1165
-
Zero 7th #267 Stratégiai jellegű kérdés a tisztelt lord general kollégákhoz:
Adott egy féltucat naprendszerből álló alszektor, amit egy Nurgle démonherceg ural. A világok mindegyike 100% fertőzött, az emberek vagy igazi élők, akiket már Nurgle Rothadása tart életben, vagy halottak, és zombiként éledtek újra. Olyan szinten virulens a dolog, hogy egy egyetlen hive cityvel rendelkező bolygó pár milliárd lakóját egy magányos hordozó egy hónap alatt irtotta ki nullára.
Az Imperium összes erőforrása rendelkezésetekre áll.
Mi a legjobb megoldás a probléma kezelésére, és mi a legrosszabb, amit semmiképp nem vetnétek be? -
Zero 7th #266 Igen, ez a birodalmi nézőpont. A káosz szerint meg a Császár már rég halott.
Másik erre utaló dolog, hogy nagyon durván elszaporodtak a psykerek a világban, nagyságrendekkel sokkal több van, mint a Great Crusade idején. Ha a Császár "keletkezését" nézzük, hogy koncentrálta magában az emberiség psyker tehetségét, és feltételezzük a psymegmaradás törvényét, akkor jó eséllyel meghalt már a Császár, és a felszabadult psyből lesznek a hordányi új psykerek.
Van erre vonatkozólag hivatalos álláspont, vagy hihetem ezt? :P :D -
#265 Figyelembe véve, hogy a világ mottója "There is only war", nem zárom ki, hogy egy új fragmentálódás, egy új "nagy" háború felé viszik el, mint anno a Tyranidák megjelenésekor történt. A vége pedig hogy jön egy új császár...
Az is csak a Tyranida codexből derült ki, hogy őket az Astronomican fénye vonzotta ebbe a galaxisba. Szóval leher, hogy átvitt módon a Tyranidák menetelésének véget vetne az Astronomican elsötétedése. -
#264 Köszönet a válaszokért! -
MaRee #263 Kíváncsi vagyok mi fog kisülni ebből a trónus meghibásodásból, de gyanítom, nem sok jó. Gondolom a jövőben majd erre viszik el a történetet. -
#262 Akkor összegezve:
A császár számára feláldoznak napi tízezer pszi-aktív lelket, a császár maga irányítja az így felszabaduló energiát egy jelzőfénnyé. Ez egy "világítótorony" a mélyűrben, amit a navigátorok a harmadik szemükkel látnak, tehát egy tájékozódási pont.
A jelzőfény nélkül a mélyűri utazás nagyságrenddel nehezebb lenne, ám nem ismert, hogy korábban, az astronomican nélkül hogyan közlekedtek a mélyűrben az emberi űrhajók.
Amúgy az Astronomican további sorsa a "jelen időben" (43. évezred eleje) kérdéses, mert a császár létfenntartó trónusa javíthatattlanul meghibásodott, így az Astronomican jele egyre gyengébb és gyengébb.
Az emberiség számára egyébként nem ismert, de az Astronomican fénye az, ami a Tyranidákat ebbe a galaxisba vonzotta, és csalja őket a Föld felé... -
Zero 7th #261 Na az most jó kérdés, hogy a császár tartja fenn, vagy ő már rég meghalt, és az Astronomicant a napi tízezer psyker halálsikolya táplálja? -
MaRee #260 Egyfajta "jelzőfény", ezzel navigálnak a warp-on keresztül, a Császár tartja fenn. Enélkül szétesne az imperium. -
Üdv!
Elkezdtem olvasni egy Warhammer könyvet Amiben találkoztam az Astronomican kifejezéssel. Ez mit takar? A szövegkörnyezetből még nem derült ki számomra. -
Zero 7th #258 Ja, meg a ebben a Dark Acolyte-ben is "loptak" maguknak káoszék egy techpriest magost, aki biztos ért az ilyesmihez, de termelési kapacitás nem nagyon van így mögötte. -
darkling #257 A Fear the Alien novelláskötetben (ha jól emlékszem), legyőzött SM-től veszik el a terminátor páncélokat a sajátjaik foltozására. -
#256 Ahogy Fabius Bile "gyártja" a Káosz Marine-okat, úgy nyilván megvannak a saját Power Armour gyártó manufaktúráik a káoszon belül... -
MaRee #255 A Fulgrimben annyit írnak erről, hogy saját maguknak kezdték el így elcsúfítani a páncéljaikat a marik. Gondolom azért a techmarineok is besegítettek, a Dark Mechanicumról nem is beszélve. -
Zero 7th #254 Engem meg az érdekelne még, hogy káoszéknak ki javítgatja meg díszíti a páncéljaikat? Arról volt szó ebben a regényben, hogy összeszedik a hulláikat a páncél miatt, de gondolom egy Leman Russal mellbelőtt mariska páncélja nem marad teljesen használható.
