1184
-
Zero 7th #166 "De ettől még semmit nem tudsz az azsztali játék működéséről,"
Szóval nem állítottam az ellenkezőjét, bár ez így ebben a formában erős túlzás.
"Cifut ne keved ide"
Miért is? Ő az élő példa, akinek a "25" év alatti változások nem jöttek be, pedig játszott régen.
"Hogy mi hat meg a te dolgod, de ha pár sok-sok ember szerint elfogadhatóak a szabályok szerinted meg szarok... " + "többet kevesebbet változtatnak..."
Saga Jr:"(bár a 2nd edition alatt konkrétan egy kódexben szerepeltek a démonok és a CSM légiók meg a sima CSM katonák, később lett szétkapva a dolog külön könyvekre"
Jé, régebben a GW is úgy gondolta, hogy ennek így illene lennie... és jé, átszabták az egész káosz sereget.
"Régebben... értsd 4-5 éve."
Idén lesz kerek 20 éve, hogy először találkoztam a 40k világával, ahhoz képest ez nemrég történt. Egyébként konkrétan mostanáig fel sem merült bennem, hogy a káosz ketté lehet választva. Kb mintha az IGről választanád le a gépeiket...
"A kódexek keverését nem véletlenül vették ki, innen indultunk ugye. Nem érted miért jó ez, nem érted hogyan működik ez."
Tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy _agyatlan_ kódex-keveréssel iszonyat power-buildeket lehetne összerakni. Ha nem tűnt volna fel, pont homlokegyenest az ellenkezője lenne a célom, éppen egy, a világba illeszkedő, fíling-sereget akartam, lesz amilyen lesz hatékonyság szempontjából. Arra egyáltalán nem számítottam, hogy éppen ez tilos, ezen döbbentem meg.
"No, a félreértések elkerülése végett ezt fikázod teli arccal."
Nem láttál te még engem teli arccal fikázni.
"És nem nem fogom begépelni ide, hogy mi változott, miért változott és hogyan vált/nemvált be."
És ezt nem is kérte tőled senki.
"De ha érdekel szedde lő az aktuális szabálykönyvet, kódexeket és olvasgass tovább."
Ezt fogom tenni, ha kijön az új cucc nyáron. Fél évre már nem fogom beleásni magam egy éppen elavuló rendszerbe.
"ha spec pont a kájoszkódexek vannak a legjobban elbaxva."
Ha végeredményében tulajdonképp igazat adsz nekem, akkor aztán baromira nem értem, mi a bajod... -
kiskorúbézoltán #165 Bár, ha jobban belegondolok, mi a faxnak is foglakozom én az okosságaiddal...
Tudod mit?
Csináld meg az a sereget mit szeretnél, amilyenre szeretnéd, aztán találj olyat aki majd játszik ez ellen a sereg ellen.
Sok sikert! -
kiskorúbézoltán #164 A könyvek olvasása és a háttér nagyon szép dolog, a pc-s meg egyéb játékok is nagyon szépek.
De ettől még semmit nem tudsz az azsztali játék működéséről, tehát ez a dicsőséglistád pontosan 0 értékű esetünkben.
Cifut ne keved ide, a GW-s 3-5 év meg úgy faxság ahogy van. Persze ha tudod bizonyítani, hogy a GW így számol akkor lássuk, addig ez csak bullshit kategória.
Hogy mi hat meg a te dolgod, de ha pár sok-sok ember szerint elfogadhatóak a szabályok szerinted meg szarok... Vagy mindenki hülye vagy... mondjuk úgy te nem vagy tájékozott.
Régebben... értsd 4-5 éve.
Hááát az átszabják az egészet megint csak nagy... hmmm... legyen megint tájékozatlanság... többet kevesebbet változtatnak...
Nem, én azt mondtam neked, hogy ne kezdj hozzá, emlékszel?
Egy kis részletről tudsz valamit, az egészről szinte semmit.
A kódexek keverését nem véletlenül vették ki, innen indultunk ugye. Nem érted miért jó ez, nem érted hogyan működik ez.
No, a félreértések elkerülése végett ezt fikázod teli arccal.
És nem nem fogom begépelni ide, hogy mi változott, miért változott és hogyan vált/nemvált be.
Egyszerűen túl hosszú. De ha érdekel szedde lő az aktuális szabálykönyvet, kódexeket és olvasgass tovább. próbáld ki és rájösz majd, hogy nem véletlenül alakult így a dolog, még akkor is ha spec pont a kájoszkódexek vannak a legjobban elbaxva.
