540
-
vass17 #18 Pontosan nem tudom, a tartókábelekkel történt valami. -
#17 Személyes kedvenc korszakom XX, század 1. fele :)
Ennek a korszaknak tán a legszebb épülete a woolworth épület.
-
vass17 #16 Ez talán jobb ábra. Mondjuk én eddig úgy tudtam, hogy a Taipei 101 vezetett, most jöttem rá, hogy a Sears Tower:
-
#15 itt nyomon lehet követni a Burj dubai építését, rendszeresen tesznek fel új képeket. Egyszer felmennék a tetejére.:-)
Amúgy csatlakozom a Sears rajongókhoz, nekem is kedvencem, mondjuk az egész város az.:-) De nagyon tetszenek a régi felhőkarcolók is, mint a Chrysler Bulding, vagy az Empire State Building. -
#14 A Natgeon volt valami műsor ahol a jenkiknél valami 600 méternél magasabb tornyon szerelgettek ezt-azt. Mi lehetett az?
A legszebb felhőkarcoló szerintem talán ez. -
#13 Mitől omlott össze? -
#12 A magasság megállapításához beleszámolják a tetején lévő "rúd" magasságát is? :) -
#11 Nem hibás ez az ábra? Mert a Kuala Lumpuri torony meg a tajpeji is csak a csúccsal magasabb a többinél. Rosszul vannak skálázva szerintem. -
ba32107 #10 Be akartam szúrni egy képet City 17-ről, de nem találtam. Na nekem az a torony tetszik :D -
vass17 #9 Ez ugyan nem felhőkarcoló, de azért érdemes követni, mert gyakran frissítik a fórumot: Cet -
vass17 #8 A burj dubai most szeptemberben készül el. Már túllépte a legmagasabb ember által épített szerkezet magasságát. Az egy warsaw-i rádiótorony volt és összeomlott:O
-
vass17 #7 Ez tényleg elég viccesen mutat, mondjuk nekem a stílusa sem tetszik. -
USAMEN POWER #6 Nekem is az a kedvencem Tipikus amerikai benyomást kellt, ráadásul a fekete, vagy sötétebb színü toronyházak néznek ki a legjobban szerintem. -
USAMEN POWER #5 Háth szerintem se lenne vmi meggyőző látvány...
Kb. olyan lenne a helyzet, mint Taipei-ben:
Ez a világ legmagasabb épülete, habár, nem tudom hogy felépült-e már a Burj Dubai, mert akk az a legmagasabb...
Lényeg hogy ez a torony nem illik bele a városképbe szerintem, habár ízlések és pofonok.
Budapest, mint ahogy a legtöbb európai város, inkább a régi idők építési stílusát őrzi, és egy kiemelkedő épület, elronthatja a látványt.
És úgy tudom, hogy a talaj nem bírná ki egy magasabb felhőkarcoló súlyát. Vagy rosszul tudom ? -
vass17 #4 Nekem személy szerint a Sears Tower a kedvencem, jó lenne látni egyszer élőben is:) -
vass17 #3
Érdekes, hogy korábban milyen kis különbséggel lett 1-1 épület rekorder, ehhez képest most Dubai elég magasra teszi a mércét:O
-
geo91 #2 máshol akár szép is lehet, de budapestet elrondítanák... -
USAMEN POWER #1 Akit érdekel a téma, ide írjon nyugodtan !