Másik fele, hogy 30000 és 40000 közt valahogy megtüskésedtek a páncélok, szarva nőtt a sisaknak, ilyesmi. Azt ki csinálja? -
Zero 7th #253 A Horus Heresy 30.000-ben játszódik, minden SM ott még öcsigyerek, 30-70 év körül, epizódtól függően. Hozzájuk képest egy "eredeti" földi marine a 150 évével öregnek számít, persze. Több száz éves nem lehet, a Great Crusade alig 200 évig tartott összesen, mielőtt Heresy lett belőle.
De például ott van a Prospero Burnsben Björn a Félkarú, aki egy élő dreadnought 40.000ben. Oké, drenya, de akkor is. Mondjuk ő _A_ legöregebb élő SM. -
MaRee #252 Hmm én úgy emlékeztem, hogy nagyon sokáig élnek, de nem halhatatlanok. Valamelyik Horus Heresy regényben volt erről szó, hogy említettek valami SM-et aki asszem több száz éves volt, és már ő is nagyon öregnek számított. Azt hittem, csak a primarchok halhatatlanok. -
Zero 7th #251 Ez a "máshogy telik az idő" cucc konkrétan említve volt ebben a könyvben.
De amúgy sem öregszenek, ahogy Bucser is írja. -
#250 Az astartesek is alapvetően halhatatlanok. Tehát biológiai ok nem győzheti le őket, öregségbe nem nagyon tudnak belehalni. Mivel a Chaos Space mariskák még mutálva is vannak ezért addig élnek amíg az istenük úgy akarja. -
MaRee #249 Egyébként a CSM-ek azért élnek(bár pl Death Guard marineoknál ez nem valami jó kifejezés:D) ilyen sokáig, mert az Eye of Terror-ban máshogy telik az idő, vagy a káosz fertőzöttség miatt? -
Zero 7th #248 Eheh, túl vagyok az első Word Bearers regényen. Hát... Vegyes a véleményem erről az íróról. Nagyon hozza a káosz fílinget, nagyon jól visszaadja egyrészt a hierarchiát és folyamatos belső rivalizálást a CSMek közt (ahogy az eredeti árulók még a Horus Heresy idejéből újszülöttnek nevezik a "csak" kilencezer éves marine haverjaikat, az priceless), meg a kultisták konvertálódását birodalmi polgárból, de közben vannak dolgok, amikre csak nézek, hogy ez most mi volt?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Dióhéjban: megy a káosz, megtámad egy világvége után kétsarokra birodalmi bolygót, lezúzza, jön az IG+Mechanicum felmentősereg. Káosz közben démontornyot épít, amivel szét akarja zúzni a bolygót, hogy bejusson a kéregben mélyen lévő nekron sírba. A könyv háromnegyedéig a nagy büdös csatáról szól az IG ellen. A végén a legnagyobb utolsó roham közben elkészül a torony, IG már a lábánál. Megidéződik egy rakat démon, egy picit öldökölnek, aztán visszaszippantja magába a cucc őket, és szétroppantja velük a bolygót. Káoszék lemennek, harcolnak egy kicsit a nekronokkal, kijönnek, eljönnek a bolygóról, hazamennek. Soha egy büdös szó több nem esik az elvileg még mindig többszázezres nagyságrendű IG seregről. WTF? -
#247 köszi:) -
MaRee #246 Feltöltöttem neked.
A teljes Black Libraryt sajnos nem tudom mert az majdnem 900 mega és amúgy is .doc meg .pdf. -
#245 Valaki tudna egy torrentet adni teljes horus heresyhez epub verzioban? A vinyom meghalt és elveszett a gyűjtemény. Magnusnál tartottam pedig éppen.
De ha van valakinek teljes Black Library epubban azt is szívesen fogadom:) -
#244 Őőőő...
Szóval, a Warhammer 40k: Rouge Trader kezdetében nagyon elnagyolt volt a világ (noha a szabálykönyv igyekezett olyan részletes lenni, amennyire tudott), Rick Priestley a White Dwarf hasábjain kezdte el szépen lassan kidolgozni az egészet, amit időről időre kihoztak egyfajta gyűjteményben (Wh40k: Compendium és Compilation, 'Er we go (igen, az első Ork Codex) és a többi). -
Zero 7th #243 Na jó, de akkor Rogue Trader időszakban honnan lehetett a fluffról tudomást szerezni? White Dwarf újság? -
#242 A GW az 1990-es évek közepén mélyponton volt, rohadtul nem találta magát, ekkor "lépett le" Watson is. -
Zero 7th #241 Nézegetem ezt a listát...