Ettől még a játék működik, ha hisztizel ha nem.
Még egy apróság.
Itt a fórumon ha elegük van belőled kitiltanak, regelsz egy új nicket és visszajösz.
Klubban ez nem fog menni... Én viszonylag türelmes vagyok, de nem mindenki az. -
Zero 7th #163 "Akár el is gondolkodhatnál rajta, bár igaz én meg le is írhatnám..."
Igen, mondjuk ha bajod van velem, lehetne benned annyi, hogy közlöd.
"Ezt a játékot kb 25(?) éve játszák, ma már pártízezren a világon, többé-kevésbé elégedetten."
Már aki. Itt van például rögtön Cifu... Nem mellesleg a GW bevallottan 3-5 éves játékosbázis-cserélődéssel számol.
"Nem mondom, hogy a világ legnépszerűbb asztali stratégiai játéka, de a top10-ben - talán top5-ben is - biztosan benne van."
Hát ez úgy igazából nem hat meg.
"Te még nem játszol vele, csak elmélkedsz a lehetőségén, de má' fikázod habzó szájjal..."
"Na, ezen a "lövésem_sincs_róla_de_fikázom" mentalitáson nem tud segíteni a GW se... "
Ad.1.: Nem kevés időt fordítottam már a világra. Azzal semmi bajom, az egyik kedvencemmé vált. 25-30 könyvön vagyok túl, kb szumma 3000 órát raktam bele a különböző számítógépes játékokba, megkockáztatom, hogy jobban ismerem a világot, mint egynéhány játékos. (Mondjuk olyanok, akik előbb találkoztak magával a táblás játékkal, és csak azzal kapcsolatban a világgal.)
Ad.2.: Egy olyan _szabályt_ "fikázok habzó szájjal", ami nem is olyan rég változott meg (lásd a te saját #148-as üzeneted), a 25 éves kiszólásod így erős csúsztatás, főleg, ha hozzávesszük, hogy négyévente átszabják az egész rendszert. Pláne, hogy csak és kizárólag játéktechnikai alapja van a dolognak, nem a játék hátteréből következik.
Ad.3.: Teljesen nyilvánvaló, hogy olyan sereggel szeretnék játszani, ami tetszik is. Nem kis része ennek az egész hobbinak erről szól. A javaslatod, hogy keressek akkor másik sereget, teljesen nevetséges. Nyilván majd beleölök többszáz órát meg kitudja mennyi kesst egy olyan sereg összeszedésébe és kifestésébe, ami nem szimpatikus... Ezt ugye te sem gondoltad komolyan?
Ad.4.: Milyen "lövésem sincs róla"? Elég egyértelműen közölted az információt, ami nekem nem tetszik. Nem a seggemből rántottam ki, meg elmélkedek rajta, hanem TE MONDTAD.
Én kérek elnézést, hogy nem tapsolok és éljenzek hangosan, hogy van egy olyan (relatíve új) szabály, ami megakadályozza, hogy felépítsem azt a sereget, amin már kb egy éve filózok... Lassan esetleg rászánnám magam a nekem kurvára nem testhezálló festegetéshez, erre kiderül ez. Nem repesek a boldogságtól.
Ha ez neked habzó szájjal fikázásnak jön le, azt sajnálom, nekem meg a te viselkedésed emlékeztet egy sértődött óvodáséra, akinek a játékát becsmérlik (holott még csak nem is ez a helyzet). -
kiskorúbézoltán #162 Akár el is gondolkodhatnál rajta, bár igaz én meg le is írhatnám...
De a'szem az "én_írok"-nak nagyobb a realitása az eddigiek alapján.
Ezt a játékot kb 25(?) éve játszák, ma már pártízezren a világon, többé-kevésbé elégedetten. Nem mondom, hogy a világ legnépszerűbb asztali stratégiai játéka, de a top10-ben - talán top5-ben is - biztosan benne van.
Te még nem játszol vele, csak elmélkedsz a lehetőségén, de má' fikázod habzó szájjal...Bár végül is ez is egy játék vagy akár lehet hobbi szinten is űzni.
Na, ezen a "lövésem_sincs_róla_de_fikázom" mentalitáson nem tud segíteni a GW se... -
Zero 7th #161 Nem kifejezetten egyértelmű, hogy mire célozgatsz. -
kiskorúbézoltán #160 Attól tartok a szabályokon túl, lesz még más probléma is, de ezen a kiadó se tud majd változtatni...
