával készült játékoknál). Szóval technikai bla-bla ide vagy oda, ha szavazni kellene, én a Source-t választanám, mint olyasvalamit, ami megjelenése pillanatában még a csúcsgépeken sem fut el tisztességesen...
A L4D -el kapcsolatban, aki egyedül, meg így neten próbálkozott vele, lehet nem tetszett (nekem se tetszett volna). Viszont 4-en csevegés mellett végigvinni hihetetlenül szórakoztató, és elég kevés játékban van ilyen jól kialakítva a COOP mód, hogy ennyire össze kelljen dolgozni, figyelni egymásra, a hangulata is nagyon jól el lett találva, inkább komikus, vidám (hangeffektek, beszólások). 1 nagy hibája van, 10x annyi pályával kellett volna kiadniuk, mert ez a 4 rész nagyon hamar végigjátszható. Nekem nem túl sok dolog hiányzott, és félek ha még több mindent raknak bele, akkor elrontják, én se nagyon örülök 2. résznek.
2009-ben azért ne egy 1997-es-bõl 2004-re feljavított fércmunkára építsenek modern játékot. Ez kb. olyan, mintha Quake 3 korában, valaki DOOM2 moddal rukkolna elõ és még pénzt is kérne érte.
Amúgy narumon kedvéért mégegyszer, nem a CrySis-hez hasonlítottam, hanem a Far Cry-hoz.
de valahogy sosem tudott érdekelni, mennyire elavult egy grafikus motor a megjelenésekor, és melyik mit tud, ha egyébként az általa nyújtott összhatás és a hangulat (és persze a többi játékelem) rendben van. Nem nagyon értem, ezt az összehasonlítást minek kell itt erõltetni. Keresd meg a megfelelõ topikot, mert itt ez nem volt téma, és nem is érdekel senkit.
Pedig mégsem. Olvass vissza. Onnan indult, hogy valaki megjegyezte, hogy a Valve lecsúszott mert már a HL2 sem jó. Erre írtuk itt legalább ketten, hogy a HL2 szerintünk meg igenis jó játék az EP-kkel együtt. És bár a motorja lehet, hogy régi és öreg, de ettõl még nem lett rossz játék, és az EP3-at is várjuk az 1-2 után szerintem az sem lesz gagyi, de minek ismételgetem magam egyszerûen vissza kell olvasni.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
A HL2-es grafikát csak a textúrák és a jó modellek adják, van egy egy pályás mod DOOM3-ra, ami HL2 grafikát tûzött ki célul és túl is teljesítette. Emaitt fõleg a horror hangulatott tükrözõ Curse szerintem motort tévesztett.
A L4D-del nem játszottam, nem tudom megitélni.
HL2 Ep3-at várom, vagy a HL3-at, legalább is az Ep2 úgy végzödõtt, hogy abból szerintem HL3 lesz. Majd kiderül.
az epizód-témakörrõl vitáztunk eleget, most csak annyit emlékeztetõül, hogy a hl2 epek 20usd-n kezdtek, ezért adtak átlag kb 5 óra játékidõt, s nem túl sok újdonságot. ebbõl kiindulva megértem a l4d2 elleni kirohanást.
valve amúgy is kakil a userre, egy csomó húzásuk volt amiért én személyesen haragszom rájuk (és igen, vásárló vagyok, sõt elég komoly).
No good deed goes unpunished, outlander. - Azura
Lehet hogy HL2 történet nélküli (az episodók már nem ilyenek, meg azok nem nevetségesen könnyûek, hanem tényleg kihívásokkal telik), nem változtat azon a tényen, hogy a Source Engine (amit egy Quake2 Engine Direct3D7-8-9-re történõ átültetés után feltupíroztak, Hawok fizikával, Shadowmappel és Bumpmappel), már a megjelenésekkor elavult volt, a korábban megjelent (Far Cry 2004 tavasz, DOOM3 2004 Augustus 3.) vetélytársaihoz képest is.
DOOM3-ból tudtommal nincs demo, hanem egy kilopott alpha illetve "beta".
"hát nem is az egyes engine-ek képességeirõl..."
Pedig igen, de mindegy.
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Kis tévhit oszlatás:
-jól nézki = jók a modellek és a textúrák != jó és modern a garfikus motor
- valósághû = jó garfikus és fizikai motor
Source engine össze hasonlítása a DOOM3 és CryEngine 1.0-val:
Source:
- csak a legerõsebb fényforrás (EP2 óta a zseblámpa is képes erre) vetít árnyékot (shadow map módszerrel), csak a közelei dolgokra, kizárólag a pályához nem tartozó objektumok
- bumpmap direkt és szórt fényre
- volumetrikus köd
- lightblume (Ep1 óta HDR gyors férc munkával)
- a legegyszerûbb fegyver cseréhez is új client.dll-t kell írni
- Hawok fizikai motor
CryEngine 1.0:
- ahány fény forrás annyí árnyék (kivéve a zseblámpákat), a pályához nem tartozó dolgok vetítenek csak árnyékot, shadowmap kintre és shadow volume bentre
- bumpmap, parallaxmap csak direkt fényre
- nem volumetrikus köd
- HDR 1.2-es patch óta (alapból nincs bekapcsolva)
- a fegyverek AI külön LUA scriptben, könnyen módosítható, nem kell a játék .dll-jeit feltétlenül bántani
- házi készítésû
DOOM3:
- ahány fényforrás anyí árnyék, minden árnyékot vetít, shadow volume algoritmus
- bumpmap, Quake 4 óta displacementmap is hozzá jön, Prey óta parallaxmap, direkt és szórtfényre
- HDR (alapból letltví és nem könnyû bekapcsolni, Wolfensteinben alapból be lesz)
- Soft Shadow (dínamikus mértû shadow-cubemap, Wolfensteintõl bekapcsolva) eredetileg csak a DOOM3-ban látható kis videók rtenderelésénél kapcsolták csak be.
- ETQW óta Mega textúrák
- fizikai és hang motor összevonva, házi készítésû, nem nagyon optimalizált ezért a legtöbb objektumra egyszerûen kikapcsolták, de képes törni is az objektumokat meg meggörbíteni
- AI, fegyverek, player, segéd objektumok skriptben, csak a játék logika igényel külön .dll-elt
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
Az ep3 meg várhatjuk majd 2012 ben megjelenik igaz hogy már az oroszoknak sikerült befejezniük.
Windows 7