Meglepett, hogy döntő többség 2000 utáni. Watson Űrgárdistája '93-as, aztán '99-ig semmi, aztán ezredforduló után dömping.
Azt hittem, vannak bőven '90-es évekbeli cuccok is, de úgy tűnik tévedtem.
Tényleg valami chapter omnibus lesz a következő, asszem a Word Bearers meg is van, egy kis káosz jót fog tenni már. :) -
MaRee #240 Valamelyik chapteres Omnibus? Én most a Space Wolfot olvasom. -
Zero 7th #239 Na befejeztem az Eisenhorn és Ravenor trilógiákat. Jók voltak, tudom ajánlani. Kicsit több látszik bennük a civil Imperiumból, nem frontvonal, mint az SM-es, IG-s könyvek. Jópofa. Végére Abnett kicsit elszáll, Watsonnal is ez történt, úgy tűnik ez az Inkvizícióról írók sorsa. :P
Tipp, hogy mi legyen a következő? Most valami SM téma kéne, 27 könyv óta nem láttam SM-et... :D -
Zero 7th #238 Persze gúgli a barátom, látom, az első nid invázió bő háromszáz évvel később történt...
És ha jól sejtem, bőven M42-ben járhatunk már. -
Zero 7th #237 Tényleg, mennyi "most" az évszám? Mi az utolsó, GW által is elfogadott sztori évszáma?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Csak mert a Ravenor Returns 404.M41-ben játszódik, találkoznak tyranidokkal, és senki nem tudja, mik azok, a leghalványabb gőzük sincs róluk. Pedig azért Ravenor eléggé Ordo Xenos. Ha valakinek illene tudni róluk, akkor az pont egy idegenekkel foglalkozó inkvizítor. -
Zero 7th #236 Hát, ez benne van a könyvben.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Valószínű az "eredeti" Omnissiah a Void Dragon, mert az Omnissiah eljöveteléről szóló jóslat/mítosz már a Császár Marsra érkezése előtt létezett, és valójában tényleg a Void Dragon a "gépisten". Csak aztán politikai okokból, a Mars-Föld szövetség megerősítésére a Császárt kiáltották ki Omnissiahnak. Aztán ugye az Eretnekség után, amikor már elterjedt Lorgar könyve és a Birodalmi Kultusz, és a Császárt élő istennek kezdték tekinteni, az be is betonozta őt az Omnissiah pozícióba. "Ma", a 40. évezredben már egyértelműen a Császárt jelenti. -
MaRee #235 Én most fejeztem be a Mechanicumot, nagyon jó volt ez is, eddigi kedvencem a 40k regények közül. Mondjuk van pár dolog a világgal kapcsolatban amit nem értek, pl a Marson is full gépiesített minden, még az "emberek" többsége is, mégis sok dolgot egyszerű könyvekbe írnak le, írják hogy ilyen meg olyan könyvtár leégett.. Miért nem digitalizálják őket 40. évezredben? :D A főszereplő csaj is a Terráról jött írnok, kicsit vicces, de gondolom ezek direkt vannak így.
Egyébként most akkor az OmnissiahSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!az Emperor vagy a Void Dragon? Mert az elején mikor meggyógyítja a knight lábát, akkor mondja a pilóta, hogy "All hail the Omnissiah" -
Zero 7th #234 Eheh, ez a dupla trilógia, Eisenhorn és Ravenor a végére eléggé elszáll. Abnett minden egyes könyvvel emeli a tétet, a hatodik már igencsak kevéssé "hihető", ha lehet ilyet mondani egy fantasy világról. :)
Amikor az ikvizítor Ravenor csapatában már nagyjából senki nincs, akinek ne lenne valami súlyos rejtegetnivalója a főnök elől, az egy kicsit már meredek.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!-van egy überdémon, aki megszállta a "vallató" (interrogator) rangú tanítványát, prófécia szerint el fogja pusztítani az egész szektort. Ravenornak sejtése nincs róla, hogy ő lenne az, pedig elég komoly változások történtek a karakterrel a megszállása óta. (ez mondjuk lehet színjáték R. részéről, még nem vagyok a könyv végén)
-egy csajszi, akinek agydaganata van/volt, amit eltitkolt, ezen felül tud a démonról
-egy gyerek, aki "tükör psyker", (ami fogalmam sincs mit jelent, mert igazából még a két és fél könyv alatt semmi extrát nem csinált, de nem pária), róla feltételezik, hogy belőle lesz az überdémon, de perpill kómában van - látszólag, de közben nem
-egy pária, aki a gyerekre felügyel, elvileg nullázza a pszit, de mégis valahogy agyi úton beszélget a gyerekkel, és titkolja a főnök elől, hogy a kiscsóka felébredt
-egy másik interrogator, aki valójában egy speciális, intelligenciát turbózó káosz "egyetem" végzett diákja
Szal értem én, hogy intrika, meg minden könyvbe egy kicsivel több kell, mint az előzőbe, de ez már azért túlzás szerintem... Alig lehet követni, hogy kinek mi a motivációja, főleg hogy még szándékosan homályban is van tartva. Közben néha még időben is ugrál a cselekmény.