Mindenesetre sok sikert az elképzelsedhez. -
Zero 7th #159 Eddig sem volt nagy rá az esély, a festegetés tartott vissza. Most már legalább van még egy érv, hogy miért is hagyjam inkább az egészet a fenébe.
Aztán lehet, hogy a 6. kiadás megváltoztatja ezt, és akkor visszatérek a kérdésre.
Meg még az is lehet, hogy leszarom a szabályokat, építek egy nekem tetsző sereget, aztán hajkurászok kevéssé vaskalapos ellenfeleket. -
kiskorúbézoltán #158 Egyetértek, szerintem se kezdj bele. -
Zero 7th #157 Azért az túlzás, a Death Guard, Thousand Sons, World Eaters és Emperors Children légiókon kívül a többi az chaos undivided. (Kisebb warbandok közül egyet sem ismerek, úgyhogy arról nem nyilatkozom.) Viszont ezekből akkor a jelek szerint egyiket sem lehet a játékba összerakni.
Azért röhej, hogy összeírnak egy világot a táblás játék köré, de aztán a világ felét nem lehet a játékban realizálni fasz szabályok miatt...
Nyilván pont azért akarnék káosz sereget építeni, mert az tetszik, a többi meg nem jön be. Erre nem válasz az, hogy akkor válasszak mást. Mondjuk mindegy, valószínűleg úgysem fogok belekezdeni a dologba, főleg hogy ilyen gyökeresen el van kúrva. -
kiskorúbézoltán #156 Pillanatnyilga csak Black Legiot - vagy valami renegát SM (pl Red Corsairs) - lehet összerakni kompromisszummentesen a kájoszmarín kódexből.
Szerencsére a 40K nem csak a káoszból áll, lehet mást is választani. Ha viszont feltétlenül démonos 1KSons-t akar valaki és csakis azt akkor tényleg valamelyik régebbi kiadáshoz kell visszanyúlni. Hogy ellenfelet talál e hozzá az más kérdés, de legalább boldog lehet, hogy van démonos Sons serege.
Sajnos kájoszmarínok esetében vagy kompromiszumokat köt az ember vagy más hobbit választ. -
Zero 7th #155 Ezt a "seregemnek nem lenne gyenge pontja" dolgot nem teljesen értem.
Most ha káoszmarín vagy démon sereget akarnék építeni, akkor kénytelen lennék chaos undivided sereget csinálni. Plégmarínokkal, berserkerekkel, rubric marínokkal, rokkerekkel, vagy bloodletter+horror+nurgling+greater deamon(valamelyik).
Ha meg, teszem azt, egy Tzeentch sereget építenék, akkor ott nyilván nem lennének bloodletterek meg plégmarínok, csak rubric marínok, szorcik, horrorok, meg egy lord of change.
Szal én inkább úgy látom, hogy ha nem kombinálok és mégis valamelyik káoszisten témájú bandát akarok építeni, akkor lenne súlyosan kiegyensúlyozatlan a sereg. -
kiskorúbézoltán #154 Persze, idén nyáron, csak egy pillanatra vissza állt az órám 2011-re. :) -
SaGa Jr #153 kiskorúbézoltán:
Mármint idén nyáron. :)
[NST]Cifu:
Jah.
Immáron a 6 (nekem a favorit marad a 2nd edition, bár elég sok dolog átvételre kerül belőle az új rendszerbe).
Az utóbbi időkben szokásos, 4 évenkénti menetrend szerint (ennyi idő alatt persze nem jönnek ki a kódexek, mindig van ami 1-2 kiadással is el van maradva de az új rendszer az kell
).
-
kiskorúbézoltán #152 5. kiadásnál tartunk, jövőre jön a 6. :) -
Jajj, megint új szabályrendszer? :) -
SaGa Jr #150 Játsz Apocalypse csatákat (3000 pont fölött, külön szabályok) és akkor úgy és azt keversz össze amit és ahogy akarsz. Normál játékmeneteben egyszerűen lefogadhatatlanul nagy előnyt jelentene a dolog, mert így a seregednek nem lenne gyenge pontja és az amúgy is karcsú balance az végleg eltűnne. Tehát nem véletlenül nem ildomos a dolgot kutyulni.
Vagy használj régebbi kiadást (mondjuk 2nd edition-t), ahol még erre lehetőség volt szabályosan (bár a 2nd edition alatt konkrétan egy kódexben szerepeltek a démonok és a CSM légiók meg a sima CSM katonák, később lett szétkapva a dolog külön könyvekre).
A jelenleg érvényes CSM kódex démonkái meg ugyan nem egyediek, de több téren használhatóbbak mint a démon kódexes dögök.
Továbbá fél év és itt az új kiadás, gyökeres változásokkal a szabályrendszerben és rövidesen jön a CSM legion kódex is. -
Zero 7th #149 Hát ez kifejezetten szarul hangzik. De annyira, hogy ez akár gátja is lehet annak, hogy valaha belekezdjek. Számomra teljesen kézenfekvő lenne egy Thousand Sons sereg Tzeench démonokkal, de ha nem szabad, az valami ultragáz. Nyilván nem nekron monolitot akarnék orkok közé tenni, az egyértelmű, hogy tilos, de azért a káoszt így kettészedni elég debilség... -
kiskorúbézoltán #148 A kájoszmarín és a démon két külön sereg, külön kódexszel, bár a kájoszmarín seregben is vannak démonok kis számban.
Seregekt nem lehet keverni, kivéve ha az ellenfeleddel külön megbeszéled. Tehát már nincs olyan, hogy a bossz X seregből, a nép az Y-ból, a nehézfijjúk meg a Z-ből jönnek, régebben voltak ilyenek, de mára megszüntek az újabb szabálykönyvek/kódexek érkezésével. -
kiskorúbézoltán #147 A Kristálycsarnok bezárt, honlap már nem frissül, ezért a kiárusítás sem került fel, de ettől függetlenül él a 30%, ha Pesti vagy egyszerűen besétálsz (József körút 31/a)megnézed mi van még és vásárolsz. Másik megoldás a rendelés, de ne webbó'ton kersztöl tedd, hanem a +36-1-5013988 számot hívd és megmondják mi van még. Utánvétellel két napon belül megérkezik a cucc.
Hétfőtől szombatig 10.00-19.00 van nyitva, ekkor tudod hívni is őket. -
Persze, ugyanúgy, ahogy lehet Imperial seregnél is (akár Marine, akár Guard, akár másfajta) Elda egység mint support. -
Zero 7th #145 Hm. Nézegetem ezt a Kristálycsarnokot... Jól látom, hogy a káosz démon és a káosz szpészmarín két külön sereg, külön kódexxel?
Ettől még lehet kombinált sereget építeni, megengedik a szabályok? -
Wykos #144 A 30%-os leárazást sehol sem találom az eredeti áron van fent kristálycsarnok honlapján esetleg tudsz dobni egy linket h hol találtad :) -
kiskorúbézoltán #143 Nekem van ilyen (AoBR) alapdobozom (néhány:)) pontosabban csak az ork fele. Vagy közösen vettem valakivel vagy eladtam az SM felét, de azé' elég jól ismerem azt a dobozt.
Az ork rész teljesen rendben van, az SM nekem nem jön be annyira. Mindkét csapat kb 500 pontnak felel meg, ha valaki SM-nal vagy orkkal kíván kezdeni teljesen jó választás. Van benne minden ami a játékhoz szükséges kezdetben. (Szabálykönyv pl, ami a legfontosabb.)
Most ez az alapdoboz 20k környékén van, de pl a Kristálycsarnok ippen kiárusít és 30%-os ákcijó van mindenre.
Ha olyan helyen laksz ahol van klub is, akkor a klubot is érdemes felkeresni, rendszerint maguk a klubok is kedvezményesen rendelnek. Klub meg szinte minden nagyobb városban van. -
Zero 7th #142 Hm, hát egy ilyen játékba belevágás szerintem egyben azt is jelenti, hogy meg kell ismerni a scene-t, új emberekkel (leendő ellenfelek) ismerkedni... Amúgy sem árt abból a szempontból, hogy biztosan sok tanáccsal tudnak ellátni. Arra ne nagyon számíts szerintem, hogy a jelenlegi haverjaid közül sokat rá fogsz tudni beszélni, hogy kezdje el veled...
Starting szett, mint olyan, szerintem inkább a gyártónak éri meg, mint neked, de lehet, hogy csak én vagyok túl paranoid.
Én tuti úgy kezdenék, hogy bemennék egy ilyen boltba, és megkérdezném, hogy hol, mikor szoktak játszani, és még mielőtt egy fillért is költenék rá, megnéznék néhány meccset, kifaggatnám a pléjereket mindenről.