De közben persze azt is elismerem, hogy nagyon hatékonyan tartja fenn az érdeklődést, most már kurvára érdekel, mi lesz a vége. :D -
#233 Tudom, hogy van csak arrafelé nem nagyon jár senki. Gondoltam inkább ide írom, mert nagyobb az élet.
Jaja tudom, hogy volt leárazva, de valamiért nem vettem meg. Meg is bántam. De nem baj, mert Summer Saleben lesz.:) Ott megveszem a C&C3-mal együtt.
Kösz a linket! Valami ilyesmire gondoltam. :)
-
Zero 7th #232 Van topikja.
Elég a Retribution, multihoz tényleg csak az kell. Múlt hétvégén volt a Steamen 75%os leárazás, pont lecsúsztál róla...
dow2.info -
#231 Hi!
Szeretném megvenni a DOW2-t és lenne pár kérdésem róla. Multiplayer miatt venné meg leginkább. Elég, ha csak a Retributiont veszem meg? Úgy olvastam, hogy az alapjáték nélkül is futtatható és minden benne van ami az alapjátékban és a Chaos Risingben.
A másik kérdésem az lenne, hogy van-e egy összefoglaló/database oldala a játéknak? Alap taktikákra lennék kíváncsi meg melyik egységeknek mi a countere...ilyesmik. -
Zero 7th #230 Azt meg nem teljesen értem, hogy miért dobozoltatta be magát Ravenor. Egyes techpriestekben kevesebb a puha, mint amennyi Ravenorból maradt. Simán összerakhattak volna neki egy mechanikus testet a konzervdoboz helyett. Valamivel praktikusabb lenne. -
Zero 7th #229 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Na ez az, hogy ott nagyon elbaszta a dolgot, hogy hazament a webwayt pesztrálni, gyakorlatilag egy szó nélkül. A Great Crusade eltartott vagy kétszáz évig, azt a húszat, ami még kellett volna a végéig, igazán kibírta volna az a webway, ha már 30000+ évet elvolt ott magában.
Horus, még mielőtt bármiféle kapcsolata lett volna a káosszal, már elkezdte felbaszni az agyát azon, hogy apu befejezettnek tekintette magára nézve a hadjáratot, de azért még egy rakat piszkos munkát hagyott rájuk. Ez volt az első lépés a bukta felé.
A másik meg, kicsit plothole jellegű, hogy a Császár emberi szinten mindenképp, és vitathatóan a galaxis legerősebb psykere. Nem jutott eszébe, hogy belepislantson akár 100 évre előre a jövőbe? A káosz ügynökei meg tudták mutatni Horusnak, mi lesz párezer év múlva, a
Cabal is előre látta, hogy nem lesz itt stabil birodalom, a Császár miért nem?
Jut eszembe, Cabal... Az Alfa Légióval akkor most mi a helyzet? A Cabal két lehetséges jövőt vázolt fel Alphariusnak. Ha Horus győz, akkor miután elfoglalta az Aranytrónust, rádöbben mit tett, és dühében kiirtja az emberiséget, viszont így a Káosznak nem marad mit fertőznie, és a galaxis többi faja megmenekül. A másik lehetőség, hogy Horus meghal, és a galaxist szép lassan elborítja a Káosz, megállíthatatlanul. Ezzel meggyőzte Alphariust, hogy csatlakozzon Horushoz, hiába lojális. Na de ugye Horus meghalt, akkor valószínűleg a második lehetőség játszódik épp. Oké, de akkor mi lett az Alfa Légióval? Átálltak teljesen végül, és most már "igazi" káosz banda? -
Zero 7th #228 Eheh, azt hittem, hogy ez az Eisenhorn csóka kemény. A Ravenor csávó egy kicsit konkrétabban tolja... :P