Na mindenesetre ne higgy nekem, én is csak látatlanban okoskodok, keress valakit, aki játszik is! Van valami magyar fórum is WH-nak szentelve, itt az SG-n nem pörög valami túlzottan ez a téma, és akkor is inkább csak a számítógépes játékokról van szó... -
Wykos #141 A starting szett pont erre a célra van kitalálva (kezdésnek) és nincs olyan társ akinek lenne egy komplett serege ezért legyen inkább kettő, hogy jácchassunk is :) -
Zero 7th #140 Miért pont az a szett érdekel? Én biztosan _egy_ sereget kezdenék el építeni, ha belevágnék, nem rögtön kettőt... -
Wykos #139 Warhammer 40.000 - Assault On Black Reach (táblás játék)kezdő szettje van valakinek?:)Vásárlásra adom a fejemet ahogy tehetem.Tanácsokat is elfogadnék h esetleg hol vásároljak hol olcsóbb stb. Válaszokat előre is köszi. -
Zero 7th #138 Én a Prospero Burns-nél hagytam abba, az utána következőket nem találtam meg még sehol (mondjuk nem erőltettem meg magam). Wiki szerint a 18-as 2011 decemberben megjelent.
Általában abban töltöm, amiben találom. Torrenten volt egy szép nagy pakk, vagy 60 könyvvel, benne pl a HH-ból 14 regénnyel... -
nem tudod epubban letölteni?
Mert én most HH-t olvasok (fall of the Angelsnél tartok) tényleg hány könyv jött ki eddig pontosan? 16 vagy 17? -
Zero 7th #136 Viszont sokkal nehezebb a nyelvezete, mint a HH sorozatnak. Ott is voltak részek, amiknek többször neki kellett futnom, de itt körmondat körmondat hátán, ritkán használt angol szavak és kifejezések, némi szleng...
A másik bajom vele az OCR minősége. A HH sorozat vége felé hozzászoktam a szinte hibátlan scanhez, ez meg megint olyan, mint a HH eleje volt. "I" helyett "1" egy csomó helyen(különösen zavaró a lábjegyzetekkel együtt, amit szintén 1 2 stb-vel jelöl), th-k rn-ek csúsznak össze m-mé, meg ilyesmi. Ráadásul át kellett az egészet formáznom, mert fekvő A4-eseken volt eredetileg, minden egyes szájbavert oldalon oldaltöréssel.
Nem egy könnyű olvasmány így, összességében. -
Zero 7th #135 Elkezdtem olvasni a Kiafasz Káin-os könyveket...majdnem összeszartam magam a röhögéstől már az első novellán. Kellemes szórakozás elé nézek, úgy látom. :) -
Szuperlatívuszokban lehet beszélni a CG grafikáról, a belső terek pompásak, majdnem megüti egy nagy költségvetésű valami szintjét, bár kint a szabadban picit silányabb szvsz a cucc, de amúgy az ultramarinesnál már most sokkal igényesebb. (végre nem egy 10 katona szenvedését kell néznem, látszólag lesznek nagyszabású ütközetek is)
Egyetlen nagy gondom a voice acting. Hát az amatőr ne haragudjatok, inkább ne szólaljanak meg. -
Elnézést, Spacemarine helyett Ultramarines-t akartam írni... -
Zero 7th #132 Őszintén szólva én pont azt kaptam a Spészmaríntól, amire számítottam. Konzolos agyatlan orkgyaszat. Várható volt, hogy ez lesz. Önmagában semmi gond nincs vele, teljesen korrekt kis akciójáték. Csak a felfokozott elvárásaidhoz mérve szar, szerintem. Egy Fájörvarriorra azért köröket ver minden tekintetben.
Ez a cucc viszont csak egy kisfilm, nem tudom, hogy hasonlítható össze egy játékkal... -
biglájk
-
Ohkay, szóval a Space Marine nem volt annyira rossz, de azért lássuk be, ennél egy picit többet várt mindenki. Erre itt a Lord Inqusitor, amiben pont annyi potenciál van, amit a Space Marine-ból hiányoltam (-tunk):
[center]
-
Ami ott van, egy full CGI fan-made rövidfilm. -
Zero 7th #128 Hogyne, ott vagyunk a topikjában egy csomóan. -
eddig nem is hallottam róla semmit :DD
más:
space marinevel játszatok? marha jól sikerült!